Kardeşim daha geçen kira artış oranı %33 dediniz. Şimdi hayırdır yahu? Yani Türkçesi geçen sene kiracına 1.000 lira zam yaptıysan bu sene zam oranı 1.000'liranın %25'ini geçemeyecek diyor. Yani en fazla 250 lira zam yapabilirsin diyor. Çok büyük olaylar çıkar. Tahliye davaları patlar. Ben diyim. SON DAKİKA HABERİ: Bakan Bozdağ açıkladı: Kira artışına yüzde 25 sınırı SON DAKİKA HABERİ: Adalet Bakanı Bozdağ, kira düzenlemesi hakkında konuştu. Bozdağ, 1 Temmuz 2023'e kadar yenilenecek kira sözleşmelerinde artışın bir önceki yılın yüzde 25'ini geçemeyeceğini açıkladı. |
Bekir Bozdağ: Kira artışı geçen yılın %25'ini geçemeyecek.

-
-
konuta yatırım yapanlar nolacak adam 1,5milyon kredi çekti
-
Sıvama aşamasına geçilmiş.
-
Ev sahibim geçen cumartesi %140 zam yapacağını söyledi. Simülasyonda yaşıyoruz resmen.
-
Benim anladığım ev sahiplerine "Tüfe zammına razı olun, yoksa arabulucuya kalırsanız %25' den fazla zam alamazsınız" mesajı...
-
Evini uzun süreli kiralayan, sözleşme yapan ev sahipleri bu hikayede yanan taraf oldu. Evini, yazlığını yazın sezonluk kiralayanların keyfi yerinde.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Zam sınırı saçmalık ona laf yokta, 1,5milyon kredi çeken adamın kredisi bu enflasyonda 2ci yıl bile kuşa dönmeye baslıyor. Ev fiyatı da 2ye katlıyor seneye. Acınacak bir durum yok aksine her türlü kazançlı ev alanlar geçen senelerde.
O zaman bankalarda cıksın desin ki biz gecen sene size cok ucuzdan kredi verdik, enflasyona ezildik, kredi taksitini arttırmamız lazım.
Zam sınırı konulması demek ya ilk kira fiyatlarının ucması demek (ilerleyen sene zamlarının bastan kiraya yansıtılması bir nevi), ya da ev sahiplerinin evlerini kiraya vermeden bos tutması. Sonuc olarak cok fazla sorun yaratacak bir karar daha.
Dip not: Akaryakıta, dolara, gıdaya, sebzeye, süte vb. her şeye de %25 sınırı getirsinler madem hükümet yetkilileri. Ortalığı iyice karıstırıyorlar anlamsız şekilde.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burak_bt -- 8 Haziran 2022; 12:19:57 > -
Adalet bakanına , ne bakanı olduğunun hatırlatılması gerek !
Zaten gerçekte %100 ün çoook üzerinde olan enflasyonu %39.xx açıklayarak adaletsizlik yapıyorlardı. Bir de diyorlar ki bırak gerçeğini , benim açıkladığımı da değil %25 i kullanacaksın kira artışında. Bir de geçici diyorlar. Geçici değil geçirici olmuş bu uygulama.
Bu zamana kadar kiracıları düşündüğümden piyasanın altında verirdim dairelerimi .. 900₺ olan kiram enflasyonun gerisinde kaldı , emsalleri 2000 e verirken. Şimdi %25 ile 200₺ anca artacak … aradaki 900₺ Hakkım ne olacak ? Nerede hak nerede adalet ? Bu hükümet beni düşünmüyorsa bu saatten sonra ev sahibi olarak hiç bir kiracıyı düşünmüyorum. Dairelerim boşaldığı anda 2000 değil 3000 e çıkartırım kiraları .. çünkü biliyorum gelecek seneye %25 i %20 ye düşürürler.
