Şimdi Ara

BAŞÖRTÜSÜ HAKKINDA DÜŞÜNCELERİNİZ (ÜNİVERSİTELERDE!) (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
174
Cevap
0
Favori
4.604
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: korver

Ben gereksiz olduğu düşünüyorum, bir insanın başını kapatmasının son derece anlamsız olduğunu ve böyle bir ibadetin insanlara yarardan çok zararı olduğu kanaatindeyim.

ibadetler kişilere göre anlam kazanmaz. İbadet, inandığın varlığın -ki Allah oluyor burada- emir ve yasaklarına uymak, verdiği nimetlere şükretmektir. Namazı meditasyon olduğu için kılmıyoruz, orucu ülsere iyi geldiği için tutmuyoruz.
  • Sen galiba insan fizyolojisi hakkında pek bir şey bilmiyorsun.
    Başı kapatmak sadece kadın için değil, erkek için de iyidir. Aura diye birşey duydun mu?
    Kendi auranı bir ayna karşısına geçip görecek kadar incel hele, sonra kafana piramit, koni, kubbe, külah şeklinde şapkalar tak ve kendini izle bakalım. Vücudunu saran enerji alanını ne ile korumayı düşünüyorsun? Ya da etrafındaki zararlı enerji bombardımanına karşı kalkanın nedir? Hele bir dişinin çok daha hassas vücut yapısı için bu soruların cevabı ne olur?
    Başı kapatmak İslam ile gelmedi, çinlilerden tut da soydaşlarımız kızılderililer bile başını birşeyle kapatırdı.
    Bu kadar adam, bunca medeniyet aptalmıydı başını kapatırken.
    Mesela erkeklere ipek yasaktır, hiç sebebini düşündün mü? Manyetizma bilir misin? Erke kelimesinin, enerji kelimesinin türkçesi olduğunu ve erkek kelimesinin buradan geldiğini? Erkek vücudunda oluşan elektriğin boşalmasına engel olan ipeğin erkek vücudu için sakıncalı olduğunu? Altının radyoaktif ışımasının erkek fizyolojisi için zararlı ama, bambaşka bir yapıda olan kadın vücudu için böyle bir zararın olmadığını?
    Allah insana bir şey emrediyorsa bu insanın iyiliği içindir. Allah psikopat değil ki insanların acı çekmesini veya zorluk yaşamasını emredip, kendi geçip karşısına bakıp alay etsin.
    O yukarıda yazdıklarım üç beş cümle. Dinin emirlerini sen bir de fizkçi gözüyle değerlendir hele. Baş kapamanın zararlı mı yoksa faydalı mı olduğuna o zaman karar verirsin. Üstelik dini kitaplara da pek ihtiyacın yok bunun için. Temel fizik kanunlarını biraz incele ve düşün bak neler çıkar karşına.

• quote:

Orjinalden alıntı: DefuseR

quote:

Orjinalden alıntı: korver

Ben gereksiz olduğu düşünüyorum, bir insanın başını kapatmasının son derece anlamsız olduğunu ve böyle bir ibadetin insanlara yarardan çok zararı olduğu kanaatindeyim.

ibadetler kişilere göre anlam kazanmaz. İbadet, inandığın varlığın -ki Allah oluyor burada- emir ve yasaklarına uymak, verdiği nimetlere şükretmektir. Namazı meditasyon olduğu için kılmıyoruz, orucu ülsere iyi geldiği için tutmuyoruz.

Anlaşılmıştır. Size göre ardında bir neden ve yarar aramak anlamsızdır. Ben ise tam tersini düşünüyorum. Yorumlarınız için teşekkürler.

• Her sorunda olduğu gibi bu sorundad a işi kaşıyanlar her iki tarafın radikalleridir. O halde bana göre çözüm bu iki aşırı ucu törpülemek ve sağduyuyla ortak bir yol bulmaktır. Yada bu kişileri bir bir yere yerleştirerek birbirlerini yemesini beklemek ve onlardan böylece kurtulmaktır.

