Şimdi Ara

BENİM BUNLARDAN EKSİĞİM NE ? (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
552
Cevap
24
Favori
16.599
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
40 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ankarada 1 abin 1 dayin olsa sirtin yere gelmez

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ahmeteyup

quote:

Orijinalden alıntı: VendettA

gavur dediğin milletler eğitimde çağ atlayıp, dünyanın en iyi bilim adamlarını, doktorlarını, mühendislerini nasıl yetiştiririz diye çabalarken, 2014 yılında halen daha kız-erkek karma eğitim harammıdır tartışması yapan yobaz molla zihniyetin koyduğu kurallarda, belirlediği standartlarda eğitim görmek zorunda olmak senin suçun değil... Suç onları başımıza getirip ülkeyi ortaçağ karanlığına gömenlerde...

Senin beğenmediğin o kız erkek ayrı eğitimi yıllardır ingiltere ve amerika en iyi okullarında uyguluyor.
    Azıcık araştırsan, önüne gelen ve insanlara dayatılan "avrupa amerika, modern çağdaş ne güzel karmakarışık yaşıyorlar da böyle gelişiyorlar"
    şeklindeki dar bakış açısını aşsan çok güzel olacak bence..

Öyle en ingilterenin amerikanın en iyi okulları diye yuvarlamakla olmuyo... Hangisiymiş o üniverisiteler okullar saysana bi, isim ver... Academic rankings of world universities yazıp dünyanın en başarılı 500 okuluna bak bakıyım bi hangisi haremlik selamlık eğitim veriyo??? Araştırmadan bahsediyosun, araştırda söle o zaman hangi üniversiteymiş dünya sıralamasında kaçıncıymış

Yeniakit.com da yazandan başka hiçbi şeye inanmayıp gelip burda araştırmaktan, bakış açısında falan bahsetmeyin çok komik oluyo Çok uzak size bu bakış açısı, araştırmak, sorgulamak gibi kelimeler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leingrad -- 25 Ekim 2014; 18:18:02 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Evdeki Sinek

quote:

Orijinalden alıntı: Lawnate

quote:

Orijinalden alıntı: Evdeki Sinek

üzüldüm ya biraz ne bileyim kimse bize "bak böyle bir okul var çalış gir" demedi hep çalışmaya odaklandık ama geleceğinin nereye gideceğini bilmeden nasıl odaklanabilirsin ki? ben liseye geçene kadar sadece galatasaray lisesini bilirdim ama diğer liseleri hiç duymadım 8de sınav bitti diğer liseleri tanıdım birazda iş ailede bitiyor tutup kolundan seni bu liselere götürüp tanıttırmalı "bak eğer çalışırsan iyi puan alırsan bu liselerde okuyabilirsin hayatın daha güzel olur" diyebilirlerdi bunları bilmeden çalışmak bir fayda etmez ki nereye gideceğini bilmiyorsun sonuçta o tür liselere gidip gezerek atmosferinden etkinlenip çalışmak gerekirdi ama iş işten geçti ama şöyle bir gerçekte var çalışan her yere gelir bu yüzden kendinize kızın çalışmadığınız için

La sanki 20 sene önceden konuşuyosun 14 yaşında bebesin bu sene liseye başlamışsın her mok var elinin altında istanbulun en iyi okulları yazıp çıkanlara bakıp kensine bi hedef koyman çok mu zordu ? Git lol bolumunde trolle bilmişlik yap konu okumaya gelince bize gösteren olmadı yeaaaa diye acındır kendini.

helal sana, birisi yol göstermedikten sonra nasıl araştırma yapabilirsin ki? hedef sürekli iyi bir puan almaktı iyi bir lise değil ha eğer "trolle bilmişlik" yap diyorsan kendi fikrindir bir şey diyemem

Kendi yolunu çizemedin sanki ulan burda konu açsan hangi lise falan diye illaki çıkardı iyi liseleri oneren biri ki burası sadece bi örnek 194832 tane rehber site var liseler için bunları araştırma yapmayıp suçu ailene yıkıyorsan suç sende de var.

