Şimdi Ara

BAŞÖRTÜSÜ HAKKINDA DÜŞÜNCELERİNİZ (ÜNİVERSİTELERDE!) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
174
Cevap
0
Favori
4.603
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: mustafa_ogr

quote:

Orjinalden alıntı: 593922 ¤

Yarın öbürgün benim başını kapatmak istemeyen kız kardeşime yada anneme birileri "Kapanacaksın" diye baskı yaparsa bende şiddet yada insan canına kastetme kavramlarına ne kadar karşı olsamda kendi adaletimi kendim sağlamak zorunda kalacağım; bunuda tüm açıklığıyla belirtmek isterim.

Yani şimdi zorla saçı açılanların yakınları şiddet veya katle yönelirse haklılar öyle mi?

Zorla saçı açılan bir kişi gösterirmisiniz bana?
  • quote:

Orjinalden alıntı: eloko

başörtüsü yada türban artık dini siyasete alet edenlerin sayesinde bireysel olmaktan çıkmıştır.
    artık bir kısım kadınlar kendi başörtülerinden rahatsız olmaya başlamışlardır.kimin sayesinde?
    dini meydanlarda kullananlar sayesinde.bunu görmeden olay anlaşılmaz.
    din tüccarları,talibanın dizinin dibinde oturan zihniyet tarihe gömülmedikçe özgürlük gelmez.
    bunu kim yapacak?başı kapalı yada açık bütün kadınlar yapacak.
    başı örtülü kadınlara sesleniyorum.meydanlara çıkın.başörtülerinizi başınızdan çekip alın
    ve din tüccarlarına deyin ki; "bizi artık kullanamayacaksınız"
    sonra ister örtünün,ister örtünmeyin.
    not:dinimizde başınızı örteceksiniz diye bir emir yoktur.
    dün sarığı ,fesi kullanan gericiler şimdi başörtüsünü kullanıyor.

herkül milasın yazısını okumanı rica ederim başörtüsünü kimlerin siyasi simgeye dönüştürdüğünden bahsediyor
    haa okudum ama katılmıyorum dersen saygı duyarım

ayrıca başörtüsü dinde yoktur deme allah aşkına dinimi bana öğretmeye çalışma ben öğrenmek için ömrümü verdim her kaynağı tarayıp araştırdım bal gibi başörtüsü var ayrıca hem erkek hem kadınlar için vücudun nereleri gösterilebilir nereleri gösterilemez açıkça yazıyor

bırak bizim dinimizi hiristiyanlıkta bile baş örtüsü var
    incilde kendim okudum incil ayetinde aynen şöyle yazıyor
    "kadınlar tanrıya yaklaşacağında(ibadet edeceğinde) başını örtsün"
    tahrif edilmiş incilde sadece ibadet ederken başörtüsü isteniyor islamiyette namahrem olan her insanın yanında isteniyor

lütfen başörtüsü dinde yoktur deme çok çirkin bir ikna yoluna giriyorsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bahtiyar0011 -- 13 Şubat 2008; 10:18:29 >

• quote:

quote:

quote:

Yarın öbürgün benim başını kapatmak istemeyen kız kardeşime yada anneme birileri "Kapanacaksın" diye baskı yaparsa bende şiddet yada insan canına kastetme kavramlarına ne kadar karşı olsamda kendi adaletimi kendim sağlamak zorunda kalacağım; bunuda tüm açıklığıyla belirtmek isterim.

Yani şimdi zorla saçı açılanların yakınları şiddet veya katle yönelirse haklılar öyle mi?

• quote:

Orjinalden alıntı: Criminal Origin

@mustafa_ogr

Görmek mi istemiyorsunuz? Görmezden mi geliyorsunuz? Görmemiş gibi yapmak işinize mi geliyor?

BU milletin korktuğu başörtüsü değil. Bu millet, yukarıda ki fotoğrafta görünen zihniyetten, yukarıdaki sözleri eden zihniyettenden çekiniyor.
    Çünkü, yukarıda ki zihniyet zamanında, hangi amaca hizmet ettiklerini kendileri belli etmiştir. Kendi ağızlarından çıkmıştır amaçlarını anlatan cümleler. Nasıl unuttunuz? Nasıl unutulur? Nasıl sanki o lafları edenlerin, o fotoğrafta oturanların şuan başımızda olduğu unutulur, görmezden gelinir?

