Şimdi Ara

Bekir Bozdağ: Kira artışı geçen yılın %25'ini geçemeyecek. (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
248
Cevap
3
Favori
11.008
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
32 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Ya çirkin çirkin konuşmayın şöyle arkadaş!

çocuk yaparken ev sahibine mi güvenmişmiş...!

ben şu hamilelik sürecinde yeni ev bulma, taşınma vs lerle uğraşamayızdan bahsediyorum adamın yazdığı şeye bak.

• CeGoYa C kullanıcısına yanıt

Güncelleme yapayım;

Ev sahibinin emlakçısı aradı. Ev sahibine de demiştim en fazla 5000 verebilirim, sonuçta imzalanmış bir kontrat var, onu da geçtim bu sene için %25 koşulu var ben gene yasal olan orandan daha çok yapıyorum ve senelik peşin veriyorum diye.

Tamam kardeşim 5000 den olsun senelik peşin yatırırsın ama şöyle bir şey istiyor ev sahibi; tahliye taahhütnamesi.

Hee dedim demek ev sahibi yasal oranların çok üzerinde kira zammı yapamadığı için beni evden çıkartacak yasal yollar arayışı içinde. bakarız kardeşim dedim kapattım telefonu.

Öğrendiğim, bu taahhütname kiracının rızasına bağlı, yani vermeyebilirim. Sonuçta karşılıklı imzalanmış bir kira kontratımız var. Belirlenen yasal oranlar ışığında kira artışımı yapıyorum ve senelik olarak toptan ödüyorum. Hani ev sahibi şeyde diyemez, senelik sözleşme yaptın, bir iki ay oturdun kaçtın gittin beni gelir kaybına uğrattın.

Dolayısıyla ben ev sahibinin bu isteğini çok iyi niyetli olarak görmüyorum. Ev sahibi beni evden çıkarıp, savaştan kaçıp gelen ukraynalılara, ruslara veya araplara bize göre çok fahiş, onlara göre verilebilir tutarlara verip geçicek.

Ha ev sahibi de haklı, sonuçta evini en yüksek gelir elde edebileceği şekilde değerlendirmek ister ama burada da araya yasalar kanunlar kontratlar sözleşmeler giriyor. Sözleşmeni yapmışsın, kira gelirini elde ediyorsun, kanunlar kapsamında herşey olması gerektiği gibi, emsal oranlara göre zam yapmak istiyorsun ama onun da 5 yıl gibi bir süresi var. Daha ilk seneden nedir bu.

Ev sahibinin tek gelir kaynağı bu olsa, aldığı bu kirayla geçimini sağlıyor olsa anlıcam. Adam şehrin en merkezi ve tanınmış iki ayrı mekanın işletmecisi, adamın evleriyle ilgilenen emlakçısı var. Daha geçen hafta sonu Fransa'dan gelmiş geri Türkiye'ye, lüks bir hayat içerisinde, değilse bile kesinlikle kalbur üstü. Gözümüz yok Allah daha fazlasını versin ama el insaf yani.

Ha adam ben elde ettiğim gelirime bakarım diyorsa da arkadaş ben de yasalar kanunlar hak hukuk bana ne diyorsa onu yapar geçerim diyeceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CeGoYa -- 21 Ocak 2023; 3:55:50 >

• RaptorFX kullanıcısına yanıt

Sorma ya..

ya ev sahibinden öyle bir şey talebimiz de yok zaten, sadece içinde bulunduğumuz durumu, nelerle uğraştığımızı bilsin. hani kiracısı olarak hayatımızda neler olup bittiğinden haberdar olsun istedik.

• Xenom kullanıcısına yanıt

O uzun yazımda takıldığın husus verdiğim enflasyon oranı mı oldu? Farkında değilsin ama orada bir oran hesaplamadım, güncel rakamı söyledim geçtim. Kaldı ki yazının konusu bir hesap veya oran üzerine kurulu değil. Kanun ve nizam anlattım. IQ hesabı yapmadan önce okuduğunuzu anlamayı deneyin lütfen.

• CeGoYa C kullanıcısına yanıt

Hiç uğraşma. Ver kirayı yap yaal zammı.

• “Barınma krizine yol acar” diyorsunuz ya,
    Lan zaten barınma krizi var ülkede.
    Üstüne üstlük her tür kriz var?
    Daha halının altına süpürülmüş krizler ortada yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • RaptorFX kullanıcısına yanıt

Bende çocuğumu ileride özel okullarda okutucam. Destek olsunlar Kiracılarım kirayı artırsın?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.