Şimdi Ara

BAŞÖRTÜSÜ HAKKINDA DÜŞÜNCELERİNİZ (ÜNİVERSİTELERDE!) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
174
Cevap
0
Favori
4.603
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Boşveer silinsin. Ben kendi ellerimle sildim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ice Cube

Gün boyu burada ne oldu ne bitti ne yazıldı takip edemedim henüz yeni gelmiş bulunuyorum eve , fakat görüyrumli 1-2 mesajım yine budaklanmış ,içersiinde kışkırtıcı ve küçük düşürücü bir yorum olmamakla birlikte neden buna karşın siliniyor benim postlarım anlayamıyorum..Bu işte bir hinlik aradığımızdada suç bizde oluyor .Hmmmmm

Ice Cube, bu konuda silinen hiç bir mesajınız yok.
  • quote:

Orjinalden alıntı: DefuseR

Bir önceki sayfada "başı zorla açılan birini gösterin" diye bir mesaj görmüştüm. O kişiye ithafendir.

Not: Resim üzerinde büyük puntolarla yazılmış yazılar bana ait değildir. Bilginize.

BAŞÖRTÜSÜ HAKKINDA DÜŞÜNCELERİNİZ (ÜNİVERSİTELERDE!)

• Her zamanki gibi gülümsüyorum...

• forum bu geceye de sağlam girmiş anlaşılan kimilerinin yorumları baya guzel kimisi ise saldırganca tutum takınmış işte herkes normal bi şekilde sakince yazsa düşüncelerini böyle konular forumda hiç kapatılmaz.
  • Benmi karıştırıyorum anlamadım.Neyse önemi yok artık.Teşekkürler
    quote:

Orjinalden alıntı: Lacrima

quote:

Orjinalden alıntı: Ice Cube

Gün boyu burada ne oldu ne bitti ne yazıldı takip edemedim henüz yeni gelmiş bulunuyorum eve , fakat görüyrumli 1-2 mesajım yine budaklanmış ,içersiinde kışkırtıcı ve küçük düşürücü bir yorum olmamakla birlikte neden buna karşın siliniyor benim postlarım anlayamıyorum..Bu işte bir hinlik aradığımızdada suç bizde oluyor .Hmmmmm

Ice Cube, bu konuda silinen hiç bir mesajınız yok.

• Bence mahsuru yok.. zaten önemli olan zihniyet... örümcek kafalı ,rejimi tehlikeye atıcak insanlar özellikle türbanlı olanlar olamaz asla... dediğim gibi bu zihniyet... bunu yapsa yapsa çok az bi kesim yapmaya çalışır onlar da başarıyla ulaşamaz.. hem nasıl olsa kızların yüzde 90 kafası açık gelicek ... haklıyım veya değilim bunu bilemem ama Türkiyenin gündemini gereksiz yere çok meşgul eden bi konu ... artık haber izleyeseim bile gelmiyo ub tür haberler konular yüzünden ...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Szopen

Hala başörtüsü diyorsunuz. Bilerek yapıyorsunuz biliyorum ama yemeyiz. Biri çıkıp anneannesinin, ninesinin resmini ve yanına bi sıkmabaşın resmini koyucak o zaman başörtüsü nedir, türban nedir bi daha karıştırmazsınız.

lafa bakarmısınız. sana mı soracaktı insanlar başlarını nasıl örteceklerini? bir de hitap tarzına bakın; sıkmabaş! medeni ülkemin medeni insanları geçinen ve türban karşıtı olmakla daha da medeni olduklarını zanneden arkadaşlar, görüldüğü kadarı ile henüz insanları vasfetmenin adabını dahi bilmiyorlar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: C4

türban serbest olursa açık olanlar baskıya maruz kalacaklar gibi söylemlere sadece gülünür.

asıl bunu söyleyene gülünür. gidip küçük yerlere bi dolaşmak oradaki üniversite öğrencileriyle konuşmak lazım.

toplumun bu konuda hala çok geri olduğunu görmek lazım.

tabi dediğim gibi bu başörtüsü yasağını savunmak demek değil.işin bir yüzü de bu. bunu görmek lazım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: dasdasq

asıl bunu söyleyene gülünür. gidip küçük yerlere bi dolaşmak oradaki üniversite öğrencileriyle konuşmak lazım.

tabi dediğim gibi bu başörtüsü yasağını savunmak demek değil.işin bir yüzü de bu. bunu görmek lazım.

tarif ettiğiniz baskı her yerde yok mu ?

mesela;

haşeması ile havuza giren bir bayan, örtüsü ile nişantaşında dolaşan başka bir bayan baskı görmüyor mu ?

hatta mesleğinde başörtüsü kullanmamasına rağmen muhafazakar olduğu bilinen birine hocalarının uyguladığı baskıya ne demeli ?

kayınvalidemden biliyorum. katıldığı günde her seferinde güya laik hanımefendilerin sözlü tacizine uğruyor. yok efennim başörtüsünü para ile takıyormuş vs.

boşuna dememişler;

"okumakla cahillik gider, eşeklik baki kalır" diye ...

