Şimdi Ara

Bayan sürücülerdeki kronik hatalar... (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
104
Cevap
2
Favori
2.453
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Park yerine on on girmek bence bi hata değil seçim meselesi eğer alan genişse on girersin geri çıkarsın hamle sayısı farketmez alan darsa geri geri daha iyi manevra yapar geri girersin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

  •  Bayan sürücülerdeki kronik hatalar...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xxkoksalxx

    Ben yağmurda kırmızı ışıkta beklerken yanıma yaklaşan son kasa polodan inip bezle cami silen kadın gördüm daha ne deyim.

    O an düşündüm opsiyonlara silecekleri ekletmemişler

  • Bir yone donerken araba var mi diye saga veya sola bakmadan direkt yola atlamak, bu cogunda var eger siz telore edip frene basmazsaniz kaza hic isten bile degil.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • parapen kullanıcısına yanıt
    asla her erkek süper araba kullanır diye bir iddiamız yok. her kadın çok kötü araba kullanır diye bi düşüncemiz de yok. insanlar başlarından geçenleri, gördüklerini paylaşıyorlar. bu başlık altında bayan şoför gördüğünüzde sıkıştırın, korkutun diyen birini gördünüz mü.? ki burada çoğu kişi de o magandaların farkında.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tg_cey

    asla her erkek süper araba kullanır diye bir iddiamız yok. her kadın çok kötü araba kullanır diye bi düşüncemiz de yok. insanlar başlarından geçenleri, gördüklerini paylaşıyorlar. bu başlık altında bayan şoför gördüğünüzde sıkıştırın, korkutun diyen birini gördünüz mü.? ki burada çoğu kişi de o magandaların farkında.

    Beyler buraya bakın buraya hatta 3 saat sonra aracıma bende geçicem trafiğe çıkıcam
    http://www.direksiyondersiverilir.com/bay-ve-bayan-surucu-istatistigi.html




  • parapen kullanıcısına yanıt
    yazdığımdan pek bişey anlamamışsınız. sabah ki yorumumdan aşağıya bir alıntı yapıp size kırmızı polonuzla keyifli sürüşler dilerim.

    " bir bayanla konuşup asla haklı çıkamazsınız.. "
  • tg_cey kullanıcısına yanıt
    Ben susuyorum ve istatistiklere bakmanızı rica ediyorum. Onlar konuşsun.
  • Saydığınız maddelerin çoğunu erkeklerde yapıyor.bayanlardan farklı olarak sert kullanıyolar.kırmızı ışığın dibine 80 le girip frenlemek nedir.veya sıkışık trafikte adım adım ilerlerken frene sert sert basmak.tehlikeyi önceden görüp boşa almak yavaşlamak erkeklik gururuna aykırı heralde.bide kırmızı ışıkta eller kornoda.alışkanlık olmuş öndeki yeşilde kalksa bile illah düüt gelicek arkadan.bu tip hataları genel yazmak lazım cinsiyet ayrımına gerek yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçende orta yaşlı bir bayan sürücü gördüm. Kartalı 2 arabanın yan yana zor geçtiği yolda 5 metre kadar aralarında mesefe olan 2 aracın arasına önce parketti. 10 dk sonra tekrar geldi aynı yolu geri geri çıktı yoluna devam etti. Gerçekten de taktir ettim. Ha bu kadar ustalarını çok nadir bulursunuz ama şu bir gerçek erkekler kadar asla olamıyorlar. Trafiği ya aşırı takip etmekten yoruluyor kaza yapıyorlar ya da hiç takip edememekten.
  • 4. madde için konuşuyorum ben de hep ön ön girerim çünkü geri park etmektense geri geri çıkmak daha kolay oluyor.

    Ben açıkçası annem de dahil hiç düzgün kullanan bi kadın sürücüye rastlamadım. Aslında çoğu farkında kötü kullandığının ama gereklilik ve mecburiyetlerden dolayı çoğu kullanıyor.
  • Sturmgeist kullanıcısına yanıt
    yok yok o yakışık almaz, bayandır nihayetinde hepimizin anası bacısı var. güzel olsa da pek bişey değişmez artık, zira 2 ay önce yüzüğü taktım ben
  • Yeni okuduğum bir habere göre artık ehliyet alırken adap dersleri de verilecekmiş, dersi veremeyenler ehliyet alamayacakmış. Hem erkekler hem de kadınlar için isabet olmuş ama ne kadar uyulur tartışılır.
    http://www.sigortam.net/trafik-sigortasi/trafik-adabi-dersini-veremeyenler-ehliyet-alamayacak
  • Bayanlara ehliyet sınavlarında ayrıcalık yapılıyor gibi geliyor bana, 3-4 kere stop edin, 5-6 kere sinyal unutun yinede geçirirler. Böyle olunca da bayan şoförlerin genel olarak sürücülük kabiliyeti yerlerde oluyor.
    Annem 24 yıllık şofördür, dediğiniz hatalardan bir tanesini bile yapmaz. Bayanlıkla ilgili bir şey değil bu, hiç pratik yapmamış bir erkeğide o kadar rahat belgelendirip trafiğe çıkartırsanız, ilk üç dört hafta karıştırır ortalığı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arda529 -- 14 Ekim 2014; 16:35:46 >
  • Araba kullanmak bayanların doğasında olan bir şey değil. Direksiyon tutuşlarında hayır yok. Yüzlerce metre önümdeki araç için "sürücüsü bayan" deyip de hiç yanıldığım olmadı. Trafikte hemen kendilerini belli ediyorlar.
  • Eoudoxias kullanıcısına yanıt
    yok be hocam gerçekten güzel kullanıyordu ama kendi de harikaydı hani
  • Geçen başıma gelen olay;

    İzmit seka park içinde bir yol var bilen bilir.Araçlar hız yapmasın diye eski parke taşlarıyla döşenmiş tek şerit git gel yol.
    Yol arabanın her yerini zangır zangır titrettiği için mecbur düşük hızda gidiyorsunuz.