Bana göre bir insan, yukardaki fotoğraf karesi hiç yaşanmamış, o sözler hiç söylenmemiş gibi davranıyorsa aynı amaca hizmet ediyordur. Nasıl ki o lafları eden, o fotoğraf karesindeki zihniyet bugün rol yapıyorsa, bunları görmezden gelen, unutmuş gibi davranan da rol yapıyordur.

Neyse, klavyemin tuşlarına yazık. İnsan aşık olmayadursun...

siyasi olarak bu adamlardan rahatsız olabilirsiniz ama bu siyasi mücadeleyi niçin başörtüsü alanına kaydırıyorsunuz

benim ablam hemşire yıllardır peruk takıyor
    niçin insanlara kendilerini ifade etme özgürlüğü,
    laikliğin gerektirdiği gibi inançları rahatça yaşama özgürlüğü
    vermiyorsunuz

• quote:

Herşeyden önce dün ve bugün kavramlarını ayırabilmeliyiz. Dün böyleydi bir sorun olmadı demek değişen şartları görmezden gelmektir. Bugün türbanın siyasal bir simgeye dönüştüğü aşikardır. Türban takanların birçoğu bu konu hakkında konuşmaktan kaçınsada siyasal parti tercihleri tek yönlüdür. Dolayısıyla bugün İKTİDAR gücünü arkasına almış bir halk sınıfından söz edilebilir. Kadrolaşmayla devletin her kademesinde bu sınıfın üyeleri yer bulmakta, diğer kesimler içten içe dışlanmakta yada ezilmeye çalışılmakta ve sonuç itibariyle bir şekilde asimile edilmektedir. Bir ülkede herkesin özgürce hayat tarzını belirlemesi ve kendi yaşam şeklinin dışında kalanada saygı gösterebilmesi esas olmalıdır. Bugün yükseköğrenim yurtları ve hatta lise yurtlarında başı açık kadınlara yapılan baskı türbanın üniversiteye girdiğinde nasıl bir örgütlenme yaratacağını ve başı açık kimseleri çeşitli ithamlarla kendi safhlarına çekilmeye çalışılacağına dair sinyaller vermektedir. Bunun başarılamaması halinde de bu kişiler dışlanacak, aşşağlanacaktır. Peki tam tersi bir durumdan söz edebilirmiyiz? Cevap HAYIR olacaktır, keza ben bu ülkede birilerinin sokakta gördüğü türbanlı kıza laf atıp türbanı çıkarması konusunda baskı yapanını, yada sen neden oruç tutuyorsun diyerek birilerinin hastanelik edildiğini hiç duymadım. Ama tam tersi haberlere çok sıkça şahit olduğum gibi yaşadığım yerde de yanımdaki kadının kapanmasına dair baskı yapan konuşmalara şahit oldum. Ne acıdırki bu ülkede 2 kutuplu bir oluşum yaratılmıştır. Bu tarz sistemlerde iktidar gücünü arkasına alan unsurun diğeri üzerinde birtakım şeyleri dikte etmesi kaçınılmazdır. Buda beraberinde kaos getirecektir. Kaldıki olayın sadece üniversite ile sınırlı kalmayacağı çok açık. Peki bu insanlar yarın öbürgün memur olduklarında başı kapalı bir hakimin bir hristiyan hakkında objektif karar vermesini bekleyebilecekmisiniz? Yada başıkapalı bir kadın doktor acil bir hastaya erkek olduğu gerekçesi ile müdahale etmek istemezse hakkında soruşturma açılacak mı?.. Hiç sanmıyorum. İşte bu noktada bazı şeylere mikro açıdan bakmak yerine daha genele yaymalı, getirilerini ve götürülerini tartışmalıyız.