• Mutluluk para ile olsaydı zengin olan herkesin mutlu olması gerekirdi.İnsanoğlunun gözünün doymadığını kavrayamamış ne çok insan varmış buralarda.
    Sen internet başında tüm dünyayı dolaşırken yemeye ekmeği olmayan milyonlar var dünyada ,peki onların ne eksiği vardı senden?
  • quote:

Orijinalden alıntı: woodnight

liseyle bitmiyor iş önemli olan üniversite bölümündeki meslek seçimin.tabiki lisede önemli ama üniversite kas boşver liseyi.

saçmalamışsın lise her şeyin başlagıcıdır dandik bir meslek lisesi bitirmiş biri olarak söylüyorum lise iyi olmayınca üniversitede olmuyor normal bir anadolu lisesindeki adamın netlerine bak birde o özel liseleri bitirenlerin hadi dersi geçtim o okullarda çok iyi yabancı dil öğretiyorlar bugün anadolu lisesi bitiren kim ingilizce biliyor? sözde 8 yıl ingilizce dersi alıyoruz ama kimse konuşamıyor nedense işte böyle bir saçma sistemde okuyoruz üniversiteler dersen onlarda vasat durumda 10 iyi üniversite varsa vardır gerisi tırt bu devlet anca suriyelilere yatırım yapar saçma sapan şeylere yatırım yapar gittikçe eğitim seviyesi düşüyor ülke vasat duruma geliyoruz bu kadar basit

• quote:

Orijinalden alıntı: Katafort

quote:

Orijinalden alıntı: gecmisgecmistir

quote:

Orijinalden alıntı: EnesCimen

hepsi standart, inek, fularlı, çerçeve gözlüklü tipler. bunlarla ne muhabbet olur ne de başka bir şey. öldürseler okumam orda. lise hayatı gibi bir şans insana gelemez bir daha.

BENİM BUNLARDAN EKSİĞİM NE ?

Ben boyle ortam istiyorum.ne kadar kulturdulur bunlar biliyomusun.gündemden bi konu acsan 10 saat konuşursun resmen.bi tane bel altı laf yapmiyolardir eminim

Zaten bu arkadaşta diyor ki lise bu muhabbetlerin döndüğü yerdir.Hocam insan çoğu şeyi ve hayatı lisede öğrenir.Lise çağında böyle üniversite kültürü yaşarsan ot gibi büyür gidersin.Ya bak bende isterim buralarda olmayı.Ama bir baksana kızların %95'i mini etek,tayt vs giyiyor.Bu kültürü bozmak ve insanları asimile etmek değilde ne ?

Bircogunu benden kucuksunuz sanirim.Ve bu arkadas cok guzel ozetlemis.Hayat otlarin arasinda ogrenilmez ve sunu soylemeliyim ki eger siz fakirseniz digerleri zengin oldugu icin birileri kotu Hayat yasamali ki onlar Iyi yasasin iste dunyanin duzeni bu suan sizin yapmaniz gereken 3 yil eglenin son sene Adam gibi calisin duzgun bir uniye gidin.Son olarak BU DUZEN degiseceksen birisi feda etmeden kendini olmaz bu is.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jacksoftblocker -- 25 Ekim 2014; 18:09:26 >

• Çalış seninde olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cihat_,

quote:

liseyle bitmiyor iş önemli olan üniversite bölümündeki meslek seçimin.tabiki lisede önemli ama üniversite kas boşver liseyi.

saçmalamışsın lise her şeyin başlagıcıdır dandik bir meslek lisesi bitirmiş biri olarak söylüyorum lise iyi olmayınca üniversitede olmuyor normal bir anadolu lisesindeki adamın netlerine bak birde o özel liseleri bitirenlerin hadi dersi geçtim o okullarda çok iyi yabancı dil öğretiyorlar bugün anadolu lisesi bitiren kim ingilizce biliyor? sözde 8 yıl ingilizce dersi alıyoruz ama kimse konuşamıyor nedense işte böyle bir saçma sistemde okuyoruz üniversiteler dersen onlarda vasat durumda 10 iyi üniversite varsa vardır gerisi tırt bu devlet anca suriyelilere yatırım yapar saçma sapan şeylere yatırım yapar gittikçe eğitim seviyesi düşüyor ülke vasat duruma geliyoruz bu kadar basit

hiç suçunu meslek lisene atma kardeşim o senin başarısızlığın .okumak isteyen adam meslek liseli de olsa birşey değişmez adam gibi çalışırsa gayret ederse tıpta kazanır mühendislikte kazanır.
    Dan Millman demiş ki ;
    ''Başarılı insanların hayatlarını incelediğinizde şunu keşfedeceksiniz: Sıradan bir insanın öne sürdüğü tüm bahaneler, başarılı insanlar tarafından da ileri sürülebilecekken sürülmemiştir!!.''
    burda da David J. Schwartz
    ''Bir şeyi gerçekten yapmak isteyen bir yol, istemeyen mazeret bulur.!!''

