Şimdi Ara

BAŞÖRTÜSÜ HAKKINDA DÜŞÜNCELERİNİZ (ÜNİVERSİTELERDE!) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
174
Cevap
0
Favori
4.604
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ingilterede serbest onlarda demokrasi anlayışı 300 yıllık ve oturmuş durumda ayrıca rejim tehlikeside yok.bizde ise demokrasi emekleme çağında ve rejim tehlikesi var.türban çok tehlikelidir.türkiye iranlaştırılmaya çalışılıyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: bahtiyar0011

quote:

Orjinalden alıntı: dasdasq

küçük yerlerde çok olumsuz etkileri olacak. bu kesin.

o zamanda başı açık gezmek için mücadele verilecek belki.

ama bu bir özgürlüğü engellemek için gerekçe değil. üniversitelerde serbest bırakılmalı.

benim çocukluğum ve gençliğimin bir kısmı küçük yerlerde geçti(yozgat/sorgun, amasya/suluova)

ayrıca eskiden başörtüsü yasağı yoktu ve bu muhafazakar sayılabilecek küçük ilçelerde kimseye başını kapat diye baskı yapıldığını görmedim

arkadaşlar burası türkiye

türk insanı kimseye başını kapat demez tarihte böyle bir baskı hiçbir zaman kimseye yapılmamıştır bu konuda korkusu olan insanlar boşa korkuyorlar bir takım çıkar sahibi siyasetçilerin ortam gerici beyanlarıyla vehimlere kapılıyorlar

kimseye başını kapat demez mi? erzurum,sakarya,kırşehir,kırıkkkale,sivas gibi yerlerde bu baskı şimdi bile

hissedilir. ayrıca bunun tek yolu "kapan" demek değildir. anadolu da pek çok yerde başı açık üniversite öğren-

cilerine kötü gözle bakılacak. şimdi bile kısmen öyle. yani başı kapalıysa durun, başı açıksa vardır bunda bi iş.

bunu şimdi bile anlamanız için yerlerde yaşamanız ve gözlem yapmanız yeterli.

• Yaw en özgürlük düşünceliniz bile Şialığa nasıl b*k atacağınızı şaşırıyorsunuz varlığı karşısında bile içiniz kalkıyor miğdeniz kalkıyor.Hayranım sizin bu özgürlük ve o meşhur hadissel kaynak bilginize.Bu dini tek siz biliyorsunuz ve doğrusunuda siz yaşıyorsunuz .İran Sünni ortodoks bir ülke olsaydı çok hemde çok merak ediyorumki bu kadar eleştirecekmiydiniz ? Suudi Arabistan gibi modern olamadığından dolayımıdır acaba bilemedim şimdi ???
    quote:

quote:

Orjinalden alıntı: 593922 ¤

quote:

ayrıca ben böyle birşey iddaa etmedim edenlere söyle
    ben sadece bireysel özgürlüğümün savunucusuyum
    sanırım özgürlük hakkında mücadele edilmeye değer bir şey

Iran'da Islam Devrimi yapıldığı zaman halkın ağzında sakız olmuş 2-3 kelime vardı. Neydi biliyormusunuz?

"Özgürlük, Insan Hakları, Demokrasi"
    Şimdi aynı halk ülkesinden kaçabilmek için fırsat arıyor, baskılardan bunalmış ve giderek inançlarına küsüyor!
    ...

Eğer bir yapılanma, zaman içerisinde devlet ve sosyal düzeni tehdit halini alacaksa veya bunun için bir araç olacaksa bu noktada "özgürlük" kavramından söz edilemez.

