Şimdi Ara

BENİM BUNLARDAN EKSİĞİM NE ? (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
552
Cevap
24
Favori
16.599
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
40 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • puahahah şimdi anladım ne demek istediğini
    sen bana cevap yetiştirmeye devam et patronun bu adamlar olacak, jakuzide kahvelerini yudumlayıp bale izlerken, sana emir verecekler
  • quote:

Orijinalden alıntı: gecmisgecmistir

https://m.youtube.com/watch?v=426N_zfRyfg

BEN NEDEN BU LİSEDE DEGİLİM.BENİM BU ZENGİNLERDEN EKSİĞİM NE.İSTE GELDE LANET ETME HAYATA

Beyin.

Çünkü en iyiler oraya gidiyor.

Paran olsa da gidemezsin tipin olsada.

Beyin olması gerekiyor.
  • 2014 yılındayız kendinizi geliştirmek, şekillendirmek için bir öğretmene mi ihtiyaç duyuyorsunuz?
    Elimizin altında internet var sınırsız kaynak ve bilgiye sahibiz ayrıca şunu unutmayalım ki o okulda okuyanlarda aynı biyolojik türün örneği
    Bu arkadaşlardan tek farkımız onlar zengin ebeveynler tarafından küçük yaştan itibaren öğretime yönlendirilmeleri zamanlarını planlı olarak kullanıyorlar ve yüksek disiplin içerisinde çalışıyorlar ama şöyle bir durumda var rahat bir hayat yaşayıp okul hayatının sonunda asgari ücretlede olsa seni mutlu eden bir işi yapmak sana ne kaybettirir? Kısacası mutlu olmak için başarılı veya zengin olmamıza gerek yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi There goes your life -- 25 Ekim 2014; 21:08:34 >
  • Hayat böyle, ne kadar çabuk kabullenirsen o kadar çabuk ilerlemeye başlarsın. He istersen hayatının sonuna kadar söylen dur, hayat senin hayatın sonuçta.
  • Benim bitirdiğim liseye bak bide buna
  • orta sınıf bir araba almaya gücü yetecekken niye ferrari alamıyorum diye isyan etmeye benzemiş bu.

patron, yönetici zengin vs olmak için robert şart değil, kendi imkanların ölçüsünde bir lise kazanırsın, orta veya iyi bir üniye girersin olur biter.

bir de bu okula girmek için zengin olmak yeterli değil, ne zengin bebeleri var apaçiden daha beter, önünden geçemezler o okulun. adamlar derece yapıp o okula giriyor.

kısacası boş işler ile kafanızı meşgul etmeyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fantasticoo -- 25 Ekim 2014; 21:00:09 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ahmeteyup

quote:

Orijinalden alıntı: VendettA

quote:

Orijinalden alıntı: Ahmeteyup

quote:

Orijinalden alıntı: VendettA

gavur dediğin milletler eğitimde çağ atlayıp, dünyanın en iyi bilim adamlarını, doktorlarını, mühendislerini nasıl yetiştiririz diye çabalarken, 2014 yılında halen daha kız-erkek karma eğitim harammıdır tartışması yapan yobaz molla zihniyetin koyduğu kurallarda, belirlediği standartlarda eğitim görmek zorunda olmak senin suçun değil... Suç onları başımıza getirip ülkeyi ortaçağ karanlığına gömenlerde...

Senin beğenmediğin o kız erkek ayrı eğitimi yıllardır ingiltere ve amerika en iyi okullarında uyguluyor.
    Azıcık araştırsan, önüne gelen ve insanlara dayatılan "avrupa amerika, modern çağdaş ne güzel karmakarışık yaşıyorlar da böyle gelişiyorlar"
    şeklindeki dar bakış açısını aşsan çok güzel olacak bence..