Ama o evin içindeki demirbaşlar bir zarar gördüğünde hesap bana KOL gibi girecek. Hem de gerçek enflasyon üzerinden.
Eğer bu uygulama adaletli bir uygulama ise , akaryakıt dahil tüm sektörlere %25 sınırı getirilsin. ( vergiler dahil )
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi major24 -- 8 Haziran 2022; 12:27:2 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Valla tüm ev sahipleri kira kontratı ile beraber tahliye taahhütnamesi imzalatır sorun bu şekilde çözülür sanırım. Ancak eski kiracısı olan ev sahipleri ile kiracılar aralarında anlasamazsa, çok olaylar çıkar bu senaryoya göre.
-
1.350 TL' den 3.000 TL yapalım dedik 5 yıldan eski kiracıya itiraz etti.
Anam elinde bıçak gidip evi bastı, 2.500 TL' ye razı edebildik...
-
kendileri neden yılbaşında %20 enflasyon açıklarken , yeniden değerleme oranı olan %36 ile
harç ve vergilere zam yaptılar. Halkın malına gelince %25, tabii canım.
Adam emekli, aldığı kira ile yaşıyor, resmi enflasyon %70küsür,gayri resmi olan 2 katı, sonra %25 zam yap.
taş mı yesin bu adamcağız sonra.
Kiracı olan halkın ulaşım ,gıda, giyim, yakacak,enerji vs vs %100 arttır,
sonra önemli bir gider olan kirasını %25le sınırla devlet olarak kanun zoruyla.
Sen vergilerini ,harçlarını, elektrik su doğalgazını sınırla %25 olarak ,sonra mülk sahiplerine dersin ,sende elini taşın altına koy diye.
-
İnanılmaz saçma. Barınma krizine yol açar.
1-2 yıllık kiracılar için avantajlı olabilir o kadar. Ama o da 3 yıl sürer. Yalnız yeni kiracıların hayatı kayar.
Yüzde 25 zam alacak adam ona göre fiyat koyar, yıllık sözleşme bile yapmaz.
Çok fazla olay yaşanır, kısa vadede ev fiyatlarını düşürür biraz kiracı ile mi uğraşacağım dye satanlar olur. Orta vadede kimse yeni ev yapmaz, maliyetler zaten uçuk.
Tek yapılması gereken enflasyonu doğru açıklayıp o oranda zam yaptırmaktı. Bu kadar basit bir şeyi yapamadılar.
Bu arada kanun her tarafı ile anayasaya aykırı. Bir yerlerden döner.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Dostum aciklamayi yapan adalet bakani nereden donecek , yargi aksine karar mi verebilir sence
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
henüz detayları açıklanmamış ama şu ifadeyi çözmekte zorlandım;
1 Temmuz 2023'e kadar yenilenecek kira sözleşmelerinde artışın bir önceki yılın yüzde 25'ini geçemeyeceğini söyledi
yani örneğin 10 temmuz 2022'de sözleşme bitti ve zam yapıcaksam sınır %25 mi , yoksa 10 temmuz 2023'de mi zam yapıcaksam sınır %25
ben 2.si diye anlıyorum ama mantıken 1.si olması lazım yoksa ne işe yarıcak
genel yorumum ise ; otomobil bayileri basıldı , sonuç ; sıfır oto yok ve ikinci el piyasasında sıfır ayarındaki araçlar bayilerden daha yüksek fiyatla satılıyor
işe yaramaz yani ...
çünkü problem ENFLASYONUN kendisidir , para pompalanmasıdır , dış ticaret açığıdır , kiralar ve oto bayileri değil.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yakup13 -- 8 Haziran 2022; 12:39:35 > -
Anayasa mahkemesine kadar gider oran yüzde 50'ye falan çekilir
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
tahliye sözleşmesi ile çıkartamıyorsunuz kiracıyı maalesef. İş mahkemeye düşüyor , dava süreci uzuyor.