• Önce tepedeki din tüccarları tarihe gömülecek,sonra problem çözülecek.
    Aksi halde havanda su dövmeye devam..
  • quote:

quote:

türban serbest olursa açık olanlar baskıya maruz kalacaklar gibi söylemlere sadece gülünür.

gülecek bir şey varsa o da senin söylediklerin olabilir. bari sen söyleme şunları. şu kuraldır; olabilecek münferit vakalar göz önüne alınarak ne kanun hazırlanır, ne de kural konulur. eğer münferit olaylar olursa da müdahale edilir, suçluya ceza verilir.

senin dediğin, kaza olabilir diye araba üretimini yasaklamaya benzer ki, gülmek bile az gelir.

• quote:

Orjinalden alıntı: Deep Impact

tarif ettiğiniz baskı her yerde yok mu ?

mesela;

haşeması ile havuza giren bir bayan, örtüsü ile nişantaşında dolaşan başka bir bayan baskı görmüyor mu ?

hatta mesleğinde başörtüsü kullanmamasına rağmen muhafazakar olduğu bilinen birine hocalarının uyguladığı baskıya ne demeli ?

kayınvalidemden biliyorum. katıldığı günde her seferinde güya laik hanımefendilerin sözlü tacizine uğruyor. yok efennim başörtüsünü para ile takıyormuş vs.

boşuna dememişler;

"okumakla cahillik gider, eşeklik baki kalır" diye ...

yok onlar baskı değil. olması gerekenler. sene 2008 itibari ile örtünme saçma, çağdışı ve göz zevkini bozucu ya, o babdan bu gibi baskılar baskı olarak vasfedilemez, yapılması gereken medeni davranışlar olarak vasfedilebilir!

• quote:

Orjinalden alıntı: Szopen

Hala başörtüsü diyorsunuz. Bilerek yapıyorsunuz biliyorum ama yemeyiz. Biri çıkıp anneannesinin, ninesinin resmini ve yanına bi sıkmabaşın resmini koyucak o zaman başörtüsü nedir, türban nedir bi daha karıştırmazsınız.

Bu nasıl bir terbiyesizliktir?Sizin saygınız sadece sizin görüşlerinizle örtüşen görüşlere sahip insanlara mıdır?İnsanlarımızın inancı gereği taktığı örtüye hem türlü manalar yükleyip hemde hakaret edemezsiniz!

Türban ve başörtüsü ayrımını bence buna karşı olanlar yapıyor.Tamam şekil olarak farklıdır ama başını biliçli örten hiç kimse için dini inancın ötesinde bir anlam ifade etmemektedir.Başı açık olan nasıl saçını farklı şekillere sokuyorsa kapalı olanda farklı bağlama şekillleri deniyordur.Buna neden anlam yükleyip insanları birbirine düşürüyoruz?Her iki taraf gayet güzel anlaşırken neden huzursuzluk yaratıyoruz?

• quote:

quote:

quote:

gülecek bir şey varsa o da senin söylediklerin olabilir. bari sen söyleme şunları. şu kuraldır; olabilecek münferit vakalar göz önüne alınarak ne kanun hazırlanır, ne de kural konulur. eğer münferit olaylar olursa da müdahale edilir, suçluya ceza verilir.

senin dediğin, kaza olabilir diye araba üretimini yasaklamaya benzer ki, gülmek bile az gelir.

ISRARLA İKİ KEZ YAZDIM VE GÖREMEDİN SANIRIM. BU SEFER BÜYÜK YAZAYIM. BÖYLE BİR TEHDİT YÜZÜNDEN BİR ÖZGÜRLÜĞÜN KISITLANMASINA KARŞIYIM.

FAKAT İŞİN DİĞER YÜZÜ VAR. TUTUCU BİLİNEN KÜÇÜK YERLERDE BAŞI AÇIK OLAN İNSANLARA YÖNELİK

ŞİMDİ DAHİ MEVCUT OLAN OLUMSUZ BAKIŞ, BUNDAN SONRA KATMERLENECEKTİR.