Yarın öbürgün benim başını kapatmak istemeyen kız kardeşime yada anneme birileri "Kapanacaksın" diye baskı yaparsa bende şiddet yada insan canına kastetme kavramlarına ne kadar karşı olsamda kendi adaletimi kendim sağlamak zorunda kalacağım; bunuda tüm açıklığıyla belirtmek isterim. Çünkü şiddetin İYİ yönlü kullanılabileceği inancındayım. Dolayısıyla benim yada yakınlarımın hayat tarzına müdahaleyi bende o kişinin hayatına müdahale olarak karşılayacağım. Ve bu şekilde düşünen yüzbinlerce insandan yalnızcı biri olduğumu da belirtmek isterim.

Sonuç mu?.. Toplumsal bir kaos ve adeta iç savaş ortamı...

Kadının kafasını kapatmanın bunlara değeceğini düşünüyor ve ülkeyi bölünmeye, şiddete, çatışmalara sonrasında da çöküntüye götüreceğini bile bile destekliyorsanız bende sizleri alkışlamak istiyorum!

(Daha fazlası için Mısır'ın son 20 yılda değişen sosyolojik yapısını araştırmanızı isterim.)

yılardır kurduğunuz vehimlerle kendinizi inandırmış kendi sanal korkularınızı oluşturmuşsunuz
    bende sizinle aynı ülkede yaşıyorum ama sizin dediklerinize şahit olmadım
    quote:

Bugün yükseköğrenim yurtları ve hatta lise yurtlarında başı açık kadınlara yapılan baskı türbanın üniversiteye girdiğinde nasıl bir örgütlenme yaratacağını ve başı açık kimseleri çeşitli ithamlarla kendi safhlarına çekilmeye çalışılacağına dair sinyaller vermektedir.