irandaki islam devriminin hazırlanmasında amerikanın katkılarını biliyor olmanız lazım
    amerika niye yardım etsinki????
    çünkü dünyaya müslüman ülkelerden gösterilebilecek marjinal ve alabildiğine kötü bir örnek lazımdı
    bu sayede islamı kötüleme ve yüklenme şansları olacaktı ve birgün savaşıp petrol ve kaynaklarına el konduğunda destekleyen bir komuoyu

peki niye iran seçildi???
    çünkü dünyada hiç bir müslüman devlet iranın peşinden gitmez
    iran aslında müslüman bir ülke bile değil şialık islamın bozulmuş ve dışlanmış bir halidir
    nasıl tevrat bozulup içine ortadoğudaki efsane ve hikayeler konmuşsa dini kendi kültürleri içinde bozup yeniden yazmışlarsa
    nasıl incil batı toplumu tarafından bozulmuş incil greek kültürü altında yeniden yazılmışsa
    iranda islamı kendi acem kültürü altında yeniden yorumlamışlardır.
    irandaki din islam değil tahrif edilmiş kendilerine has bir dindir

dünyada kimse iranın arkasından gitmez hele türkiye !!!
    söylemi bile komik

• quote:

Orjinalden alıntı: Criminal Origin

quote:

Orjinalden alıntı: s£stavina

Gerçekten tebrik ederim aslında bakan değil gerçekten görmeyi bilen göz için o kadar derin anlamları var ki bu resmin ve destekleyen sözlerin.

Türban konusuna gelince müslümanım çok şükür ama resmi dairelerimde, ilim yuvalarında, ( ki üniversitelerin bir ilim yuvası olup olmadığı da ayrı bir tartışma konusu ) ülkemi temsil eden herhangi bir bina yada toplulukta başı örtülü görüntü bana güzel gelmiyor.

Baş örtüsü dini bir simgedir eğer islamiyetin dini simgesini tarafsız kurumlara taşırsanız , yahudiliğin, hristiyanlığın ve diğer dinlerinde dini simgelerine inanç ikonlarına müsade etmeniz gerekir -ki - buna uygun bir alt yapıya sahip değiliz henüz
    .

Beni asıl endişelendiren ne biliyormusun?
    O resimleri herkes gördü, görüntüleri herkes izledi, o sözleri herkes duydu.
    Kimin kim olduğu çok net
    Görmek isteye için net değil. Herkes için çok net manzaralar. Görmek istensede istenmesede gözler önünde yaşandı, söylendi.
    E peki ne yapılıyor.
    Aynen oskara aday yöneticilerimiz gibi bazı insanlarda "özgürlük, başörtüsü" diye kafaları bulandırıyorlar.
    "Özgürlük" kelimesinin ardına gizlemeye çalışıyorlar bu gerçekleri.
    Bu da demek oluyorki o resimde ki insanların yoldaşları var ve aramızdalar.

Laik cumhuriyeti benimsemiş adam, özgürlük kapısını bu tiyatrocuların çevresinde aramaz. Çünkü biliniyor ki özgürlük hikaye ! Bunların amacı özgürlük ve demokrasi değil. Ama yok. Dedim ya, gerçekler 3 satır yukarda yatıyor.

Çok haklısın ama bazen bunlara belkide layık bir toplumuz diye düşünüyorum göz göre göre ısrarla pisliğe batan bir mantık . Milli duygularım geçmişte bunca kanın aktığı , onca emeğin verildiği , toprağının her metrekaresine kahramanlık sığdırmış insanların hatırı ver diyor yoksa onlar olmasa beş para etmez çoğunluğa dahil olmaktansa bırak ne hali varsa görsünler diyor. AMA bu ülkede yaşayacak , eğitimini , kültürünü hayatını bu ülkede geçirecek evlatlar doğuracak olmak ve onlara bu kötülüğü yapacak olmakta canımı acıtmıyor değil.

• Başörtüsü dinin emri ise ve öyle bir yaşam tarzı yaşamak zorunda olan insanlar varsa üniversitede türbanlı olarak okumasında bir sakınca yok. Ancak burada hizmet alan kişiler devletin her dine ve ırka eşit mesafede olma prensibinden hareketle bu hakka sahip olmalıdır. Bir kilise rahibeside bu bağlamda gider üniversiteye. Aynı zamanda ülkemizde şalvarlada üniversiteye gitmek isteyen olursa onada kimse karışmamalı.

Devleti temsil eden meurların ise türban giyme niyetlerine karşıyım. Çünkü memur devleti temsil eder ve tüm insanlara mesaj vermeden eşit mesafede olmalıdır. Kanundaki giyim tarzı ne ise yada nasıl mantıklıysa ona göre belirlenip tek tip uygulanır. O zaman şalvarlı memurda olmaz.