Kimsenin benim huzurumu bozmaya hakkı yoktur.
  • Hiç alakası yok efendim, böyle bir çıkarımda bulunacağınızı tahmin etmiştim, ve öyle yazmıştım.
    Bakın ne demiştim ben ? Sizin anlam arayışınız, Allah bunu emretmişse, illa ki bir bilimsel dayanağı vardır şeklinde. Bense demiştim ki, bu benim işim değil, bunun bilimsel olarak araştırılması gerekir. Sizse çıkmış bana "anlam aramak anlamsız geliyor size demek" diyorsunuz.

Başka biri çıkıp bana "örümcek kafalı" derse hiç şaşırmayacağım.

Ben teşekkür ederim bu arada.
  • quote:

Orjinalden alıntı: <reis>

Sen galiba insan fizyolojisi hakkında pek bir şey bilmiyorsun.
    Başı kapatmak sadece kadın için değil, erkek için de iyidir. Aura diye birşey duydun mu?
    Kendi auranı bir ayna karşısına geçip görecek kadar incel hele, sonra kafana piramit, koni, kubbe, külah şeklinde şapkalar tak ve kendini izle bakalım. Vücudunu saran enerji alanını ne ile korumayı düşünüyorsun? Ya da etrafındaki zararlı enerji bombardımanına karşı kalkanın nedir? Hele bir dişinin çok daha hassas vücut yapısı için bu soruların cevabı ne olur?
    Başı kapatmak İslam ile gelmedi, çinlilerden tut da soydaşlarımız kızılderililer bile başını birşeyle kapatırdı.
    Bu kadar adam, bunca medeniyet aptalmıydı başını kapatırken.
    Mesela erkeklere ipek yasaktır, hiç sebebini düşündün mü? Manyetizma bilir misin? Erke kelimesinin, enerji kelimesinin türkçesi olduğunu ve erkek kelimesinin buradan geldiğini? Erkek vücudunda oluşan elektriğin boşalmasına engel olan ipeğin erkek vücudu için sakıncalı olduğunu? Altının radyoaktif ışımasının erkek fizyolojisi için zararlı ama, bambaşka bir yapıda olan kadın vücudu için böyle bir zararın olmadığını?
    Allah insana bir şey emrediyorsa bu insanın iyiliği içindir. Allah psikopat değil ki insanların acı çekmesini veya zorluk yaşamasını emredip, kendi geçip karşısına bakıp alay etsin.
    O yukarıda yazdıklarım üç beş cümle. Dinin emirlerini sen bir de fizkçi gözüyle değerlendir hele. Baş kapamanın zararlı mı yoksa faydalı mı olduğuna o zaman karar verirsin. Üstelik dini kitaplara da pek ihtiyacın yok bunun için. Temel fizik kanunlarını biraz incele ve düşün bak neler çıkar karşına.

Evet çok bilimsel olarak açıkladın .Şunuda açıkla hangi kadın üstüne başka bir kadın almasını ister kocasının ? Bunuda açıka bakalım çok merak ediyorum

• quote:

Orjinalden alıntı: Deep Impact

quote:

Orjinalden alıntı: doğukan54321

E bu sefer de laiklik ciddi anlamda darbe almaz mı?

Tüm bunların ötesinde beni asıl meraklandıran, şüpheye düşüren şey, İslamiyet'te farz olmayan türbanın okumaya bu kadar can atan kızlarımızın neden türbanda bu kadar diretmesi?2. sayfadaki mesajımda da belirtmiştim.Bu beni acaba arkasında birşey mi var diye düşünmeye itiyor...

başka ülkelerde laiklik darbe mi almaktadır ?

laiklik devletin din işlerine karışmaması değil midir ?

devlet eliyle dini kontrol ederken laiklik darbe almıyor da zaten halkının bayanlarının yarısından fazlasının örttüğü örtüyü memurken de örtmesinde mi darbe alıyor ?