hemde hiç rastlamadım
    ama aksine hergün şahit oluyorum

ayrıca şiddete başvurmanızı tebrik etmek isterim

senin için bir köşe yazısı ekleyim belki okursunuz

mümtazer türköne
    Provokasyon

Uluslararası Stratejik Araştırmalar Kurumu Başkanı Doç. Dr. Sedat Laçiner'in uyarısı önemli. Başörtüsü yasağının kalkması, kaçınılmaz olarak yapay bir gerginlik içinde vuku buldu. Akla zarar korkular pazarlandı.
    Gündemin değişmesiyle birlikte uçup gidecek olan ve daracık bir azınlığa mahsus bu kasvetli havanın, toplumda hiçbir karşılığı yok. Akıp giden hayatın içinde ise zirvelerde yaratılan gerginliğin ve korkuların karşılığını bulmak çok zor. Gerçekten korkutucu olan başka bir şey var. Havadaki pusu saklanmak için yeteri kadar kesif gören provokatörler, pazarlanan korkuları sahici hale getirmek için harekete geçebilirler. Laçiner, birilerinin "bir kargaşa, bir çatışma olsa da eski pozisyonumu kazansam" diye fırsat kolladığına işaret ediyor. İç ve dış güvenlik konularında otorite olan bu uzman, ne tür provokasyonlarla karşılaşma ihtimali olduğunu da serinkanlılıkla sıralıyor. YÖK ya da Üniversitelerarası Kurul üyelerinden birine suikast düzenlenebilir. Mitinglerden birinde başörtüsü özgürlüğünü savunan veya karşı çıkan biri öldürülebilir. Ben Laçiner'in sıraladıklarına, laik hassasiyetiyle maruf emekli veya muvazzaf bir yüksek yargı mensubuna, bir aydına yönelik suikast ihtimalini veya bir "başörtüsüne hayır" mitinginde kitlesel bir kıyım planını ilave edebilirim. Geçen hafta sonu başörtüsü karşıtlarının eylem yaptığı Ankara Sıhhiye'de, miting alanının çevresinde bulunan patlayıcılar endişelerimizin o kadar da yersiz olmadığını teyit ediyor. Allah korusun.
    Laçiner, Ergenekon operasyonu ile devlet içine yerleşmiş çetelerin kuyruğundan yakalandığını, ama daha alınması gereken uzun bir mesafe olduğunu belirtiyor. Bu şartlarda, çeteler marifetiyle girişilecek laiklik provokasyonları köşeye sıkışanlara rahat bir nefes aldırabilir. Bugüne kadar faili bir türlü bulunamayan suikastları alt alta sıraladığımız zaman, güvenlik uzmanı Sedat Laçiner'in ikazlarına neden dikkat etmemiz gerektiği daha iyi anlaşılıyor.
    "Provokasyon uyarısı"nın sağlam bir mantığı vardır. Bu uyarıyı güçlü bir şekilde yaptığınız zaman provokasyon gerçekleşmez. Çünkü provokatörleri deşifre etmiş, böylece eylemi anlamsız kılmış olursunuz. Katilin kimliğini açıklayarak cinayeti önleyebilirsiniz. Son bir hafta içinde Zaman gazetesinde yer alan provokasyon uyarıları, bu bakımdan çok hayati. Geriye, bu provokasyonlara uygun atmosferin oluşmasına katkıda bulunanların tek tek özeleştiri yapmaları kalıyor. Hukuk, hakkını arayan herkesin ortak paydası olarak kalmalı. Kendi hukukumuzu koruyacağımız başlangıç ise başkalarının hukukuna riayet olmalı. Yasak bir zulümdü; temel insan hakkının ihlaliydi. O yüzden yasağı savunmak hukukla değil, paranoyalardan oluşan bir dünya inşa etmekle mümkündü. Halbuki laikliğin teminatı, modern hayat tarzını benimseyenlerin hayatlarının garantisi bile bu yasağın kalkması idi. Hukuk dışı bir yasağın gerekçesi olarak sunulan laikliğin, meşruiyetini kaybedeceğini neden fark edemediler? "Başı açıklar üzerinde baskı" iddiasının, bir hak ve hukuka değil bir kabile dayanışmasına işaret ettiğini; asıl bu gerekçe ile yasaklanacak başörtüsünün başı açıklar üzerinde bir tehdide dönüşeceğini neden kavrayamadılar? Çünkü mesele laikliği veya modern hayat tarzını benimseyenleri değil, bir korkuyu savunmaktı. Üretilen ve pazarlanan bu korkuların provokasyonlara uygun kirli havayı oluşturduğunu bugün daha iyi anlamıyor muyuz?
    Yasak kalktı. Şimdi yüksek yargı ile ilgili bir endişe yaygınlaştırılıyor. 411 milletvekilinin onayı ile kalkan insan haklarına aykırı bir yasağı, yüksek yargının iade etmesi hukuka olan inancı sarsar. Daha önemlisi, provokatörlerin aradığı vasata katkıda bulunur. Yargıda kuraldır: Yargıç, kararıyla konuşur. Bu yüzden bugüne kadar yargıdan gelen spekülatif açıklamalara itibar etmek yerine, yargıya intikal ettiği zaman verilecek karara intizar etmek gerekir. Türkiye yıllardır sırtında taşıdığı ağır bir yükten kurtuldu. Bu yükü tekrar omuzuna alarak yavaşlaması, demokrasi ve huzurun hızlı temposuna ayak uyduramayan provokatörlerden başka kimseyi sevindirmeyecek.
    12 Şubat 2008, Salı

BAŞÖRTÜSÜ HAKKINDA DÜŞÜNCELERİNİZ (ÜNİVERSİTELERDE!)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bahtiyar0011 -- 13 Şubat 2008; 10:30:57 >

• quote:

quote:

quote:

sen hiç ünüversiteye gitmedinmi arkadaşım
    daha önce görmediysen gel seni ünüversitede gezdiriyim

• quote:

Orjinalden alıntı: bahtiyar0011

Yukarıda boşa konuşmuşuz anlaşılan. Laiklik kavramıda boşa var zaten. Zaten bugün teokrasi ile yönetilen tüm müslüman ülkeler dünya devi, biz yıllardır Laik Cumuriyet'i benimsediğimiz için onlardan çok gerideyiz.

Pardon, nasılda kaçırdım bu detayları. Hadi beni üniversiteye götürün. Hep merak etmiştim nasıl yerler olduklarını.

Demek benim yaşadıklarımla hiç karşılaşmadınız?.. Nerede yaşıyorsunuz merak ettim doğrusu.

