Şimdi Ara

Bayan sürücülerdeki kronik hatalar...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
104
Cevap
2
Favori
2.446
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bildigimiz uzere hepimizin sahit oldugu bayan sürücülerdeki genel hatalardan biraz bahsetmek istedim. Bazi istisna bayan sürücüleri ayırirsak genelinde var bunlar.
    1)Sol seridi gereksiz hizlarla gereksiz yere isgal etmek. Tamam anlarız acemisindir yavaş gidiyosun ama sol seritten gitmek neyin nesi. Sanki kendilerine özel tahsis edilmiş gibi gidiyolar.
    2)Araci kullanırken direksiyona âdeta yapismak. Bunu butun bayan suruculerdebl gorusumdur. Hepsinde bi direksiyona yapisma vardir. Ayni zamanda dimdik durarak kullanirlar arabayi. Aynalar felan umrunda degil hicbirinin önünü görsün yeter.
    3)Dönerken sinyal vermek. Bunu da bi çoğunda gördüm. Her seferinde de kendi kendime verme yine ayni hesap dedim. Galiba sinyal kolu onlara göre aracin dönüş aksamini saglayan bi alet. Döndükten sonra ne yapayim o sinyali.
    4)Tek kişilik park yerlerine ön ön girmek. Cidden anlamis degilim bunu bazi erkek sürücülerde de gördüm. Tek kişilik dar park yerlerine asla ön ön girmem hep geri geri girerim.
    5)Yanlış park. Genelde hatchback araclarla cift kisilik park yerine uzun uğraşlar sonucu tek başlarına park ederler.
    7)Işıkta oyalanmak. Genelde aynadan kendilerine bakmakla ya da yanindakiyle hi kaç sohbet muhabbey yapayım diye olur bunlar. Arkada yediği kufurler de cabası.
    8)Sık stop ettirmek. Hadi yokusta ettir anladim acemisindir der gecerim ama düz yolda araci kaldiramiyosan o ehliyeti kim verdi sana yahu!
    9)Arkadan gelen hizli sürücüye yol verememek. Genelde panik yapip bi türlü yol veremezler. Hatta bi keresinde yol verecem diye adamin etrafinda 1 tur döndüğünü hatirlarim.
    10)Tren vagonu gibi öndekini takip etmek. Bu bazen otobüs bile olabilir.
    11)seridi aşmak. Genelde arabayi beşik gibi sallarlar bi sag bi sol. Insan sollarken heran uzerime surebilir bu araci der basar gecer.
    12)Yolun tam ortasindan yavas yavaş bi eli telefonda diğer eli kulağında gitmek.
    13)Aniden yolun ortasinda durmak.
    14)Fren yerine gaza basip kazaya sebebiyet vermek.
    Eklemek istediginiz varsa ekleyebilirsiniz.
    Saygılar iyi forumlar...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Benim gözüme çarpan sadece Algıları erkeklerden daha zayıf . Park ederken mesela ayarlayamıyorlar veya virajda içten aldıkları zaman hep diğer şeride taşıyorlar ve fren yapıyorlar kendine mi güvenmiyor bilemiyorum . Yoksa yolu biliyorlar yani okul yolunda falan genelde böyle .

Bunun haricinde bu maddelerin hepsini erkekler de yapıyor . Kadınlara hiç suç atmayın bence en azından makas atıp kazaya sebebiyet vermiyorlar veya yol kavgasında silahla öldüren bir bayan da yok mesela.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheCaliph_ -- 13 Ekim 2014; 17:51:43 >
  • Direksiyon hizasına gelen kafalarıyla Suv kullanarak kendini yolların hakimi zannetmek.

Bir de şöyle bir düzenleme getirilmeli bence, kadınlar topuklu ayakkabıyla araç kullanamamalı cezası olmalı.

• aracın içinde; aracın yolda ne kadar yer kapladığını algılayamamak. park sıkıntılarının tek sebebi.
  • Önümdeki bir araç ışıklara daha 200-250 metre varken gereksiz yere birden fren yapıp yavaşlayıp sonraki mesafeyi yavaş yavaş alıyorsa %98 kadın sürücü çıkıyor bunu yapan. Işıklara daha var ve önündeki aracın önü boş zaten diye düşünüp bir dalgınlığına gelse arkadan gireceksin hanfendinin aracına.
  • Sinyal konusu 2 saat önce başıma geldi.Ana yol tabir edebileceğimiz bir yola cıkıcam karşıdanda bir abimiz çıkacaz kafaları yola uzatmış bekliyoruz hanımefendinin geçmesini bekliyoruz.Ablamız geldi geldi sinyal vermeden bir anda abimizin çıktığı yoldan sağa döndü .Abimizde haklı olarak sinyal versene tarzı el kol hareketi yaptı doğal olarak.