çözüm olabilir ama yıllar sürebilir diyorlar ..
enflasyon ortamalası %100 olunca yüzde 50'nin hükmü ne olacak?
-
Benim anladığım seçimden sonra ne haliniz varsa görün
Daha önceleride buna benzer bir karar almaya çalışmışlardı AYM iptal etti.
Devlte tazmin etmediği şeyin fiyatına karışamaz diye biliyorum.
-
Kendi açıkladıkları kira artış oranından bile daha aşağıda oran belirlemiş adamlar , akp çalışıyor
Açıklamayı yapan Maliye Bakanı olması gerekmiyor mu? Adalet Bakanı ne alaka? Tüik'e göre bile enflasyon %70 (gerçek enflasyon bunun 2 katından fazla) Elektriğe doğalgaza %50 üzeri zamlar Akaryakıt 3 katını geçti Ama vatandaşın elindeki kira getirisi olan evine artış %25'i geçmeyecek. Oh ne ala. Bir de ev kredileri ile ev alanlar nasıl kalkacak o borcun altından bu artışlarla. Bakanlığın adı Adalet, iktidarın partisinin adı da Adalet ve KalkınMA ama ne adalet var ne kalkınma. 2018'de verin bu kardeşinize yetkiyi derken birileri $ 4TL idi, mazot 5 TL idi. Şimdi $ 17TL oldu, mazot 28TL oldu. Verdiniz yetkiyi aldınız etkiyi. Emeği geçenlere hakkım helal değildir. |
Zam sınırı saçmalık ona laf yokta, 1,5milyon kredi çeken adamın kredisi bu enflasyonda 2ci yıl bile kuşa dönmeye baslıyor. Ev fiyatı da 2ye katlıyor seneye. Acınacak bir durum yok aksine her türlü kazançlı ev alanlar geçen senelerde. O zaman bankalarda cıksın desin ki biz gecen sene size cok ucuzdan kredi verdik, enflasyona ezildik, kredi taksitini arttırmamız lazım. Zam sınırı konulması demek ya ilk kira fiyatlarının ucması demek (ilerleyen sene zamlarının bastan kiraya yansıtılması bir nevi), ya da ev sahiplerinin evlerini kiraya vermeden bos tutması. Sonuc olarak cok fazla sorun yaratacak bir karar daha. Dip not: Akaryakıta, dolara, gıdaya, sebzeye, süte vb. her şeye de %25 sınırı getirsinler madem hükümet yetkilileri. Ortalığı iyice karıstırıyorlar anlamsız şekilde. |
Ortalama bir AKPliden daha fazla IQnuz varsa bu isin boyle devam edemeyecegini gorursunuz. |
Kiracı olarak yazıyorum böle saçmalık duymadım ömrümde , 1600 tl ye oturuyorum ağustosta 3. senemize giricez , ev sahibi aradı 15 gün önce 3000 tl yapalım yoksa ben evi satmak istiyorum dedi , tam bir orta yol buluruz derken bu iş cıktı başımıza , şeklen benim yararıma gibi gözüküyor ama aslen öyle değil çünki adil değil , adil olan oranın %60 olarak açıklanmasıydı bunu bir kiracı olarak söylüyorum... Şimdi ne alacak peki adam almış evi 3 sene önce 260 bine ev olmuş 1.3 milyon lira , %25 artış yaparsam olacak 2 bin lira kira diyecekki adam satayım o zaman evi döviz korumalı mevduata koyam dursun , halbuki ben adamla 2500 e anlaşacaktım şimdi satılırsa 6 ayda tahliye etmem lazım .. Bunu gören evini yeni kiraya verecek olan ev sahipleride 3 binlik evine 5 bin isteyecek ben gene mağdur olacağım , satamaz satamaz diyenlerede söyliyeyim 560 bine egea satılıyorsa bu ülkede 1.3 milyonada benim oturduğum ev çok rahat satılır.. Bir hükümet anca bu kadar düşüncesiz ve hesapsız bi yeri yaparken öteki tarafı bozan kafada olabilir , durun daha yuro oldu 18.50 bi fırtına daha yaklaşıo zam fırtınası, allah hepimizin sonunu hayır etsin.. |
Adalet bakanına , ne bakanı olduğunun hatırlatılması gerek !