Burada kamuda çalışanlardan "dinimin emri ama" gibilerinden bir itiraz gelebilir.

Vereceğim cevap ise: Yöresel kıyafetler, inançtan doğan yaşam tarzın, kültüründen gelen bitakım adetlerin devleti bağlamaz. Senin için tanrının emri önemli ise, başkası içinde dedesinin giydiği yöresel kıyafeti önemlidir. Benimki daha önemli gibi bir ifade tamamen "taraftan" kaynaklanan empati eksikliği olarak algılanır. O yüzdende türbana üniveristede yani hizmet alınan yerlerde "evet" ancak hizmet veren kamu görevlisi ise "hayır" diyorum.

• Talep edilen yeni bişeymiş gibi konu amma abartılıyor amma uzatılıp toplumun kutuplaştırılması için ne gerekiyorsa yapılmak isteniyor
    Anadolu insanının aslı zaten başörtülüdür,eşarplıdır,yazmalıdır,yağlıklıdır.en bariz örnek ninelerimiz..yok onlardamı değil o zaman onunda annesi..

Laiklik aslanlar gibi yerinde duruyor,kimsenin bir çekincesi olmasını çok isterdim
  • şu olacak bu olacak gibi senaryolarla kişi hakları engellenemez. yukarıdaki fotoğraf karesinden şu ya da bunun fışkırması da gerekmez. herkes her istediği kişi / kişilerle oturup konuşup hasbıhal edebilir. ne oldu yani o kare ile rte'nin laik devletin temeline dinamit koyduğu mu belgelendi şimdi?

türban serbest olursa açık olanlar baskıya maruz kalacaklar gibi söylemlere sadece gülünür. bunun altında yatan halet, sadece türbanlı insan görmek istememektir. gerisi bahane.
    burası Türkiye Cumhuriyeti, afrika kabilesi değil. burada kimse kimseyi açıksın diye baskı altına alıp kapatmaya kalkmaz. bunu iddia etmek komik olur. burada yıllardır engellenen bir hak teslim edilmeye ve toplumun tekrar kaynaştırılmasına çalışılırken ipe sapa gelmez senaryolarla ortamı germeyi kendilerine görev addeden bazı aymaz siyasilerin laflarına aldanıp bu laflara müşteri olmamak gerek. neticede bu kızlar da bizim insanlarımız. açığı kapalısı hepsine sahip çıkmalıyız.

yok efendim ben laik devlette bu gibi görüntüler görmek istemiyorum demek abestir. sen görmek istemiyorsun diye kimsenin hakkı kısıtlanmaz.

bu gibi konuların kapatılması meselesinde söyleyeceğim bir söz var bilan nickli arkadaşa; eğer diğer konularda yaptığın gibi şahısları iğneleyip "anlamazsınız idrak edemezsiniz" tarzı zırvalamalara girmezsen ortam gerilmez konular da kaldırılmaz. sadece fikrinizi söyleyip, şahısları "şöylesiniz böylesiniz, bu yaşa kadar anlayamamışsınız" tarzı terbiyesizliklerle kışkırtmayınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C4 -- 13 Şubat 2008; 14:32:07 >

• quote:

"başını örten insanların rejim için bir tehlike arz ettiğini"

Gerçekten bunu mu anladınız?
    Başını örteni öcü sanıyor millet. Bunu mu anladınız?

BAŞÖRTÜSÜ HAKKINDA DÜŞÜNCELERİNİZ (ÜNİVERSİTELERDE!)

Tayyibin yanındakiler Atatürk hayranımıdır?
    Tayyibin yanındakiler laiklik ve cumhuriyet sevdalılarımıdır?
    Tayyibin dizinin dibinde oturduğundan yarım gram farkı varmıdır?

"Hem laik hem müslüman olunmaz" (R. Tayyip E.)
    "Bu millet istedikten sonra tabiki elden gidecek laiklik" (R.Tayyip E.)
    "Cumhuriyet rejiminin artık sonu gelmiştir" (A. Gül)

Yukarıdaki fotoğraf ve sözler hiç mi anlam ifade etmiyor sizlere?