Öyle en ingilterenin amerikanın en iyi okulları diye yuvarlamakla olmuyo... Hangisiymiş o üniverisiteler okullar saysana bi, isim ver... Academic rankings of world universities yazıp dünyanın en başarılı 500 okuluna bak bakıyım bi hangisi haremlik selamlık eğitim veriyo??? Araştırmadan bahsediyosun, araştırda söle o zaman hangi üniversiteymiş dünya sıralamasında kaçıncıymış

Yeniakit.com da yazandan başka hiçbi şeye inanmayıp gelip burda araştırmaktan, bakış açısında falan bahsetmeyin çok komik oluyo Çok uzak size bu bakış açısı, araştırmak, sorgulamak gibi kelimeler...

Öyle 3 soru işareti yapmayla bu işler olmuyor kardeş.
    Önemli olan sıralamaya girmek değil. O sıralama yarışmalardaki derecelerle alakalı.
    Sonra da gelirsin neden lys/ygs var, neden bizi yarıştırıyorlar da dersin sen şimdi :)
    Yani yarışmalarda birinci olmak en önemli faktör değil.
    Mesela ingiltere'deki eton college'i direk devlet adamı, ülke yönetecek insan yetiştiriyor kız-erkek ayrı eğitim vererek.

Sadece kızlara eğitim veren ingiltere'deki okullardan bazıları:
    * Wycombe Abbey School
    * Cheltenham Ladies' College
    * St Swithun's School
    * Headington School
    * Benenden School
    * St Catherine's School for girls
    * Badminton School
    * St Mary's School, Essex
    * Burgess Hill School for Girls
    * Malvern St James
    * St George's School for Girls
    * Queen Margaret's School, York
    * Queenswood School
    * Woldingham School
    * Sherborne School for Girls
    * Roedean School
    * Godolphin School
    * Haberdashers' Monmouth School for Girls
    * Royal Masonic School for Girls
    * Mount School, York
    * St Leonards-Mayfield
    * Moira House Girls' School
    * Royal School, Haslemere
    * St Margaret's School for girls

Sadece erkeklere eğitim veren okullardan bazıları:
    * St Paul's School, London
    * Eton College
    * Tonbridge School
    * Abingdon School
    * Harrow School
    * Radley College
    * Dulwich College
    * Monmouth School
    * Loughborough Grammar School
    * Warwick School
    * Merchiston Castle School
    * Bedford School
    * Shrewsbury School...

Bakış açısından asıl senin bahsetmemen lazım.
    Bak bakalım haberlere bu karışık ortamlardan dolayı ne kadar taciz, tecavüz, ölüm vs. olayları oluyor ülkede?
    Sen sınıfta kız yok diye ağlarken adamlar dünyayı yönetiyor olay budur ister anla ister anlama..
    Ülkeyi iki bacak arasından ibaret hale getirseler dahi kafi gelmez sanırım sana bu kafayla..

Önemli olan sıralamaya girmek değil mi?

O sıralamalar yarışma sonucu falan belirlenmiyor nerden salladın hayretler içinde kaldım... Harvard ile Stanford üniversitesi arasında yapılan sıralamayı Hababam sınıfındaki liseler arası bilgi yarışmasıyla karıştırdın sanırım. Soru soruyolar bilen üniversite kademe yükseliyo falan sanıyosun herhalde Vizyonun zaten ordan öteye gitmesini ben beklemiyodum. Millet milyon dolarlar harcıyor daha iyi eğitim verip daha iyi öğrenciler yetiştirip bilime edebiyata tıpa daha fazla katkıda bulunup daha fazla araştırma yapıp sıralamada 1 kademe yükselmek için. Ülkelerin eğitim düzeyi bunlara göre belirleniyor, hangi üleknin eğitim düzeyi daha iyi bu sıralamalarla belli oluyor. Sen gelmiş önemli değil diyosun Ne önemli ya??? (3 tane) İngilizcen varsa aşağıyı oku bu kriterler hakkıdna bilgi sahibi ol yeniakite bağımlı kalma...

http://www.shanghairanking.com/ARWU-Methodology-2014.html#2

Şu okulalra baktımda bunların hepsi kız erkek lisesi. Amerikanın ingilterenin en iyi okulları dememişmiydin???? (4 tane koydum) Amerikanın inglterenin en başarılı okullarını oxfordu harvardı gösterdik önemli değilki bunlar dedin... Şimdi en iyi en başarılı okuldan kastın max. 100 200 öğrencili bu kız liseleri mi ????? (5 tane)

