Şimdi Ara

BENİM BUNLARDAN EKSİĞİM NE ? (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
552
Cevap
24
Favori
16.599
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
40 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Biliyor musun bilmiyorum ama durumun kötü olduğu zaman burslu olarak buraya girebiliyorsun. He tabi o ortamda Türkiye'nin en zenginleriyle o maddi durumla olmak çok zor olur. Onların gittiği yerlerdeki fiyatların en düşüğü senin arkadaşlarla takılacağın yerdeki fiyatın en yükseğinden bile fazla olur. Tanıdığım biri orayı kazandı, maddi durumu kötü olduğu için tam burs aldı. Ama yazdığım şeyleri de yaşıyor işte. Ayıp olmasın ama şuan da hangi lisede okuyorsun? İstemiyorsan cevap vermeyebilirsin.
  • Kardeşim ben pertevniyaldeyim hiç robert lisesini kıskanmıyorum çalışan emeğinin karşılığını alıyor.
  • Bunlara bakıp bakıp isyan etmenin bir anlamı yok. Elindeki hayatı en iyi şekilde yaşamaya çalış bana sorarsan

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: EnesCimen

quote:

Orijinalden alıntı: ninja törtıl

quote:

Orijinalden alıntı: kemalwebnet

quote:

Orijinalden alıntı: IG

quote:

bunların hepsi zengin züppesi
    hepsi inek lan
    ama devlet lisesinin verdiği hazzı hiç bir zaman tadamıyacaklar

Gariban tesellisi of the year

Aynen öyle. Nasıl bir hazsa artık, tek sigara peşinde, okuldan kaçıp kahvehanelerde okey oynama hazzı

lise hayatını pek yaşayamamıssın her halde . hayata dair bilgin yok burda gelmiş konuşuyosun.İllede rabırt koleji afl galatasaray liseside onun kadar köklü bir tarihe sahip.odtü boğaz içi mezunlarının okudukları lise sanki hepsinin rabırt koleji,

+1

15 yaşına kadar evden dışarı adımını sadece okula gitmek için atan bu inek tiplerle okumanın neyini istiyorlar anlamıyorum. ha tamam vereceği eğitim iyidir kötüdür ona lafım yok ama birde okulda okuyon bebeleri övüyorlar ya ona akıl sır erdiremedim.

Robert Kolejteki insanlarla hiç tanışmadınız galiba...

Sizin yorumunuz direk ön yargı... ve gariban tesellisi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IG -- 25 Ekim 2014; 19:03:33 >

• Birisi de gelip sakin ol liseli gifi koymamis.

Ortam ariyorsan, Istanbul'da yasiyorsan her turlu bu elemanlarin yasadiklari tecrube ettiklerini farkli yerlerde tecrube edebilirsin. Seninki maymun istahlilik aslinda. Alti ustu 4-5 sene takilacagin yer. Cok kafana takma bunlari. Hayat ne lise ne universite cunku. Hayat sirf insan iliskileri ve tanidiklar uzerinden donen ve kendine iletisim gucunle cikarabildign payda , keza paydasinda..
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

hepsi inek lan

Aynen öyle. Nasıl bir hazsa artık, tek sigara peşinde, okuldan kaçıp kahvehanelerde okey oynama hazzı

lise hayatını pek yaşayamamıssın her halde . hayata dair bilgin yok burda gelmiş konuşuyosun.İllede rabırt koleji afl galatasaray liseside onun kadar köklü bir tarihe sahip.odtü boğaz içi mezunlarının okudukları lise sanki hepsinin rabırt koleji,

+1

15 yaşına kadar evden dışarı adımını sadece okula gitmek için atan bu inek tiplerle okumanın neyini istiyorlar anlamıyorum. ha tamam vereceği eğitim iyidir kötüdür ona lafım yok ama birde okulda okuyon bebeleri övüyorlar ya ona akıl sır erdiremedim.

seninki de direk avatar mesaj uyumu.

• quote:

Orijinalden alıntı: gecmisgecmistir

https://m.youtube.com/watch?v=426N_zfRyfg

BEN NEDEN BU LİSEDE DEGİLİM.BENİM BU ZENGİNLERDEN EKSİĞİM NE.İSTE GELDE LANET ETME HAYATA

Anladığım kadarı ile en fazla 15-16 yaşındasın.Bunu kesinlikle senin için kötü olarak kullanmıyorum.Kimileri şanslı doğar kimileri ise dişi,tırnağı ile bir yerlere gelir.Baban yada annen istemez mi seni öyle okullarda okutmak? Çoğu anne baba zaten yanlızca çocukları için yaşamıyor mu? Bence elinde böyle imkanlar yokkende biraz sarsılıp şu çağlarını karının kızın peşinde harap etmezsen bundan 5-10 yıl sonra çok farklı yerlerde çok rahat bir insan olabilirsin.Sen şimdi isyan ediyorsun ancak ilerde çocuğun olduğunda ve maddi durumun olmasa, çocuğun gelip böyle bir konu açsa baba olarak gücüne gitmez mi çocuğuna böyle imkanlar sunamadığın için.