Kimin ne olduğu ve hangi amaca hizmet ettiği gayet açık ve net.

Konuya ilk ve son mesajım.

ellerine saglik..

• Her durumda silinmeye mahkum olan bir konuya uzun uzadıya yazıpta kendinizi yormayın derim arkadaşlar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: feylesof

Her durumda silinmeye mahkum olan bir konuya uzun uzadıya yazıpta kendinizi yormayın derim arkadaşlar.

Bencede
  • Criminal Origin
    rica ediyorum şahsıma yönelik "şöylesiniz böylesiniz" tarzı söylemlere girmeyiniz. siz ben değilsiniz ve ne düşündüğümü neyi ne şekilde zannettiğimi bilemezsiniz. şahsım adına hüküm vermeyiniz. asıl siz ne zaman bu ülke insanlarının hepsinin eşit haklara sahip olduklarını kabullenebileceksiniz? söyleyeyim; hiç bir zaman. zira dini çağrıştıran her ne olursa olsun sizin için potansiyel tehlikedir, kaldırılmalıdır.

başbakan neden kürsüde türbandan bahsetmesin? türban bu ülkenin sorunu değilmiydi? kim bahsedecek bu sorundan? hint büyükelçisi mi?

meseleleri öyle güzel evirip çevirip "şöyle olacak böyle olacak" lara dayandırıyorsunuz ki, sizleri dinleyen de türbanı müteakip din devleti kurulacak ya da türbanlı kızlar diğerlerinin gözlerini tırnaklarıyla oyacak zanneder.

• sorun yaratanların sorun çözmeye yeltenmeleri çok garip.
    bu tiplerin kendi inançları kendilerine yetmiyor.kendileri ve onları savunanlar farkında değiller belkide ama
    sorunun kaynağı kendileri.bırakın din üzerinden geçinmeyi.
    olurmu hiç.ayıp olur sonra.
    camiler kışla, minareler süngü!!
    senin yüzünden herşeyden soğuyor bu insanlar.
    inancından ,ibadetinden soğuyor.
    çek elini ayağını artık dinden.git ibadetini sessiz sedasız yap.ama yapamazsın,sessiz sedasız yanlız ibadet yapamazsın sen.korkarsın.
    biz korkmayız.yanlız kalsakta korkmayız.
  • Türban takma özgürlüğü deniliyor. Peki 7 yaşındaki kıza türban takarak özgürlüğünü çalan zihniyete ne demeli? (Kendi isteğiyle takan kardeşlerimize, vatandaşlarımıza sözüm yok) O kız Kuran'ı okusun, dinimiz hakkında bilgi sahibi olup kendi karar vermesi gerekirken aile baskısı nedeniyle takanlar da çok.
    Günümüzde İran gibi oluruz endişesi var. Benim endişem türban takanlar değil, türbandan rant sağlayanlar ve devamında bizim Arabistan ve İran gibi olmamızı isteyen zihniyetten şüphelerim var.
  • şu sorunu CHP halletse idi kimsenin gıkı çıkmazdı. (akp karşıtlarının , türban destekleyicilerinin). çünkü insanlar akp yüzünden bu meselenin arkasında başka şeyler aramazdı ve üniversitede serbestlik kabul edilirdi.
  • Evet laiklik yerinde duruyor. Tıpkı kökü kesilen bir ağacın yerinde durması gibi. Sallanır sallanır öyle bir an gelir ki "biz ne yaptık" dersiniz.