Ek: Köşe yazısı paylaşmak ve kendi fikirlerimizi paylaşmak arasında oldukça geniş bir uçurum var.
    Başkalarının değil, kendi ağzınızdan konuşunki bende kiminle muhattap olduğumu bileyim. Yoksa alıp gazetede köşe yazısı okur, burada olmazdım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 593922 ¤ -- 13 Şubat 2008; 10:43:10 >

• quote:

"başını örten insanların rejim için bir tehlike arz ettiğini"

Gerçekten bunu mu anladınız?
    Başını örteni öcü sanıyor millet. Bunu mu anladınız?

Tayyibin yanındakiler Atatürk hayranımıdır?
    Tayyibin yanındakiler laiklik ve cumhuriyet sevdalılarımıdır?
    Tayyibin dizinin dibinde oturduğundan yarım gram farkı varmıdır?

"Hem laik hem müslüman olunmaz" (R. Tayyip E.)
    "Bu millet istedikten sonra tabiki elden gidecek laiklik" (R.Tayyip E.)
    "Cumhuriyet rejiminin artık sonu gelmiştir" (A. Gül)

Yukarıdaki fotoğraf ve sözler hiç mi anlam ifade etmiyor sizlere?

Kimin ne olduğu ve hangi amaca hizmet ettiği gayet açık ve net.

Konuya ilk ve son mesajım.

Gerçekten tebrik ederim aslında bakan değil gerçekten görmeyi bilen göz için o kadar derin anlamları var ki bu resmin ve destekleyen sözlerin.

Türban konusuna gelince müslümanım çok şükür ama resmi dairelerimde, ilim yuvalarında, ( ki üniversitelerin bir ilim yuvası olup olmadığı da ayrı bir tartışma konusu ) ülkemi temsil eden herhangi bir bina yada toplulukta başı örtülü görüntü bana güzel gelmiyor.

Baş örtüsü dini bir simgedir eğer islamiyetin dini simgesini tarafsız kurumlara taşırsanız , yahudiliğin, hristiyanlığın ve diğer dinlerinde dini simgelerine inanç ikonlarına müsade etmeniz gerekir -ki - buna uygun bir alt yapıya sahip değiliz henüz
    .

• quote:

quote:

Yukarıda boşa konuşmuşuz anlaşılan. Laiklik kavramıda boşa var zaten. Zaten bugün teokrasi ile yönetilen tüm müslüman ülkeler dünya devi, biz yıllardır Laik Cumuriyet'i benimsediğimiz için onlardan çok gerideyiz.

Pardon, nasılda kaçırdım bu detayları. Hadi beni üniversiteye götürün. Hep merak etmiştim nasıl yerler olduklarını.

Demek benim yaşadıklarımla hiç karşılaşmadınız?.. Nerede yaşıyorsunuz merak ettim doğrusu.

Ek: Köşe yazısı paylaşmak ve kendi fikirlerimizi paylaşmak arasında oldukça geniş bir uçurum var.
    Başkalarının değil, kendi ağzınızdan konuşunki bende kiminle muhattap olduğumu bileyim. Yoksa alıp gazetede köşe yazısı okur, burada olmazdım.

kendi fikirlerimi sonuna kadar yazdığım kanaatindeyim
    ayrıca eklediğim köşe yazılarına katılıyorum
    yaşadığım yerler
    yozgat/sorgun 8 yıl
    amasya/suluova 18 yıl oldu ailem hala orda ikamet ediyor
    kırıkkale 3 yıl
    ankara 8 yıl
    quote:

ayrıca ben böyle birşey iddaa etmedim edenlere söyle
    ben sadece bireysel özgürlüğümün savunucusuyum
    sanırım özgürlük hakkında mücadele edilmeye değer bir şey

• quote:

Orjinalden alıntı: s£stavina
    Baş örtüsü dini bir simgedir eğer islamiyetin dini simgesini tarafsız kurumlara taşırsanız , yahudiliğin, hristiyanlığın ve diğer dinlerinde dini simgelerine inanç ikonlarına müsade etmeniz gerekir -ki - buna uygun bir alt yapıya sahip değiliz henüz .

bence mantıklı neden olmasın
    ben boynunda haç taşıyan birini görünce rahatsız olmuyorum o kişinin bireysel özgürlüğüdür
    hiçbir dini yada etnik simge bana çirkin gelmiyor

sizin gibi düşünürsek şunlarda yasak olmalı
    poşu(kürt etnk simge)
    haç
    gocuk(komünüst simge)
    che tişört ve kolyeleri
    vs.vs.....
  • quote:

Iran'da Islam Devrimi yapıldığı zaman halkın ağzında sakız olmuş 2-3 kelime vardı. Neydi biliyormusunuz?

