Şimdi Ara

BAŞÖRTÜSÜ HAKKINDA DÜŞÜNCELERİNİZ (ÜNİVERSİTELERDE!) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
174
Cevap
0
Favori
4.604
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Konunun nersinden girsem bilemiyorum.Ki türban Müslümanlıkta şart olan birşey değil.Sadece edep yerlerinizi örtün diyor.(şahsen okumadım ama bir kaç ilahiyat prof.u ve bizim din hocamız böyle söylüyor.)
    Kaldı ki bunun için Kuran okumamıza gerek bile yok!Eğer bu şart olsaydı İslam'ın şartlarında olmaz mıydı?.

Okumaya bu kadar istekli kızlarımız, onların okumasını isteyen hükümet neden bu ayrıntıyı gözden kaçırıp ille de türbanda diretiyor diye soruyor insan.Ki daha fazla kurcalayınca bunda bir art niyet var diye düşünmekten kendini alamıyor.
    Madem bu kadar isteklisiniz, ülkenize çalışan bir birey olarak, bilgili kültürlü bir insan olarak hizmet vermek istiyorsunuz, dininizce bile şart olmayan birşeyi neden bu kadar sorun hale getiriyorsunuz?Çıkarmak çok mu zor?

Bu açıdan bakınca insan bir art niyet sezmiyor değil.Bilemiyorum, bence sadece halkı oyalamak, bir dikkat dağıtmak için gündeme atılmış bir konu bu.

Dediğim gibi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Doğukann -- 13 Şubat 2008; 18:08:35 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Criminal Origin

Ben karar verdim. Bir daha bu tarz konulara tek kelime yorum getirmeyeceğim. Hepsi havada kalıyor çünkü. Amuda kalksan, 99 takla atsan, şapkadan tavşan çıkarsan sonra konuşsan yine boşuna konuşmuş olursun, 100 lerce satır yazarsın aynı adam ya da adamlar yine çıkar "başörtüsünde korkulacak ne var" der. Takılıp kalınmış, bu adamlar ne anlatıyor diye bırak 2 dakikayı 2 saniye düşünülmüyor. Biraz anlaşılmaya başlandımı "paranoklar!!" diye etiketliyor. Ötesi yok !

tek doğru vardır o da benim doğrumdur tarzı bir düşünce yapısına sahip arkadaşlar var gördüğüm kadarıyla. beyler bu ülkede sadece sizler yaşamıyorsunuz. önce kendinizi okuma hakkı elinden alınmış insanların yerine koyun ondan sonra 99 takla mı atıyorsunuz, şapkanızdan tavşan mı çıkartıyorsunuz, amuda mı kalkıyorsunuz, ne yaparsanız yapın.

ayrıca, sizin kendi doğrularınızı kabul etmek zorunda mı diğer insanlar? sizin doğrularınızı doğru kabul etmeyenlerin fikirlerine saygı duymayı ne zaman öğreneceksiniz? sizin doğrularınız mutlak doğrular mı diye de bir soru sorulabilir. çok soru sorulabilir de, kısa keselim.

• Kiliselerde görevli bayanları inceleyin. Ondan sonra da türbanı inceleyin. Yanıtı bulursunuz.

Şu Çılgın Türkler, isimli kitaptaki yunan askerlerinin fotoğrafına bakın. Sonra da sakkallı insanlara bakın.

Türk askerlerine bakın, Kızıl derili insanlara bakın.

Birde insanların atası olan maymunlara bakın.

Kim kime benzediğini görürsünüz.
  • Hiç mi hiç umurumda değil bu tartışmalar.
    Benim tek derdim ne zaman işe gireceğim. Ya da daha ne kadar aç gezeceğim...

"Aç insanın dini olmaz"
  • quote:

Orjinalden alıntı: Burak[Alper]

Hiç mi hiç umurumda değil bu tartışmalar.
    Benim tek derdim ne zaman işe gireceğim. Ya da daha ne kadar aç gezeceğim...

"Aç insanın dini olmaz"

zekat vermesi gerekenler verse senin halin bu şekilde olmazdı

anladın sen
  • quote:

Orjinalden alıntı: feylesof

Her durumda silinmeye mahkum olan bir konuya uzun uzadıya yazıpta kendinizi yormayın derim arkadaşlar.

Aynısını yazacaktım benden önce sen yazmışsın.
    Tecrübe ile sabittir.

Bırakın kadınlar yazsın birazda, hep erkekler hep erkekler sıkıldım valla.
  • silinmeye mahkum olan ve olmayan konularmı var acaba.olmadığını biliyoruz aslında.
    aksini ispatlamaya hazırım.güzel bir konu seçiyim.evet buldum şimdi konuyu.çok güzel seyrediyor.hemen harekete geçiyorum.hedef kişileri seçtim!duman edeceğim ortalığı şimdi!

• quote:

Orjinalden alıntı: Huhukomsu

Bırakın kadınlar yazsın birazda, hep erkekler hep erkekler sıkıldım valla.