Sayın deep,

eminim siz de biliyorsunuzdur ki her ülkenin laiklik anlayışı, yorumu farklıdır.''başka ülkeler'' den kastınız sanırım Avrupa ülkeleri, ABD diğer gelişmiş ülkelerdir.Ama dikkatinizi çekerim, onların laikliği tam olarak benimsemeleri bizlerden yıllar önce, 15. yy 'de başlamış ve demokrasileri sizin de farkında olduğunuz gibi tam olarak oturmuştur.Rejimleri bizimki gibi tehdit altında değildir.Mahkemeler adaletlidir, hukuk düzeni oturmuştur.Oralarda polisler, halkını, öğretmenlerini dövmez.(madem ki oonlara bakarak yasa çıkaracağız, türbandan önce çözülmesi gereken büyük sorunlar var memleketimde)Sorarım size, onlara birkaç türban takan bayan ne gibi zarar verebilir ki?Bahsettiğiniz ülkelerdeki Müslümanların tüm halka oranı nedir?Tabii ki çok düşük bir orandır.Yanlış mıyım?

Gelelim ülkemize, Türkiye'de laiklik benimsendikden sonra, Atatürk zamanında ve sonrasında, şeriatçı dediğimiz kişiler buna karşı çıkmış, durdurmak, şeriati geri getirmek istemişlerdir.(bakınız: şeyh said isyanı)
    Menemen Olayında din elden gidiyor diye kafa kesen düşünce herhalde sönmemiş olacak ki(bu konudaki bir haber önceki sayfalara bakınız) iki genç kızımıza başları açık oldukları ve etekleri kısa oldukları için kezzapla saldırılmış, yine eteği diz üstünde, başı açık kızlara malum gözle bakılıyor.Ki ben bu düşüncedeki kitlenin azımsancak kadar küçük olduğunu hiç sanmıyorum.

Şimdi iki paragrafı yazdıktan sonra bir daha düşündüm ki, ''başka ülkeler'' ilke ülkemiz arasında kıyaslanamayacak kadar fark var.

• Demagoji ile üstünlük sağlamayalım lütfen.
    Başörtüsünün sebebi var. Dini duygular. Rahibeler de aynı sebeple kapatıyor başını. Ayrıca bilimle ilgili bir kişi olarak diyorum ki, atesitte olsa özellikle daha hassa bir vücut yapısı olan kadının başını kapaması faydalıdır.
    İşi siyasete sokuyor bazı kesimler. Bunlar genelde başörtüsünü takmayan, ama takılıp kalanlar.
    Yararı vardır. O yazıları boşuna mı yazdık biz yukarıda? Birinci insan Allah'a karşı sorumluluğunu yerine getirmiş olur. Bu manevi yarardır. İkinci ve sanırım asıl aranan maddesel yarar ki, yukarıda anlattık kısaca, elektronların deli gibi döndüğü ve herşeyin enerji akışıyla dengede durduğu bir evrende yaşıyoruz.
    Özellikle sosyeteden bir kesim yoga oturuşu ile vücudunu rahata kavuşturmaya çalışırken benim Anadolu insanım bağdaş kurunca alay ediyor. Yoga oturuşu ile Türk Oturuşu diye bilinen bağdaş kurma aynı tecrübenin, aynı insanlık tarihinin ulaştığı bilgi birikiminin ürünüdür. Aynı şey için kullanılıyor. Kızılderili soydaşlarımızın bağdaş kurup oturduğunu bilmiyor muyuz acaba?
    Dedik ki binlerce yıldır insanlar kadın erkek hep başına bir şey kapatmış. Bu tesadüf mü, aptallık mı?
    Başı örtmenin, namaz kılmanın, oruç tutmanın -maneviyi bir kenara bırakalım- müthiş fiziksel faydaları vardır. İsteyene anlatırız.
    Namaz kılmayan kişilere de tavsiyem günün belli saatlerinde abdestte yıkanan yerleri yıkayıp organlarınızı hem temizleyin hem de uyarın ve namaz hareketlerini yaparak günlük spor ihtiyacınızı karşılayıp kan akış düzeninizi dengeleyin ve secdeye giderek beyindeki kan basıncında değişiklik yapın. Ayrıca secde anında vücudun en sivri noktaları olan parmak uçları, burun gibi organları yere değdirerek topraklama yapın.
    fayda ve sebep arayana cevap çoktur. Ne de olsa bu Allah'ın emridir.

