Şimdi Ara

Ben ne zaman askerim ? Kağıt gelmedi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.173
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 28-10-1993 doğum yeri gaziosmanpaşa kayıtlı odlugum il TRABZON İlçe araklı. Sağlık kontrolune henuz gitmedim kağıt bana mı gelcek ben mi gidip alıcam bilir kişiler varsa yardımcı olsunlar . Ona göre Kenara para atmam lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 007_JB -- 14 Kasım 2012; 19:56:16 >

BursaSpor Fan
  • quote:

Orijinalden alıntı: semih.son

Bu aralar muayene olman gerekiyor askerlik şubesine git muayene ni ol , ben haftaya cuma askerim. Sen gideceksin sana birşey gelmez

nereye gideceğim herhangi askerlik şubesine mi

BursaSpor Fan
  • Bende 93 lüyüm geçen ay babam gitti yok daha zamanı gelmedi demişler. Nasıl iş anlamadım

Orijinalden alıntı: Halfmoon37

Bende 93 lüyüm geçen ay babam gitti yok daha zamanı gelmedi demişler. Nasıl iş anlamadım

Bu yazıyı gördüm en alt satırları okuyunca panikledim yarın kendim gidip öğreneyim. Geç gitmeyelim de

1993 doğumluların askerlikle ilgili yükümlülükleri 01.01.2012 tarihi itibarı ile başlayacaktır.
    1993 doğumlular 2012 yılında muayenelerini olacak ve 2013 yılında askere gideceklerdir.

İLK YOKLAMA
    - Bu yıl askerlik çağına girenlerin yani 1993 doğumluların nüfus kayıtlarındaki bilgileri içeren ilk yoklama kimlik çizelgeleri 1-30 Nisan tarihleri arasında nüfusa kayıtlı olunan yerin köy veya mahalle muhtarlıkları ile askerlik şubelerinde askıya çıkarılmak suretiyle ilân edilir.

- Askı süresi içinde ilk yoklama kimlik çizelgelerini incelemeniz isminiz yoksa veya kimlik bilgileriniz hatalı veya eksikse gerekli düzeltmeleri yaptırmak üzere 15 Mayıs tarihine kadar nüfus idaresine başvurmanız gerekmektedir.Çizelgedeki kimlik bilgilerinde hata veya eksik bilgi bulunmayanların ikâmet adreslerini listelere yazdırmaları yeterlidir.

SON YOKLAMA
    Askerlik şubeniz; 1 Temmuz-31 Ekim tarihleri arasındaki herhangi bir günde sizi yoklamaya davet eden “Son Yoklama Çağrı Tebligatı”nı adresinize gönderecektir.
    Herhangi bir nedenle çağrı tebligatı elinize ulaşmasa dahi; bulunduğunuz yer askerlik şubesine müracaat ederek yukarıdaki tarihler arasında yoklamanızı yaptırmanız gerekmektedir.
    Nüfusa kayıtlı olduğunuz il ve ilçe dışında ikâmet etmekte iseniz bu tebligat ile birlikte bölgesinde bulunduğunuz askerlik şubesine başvurunuz.

• up

sap gibiyim, sap, sap...
  • Bnde 93 eylul dogumluyum tecil ettiricem yarın birgun giderim sanırım kimlik ve diploma ile gidince hallediyolarmış.

1993 doğumlu yükümlü 01.01.2012 tarihinde askerlik çağına girmektedir. Bu yükümlü 2010 yılında liseden mezun olmuş ise askerlik çağına girdiği yıl dikkate alınarak askerliği 3 yıl süreyle 31.12.2015 tarihine kadar ertelenmekte ve 2016 yılında şubesinin celp döneminde sevke tâbi tutulmaktadır. 24 Şubat 2013 tarihine kadar lise mezunu olduğuna dair diploması ile askerlik şubesine müracaat etmemiş ise yoklama kaçağı kalacağından vs vs vs

Buda Milli savunma bakanlıgı sitesinden tecil hakkında yazanlar 93 dogumluların 24 şubat 2013 tarihine kadar lise diplomasyıla şubeye başvurmaları gerektigi yazıyo.
  • Beyler siz gidip soracaksınız yahu daha geçtiğimiz cuma günü , ben silus almaya gittiğimde 93 doğumlular hastanelere gidip geliyorlardı muayene falan oluyorlardı habire,yoklama kaçağı olmayın bak benim arkadaşım yoklama kaçağı çocuğu nasıl .... lerini bilmiyorlar :Dçocuk perişan

BursaSpor Fan
  • bugün askerlik şubesindeydim o ara memurun telefonu çaldı arayan senin gibi 93 lüydü ne zaman gideceğini so ruyodu adam şubatta gideceksiniz dedi.yakınlarda askerlik şubesi vaarsa git bi görün korkma tutup götürmezler hemen

Edit; Araklı 3 gönderiyor yani ağustosta askersin. Hayırlı teskereler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LanetOlasıZenci -- 15 Kasım 2012; 5:28:26 >

Orijinalden alıntı: Halfmoon37

Valla hiç takmıyorum yazıya göre şu an kaçağım. Banane ben gittim adamlar s..ne bile takmadı. Umrumda değil.

Malesef işler öyle yürümüyor
  • artık eve kağıt gelmiyor galiba,eskisi kadarda sıkıştırmıyorlar artık.Arkadaşım var 22 yaşında ne kağıt geldi ne birşey tecil falan da ettirmedi,normal bir şekilde işine gidip geliyor.Ne çağıran oldu,ne kendisi gitti.Benimde geçen yıl geçen yıl gitmem gerekiyordu,ama bende tecilliyim
    Biz televizyon izleyerek, milyonerler, sinema tanrıları, rock yıldızları olacağımıza inanarak büyüdük ama olamayacağız...Hepimiz heba oluyoruz...Bütün bir nesil benzin pompalıyor, garsonluk yapıyor ya da beyaz yakalı köle olmuş...Reklamlar yüzünden araba ve kıyafet peşindeyiz...Nefret ettiğimiz işlerde çalışıyor, gereksiz şeyler alıyoruz... Bizler tarihin ortanca çocuklarıyız...Bir amacımız yok; ne büyük savaş ne de büyük bir buhran yaşadık...Bizim savaşımız ruhani savaş... Ve bunalımımız kendi hayatlarımız...

• quote:

Orijinalden alıntı: principino

bugün askerlik şubesindeydim o ara memurun telefonu çaldı arayan senin gibi 93 lüydü ne zaman gideceğini so ruyodu adam şubatta gideceksiniz dedi.yakınlarda askerlik şubesi vaarsa git bi görün korkma tutup götürmezler hemen

Korkmak problem bile değil. Bi an önce gideyim de bitsin diye çabalıyorum 22 - 3 yaslarına kadar geçiktirmek istemiyorum.

Hayat, siz başka planlar yaparak meşgul olduğunuz sırada size olan şeydir.
    -John Lennon

• benimde hiç bir evrağım gelmedi, bizzat kendim takip ettim öyle tamamladım

Asus TUF Gaming A620M-PLUS Wi-Fi AMD Ryzen 5 7600 ASUS Dual RTX™ 4060 OC Edition 8GB
    Msi Mag M100R Case Kingston Fury Beast RGB EXPO 32GB 5600MT/s CL36 DDR5 Dell 23.8" G2422HS IPS 165Hz
    MSI MAG A550BN 550W 80+ Bronze Logitech G733 Wireless Headset
    Kingston NV2 SNV2S/1000G PCI-Express 4.0 Asus Rog Strix RX Optic Red Switch Logitech Mouse G305+G300S+G102

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.