• videoda karagöz ve hacivatı gördükten sonra kapattım

ayrıca böyle okullara girmek için ya türkiyenin en zeki çocuğu olacaksın ki burs falan öyle okuyacaksın (lise bursulu okunuyo mu bilmiyorum) ya da hem çok zeki hem de çok paran olacak ki okuyacaksın
  • kardeş istersen sende burada okuyabilirsin. benim bir dostum çalıştı ve tam burslu burada okudu şuanda boğaziçi bilgisayar mühendisliğinde okuyor. önce elinden gelen yap olmuyorsa sonra laf et.
  • quote:

Orijinalden alıntı: uLiqUioRRa*

quote:

Orijinalden alıntı: EnesCimen

hepsi standart, inek, fularlı, çerçeve gözlüklü tipler. bunlarla ne muhabbet olur ne de başka bir şey. öldürseler okumam orda. lise hayatı gibi bir şans insana gelemez bir daha.

BENİM BUNLARDAN EKSİĞİM NE ?

O inek dediklerin, ileride senin patronun veya müdürlerin olacak. Sen onlara Bey ya da Hanım diye hitap edip önünde ceket ilikleyecekken, onlar senin karşında oturup kahvelerini yudumlarken sana talimat yağdıracaklar. Sen de lise anılarınla yaşarsın o zaman.

Tam tersine o inek dedikleri ilkokul mezunu patronlarının karşısında eğilecekler .

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Cihat_,

quote:

hiç suçunu meslek lisene atma kardeşim o senin başarısızlığın .okumak isteyen adam meslek liseli de olsa birşey değişmez adam gibi çalışırsa gayret ederse tıpta kazanır mühendislikte kazanır.
    Dan Millman demiş ki ;
    ''Başarılı insanların hayatlarını incelediğinizde şunu keşfedeceksiniz: Sıradan bir insanın öne sürdüğü tüm bahaneler, başarılı insanlar tarafından da ileri sürülebilecekken sürülmemiştir!!.''
    burda da David J. Schwartz
    ''Bir şeyi gerçekten yapmak isteyen bir yol, istemeyen mazeret bulur.!!''

işte olay öyle olmuyor çok dandik bir okul ve arkadaş çevresi yaşamadan bilemezsin aklım 2 karış havadaydı hiç yarını düşünmeden hareket ederdim 4 sene elime kitap almadığım halde dersleri çok iyiydi lise bitince ortada sap gibi kalınca neyin ne olduğunu anladım okul çok önemli bu işlerde örneğin bizim herkes it kopuk tiplerdi ders çalışan biri yoktu sende ister istemez çevreye uyuyorsun zaten hocalarda ders anlatmıyor yatıyor ama bugün iyi fen liselerine git hepsi çalışıyor hani bir deyim vardır "arkadaşını söyle sana kim olduğunu söyleyeyim" işte bu duruma düşüyor insan benle mezun olan adamları ya bir yerde çalışıyor yada boş boş geziyor

• Arkadaş bence olayı ateistliğe bağlamak için "bahane" olarak bu konuyu öne sürmüş. Amacı en baştan belli zaten "benim ne suçum vardı yeaaa hani Allah, hani din..." diye sonunu getirmeye çalışıyor, buna ortam hazırlıyor; hazırlamıyorsa da en adiyim. Aklı sıra ateistliği ön plana çıkarmaya çalışacak. +Blok.
  • Kısaca hem zengin hemde zeki olmalısınız.

Yani sadece para yetmez ayrıca bu dünya'da eşitlik beklemeyin.

Sağlıklı, azda olsa zekiysen, ailen ve dostalrın varsa ortamın iyi ise; boşverin bunlara kalsın bu lise.

Bunu orta yaşlara gelmiş bir abiniz olarak söylüyorum.
  • Para yazmama yeterli mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Treth

quote:

Orijinalden alıntı: sfk.

quote:

Orijinalden alıntı: Treth

quote:

Orijinalden alıntı: gecmisgecmistir

quote:

Orijinalden alıntı: LynrdSkynyrd

Yazık ki kendi ulkemizde amerikan okullarına imreniyoruz.

Ya imrenmeyip ne yapicaksin? ya bende gezmek istiyorum o yesil alanlarda.bende labaratuvar da deney yapmak bende 15 kişilik sınıflarda üst düzey eğitim almak istiyorum.ya bende istiyorum bende benim EKSİĞİM ne? ben ne yaptım bu hayati hak etmek için.ya ben niye her sabah 6 da minibuse asılırken bunlar özel arabayla okula gidip inanılmaz bir hayat yasiyorlar anlamıyorum neden

Bunu yapamıyorsan senin suçun Koleje verecek paran olmasa bile aynı seviyede eğitim veren aynı taban puandan öğrenci alan devlet okulları var.

1 ) Robertten sadece 3 puan aşağıda taban puanı olan İstanbul Lisesi var Cağaloğlunda aynı zamanda benim çalıştığım yer.