İşte bunu ben de merak ediyorum. Ya kendilerini belli etmek istemiyorlar ve öyle yazıyorlar ya da gerçekten bu bölüme katılımları son derece az.
  • Hala başörtüsü diyorsunuz. Bilerek yapıyorsunuz biliyorum ama yemeyiz. Biri çıkıp anneannesinin, ninesinin resmini ve yanına bi sıkmabaşın resmini koyucak o zaman başörtüsü nedir, türban nedir bi daha karıştırmazsınız.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Criminal Origin

Ben karar verdim. Bir daha bu tarz konulara tek kelime yorum getirmeyeceğim. Hepsi havada kalıyor çünkü. Amuda kalksan, 99 takla atsan, şapkadan tavşan çıkarsan sonra konuşsan yine boşuna konuşmuş olursun, 100 lerce satır yazarsın aynı adam ya da adamlar yine çıkar "başörtüsünde korkulacak ne var" der. Takılıp kalınmış, bu adamlar ne anlatıyor diye bırak 2 dakikayı 2 saniye düşünülmüyor. Biraz anlaşılmaya başlandımı "paranoklar!!" diye etiketliyor. Ötesi yok !

Katılıyorum. En iyisi görüş belirtmemek. Zaten daha önce de defalarca aynı konu üzerinde tartışıldı.

Zaten konu da kapatılacak, bir şeyler yazmanın da pek anlamı yok!

• Başörtüsünde korkulacak ne var?
  • Bir de dikkat ettim; Forumun asıl midavimleri ve eski kültür-bilimciler bu konuda yok.

Tebrik ediyorum onları...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Mutlucuk

Başörtüsünde korkulacak ne var?

Başörtüsünde korkulacak bir şey yok, başörtüsü takıp girmeye razı olandan da korkumuz yok.
    Israrla ben başörtüsü takmam, türban takmak istiyorum diyenden ve türbancı zihniyetten korkumuz var.
    İkisi arasındaki ideoloji ve amaç birbirinden çok farklı.

@Mutlucuk, ne yapsınlar defalarca bu konuları tartışmaktan onlara da gına geldi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Relusion -- 13 Şubat 2008; 22:07:04 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: korver

quote:

Orjinalden alıntı: Mutlucuk

Başörtüsünde korkulacak ne var?

Başörtüsünde korkulacak bir şey yok, başörtüsü takıp girmeye razı olandan da korkumuz yok.
    Israrla ben başörtüsü takmam, türban takmak istiyorum diyenden ve türbancı zihniyetten korkumuz var.
    İkisi arasındaki ideoloji ve amaç birbirinden çok farklı.

Başörtüsü nedir? Türban nedir?

• @ Mutlucuk yine mi başlayacağız.

Bana göre başörtüsü de türbanın da işlevi aynıdır. Her iki şekilde de dini vazifeyi yerine getirmek için yeterlidir. Ama kullanılış amaçları farklıdır. Türban daha çok siyasi bir görüşe atfedildiğinden dolayı bu hale geldi. Doğruluk payı var mı var. Nerden anlıyorum insanların bu konudaki düşünceleri de aksini iddia etmiyor zaten.
  • Başörtüsü karşıtlarının kız öğrencilerin üniversitelere girip girememsiyle ilgilendiklerini sanmıyorum, asıl konu bu değil. Türkiye'de üstü kapalı bir iktidar mücadelesi yaşanıyor.

Kendini bu üllkenin asıl sahibi olarak takdim eden , ülkenin kaynaklarının üzerine çökmüş "seçkin", elit kesim haksız yere sahip olduğu güç ve imtiyazlarının ellerinden alınmasından ve kendilerine hesap sorulmasından acayip derecede korkuyor.. Başörtüsü, Laiklik, Atatürk bu işin sosu..
  • Bir önceki sayfada "başı zorla açılan birini gösterin" diye bir mesaj görmüştüm. O kişiye ithafendir.

Not: Resim üzerinde büyük puntolarla yazılmış yazılar bana ait değildir. Bilginize.

• korver;

Samimi söylüyorum ki ben öyle düşünmüyorum. Çevremdeki insanlar ve bu konuda konuştuğum başörtülüler de dahil olmak üzere biz böyle düşünmüyoruz. Yani türban ve başörtüsü ayrı şeyler değildir. Benim ailem türbanı veya başörtüsünü (her neyse) kesinlikle siyasi bir simge olarak kullanmıyor. BU bizim bireysel tercihimiz ve bu tercihimizde inançlarımız çok ama çok etkili...
  • "Türban başörtüsü değildir."

Şule Yüksel Şenler.

Kadını takdir ettim açıksözlülüğünden ötürü.

STAR TV'yi açın.
  • Gün boyu burada ne oldu ne bitti ne yazıldı takip edemedim henüz yeni gelmiş bulunuyorum eve , fakat görüyrumli 1-2 mesajım yine budaklanmış ,içersiinde kışkırtıcı ve küçük düşürücü bir yorum olmamakla birlikte neden buna karşın siliniyor benim postlarım anlayamıyorum..Bu işte bir hinlik aradığımızdada suç bizde oluyor .Hmmmmm
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.