Bu bölümde Üniversitelerde başörtüsü konusu işleniyor farkındayız ama, ne yazık ki ara açıklamalara gitmek gerekiyor. Başörtüsünün fayda ve zararı tarışılınca ve hatta zararlı olduğu yönünde fikirler ileri sürülünce - ki saygı duyarız, herkes söylesin fikrini, eleştiriler yapıp bu işin orta yolunu bulup adam gibi yaşayalım- karşılık da bu istikamette oluyor.

• Raskolnikova'a cevaben:

Sen İslam'a bu kadar dar bakıyorsan Allah acısın sana.

Şöyle sorayım o zaman. Çin erkek kıtlığına doğru hızla ilerliyor. Bir süre sonra Çin'de bir erkeğe iki belki üç kadın düşecek. Bu durumda mesela damızlık erkek mi ithal etmek akıllıca, yoksa bir erkeğin iki-üç kadınla evlenmesi mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -- 14 Şubat 2008; 22:43:05 >
  • Ben ne sordum ? Hangi kadın kabullenir bu durumu dedim.

Belkilerle olabilirle amalarla

Ben bu filmi sanki daha önce gördüm

Kolayı var savaş açarız çine cariye yaparız fazlalıkları Buda bir yöntem bak bunuda unutma

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Raskolnikov -- 14 Şubat 2008; 22:58:14 >
  • Şahsi çekişmelere girmek istemiyorum bu bölümde, bu sana yazacağım son şey olsun.

İslam kimseye iki üç kadınla evlen demiyor, zaruri bir durumda bazı şeyler kabulleniliyor. Millet sekreteriyle ayrı, metresiyle ayrı bilmem kimle ayrı takılırken göze batmıyor, evdeki kadınların ruh hali düşünülmüyor da nedense hep belli konulara saplanıp kalınıyor.

Gerçekten doğru dürüst bilgi almak istiyorsan, din bilginlerine sor bu işleri. Ben fizikçiyim. Sosyal hayatın getirdiği şartları iyi analiz etmek gerek, yoksa birilerini cariye yapma fikirleriyle süslenir sadece yazdıklarımız, ele tutulur bir sonuç çıkmaz.
  • Kur'an da birden fazla kadınla evlenme geçiyor.
    şimdi biri çıkıp bu bir emirdir dese kim inanır.kimse inanmaz.
    işte saçları kapatma ve baş örtmede buna benziyor.
    bu konudan bahsediyor fakat bir emir değil.dinin şartlarından değil.çok basit.
    dini siyesette kullananlar birden fazla kadınla evlenmeyi veya diğer şeyleri simge haline
    getiremeyecekleri için hedef olarak başörtüsünü seçtiler.
    bu bilinçli olarak yapılmış bir seçimdir.
    yaptıkları mücadelenin bayrağı haline gelmiştir.
    tarih bunu yazacaktır.
    ama bunlar her zaman olduğu gibi tarihe gömüleceklerdir.
  • Evet, Türk İslami Devleti'ni kurabilirlerse çok eşliliği de direteceklerdir, Hz. Muhammed de 12 kere evlenmiştir zaten, bunu da çarpıtarak Allah'ın emri derler ileride.
  • Türban ve başörtüsü konularına rastladığımda artık midem bulanmaya başlıyor. Neredeyse iç savaş çıkacak bu konudan ve üniversite öğrencisi türban taksın mı takmasın mı konusunda iç savaşa sürüklenen tek ülke olarak dünya tarihine geçeceğiz!
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.