"Özgürlük, Insan Hakları, Demokrasi"
    Şimdi aynı halk ülkesinden kaçabilmek için fırsat arıyor, baskılardan bunalmış ve giderek inançlarına küsüyor!
    ...

Eğer bir yapılanma, zaman içerisinde devlet ve sosyal düzeni tehdit halini alacaksa veya bunun için bir araç olacaksa bu noktada "özgürlük" kavramından söz edilemez.

EK;

quote:

poşu(kürt etnk simge)
    haç
    gocuk(komünüst simge)
    che tişört ve kolyeleri
    vs.vs.....

Poşu; güneydoğuda poşuyu arap kökenli vatandaşlarımızda takar.
    Haç; dini bir simgedir, yasak olmalıdır.
    Gocuk; bu konuda sadece yüzümde bir tebessüm oluştu. Böyle mantıklı yorumlardan sonra "komunist simge" şeklinde bir ibare...
    Che tişört ve kolyeleri; isterseniz Mustafa Kemal ATATÜRK'ün resim ve heykellerinide kaldıralım. İkiside devrimci çünkü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 593922 ¤ -- 13 Şubat 2008; 11:11:18 >

• quote:

quote:

Iran'da Islam Devrimi yapıldığı zaman halkın ağzında sakız olmuş 2-3 kelime vardı. Neydi biliyormusunuz?

"Özgürlük, Insan Hakları, Demokrasi"
    Şimdi aynı halk ülkesinden kaçabilmek için fırsat arıyor, baskılardan bunalmış ve giderek inançlarına küsüyor!
    ...

Eğer bir yapılanma, zaman içerisinde devlet ve sosyal düzeni tehdit halini alacaksa veya bunun için bir araç olacaksa bu noktada "özgürlük" kavramından söz edilemez.

irandaki islam devriminin hazırlanmasında amerikanın katkılarını biliyor olmanız lazım
    amerika niye yardım etsinki????
    çünkü dünyaya müslüman ülkelerden gösterilebilecek marjinal ve alabildiğine kötü bir örnek lazımdı
    bu sayede islamı kötüleme ve yüklenme şansları olacaktı ve birgün savaşıp petrol ve kaynaklarına el konduğunda destekleyen bir komuoyu

peki niye iran seçildi???
    çünkü dünyada hiç bir müslüman devlet iranın peşinden gitmez
    iran aslında müslüman bir ülke bile değil şialık islamın bozulmuş ve dışlanmış bir halidir
    nasıl tevrat bozulup içine ortadoğudaki efsane ve hikayeler konmuşsa dini kendi kültürleri içinde bozup yeniden yazmışlarsa
    nasıl incil batı toplumu tarafından bozulmuş incil greek kültürü altında yeniden yazılmışsa
    iranda islamı kendi acem kültürü altında yeniden yorumlamışlardır.
    irandaki din islam değil tahrif edilmiş kendilerine has bir dindir

dünyada kimse iranın arkasından gitmez hele türkiye !!!
    söylemi bile komik

• quote:

quote:

Baş örtüsü dini bir simgedir eğer islamiyetin dini simgesini tarafsız kurumlara taşırsanız , yahudiliğin, hristiyanlığın ve diğer dinlerinde dini simgelerine inanç ikonlarına müsade etmeniz gerekir -ki - buna uygun bir alt yapıya sahip değiliz henüz .

ben boynunda haç taşıyan birini görünce rahatsız olmuyorum o kişinin bireysel özgürlüğüdür

poşu(kürt etnk simge)
    haç
    gocuk(komünüst simge)
    che tişört ve kolyeleri
    vs.vs.....

Siz dini simgeleri sadece kıyafetle sınırlandırmazsınız tamamen yanlış gelenekler sonucu islamiyetin simgesi her ne kadar baş örtüsü gibi algılansada buna kesinlikle katılmıyorum.