Laiklik bu Cumhuriyetin harcıdır. Laiklik olmasa bu Cumhuriyet olmaz, demokrasi hiç olmaz.
  • bana bir tane gerçek zararını ispatlayın bu örtünün
    yasaklayanların kralı olacağım...

yanlış bir yasak olduğunu düşünüyorum ve hem kızlarımız okumuyor cahil hem Atatürkçü'yüz biz ileriye gitmeliyiz tabirlerini kullanıp hemde bu yasağı desteklemek çelişiyor bence...

benim çevremde ne başı açık bir insana bak bunun başı açık ne de örtülü insana bu örtülü gibi ayrım yok, eğer Türkiye'de bu durum istisna değilse bu halk beraber yaşamayı biliyor ve sorun çıkmıyor (bunun en basit örneği alışveriş merkezlerine çarşılara gidip kendi gözlerinizle şahit olabilirsiniz, içiçe yaşıyoruz bir problem yok) e peki halk sorun yapmıyorsa bunu üst düzey kişiler veya aydınım diye geçinenler niye böyle bir kısıtlamayı destekliyor?

bu olayın bir tane mantıklı açıklaması yok!
    zaten televizyonlarda tartışmalarda yasakçı zihniyet çok basit bahaneleri öne sürüyor...

EĞER GERÇEKTEN İLERİCİ OLMAK İSTİYORSAK İLERİ GİTMEYE İLK ENGEL OLAN EĞİTİMSİZLİĞİN ÖNÜNE GEÇMELİYİZ!..

• quote:

Orjinalden alıntı: kaotika

Evet laiklik yerinde duruyor. Tıpkı kökü kesilen bir ağacın yerinde durması gibi. Sallanır sallanır öyle bir an gelir ki "biz ne yaptık" dersiniz.

Laiklik bu Cumhuriyetin harcıdır. Laiklik olmasa bu Cumhuriyet olmaz, demokrasi hiç olmaz.

iyi betimleme
    ancak hepsine katılmıyorum(son satır hariç)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emy62 -- 13 Şubat 2008; 17:30:36 >
  • quote:

Ben karar verdim. Bir daha bu tarz konulara tek kelime yorum getirmeyeceğim. Hepsi havada kalıyor çünkü. Amuda kalksan, 99 takla atsan, şapkadan tavşan çıkarsan sonra konuşsan yine boşuna konuşmuş olursun, 100 lerce satır yazarsın aynı adam ya da adamlar yine çıkar "başörtüsünde korkulacak ne var" der. Takılıp kalınmış, bu adamlar ne anlatıyor diye bırak 2 dakikayı 2 saniye düşünülmüyor. Biraz anlaşılmaya başlandımı "paranoklar!!" diye etketliyor. Öyetisi yok !

bu ülke zaten hep etiketlemeler , fişlemeler yüzünden bu ale geldi.

• quote:

Orjinalden alıntı: C4

şu olacak bu olacak gibi senaryolarla kişi hakları engellenemez. yukarıdaki fotoğraf karesinden şu ya da bunun fışkırması da gerekmez. herkes her istediği kişi / kişilerle oturup konuşup hasbıhal edebilir. ne oldu yani o kare ile rte'nin laik devletin temeline dinamit koyduğu mu belgelendi şimdi?

türban serbest olursa açık olanlar baskıya maruz kalacaklar gibi söylemlere sadece gülünür. bunun altında yatan halet, sadece türbanlı insan görmek istememektir. gerisi bahane.
    burası Türkiye Cumhuriyeti, afrika kabilesi değil. burada kimse kimseyi açıksın diye baskı altına alıp kapatmaya kalkmaz. bunu iddia etmek komik olur. burada yıllardır engellenen bir hak teslim edilmeye ve toplumun tekrar kaynaştırılmasına çalışılırken ipe sapa gelmez senaryolarla ortamı germeyi kendilerine görev addeden bazı aymaz siyasilerin laflarına aldanıp bu laflara müşteri olmamak gerek. neticede bu kızlar da bizim insanlarımız. açığı kapalısı hepsine sahip çıkmalıyız.

yok efendim ben laik devlette bu gibi görüntüler görmek istemiyorum demek abestir. sen görmek istemiyorsun diye kimsenin hakkı kısıtlanmaz.

+1

• bence bu tür serbestlikler sistemi zayıflatmaz güçlendirir,
    çünkü sosyal barışa katkısı olur ve insanlar sisteme karşı daha ii niyetli yaklaşır,

diğer açıdan zaten bu kızların kimseye zarar vermeyeceği aşikardır
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.