Bu sene ne düşük öğrenciyi 497.791 puandan aldık. Robert kolejinden eğitim aşamasında hiç bir eksiği olmadığı gibi sıralamalarda da hemen ardından gelir bu lise. Girebilmek için sadece yukarıda verdiğim taban puanı veya üstünü tutturman yeterli. Tuttur gel. İlla boğaz manzarası eşliğinde üst düzey eğitim almak istiyorsan okul yok değil.

2 ) Galatasaray Lisesi Bu Lise de devlet okuludur ve girmek için 497 puan ve üstünü tutturmak yeterlidir. İstanbul Erkek Lisesi ile denktir. Farkları sadece biraz daha masraflıdır burası İstanbul Erkek lisesine göre o kadar.

3 ) Kabataş lisesi. Robert ve İstanbul Lisesi kadar olmasa da istanbuldaki sayılı liselerden biri sayılır. Yabancı dili İstanbul gibi Almancadır. Ayrıca ingilizce eğitimi verilir. Paun aralığı istanbul lisesinden 5 puan aşağıdadır.

Usta sana saygım var ama bilmediğin bir sürü şey var bu sistemle ilgili özel ders denen bir pislik var ki her yakıtı gibidir uçurur adamı şimdi gelmesin hadi meslek liseliye ders ver de girsinciler buralara oynayan adamlar zaten birbirleriyle yarışır biz de bu griptaydik yukarılarda pislik hainlik çok başka bir boyut kazanıyor abi.

Ben bu yukarıda saydığım okullarda okumadım. Ama bu sene 482 taban puanı ile öğrenci alan pertevniyal lisesindne mezunum.

Açık sözlü konuşacağım ben hem okuyup hem çalıştım. Baba yok ev benim getirdiğim para ile dönüyordu. Yani dershane olsun özel ders olsun okulda yabancı dil eğitim veriliyor o sebpeten yabancı dil için kurs olsun öyle şeyler hiç almadım zaten alacak param yoktu. Ama çalıştım zamanında oldu.

Ki benim mezun olduğum yıllarda pertevniyal istanbul erkeğin hemen peşindeydi aralarındaki taban puan farkı 1 puan filan oynuyordu.

ben nasıl yaptım ?

Yapamazsın demiyoruz zaten sadece elinde 50 kilo varken 100 metre yarısında formda bi atleti geçmeye çalışmaktan bahsediyorum yoksa ben de 476 alan okuldan mezunum adaletsizlkkten bahsediyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: ninja törtıl

quote:

Orijinalden alıntı: kemalwebnet

quote:

Orijinalden alıntı: IG

quote:

Orijinalden alıntı: ninja törtıl

bunların hepsi zengin züppesi
    hepsi inek lan
    ama devlet lisesinin verdiği hazzı hiç bir zaman tadamıyacaklar

Gariban tesellisi of the year

Aynen öyle. Nasıl bir hazsa artık, tek sigara peşinde, okuldan kaçıp kahvehanelerde okey oynama hazzı

lise hayatını pek yaşayamamıssın her halde . hayata dair bilgin yok burda gelmiş konuşuyosun.İllede rabırt koleji afl galatasaray liseside onun kadar köklü bir tarihe sahip.odtü boğaz içi mezunlarının okudukları lise sanki hepsinin rabırt koleji,

+1

15 yaşına kadar evden dışarı adımını sadece okula gitmek için atan bu inek tiplerle okumanın neyini istiyorlar anlamıyorum. ha tamam vereceği eğitim iyidir kötüdür ona lafım yok ama birde okulda okuyon bebeleri övüyorlar ya ona akıl sır erdiremedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi netstat -- 25 Ekim 2014; 18:37:12 >

• Ben imrenmiyorum çünkü hayalim bu değil ama hayalimi yaşayan insanları görsem bende imreniyorum. Yani konuyu açan arkadaşın hakkı var.
  • Haline şükür et kardeş
  • kardeşim herkesin sınavı farklı farklı dünyada . unutma ki en büyük servet sağlam olan uzuvların . sakat olup okula zor giden okula gidemeyen de var . köyde kilometrelerce çamurlu yoldan okuluna gitmek için can atan da var memlekette . herkes sahip olduğu kadar imkandan imtihana tabii tutulacak . senin imkanın kısıtlı olduğundan şükrünü edip sualini vermen çok daha kolay olacak inşallah . inanıyorsan bu şekilde düşünerek içini ferah tutabilirsin . devlet okullarına giderek de parmakla gösterilen bir doktor hakim savcı mühendis olabilirsin . üniversite sınavında derece yapıp özel üniversitelerden liselerden de ciddi burslar kazanarak okuyabilirsin .
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.