Herşey senin elinde çalışırsan burslu nice kaliteli okullara gidersin.Zamanla geçer boşver çocuksun daha :) (Bunları hepimiz yaşadık inan amma velakin abi tavsiyesi işte...)

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

hepsi inek lan

+1

avatarında bile amerikan bayrağı belli amerikan conisi hayranısın.
    sen burda gelip bize onları övüyosun
    ulan rabırt kolejindeki insanlari tanrı peygamber yaptınız helal olsun size

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

hepsi inek lan

+1

http://tr.wikipedia.org/wiki/Ad_hominem

Her neyse, Robert Kolejindeki insanlar kafa ve eğlenceli tiplerdir... tanışmak isterseniz yer yıl Robert Kolejinde Nisan'da gerçekleşen "RCIMUN" konferansına gidebilirsiniz.
    Tabii onlarla hiç tanışmadan, konuşmadan ve takılmadan onlara 24/7 ders çalışan inek damgasını vurmak kolay.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IG -- 25 Ekim 2014; 19:14:34 >

• quote:

hepsi standart, inek, fularlı, çerçeve gözlüklü tipler. bunlarla ne muhabbet olur ne de başka bir şey. öldürseler okumam orda. lise hayatı gibi bir şans insana gelemez bir daha.

BENİM BUNLARDAN EKSİĞİM NE ?

katiliyorum sifir ozguven ve gercek hayattan cok uzak yasamid bireyler oluyo bunlar. Uniye gecince sudan cikmis baliga donerler bence. Gercek lise ortaminda iyiyi de kotuyude kendin ayirt edebilcej duzeye ve kendi basina yasayabilecek duzeye geliyorsun. Insanlari kafeste egitmek yerine daha ozgur yetistirirsen daha cesur kararli ve ozguveni saglam bireyler olcagini dusunuyorum.
    Katilmadigim nokta ise insanlari dis gorunusune gore yargilamak hos degil.

Not :lise 4 um tembelde deilim 474 sbs ortalamam vardi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi poliextreme -- 25 Ekim 2014; 19:16:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Ahmeteyup

quote:

Orijinalden alıntı: VendettA

gavur dediğin milletler eğitimde çağ atlayıp, dünyanın en iyi bilim adamlarını, doktorlarını, mühendislerini nasıl yetiştiririz diye çabalarken, 2014 yılında halen daha kız-erkek karma eğitim harammıdır tartışması yapan yobaz molla zihniyetin koyduğu kurallarda, belirlediği standartlarda eğitim görmek zorunda olmak senin suçun değil... Suç onları başımıza getirip ülkeyi ortaçağ karanlığına gömenlerde...

Senin beğenmediğin o kız erkek ayrı eğitimi yıllardır ingiltere ve amerika en iyi okullarında uyguluyor.
    Azıcık araştırsan, önüne gelen ve insanlara dayatılan "avrupa amerika, modern çağdaş ne güzel karmakarışık yaşıyorlar da böyle gelişiyorlar"
    şeklindeki dar bakış açısını aşsan çok güzel olacak bence..

Hangi okullarmış onlar ?

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

hepsi inek lan

+1

Her neyse, Robert Kolejindeki insanlar kafa ve eğlenceli tiplerdir... tanışmak isterseniz yer yıl Robert Kolejinde Nisan'da gerçekleşen "RCIMUN" konferansına gidebilirsiniz.
    Tabii onlarla hiç tanışmadan, konuşmadan ve takılmadan onlara 24/7 ders çalışan inek damgasını vurmak kolay.

Eğlenceli tipler olabilir ama en azından sizin ve diğerleri gibi onlara hiç bir zaman efendi veya üst sınıf bir şahıs gibi bakmam. Takılmaktan filan bahsetmişsinde bunlarla starbucksta iki kahve içip üç beş kitabı tartışmaktan ileri daha ne yapılır? Hadi gelin bi mangala gidek desek off iğrençsin diye filan tepki verirler heralde

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

hepsi inek lan

+1

Eğlenceli tipler olabilir ama en azından sizin ve diğerleri gibi onlara hiç bir zaman efendi veya üst sınıf bir şahıs gibi bakmam. Takılmaktan filan bahsetmişsinde bunlarla starbucksta iki kahve içip üç beş kitabı tartışmaktan ileri daha ne yapılır? Hadi gelin bi mangala gidek desek off iğrençsin diye filan tepki verirler heralde

Bende Robert Kolejindeki insanları üstün görmüyorum... asıl tepkim sizin onları hiç dışarı çıkmayan inekler gibi damgalamanız... yoksa onların hiç bir farkı yok.
    Bide;
    "starbucksta iki kahve içip üç beş kitabı tartışmaktan ileri daha ne yapılır"
    Siz nasıl eğlendeklerin farkında bile değilsiniz... çok komik bir ön yargı bu.

• quote:

Orijinalden alıntı: FarockDavis

quote:

hepsi standart, inek, fularlı, çerçeve gözlüklü tipler. bunlarla ne muhabbet olur ne de başka bir şey. öldürseler okumam orda. lise hayatı gibi bir şans insana gelemez bir daha.