Bayanlardaki en büyük sorun trafiğin akıcılığını engellemesi bence.Ya gereksiz sinyal verirler ya hiç vermezler.Erkekler yerine göre sinyal verir.Bende normalde orda sinyal vermesem bile arabaları gördüğüm zaman sinyalimi veririm ki boşa beklemesinler .Bayanlarda bu yok
  • Frene basayım derken gaza basmak mesela. Haberlerde hep bayan sürücüleri görüyorum bunu yapan.
    Yokuşlarda durup kalkmaya çalıştığında ayağını debriyajdan biraz daha fazla kaldırmak yerine motoru bağırttırmayı tercih ederler.
    Ne yapacaklarını asla kestiremezsiniz dolmuş sürücülerinden beterlerdir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bir garip arıza
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ben yağmurda kırmızı ışıkta beklerken yanıma yaklaşan son kasa polodan inip bezle cami silen kadın gördüm daha ne deyim.

O an düşündüm opsiyonlara silecekleri ekletmemişler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DoctorEconomy -- 13 Ekim 2014; 18:50:09 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • bugün bayan sürücünün bir yaya ya çarptığını gördüm,500 m gittiğimde elinde telefonla bir bayan sürücü anormal manevralarla araç solladığına şahit oldum, trafikte hiç güvenmiyorum bayan sürücüler ve yaşlı sürücülere
  • Ne yapacakları belli okmuyor, zor gerçekten.

• quote:

Orijinalden alıntı: TheCaliph_

Benim gözüme çarpan sadece Algıları erkeklerden daha zayıf . Park ederken mesela ayarlayamıyorlar veya virajda içten aldıkları zaman hep diğer şeride taşıyorlar ve fren yapıyorlar kendine mi güvenmiyor bilemiyorum . Yoksa yolu biliyorlar yani okul yolunda falan genelde böyle .

Bunun haricinde bu maddelerin hepsini erkekler de yapıyor . Kadınlara hiç suç atmayın bence en azından makas atıp kazaya sebebiyet vermiyorlar veya yol kavgasında silahla öldüren bir bayan da yok mesela.

Hocam ben zaten bunlari yapan erkek yok demiyorum ama isi yuzdeye vurdugunuz zaman erkeklerin çok az bi kismi ki o da acemi kisim olarak tabir edilir bu yanlışları yapiyolar.
    Ama ehliyeti alan bayanların % 90'inda var bu hatalar...

• Kırmızı ışıkta bekleyen bir ablamız ısrarla herkesin korna çalmasına ve el kol hareketleri yapmasına karşın arkasındaki ambulansa yol vermedi, ta ki yeşil ışık yanana kadar. Neredeyse ben arabadan inip aracını zorla itecektim. Trafik kurallarından bihaber çoğu.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kahlenberg68

Kırmızı ışıkta bekleyen bir ablamız ısrarla herkesin korna çalmasına ve el kol hareketleri yapmasına karşın arkasındaki ambulansa yol vermedi, ta ki yeşil ışık yanana kadar. Neredeyse ben arabadan inip aracını zorla itecektim. Trafik kurallarından bihaber çoğu.

Evet oluyor boyle şeyler malesef.

Geçmiş olsun, gerçekten zor.

• Evli biri olarak söylüyorum. Bayanların tek hatası sürücü koltuğuna oturmalaridir.

• açmayın böyle konular forumda piyanistmiydi şantöz müydü biri vardı damlar şimdi gene.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WarSaw -- 13 Ekim 2014; 19:50:35 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: synthesizer

Evli biri olarak söylüyorum. Bayanların tek hatası sürücü koltuğuna oturmalaridir.

Başımdan geçen bir olayı anlatıyım.

Geçen gün kazara bir bayanın arabasına bindim. 3 şeritli yolun ortasinda o kadar aşırı yavaş gidiyorki, arkamızdakiler sürekli kornaya basıyor taciz ediyor. Sürekli sağımızdan solumuzdan el kol hareketleriyle solluyorlar. Inanin o an sanki lise 3. Sinifa giderken annemin beni okula almaya gelmesi kadar yerin dibine geçmiş hissettim. Bir de bu erkek milleti hep trafik canavarı diyor bana.

• quote:

Orijinalden alıntı: Turbo_Şevket

quote:

Evli biri olarak söylüyorum. Bayanların tek hatası sürücü koltuğuna oturmalaridir.

Geçen gün kazara bir bayanın arabasına bindim. 3 şeritli yolun ortasinda o kadar aşırı yavaş gidiyorki, arkamızdakiler sürekli kornaya basıyor taciz ediyor. Sürekli sağımızdan solumuzdan el kol hareketleriyle solluyorlar. Inanin o an sanki lise 3. Sinifa giderken annemin beni okula almaya gelmesi kadar yerin dibine geçmiş hissettim. Bir de bu erkek milleti hep trafik canavarı diyor bana.

Geçmiş olsun gerçekten zor.

• quote:

quote:

quote:

Teşekkur ederim hocam, çok naziksiniz.

• quote:

quote:

quote:

çok ince

• Bence bayanların en büyük problemi, trafikle ilgili öngörülerinin olmaması. Sadece kendi araçlarına odaklanıyorlar ve trafiğin akışını kontrol etmiyorlar ( yada edemiyorlar diyelim). Park edememe problemlerine hiç girmiyorum bile. Dikiz aynaları kapalı olarak trafikte giden bir bayan şoför gördüm ve o an pes dedim istisnalar tabiki var ama maalesef geneli böyle

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.