Şuan bilimin her dalında çalışan, nobelden tutun dünya bilmemne bilim ödülünü alıpda, bilimde tıpta mühendislikte orda burda çığır açan adamların kadınların hepsi karma üniversite mezunu diyorum, sen en iyisi bu diye ne idüğü belirsiz kız liseleri atıyosun

Bence istersen dahada batma ama sen bilirsin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leingrad -- 25 Ekim 2014; 21:21:03 >

• Konuyu açan arkadaş, özenmekte tabi haklısın fakat şu ayrıntıyı kaçırıyorsun. Sen bu liseden daha kötü bir yer kazansan bile o kazandığın lisenin hakkını vermeye bak. Emin ol o beğenmediğin lise bile senin hayatında çok ciddi şeyler kazandırabilir. Ben meslek lisesinden mezun oldum ve hiç bir zamanda ve şuan bile pişmanlık duymuyorum. O yüzden bunları kafana takıp karamsarlığa kapılma derim..
  • Bugün polis emeklisi bir abi "Bu ülkede kazasız belasız akşamına erdiğiniz gün için kutlama yapın, gerçekten bu ülkede bir gün daha fazla yaşamak mucize hale geldi" mealinde bir laf etti. Haklı. Eve tek parça ulaşabildiğin her gün için şükret kardeş. Laboratuar ne ki.
  • bende çok iyi bir lisede okumadım ben şuanda çok iyi bir fakültede de okumuyorum hangimiz öyle okullarda okumak istemezki benim ilkokuldaki arkadaşım robert kolejine giderken benim en iyi arkadaşım doğa kolejine giderken ben meslek lisesine gittim onlar oralarda çok iyi eğitimler alıp çok iyi yerleri kazandılar bense orta dereceli bir üniversiteye gittim ancak buralara gelebildiğime şükrediyorum sen okuduğun okulu beğenmezken senin okduğun okulda okumak için can atanlar var senin yaşadığın hayatı yaşamak için canını bile vermeye razı insanlar var oyüzden ilk önce halimize şükretmeli
  • Asıl bu liselerden mezun olanların özgüveni çok oluyor.Adamların her türlü sosyal etkinliği var.Bizde anca ders ders ders.
    Not : lise 4üm.Sbsde 487 ortalamam vardı.
  • Toru?
  • quote:

Orijinalden alıntı: dodoruh

Toru?

pardon anlamadim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet en iyi okullarında hala ısrar ediyorum. Tabi bu en iyi kavramı verdiğin linkteki skor ve puanlarla alakalı değil.
    Bu materyalist kafayla işin içine milyon dolarlar da eklenince tatmin olduğunu görmek şaşırtmadı.
    Elbette lisedeki gibi değil yarışmalar ama benim bura bahsettiğim ülke yönetimi en ön sırada.
    Eğitim düzeyini savunduğun ülkelerin ahlaksızlık seviyesini de bir araştır istersen..
    Sen hala sıralamayı savun ben de hala bir adamın dahi ülke tarihini değiştirebileceğini savunayım.
    Söylediklerimi de yeniakitle sınırlandırman da ayrı bir hata..
  • İlla öyle bir lisede okuman şart değil ki. Kendi lisenin tadını çıkar, lise harici bu okuldaki yapılan aktivitelerden birine git. Belediye kursları oluyor ve ya özel kurslar. Yabancı dili de iyi bir üniversite tutturduktan sonra hazırlıkta öğrenirsin. Sen iyi bir puan yapıp iyi bir üniversiteye girdikten sonra, birçok kurum ve hatta devlet para yardımı yapıyor sana. Okul bittikten sonra da işinde hazır eğer başarılı bir öğrenci olursan. Zaten yani Boğaziçi Üniversitesinde bir bölüm kazanıp, yatarak geçemezsin. iyi çalışman her halükarda lazım. İşinde okuduğun bölüme göre belli bir sürede bulursun. Sonra iş tecrübesi elde ettikten sonra yüksek lisans yaparsın. O da bitti, artık ben Türkiye'ye sığamıyorum, bana yetmiyor dersin ve yurt dışında doktora programına katılırsın. Sonra orda yaşamaya başlarsın.