• quote:

@mustafa_ogr

Görmek mi istemiyorsunuz? Görmezden mi geliyorsunuz? Görmemiş gibi yapmak işinize mi geliyor?

BU milletin korktuğu başörtüsü değil. Bu millet, yukarıda ki fotoğrafta görünen zihniyetten, yukarıdaki sözleri eden zihniyettenden çekiniyor.
    Çünkü, yukarıda ki zihniyet zamanında, hangi amaca hizmet ettiklerini kendileri belli etmiştir. Kendi ağızlarından çıkmıştır amaçlarını anlatan cümleler. Nasıl unuttunuz? Nasıl unutulur? Nasıl sanki o lafları edenlerin, o fotoğrafta oturanların şuan başımızda olduğu unutulur, görmezden gelinir?

Bana göre bir insan, yukardaki fotoğraf karesi hiç yaşanmamış, o sözler hiç söylenmemiş gibi davranıyorsa aynı amaca hizmet ediyordur. Nasıl ki o lafları eden, o fotoğraf karesindeki zihniyet bugün rol yapıyorsa, bunları görmezden gelen, unutmuş gibi davranan da rol yapıyordur.

Neyse, klavyemin tuşlarına yazık. İnsan aşık olmayadursun...

Dostum rica ediyorum konuyu farklı yerlere taşımayalım. Konu Türban hakkında üniversitelerde düşünceleriniz nelerdir? Yorumların bizim için değerli bundan şüphen olmasın ama konudan faklı biraz.

Bu konuda yazdıklarımızı birilerine dokundurmak anlamında değil, görüşleri belirtme amacında yazarsak konu bütünlüğü sağlanmış ve konumuz kapanmamaış olur..

• quote:

irandaki islam devriminin hazırlanmasında amerikanın katkılarını biliyor olmanız lazım

Benim burada konuyu kendi tarafımdan noktalandırmam lazım. Keza her konuda olduğu gibi bu konuda da "Amerikan paranoyası" diye tabir ettiğimiz unsur devrede.

Bu saatten sonra ne söylesem boş, çünkü her konuda verilebilecek cevap hazır. "ABD yaptı, ABD istedi vs.."
    Muhafazakar kesimin en büyük liderinin ABD'de yaşayıp, bugün kadının kafasını ZORLA kapatan ve bunu tüm topluma dikte eden zihniyetinde çoluğunu çocuğunu ABD'de okuttuğunu biliyor olmanız lazım. Bu durumda bu denklemde genel çarpan ABD oluyor sanırım.

Saygılar, iyi forumlar.
  • quote:

quote:

Benim burada konuyu kendi tarafımdan noktalandırmam lazım. Keza her konuda olduğu gibi bu konuda da "Amerikan paranoyası" diye tabir ettiğimiz unsur devrede.

Bu saatten sonra ne söylesem boş, çünkü her konuda verilebilecek cevap hazır. "ABD yaptı, ABD istedi vs.."
    Muhafazakar kesimin en büyük liderinin ABD'de yaşayıp, bugün kadının kafasını ZORLA kapatan ve bunu tüm topluma dikte eden zihniyetinde çoluğunu çocuğunu ABD'de okuttuğunu biliyor olmanız lazım. Bu durumda bu denklemde genel çarpan ABD oluyor sanırım.

Saygılar, iyi forumlar.

benim abd le ilgili paranoyam yok
    hatta bildiğim kadarıyla hiçbir paranoyam yok
    abd ile ne soyumuz aynı ne dilimiz ne kültürümüz
    adamlar kendi çıkarları doğrultusunda gerekeni yapıyorlar işlerinide çok iyi yapıyorlar o yüzden süper güç olmuşlar
    herkes abd gibi kendi çıkarlarını düşünüyor
    bu uzun süren bir oyun herkes kendi devletinin çıkarı uğrunda pes etmeden çalışıyor

• quote:

quote:

quote:

poşu(kürt etnk simge)
    haç
    gocuk(komünüst simge)
    che tişört ve kolyeleri
    vs.vs.....