    Arkama bir fluence geldi yapıştı.Sollamaya çıktı karşı tarafın şeridine,karşıdan araba gelince tekrar geri girdi arkama.
    Tam 3 kere bu şekilde beni sollamaya çalıştı böyle ve her seferinde karşıdan araba geldiği için son anda arkama attı kendini yine.
    Tamponun dibinde kıpraşıp duruyor,boyna kafayı çıkarmaya çalışıyor.Bende psikolojik hızlandım biraz araba zangır zangır titriyor.
    Ama çok sinirlendim.parkeli yol biraz ilerde bitiyor ve 2 dakika sabredemiyor,boyna kıpraşıp duruyor arkamda.
    Kesin apaçi ergenin teki bu dedim.

    Sonra nihayet solladı bu beni,yanımda geçerken gözlerime inanamadım.
    Benim sabırsız apaçi 50 yaşından fazla,başı örtülü bir teyzeymiş




  • quote:

    Orijinalden alıntı: obmann

    Merhaba Arkadaslar,
    Bildigimiz uzere hepimizin sahit oldugu bayan sürücülerdeki genel hatalardan biraz bahsetmek istedim. Bazi istisna bayan sürücüleri ayırirsak genelinde var bunlar.
    1)Sol seridi gereksiz hizlarla gereksiz yere isgal etmek. Tamam anlarız acemisindir yavaş gidiyosun ama sol seritten gitmek neyin nesi. Sanki kendilerine özel tahsis edilmiş gibi gidiyolar.
    2)Araci kullanırken direksiyona âdeta yapismak. Bunu butun bayan suruculerdebl gorusumdur. Hepsinde bi direksiyona yapisma vardir. Ayni zamanda dimdik durarak kullanirlar arabayi. Aynalar felan umrunda degil hicbirinin önünü görsün yeter.
    3)Dönerken sinyal vermek. Bunu da bi çoğunda gördüm. Her seferinde de kendi kendime verme yine ayni hesap dedim. Galiba sinyal kolu onlara göre aracin dönüş aksamini saglayan bi alet. Döndükten sonra ne yapayim o sinyali.
    4)Tek kişilik park yerlerine ön ön girmek. Cidden anlamis degilim bunu bazi erkek sürücülerde de gördüm. Tek kişilik dar park yerlerine asla ön ön girmem hep geri geri girerim.
    5)Yanlış park. Genelde hatchback araclarla cift kisilik park yerine uzun uğraşlar sonucu tek başlarına park ederler.
    7)Işıkta oyalanmak. Genelde aynadan kendilerine bakmakla ya da yanindakiyle hi kaç sohbet muhabbey yapayım diye olur bunlar. Arkada yediği kufurler de cabası.
    8)Sık stop ettirmek. Hadi yokusta ettir anladim acemisindir der gecerim ama düz yolda araci kaldiramiyosan o ehliyeti kim verdi sana yahu!
    9)Arkadan gelen hizli sürücüye yol verememek. Genelde panik yapip bi türlü yol veremezler. Hatta bi keresinde yol verecem diye adamin etrafinda 1 tur döndüğünü hatirlarim.
    10)Tren vagonu gibi öndekini takip etmek. Bu bazen otobüs bile olabilir.
    11)seridi aşmak. Genelde arabayi beşik gibi sallarlar bi sag bi sol. Insan sollarken heran uzerime surebilir bu araci der basar gecer.
    12)Yolun tam ortasindan yavas yavaş bi eli telefonda diğer eli kulağında gitmek.
    13)Aniden yolun ortasinda durmak.
    14)Fren yerine gaza basip kazaya sebebiyet vermek.
    Eklemek istediginiz varsa ekleyebilirsiniz.
    Saygılar iyi forumlar...

    Soylediklerinize yuzde bin katiliyorum bir bayan surucu olarak hem de :) simdi bunu bir de bayan gozuyle yorumlamak istiyorum mumkunse..
    Kadinlarda kaput gorme takintisi vardir bunu kendi etrafimdaki bayan suruculerle defalarca konustum arabanin onunu gormeden kullanamiyorum diyorlar ya ne yapacaksin kaputu gorup sen once yolunu gor de kaputu bosver.. biri daha yazmis topuklu ayakkabiyla araba kullanilmaz diye evet kullanilmaz giy duz ayakkabini koy arabana topuklunu inerken giy. Direksiyona yapisman arabaya daha cok hakim olduğunu gostermez aksine hareketini kisitlar. Gazla freni karistiran insanlara zaten yorum yapamiyorum. Bir de cok guzel kullaniyormus gibi trafikte almis eline telefonu telgraf ceker gibi mesaj atiyor. Park ederken aynalardan bakmadiklari icin ezbere park etmeye calisiyorlar. Sol serit meselesi zaten kriz nedeni 60la 70le soldan gidiyorlar otobanda. Bir de en cok sahit oldugum eger duz vites kullaniyorlarsa vites degistirirken araci saga sola kaydiriyorlar. Kadinlarin cogu trafige hakim degil bunu her yerde soyluyorum soylemeye de devam edecegim bayan olarak bayan suruculerden kaciyorum eger bu kadar tedirginlerse kullanmasinlar bu kadar basit..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • dün başıma geldı
    önümde güzel bır bayan makyaja dalmış
    ben uyarınca haraket etti

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ehliyet alıp trafiğe çıkmaları bence en büyük ve önemli kronik hata.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.