BİLMEM ANLATABİLDİM Mİ?

buna rağmen sen hiç bişey olmaz diyebilirsin. şimdi bile yok diyorsan zaten pembe bi rüya görüuorsun demektir. kusura bakma gerçekte öyle değil. belli bir baskı mevcut.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dasdasq -- 14 Şubat 2008; 12:06:42 >

• @zero01 bu tür resimler mesajlar tartışma ortamına katkı sunmamaktadır. tüm örtülüler böyle değildir. tüm açıklar da tek tip değildir. birbirini bağlamaz. sorun özgürlük boyutuyla ele alınmaktadır.ayrıca gülerim şöyle böyle gibi mesajlar da böyle. sonra da niye konu kapandı diye sorulur. bu noktadan sonra tartışmanın anlamsızlaşacağı açıktır. çünkü gülerim vs. ve bu tür resimli mesajlar bir tartışmayı sürdürmez. kilitler. kilitletir.
  • dasdasq
    gülerim gülmem meselesini açan sensin. bu yüzden bu meselede serzenişte bulunma. ayrıca caps'ı açmana gerek yok burada kör de yok ahmak ta yok. anlatabilip anlatamaman ise senin meselen. anlatabildin de anlayamayan varsa ısrar etmezsin olur biter.

BENDE AYNI YÖNTEMLE TEKRAR EDEYİM, DİYORUM Kİ; FELAN YERDE ŞÖYLE OLABİLİR FİLAN YERDE BÖYLE OLABİLİR GİBİ FANTAZİLERLE NE KANUN YAPILIR NE DE KURAL KONUR.

zero01, çok önemli bir kanıt sunmuşsun türbanlıların ikiyüzlü olduklarına dair. aklına sağlık...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C4 -- 14 Şubat 2008; 12:45:36 >
  • quote:

FAKAT İŞİN DİĞER YÜZÜ VAR. TUTUCU BİLİNEN KÜÇÜK YERLERDE BAŞI AÇIK OLAN İNSANLARA YÖNELİK

ŞİMDİ DAHİ MEVCUT OLAN OLUMSUZ BAKIŞ, BUNDAN SONRA KATMERLENECEKTİR.

BİLMEM ANLATABİLDİM Mİ?

buna rağmen sen hiç bişey olmaz diyebilirsin. şimdi bile yok diyorsan zaten pembe bi rüya görüuorsun demektir. kusura bakma gerçekte öyle değil. belli bir baskı mevcut.

Nerede yaşıyorsunuz bilmem ama ben, dindarlara hor gözle bakılan, ramazanda her zamankinden daha da göstere göstere yemek yiyen bir yerde 2 yıl görev yaptım.

Öte yandan şu an görev yaptığım erzurumda, ramazanda oruç tutmayan sigara içen arkadaşlar var ve hiç de öyle zorlama olmuyor. Hatta o kadar samimiyiz ki bizimle oruç tuttuğumuz için dalgavari espriler bile yapabiliyor.

Buna ne diyeceksiniz? Şimdi bir tarafta öyle diğer tarafta böyle... Sadece bir tarafa bakıp hüküm veremezsiniz. Diğer taraflarda da tam tersi baskı var.

------------------

Zero tebrik ederim tam da buraya uygun bir mesaj yazmışsınız. Bravo

• quote:

yok onlar baskı değil. olması gerekenler. sene 2008 itibari ile örtünme saçma, çağdışı ve göz zevkini bozucu ya, o babdan bu gibi baskılar baskı olarak vasfedilemez, yapılması gereken medeni davranışlar olarak vasfedilebilir!

şimdi anladım
  • @ mutlucuk

Keşke her aile ve her birey sizin aileniz gibi duyarlı olabilse. Tabi ki insanların niyetlerini kimse bilemez. Bir tarafta sadece başını kapatma derdinde olan var, diğer tarafta da ben ille de türban takmak istiyorum diyenler var. Gerçekten sadece başını kapatma derdinde olan, dini vazifesini yerine getirmek isteyen kardeşlerimize saygı sonsuz. Türban takmakta direnen arkadaşların türbanı siyasi emellerine alet edip etmeyecekleri konusunda kaygılar da yok değil!

Bu konuda hükümete de pek güvenilmiyor, isteklerinin sadece başörtüsü ile sınırlı kalacağı konusunda ciddi şüpheler var. Bunun nedeni de iktidar olan hükümetin önde gelen vekillerinin geçmişteki yaşantıları ve ideolojilerinin pek de cumhuriyet rejiminden yana olmayışı.

Türban ve başörtüsü sizin ve aileniz için aynı anlamlara gelse de türban daha çok siyasi bir takım görüşlerin kafada taşınması olarak düşünülür. Maalesef bu böyle ve bir gerçek.

Gerçek olan bir şey var ister türbanlı ister türbansız olsun hepimiz insanız ve bu tür gerilimler karşında çok yıpranıyoruz. Birbirimizden çok zıt kutuplarda görüşleri savunduğumuz için ayrılıyoruz, kopuyoruz. Veya bilerek birileri bizi ayırmaya çalışıyor.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.