Şimdi Ara

Baytek VECTA Isıtıcılar İle % 80 Tasarruf Sağlayın. Türkiye İlk !!! (30. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
903
Cevap
5
Favori
283.960
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • UFO nun böyle bir açıklama yapması VECTA nın daha çok işine yarar bence. sağdan soldan ufo iyi değil duyumları alan normal(pek bilgisi olmayan) bir vatandaş ufo nun böyle bir açıklama yaptığını görünce güvenmediği firmanın sözüne hiç güvenmez ve vectaya karşı ilgi duymaya başlar. belki bizlere garip gelecektir ama sağdan soldan duyum alan normal vatandaşın bu şekilde davranacağına eminim. bir de vectanın büyük boyutlarını görünce vectayı alması kaçınılmaz olacaktır. ufo -kendi açısından- hiç iyi yapmadı bu açıklamasıyla...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cLk -- 19 Ocak 2009; 21:20:37 >
  • Firma sitesine ISO belgelerini koymuş( Parayı bastırıyorsunuz göstermelik bir kaç prosüdür uyguluyorsunuz ve alıyorsunuz.) ama TSE belgesine gerek görmemiş, Enteresan valla!!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi durbiya -- 19 Ocak 2009; 21:26:20 >
  • gel yarın gel
  • CLK Bey tam isabet çok doğru bir tesbitte bulundunuz tebrik ederim
  • şimdi aklıma geldi mühendis veya elektrikçi değilim ama 500wbir ısıtıcının saatte 500w,2500w lık bir ısıtıcının saatte 2500w elektrik tükettiğini biliyorum.sorun burada yüzde 80 tasarruf olup olmadığı değil,500/2500 zaten 1/5 demek.yani yüzde 80 az demek...öenmli olan o ısıtıcı odayı ısıtacakmı?eğer ısıtoyorsa işini yapmış adamlar doğru söylüyor demektir...
  • Sayın romantikhamsi,
    Bu ürünü nerden aldınız, Firma dagıtıma bayilerden mi başladı? Yoksa internet üzeri sipariş satışlarımı?
  • http://www.vectasatis.net/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bordobeyaz -- 20 Ocak 2009; 8:08:05 >
  • sanırım yarın ürünü alan arkadaslardan yorumları öğrenebileceğiz ama bu durumda sanırım tam bilgi vermeyebilir yani evin odasını tam ısıtıp ısıtmadığı veya nekadar elektrik harcandığı bu konuları bizim gibi amatörler halledemez gibime geliyor aslında donanım forumun ürün inceleyen ve bu incelemeyi sitede yayınlayan arkadaslar var örnek pc ekipmanları konusunda insallah pc de gösterdikleri incelemeyi bu cihazdada yaparlarda bize yardımcı olurlar
  • Romantik hamsi isimli arkadas,
    Bir gelisme varmi ? Emin ol cok sayidaki insan senden gelecek bir haberi heyecanla bekliyor, vakit gec bile olsa..
  • romantikhamsi kombiyi kapattı yattı şimdi.

Ankara'da 26 m2 odasında, en az 2000 Watt'lık bir soba kullanması gerekirken 800Watt'lık soba ile yattığı için üşüyenhamsi olarak kalkıcak.

Sabah ellerinin titremesini durdurabilirse raporunu yazar artık.
  • Ben RomantikHamsinin yarin sabah hepimize guzel ve mujdeli haberler verecegini sanmaktayim.Tabii kotu bir surpriz de olabilir...Ona sicak geceler dileriz..
  • Vecta ısıtıcısı en azından foruma bir ton yeni üye kazandırdı
  • elektrikten gerçekten tasarruf ederek ısınmanın tek yolu "heat pump" (ısı pompası) tekniğini kulanmaktır.

araştırdığım kadarıyla normal elektrikli ısıtıcılara göre 4-6 kat daha az harcayarak aynı ısıyı üretiyor.

bence kesin çözüm bu.ülkeyi enerjide dışa bağımlılktan kurtaracak olay budur bence.

firmalarımız bu teknoloji geliştirme konusunda yarışmalılar. bu linkte daha ayrıntılı bilgi var.http://www.isipompasi.net/

özellikle toprak kaynaklı ısı pompası çok ilgi çekici.toprağın 2 metre altında sıcaklığın yaz-kış 10 derece olduğunu biliyormuydunuz?

yani dışarıda hava -20 lerde olsa bile 2 metre alt 10 derece. ve cihaz bu ısıyı emerek evinizi ısıtıyor.

bir yerde okumuştum bir adam villasını bu sistemle ısıtıyor ve tüm elektrik harcamaları dahil gelen elektrik faturası 300 TL.

quote:

Kanada'da yıllar önce kullanılmaya başlanan bu sistemin ülkemizde kullanımı artıyor. Sistemi 500 metrekare dubleks villasına kuran Özgüven Kablo Yönetim Kurulu Başkanı Osman Karakamçı, günlük 10 liraya ısındığını söylüyor: "Sistemin kullanımından çok memnunum. Çok geniş bir alanı ucuza ısıtabiliyorum. Kim görse yaptırmak istiyor." İstanbul Riva Konaklarında topraktan ısı kullanarak 650 metrekarelik dubleks villayı ısıtan ve aylık 390 lira elektrik faturası ödediğini söyleyen Murat Bilişik de, "Bu büyüklükte yerin ısınması normalde doğalgazla 3 milyarı bulur." diyor.