Zaten gerçekte %100 ün çoook üzerinde olan enflasyonu %39.xx açıklayarak adaletsizlik yapıyorlardı. Bir de diyorlar ki bırak gerçeğini , benim açıkladığımı da değil %25 i kullanacaksın kira artışında. Bir de geçici diyorlar. Geçici değil geçirici olmuş bu uygulama. Bu zamana kadar kiracıları düşündüğümden piyasanın altında verirdim dairelerimi .. 900₺ olan kiram enflasyonun gerisinde kaldı , emsalleri 2000 e verirken. Şimdi %25 ile 200₺ anca artacak … aradaki 900₺ Hakkım ne olacak ? Nerede hak nerede adalet ? Bu hükümet beni düşünmüyorsa bu saatten sonra ev sahibi olarak hiç bir kiracıyı düşünmüyorum. Dairelerim boşaldığı anda 2000 değil 3000 e çıkartırım kiraları .. çünkü biliyorum gelecek seneye %25 i %20 ye düşürürler. Ama o evin içindeki demirbaşlar bir zarar gördüğünde hesap bana KOL gibi girecek. Hem de gerçek enflasyon üzerinden. Eğer bu uygulama adaletli bir uygulama ise , akaryakıt dahil tüm sektörlere %25 sınırı getirilsin. ( vergiler dahil ) |
Sıvama aşamasına geçilmiş. |
Ev sahibim geçen cumartesi %140 zam yapacağını söyledi. Simülasyonda yaşıyoruz resmen. |
Ev sahibide kiracıda olmuş biri olarak söyleyeyim bu iş kimseye yaramaz. Zira sonuç barınma krizi olur. Şu andaki sistem doğru bir sistemdi. Tek yapılması gereken enflasyonu doğru açıklamaktı. Ev sahibi haklı şu anda yüzde 25 zam dediğin enflasyonun 5'de 1'i herkes tahliye davası açar ya da satar. Daha önemlisi yeni ev arzı biter. Zira talep biter. İnanılmaz saçma bir iş. |
Valla 1 saat kadar oldu kiraciya eylule kadar evden cikin dedim kusadasi gibi bir yerde turkmen de denize 5 dk carsi ici 3 yillik dairede 1250 tl ye duruyor yuzde 25 artirsa 1500 lira odeyecek emsal kiralar 6bin tl den basliyor ev kirasini 4000 yapmiyorsan Eylül de gereksinim sebebiyle tahliye davasi acacagim ve kazanacagim cunku baska evim yok + dava ucretleriyle beraber odersin secim senin ayrica cikmayacak oldugun taktirde kiralari 1 gun gec yatirirsan noter den ihtar cekerim dedim hic mi cikaramadim ailemden birine satis veririm yine cikaririm her turlu cikaririm yani o ev 10 sene bos durur 1500e kiraya vermem bune kardesim ben o eve kredi oduyorum hala + isim sebebiyle baska sehirdeyim bende kiradayim hukumet ayrimcilik yapamaz herkese esit davranacak davranmiyorsa herkes biir sekilde yolunu bulur
|
Benzer içerikler
- fissler boykot mu
- adnan menderes uçak fabrikasını neden kapattı
- belden aşağı mesajlar
- 14 temmuz filmi yasak mi
- en cahil ülkeler sıralaması 2024
- yurt dışından telefon
- sıfır araba fiyatları
- hyundai engelli araç fiyatları 2025
- imei kayıt ücreti
- türkiye"nin en büyük sanayi siralamasi
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X