Hangi liseden mezun olursan ol, üniversiteye girerken senin lisene bakmıyorlar, puanına bakıyorlar. Lisen kötüyse, elbette başarmanın bir imkanı vardır. Sen yokluğun, yoksulluğun, cahilliğin had safhada olduğu fakat buna rağmen gelişmiş ülkeleri mağlup edip, demokratik ülke kurup, bu günlere gelebilen bir milletin evladısın. İstedikten sonra bir şekilde başarırsın.

• ardaq kullanıcısına yanıt
    gercekten para yuzunden mi sence bu boyle?
    saygi ve para ayri seyler dostum, once bunu ogren de gel bence. sana 100% garanti veriyorum o kiz duzgun insanlarin etrafinda takildigi icin bir parca kumas yuzunden laf isitmemistir; bagnazliga gerek yok. hayattaki her sey bacak arasinda bir cikinti veya girinti olmasiyla alakali degil; para da degil ayni zamanda. belki bunu sana ogretecek adam degilim ama o kiz senin gibilerden laf isitmedigi icin dusunmuyordur "mini etek giysem erkekler laf eder mi" diye. kim sizin beyininizi yikiyor bilemiyorum ama kadinlar/kizlarin tek amaci evlenip en az 3 cocuk yapmak degil, unutmussundur diye soyluyorum onlar da insan, her ne kadar sen gidip yazin sort giyersen onlar da etek giyer, bunun kesinlikle senle hic bir alakasi yok.
    eger "tahrik oluyorum" diyosan gercekten yazik, eger biraz ten gorunce tahrik oluyorsan gercekten nasil bir yerde ve neden bu halde yasadigimizi sorgularim. baska isin kalmadi liseye giden kizin etek boyuna mi laf edeceksin?

gercekten aciyorum senin adina...

ayni zamanda insanlar demis para lazim bu herifler senin patronun olacak vs
    tamam evet okul ucuz degil (yurduyla falan beraber seneligi 70k TL) ama turkiyedeki tum zenginler/patronlar bu okullardan degil. turkiye'den degil ama bir bakin manny khoshbin diye bir adama. basitce anlatayim: adam 13-14 yasinda iran'dan amerika'ya kaciyor, okul falan ney, adam markette yerleri silerek para kazaniyo (adam daha ergenlige yeni girmis o zamanlar). su anda $100m den fazla net worth/mal varligi var adamin, california da keyfini suruyor hayatin.
    kisaca demek istedigim, baskalarina bakip imrenerek bir b.k olamayiz/olamazsin. tam tersine onlarin yerinde olmayi hedef koyarsan ve bu hedefe ulasmak icin calisirsan bir gun senin de olabilir
    "nazar etme ne olur, calis senin de olur" demis atalarimiz...

• bunlar gibi olup da ne yapacaksın la?

ben normal düz lise okudum ki yemişim ağacını yeşilliğini eğitimini..

sen demir kapının üzerinden bekçi sigara almaya gidince atlayıp kaçmak nedir bilir misin? kalbimin nasıl attığını hala hatırlarım. ve o kapıyı atladığın andan hemen sonra gelen sevinç kelimelerle açıklanamaz.. kaçtın olum okuldan daha ne olcak.

bunlar 10-15 kişilik sınıflarda eğitim görürken ben 40 45 kişilik sınıfta makaranın dibine vurmuş, beden derslerinde 4-5 takım çıkartıp minyatür kale ödüllü turnuvalar yapmışım.

arka bahçede arkadaşlarım sigara içerken gözcülük yapmışım.

derste arka sırada iddaa kuponları yapmışım. silgi kopartıp kızların kafasına atmışım.

sınıfta boş derste uzun eşek oynamışım, müdür basmış idarelik olmuşum.