Siz dini simgeleri sadece kıyafetle sınırlandırmazsınız tamamen yanlış gelenekler sonucu islamiyetin simgesi her ne kadar baş örtüsü gibi algılansada buna kesinlikle katılmıyorum.

haklısın katılıyorum
    başörtüsü islamiyetin simgesi değil çünkü bir simge değil
    başörtüsü islamiyetin bir emri ve kişisel bir özgürlük
    isteyen takar istemeyen takmaz

(bu arada forumda yönetici arkadaşlar burayı kapatmazlarsa iyi olur neticede tartışıyoruz ve forum kurallarına aykırı bir mesaj yok kimse kimseye hakaret etmiyor seviyeli bir tartışma)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bahtiyar0011 -- 13 Şubat 2008; 11:42:33 >

• quote:

benim abd le ilgili paranoyam yok
    hatta bildiğim kadarıyla hiçbir paranoyam yok
    abd ile ne soyumuz aynı ne dilimiz ne kültürümüz
    adamlar kendi çıkarları doğrultusunda gerekeni yapıyorlar işlerinide çok iyi yapıyorlar o yüzden süper güç olmuşlar
    herkes abd gibi kendi çıkarlarını düşünüyor
    bu uzun süren bir oyun herkes kendi devletinin çıkarı uğrunda pes etmeden çalışıyor

Peki, teşekkür ederim.
  • quote:

Peki, teşekkür ederim.

bende teşekkür ederim güzel bir tartışmaydı
    güzel ülkemde ki tüm sorunlar birbirimizi doğru anladığımızda çözülecektir
  • din kitaplarında örtünmeden bahsediyor.fakat dinimizde "emir" yok.eskiden yanlış yorumlanıyordu.şimdi aklı ön plana çıkaran ilahiyatçılar aksini söylüyor.doğrulara ulaşmada her zaman bir direnç olacaktır.bunu normal karşılıyorum.sorgulayarak dinini öğrenmek isteyenlere karşı "din sömürücüleri" bir direnç gösterecek doğal olarak.dini siyasete alet edenler kul ile Allah arasına giriyor.
    .hakimiyetleri kaybolacak.
    herkül ün kim olduğunu bilmiyorum.takma isim mi?"fehmitahakorukıvanç" gibi biri mi?
    quote:

quote:

Orjinalden alıntı: eloko

başörtüsü yada türban artık dini siyasete alet edenlerin sayesinde bireysel olmaktan çıkmıştır.
    artık bir kısım kadınlar kendi başörtülerinden rahatsız olmaya başlamışlardır.kimin sayesinde?
    dini meydanlarda kullananlar sayesinde.bunu görmeden olay anlaşılmaz.
    din tüccarları,talibanın dizinin dibinde oturan zihniyet tarihe gömülmedikçe özgürlük gelmez.
    bunu kim yapacak?başı kapalı yada açık bütün kadınlar yapacak.
    başı örtülü kadınlara sesleniyorum.meydanlara çıkın.başörtülerinizi başınızdan çekip alın
    ve din tüccarlarına deyin ki; "bizi artık kullanamayacaksınız"
    sonra ister örtünün,ister örtünmeyin.
    not:dinimizde başınızı örteceksiniz diye bir emir yoktur.
    dün sarığı ,fesi kullanan gericiler şimdi başörtüsünü kullanıyor.

herkül milasın yazısını okumanı rica ederim başörtüsünü kimlerin siyasi simgeye dönüştürdüğünden bahsediyor
    haa okudum ama katılmıyorum dersen saygı duyarım

ayrıca başörtüsü dinde yoktur deme allah aşkına dinimi bana öğretmeye çalışma ben öğrenmek için ömrümü verdim her kaynağı tarayıp araştırdım bal gibi başörtüsü var ayrıca hem erkek hem kadınlar için vücudun nereleri gösterilebilir nereleri gösterilemez açıkça yazıyor

bırak bizim dinimizi hiristiyanlıkta bile baş örtüsü var
    incilde kendim okudum incil ayetinde aynen şöyle yazıyor
    "kadınlar tanrıya yaklaşacağında(ibadet edeceğinde) başını örtsün"
    tahrif edilmiş incilde sadece ibadet ederken başörtüsü isteniyor islamiyette namahrem olan her insanın yanında isteniyor

lütfen başörtüsü dinde yoktur deme çok çirkin bir ikna yoluna giriyorsun

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.