BENİM BUNLARDAN EKSİĞİM NE ?

katiliyorum sifir ozguven ve gercek hayattan cok uzak yasamid bireyler oluyo bunlar. Uniye gecince sudan cikmis baliga donerler bence. Gercek lise ortaminda iyiyi de kotuyude kendin ayirt edebilcej duzeye ve kendi basina yasayabilecek duzeye geliyorsun. Insanlari kafeste egitmek yerine daha ozgur yetistirirsen daha cesur kararli ve ozguveni saglam bireyler olcagini dusunuyorum.
    Katilmadigim nokta ise insanlari dis gorunusune gore yargilamak hos degil.

Not :lise 4 um tembelde deilim 474 sbs ortalamam vardi

Sıfır özgüven mi?

Cahil cahil konuşmayın. Bu liselerden mezun olmuş kişilerin kendilerine güvenleri aşırı fazladır. Sosyal ortamlara en iyi bunlar uyum sağlar. Videonun sonundaki adamın konuşmasında da iyi dinlememişsin galiba.

Şuraya bak. Olay kedi-ciğer meselesine dönmüş. He yav he. Robertliler asosyal, inek, ezik. Kendinizi böyle avutun siz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Şimdi burada bu çocuklara laf edenler olmuş hatta birtanesi videodan bi fotoğraf karesi screenshot alıp dalga geçmiş şu tiplere bak bee falan diye..

O aşağıladığınız,inek dediğiniz,dört göz dediğiniz tipini beğenmediğiniz çocukların 30 sene sonra altlarında en lüks arabalar en lüks evler olacak.. Ve buna bağlı olarak en güzel kadınlarla takılacaklar.. Ama siz sıradan bir lise okuyup,YGS LYS illetiyle uğraşmaya çalışıp sıradan bir anadolu üniversitesinde 4-5 senenizi harcadıktan sonra birde üstüne kpss ile debelenip ondada başarılı olamayınca sıradan bir anonim şirketinde yeni üniversite mezunu olarak 1200-1500 tl aralığında (iyi düşünerek diyorum bunları) bir maaşa talim olucaksınız.. Şanslı olupda işinizden atılmazsanız bi 10-15 sene içinde maaşınız belki 5-6 bin tl civarında olabilir.. Tabi bu çocuklar iyi bir eğitim aldığından üniversiteleride garanti olacak,işleride garanti olacak.. Emin olun bu böyle.. Türkiyenin en büyük şirketlerinin birinde İnsankaynakları kısmında işe alım bölümünde çalışıyorum. SV niz incelenirken bakılan ilk 3 şey , 1. Hangi okuldan ve bölümden mezun olduğunuz , 2. kaç senede mezun olduğunuz , 3. Diploma notunuz.. Kimse sizi kara kaşınız kara gözünüz için işe almaz..

Saygılar..

• quote:

Orijinalden alıntı: LynrdSkynyrd

Yazık ki kendi ulkemizde amerikan okullarına imreniyoruz.

Hülooogh
  • kardeşim bu kadar kültürlü olsam ne işime yarar. yapacağım iş belli. ülkenin seviyesi belli. gidip bale, drama mı yapıcam :D ya da mahalle kahvesinde milletle şekspir'in hayatını mı konuşucam
    açık lise
  • Valla dürüst olmam gerekirse ben hiç bu Özel kolejlilere yada zengin çocuklarına imrenmiyorum devlet lisesinde yaşadığım duyguları okulu ekip cafeye gidip half life counter silkroad Ultima warcraft 3 oynamanın verdiği hazzı anlatamam.Hiçte pişman değilim yaptığımdan iyikide çocukluğumu gençliğimi o şekilde sokakta yaşamışım diyorum.Mahallede önce boş bir kum arsa bulup orada misket oynamanın kazanmanın hazzını kaybetmenin üzüntüsünü şuan yaşayamıyorum.Masa başlarında kağıt kalemle sabahlara kadar frp oynayıp çerez yemenin zevkini anlatamam.Biriktirdğimz paraları Atari salonlarında sabah*akşam jetonlara yatırırdık. Şuan kendi bilgisayarım internetim evim arabam var ama dahamı mutluyum HAYIR.Keşke o günlere geri dönsem diyorum.Yani iyikide Fakir olarak kenar mahalle köşelerinde büyümüşüm diyorum kendime.
  • biri de gelmiş 30 sene sonra altlarında son model lüks arabalar olacak demiş, 60 sene sonra da mezarda olacaklar kardeşim. çok bilmek, çok kültürlü olmak önemli değil. cahil olmayalım yeter. cahillik, doğrusunu bildiğini sanmaktır. Az bilelim, az kültürlü olalım ama doğruyu bilmeye, bulmaya çalışalım. Güzel insan olmaya gayret edelim.
  • Sağlam bir iman ile bu düşüncelerden kurtulbilirsin kardeş.

Allah kimini zenginlikle kimini fakirlikle imtihan edecek ama en sonun da herkes adil bi şekilde yargılanacak.
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.