sayarım da sayarım. biz hayat yaşadık kardeşim. bunların ki hayat evet bazılarını tenzih ederek söylüyorum ama %90'ınınki boş hayat. her şey ne para, ne manzara, ne de böyle üst düzey eğitimden ibaret değil..

bunların ne boş dersten, ne uzun eşekten, ne okuldan kaçmaktan, ne de makara kukaradan haberleri var. hayat bunlarınkiyse ben istemiyorum kalsın.

düz lise okudum, özel üniversiteden mezunum (beykent ün.) ki şunu söylim, gerçekten kasıntı olmayan, harbi arkadaşlık ve ortamları bu tip özel okullarda vs bulmak daha zor.

boşversene..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hysteria_ -- 25 Ekim 2014; 21:32:44 >

• sadece para işi değil ki bu
    adam gibi çalışıp kazansaydın burs falan her türlü vardı
  • quote:

Orijinalden alıntı: gamblerbarbo

gercekten para yuzunden mi sence bu boyle?
    saygi ve para ayri seyler dostum, once bunu ogren de gel bence. sana 100% garanti veriyorum o kiz duzgun insanlarin etrafinda takildigi icin bir parca kumas yuzunden laf isitmemistir; bagnazliga gerek yok. hayattaki her sey bacak arasinda bir cikinti veya girinti olmasiyla alakali degil; para da degil ayni zamanda. belki bunu sana ogretecek adam degilim ama o kiz senin gibilerden laf isitmedigi icin dusunmuyordur "mini etek giysem erkekler laf eder mi" diye. kim sizin beyininizi yikiyor bilemiyorum ama kadinlar/kizlarin tek amaci evlenip en az 3 cocuk yapmak degil, unutmussundur diye soyluyorum onlar da insan, her ne kadar sen gidip yazin sort giyersen onlar da etek giyer, bunun kesinlikle senle hic bir alakasi yok.
    eger "tahrik oluyorum" diyosan gercekten yazik, eger biraz ten gorunce tahrik oluyorsan gercekten nasil bir yerde ve neden bu halde yasadigimizi sorgularim. baska isin kalmadi liseye giden kizin etek boyuna mi laf edeceksin?

gercekten aciyorum senin adina...

ayni zamanda insanlar demis para lazim bu herifler senin patronun olacak vs
    tamam evet okul ucuz degil (yurduyla falan beraber seneligi 70k TL) ama turkiyedeki tum zenginler/patronlar bu okullardan degil. turkiye'den degil ama bir bakin manny khoshbin diye bir adama. basitce anlatayim: adam 13-14 yasinda iran'dan amerika'ya kaciyor, okul falan ney, adam markette yerleri silerek para kazaniyo (adam daha ergenlige yeni girmis o zamanlar). su anda $100m den fazla net worth/mal varligi var adamin, california da keyfini suruyor hayatin.
    kisaca demek istedigim, baskalarina bakip imrenerek bir b.k olamayiz/olamazsin. tam tersine onlarin yerinde olmayi hedef koyarsan ve bu hedefe ulasmak icin calisirsan bir gun senin de olabilir
    "nazar etme ne olur, calis senin de olur" demis atalarimiz...

tahrik oluyorsammışmışmış. gayliğin adı modernlik olmuş. sadece laf atarlar ay giymeyim meselesi değil. kızların hayat kadınlarından bir farkı olmalı. bende sana acıyorum artık ilerde felan modern(!) karınla kızınla mutlu hayat yaşarsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ardaq -- 25 Ekim 2014; 21:36:14 >

• Ben imrenilecek birtarafını görmedim. Türk kültüründen uzak tamamen amerıkan kültürüyle ıcıce yasıyorsun bu okulda. Anadolunun baska sehırlerınde cok guzel kolejler var. Durumum yok dıyorsa yapacak bırsey yok. Azımlı olacaksın okuyup ıyı yerlere gelmeye calısacaksın. Burda bazı arkadaslar şukursuzluk ıcınde. Yazık sıze. Bıraz guclu olmayı ogrenın hayatın tokadına karsı.
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.