http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=802193&title=topragin-sicakligiyla-isinan-konutta-fatura-yuzde-80-azaliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nowanda -- 20 Ocak 2009; 1:19:24 >

• arkadaşlar 1 yorum yaptım ama çoğu kişi ya okumadı ya kavrayamadı,
    1 odayı ısıtmak için 2000 watt ısıtıcıya gerek yok
    odanın kapısını kapat 500-600 watt lık ısıtıcı(kendi yaptığımı düşünerek) odayı sıcak tutar, 2000 watt ısıtıcı gibi 15 dakikada ısıtmaz ama 30 dakikada ısıtıp sıcak tutar, odam 17 metrekare kendi yaptığım ısıtıcı ile (500Watt) odanın kapısını hava alması için aralık bırakıyorum, örnek 30 dakika çalışıyorsa 15 dakika termostat kapatıyor cihazı,
    benim anladığım kadarıyla adamların yaptığı şu, ısınmak için zaman kaybı yaşanan metaller yerine ısyı anında her noktasına yayan element veya bir buluş yaptılar, ve bunu düşük wattlı ısıtıcıyla birleştirip büyük ölçelerde radyatörler-petekler yaptılar, böylece cihaz anında ısıyı tüm yüzeye yayıp düşük watt ile yüksek orandaki kütleyi ısıtıyor buda 2000 watt gibi yüksek değerdeki ısıtıcının yaptığı ısı yayma değerine eşit olabilir, yorumları bende merak ediyorum,
    ama şundan da eminim 500-600-700-800 watt ısıtıcı odayı sıcak tutar, üşümezsiniz yani

• da 20 bin ytl bir maliyetten başlıyor...
  • Arkadaşımızın müjdeli haber vereceğini sanmıyorum çünkü bende de delonghi marka yağlı radyatör var, bu günlerde 1. kademede 1000 watt ta 20 m2 oda ısınıyor üstelik çatı katında oturuyorum ve 1,5 saatte ısıtıyor odayı, vectanın ise 24 saatte ancak ısıtabileceği yazıyor. fakat çok soğuk havalarda okadar fark ediyorki 3. kademede 2500 watt'ta radyatörden öyle bir sıcaklık fışkırıyorki yukarıya doğru ama yinede odayı zor ısıtıyor.

Bu vectanın tek farkının wattlarının düşük üretilmiş olması ve içine gaz konulmuş yağ yerine, gazın yağınkinden başka bir işlevi olduğunu sanmıyorum. Çoğuk günlerde tirtir titretir bu alet insanı. Umarım yanılırım!!!

Birde şöyle birşey var odanın kapısı sık sık açılırsa 24 saatte bile 22 derecelik oda sıcaklığını yakalayabileceğini hiç sanmıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yakuza283 -- 20 Ocak 2009; 1:14:38 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: VOLKEV

romantikhamsi kombiyi kapattı yattı şimdi.

Ankara'da 26 m2 odasında, en az 2000 Watt'lık bir soba kullanması gerekirken 800Watt'lık soba ile yattığı için üşüyenhamsi olarak kalkıcak.

Sabah ellerinin titremesini durdurabilirse raporunu yazar artık.

içimden bir his 3-5 gün sonra bu foruma bir daha uğramayacaksın diyor arkadaşım.bu konuyla geldin bu konuyla gidersin...

• umarım reklamlardaki kadar gerçektir de bunca insan faydalanmış, olur yoksa kendileri zarar görür, neyse beni pek bağlamıyor, kendi ısıtıcımı kendim yaptım nasılsa :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: ilkerinanç

da 20 bin ytl bir maliyetten başlıyor...

firmaların ilgisi ve arge buraya kaysa kısa zamanda 5000 ytl nin altına iner bence.
    heat pump klimadan pek bir farkı yok. sadece toprak ekipmanları var değişik olrak.
    yerli üretim yaygınlaşırsa kısa sürede ucuzlar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: nowanda

........ yani dışarıda hava -20 lerde olsa bile 2 metre alt 10 derece. ve cihaz bu ısıyı emerek evinizi ısıtıyor.

bir yerde okumuştum bir adam villasını bu sistemle ısıtıyor ve tüm elektrik harcamaları dahil gelen elektrik faturası 300 TL.

Sistem aynı zamanda soğutmada yapabiliyor. Sistem düzgün yapılırsa performans katsayıları COP/ERR=8 e kadar çıkıyormuş.

2 KW harcama yap. 16 KW al. Hava sıcaklığı çok düştüğünde normal klimalarda görülen verim kaybı da olmuyor.

Toprak altına yatay serilen boruların dikey uygulaması da var. Bahçesi ufak olan evlerde dikey giriyorlar toprağa.

Benim için hayal tabii.

• 
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.