Şimdi Ara

baskı devre.. bu sarı şeyler ne ki?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
1.129
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    baskı devre yapıcam bana gerekli kimyasalları verirmisiniz dedim
    bi poşetin içinde leblebi gibi bişeler verdi
    dediki sıcak suyun içine at devreyi de at.. karıştır..
    yaptım
    3x5 cm lik bi plakanın bakırının sökülmesi 2-3 satimi alıo
    normal deil sanırım...

bide o sarı şeyler ne
    leblebil gibi
    onlara tuz ruhu katmıozmu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wk -- 27 Ocak 2005, 18:43:27 >

• Suya atmadan önce bakır kısmı bi güzel kurula yağlı bırakma.
    Sonra o leblebiler varya onlardan 5 tane atsan yeter.
    Suyunuda az koy (plaket kaplayacak kadar yeterli)kabı küçük seç.

İstersen sprey olanıda var ama pahalıdır.sana en uygunu o toz.
  • teşekkürler :)
    leblebilerle gerçekten çok uzun sürüo
    ben 15 20 tane dolduruodum bi su bardağının içine ve kaynar suyuda ekliodum..
    içinede 3x5 cm lik bakırı atıyodum.. 2 saat boyu karıştırdıktan sonra iş bitiodu..
    bu gün yüzüme biraz sıçradı :( biraz kabarıklık oldu.. 1 cm2 lik yerdeki sakallarda döküldü :))

tuzruhu+perihidrolü deneyebilirim... :) maşa-gözlük-plastik eldiven vs malzemelerim var.
    daha dikkatli olmam lazım :) ama 2 saat sürünce dikkat fln kalmıo tabe
  • tuz ruhunu Koruma markası olursa iyi netice alıyorsun.Ben perhidrolu de döktükten sonra
    biraz sıcak su ilave ediyorum.Plastik bir çubukla karıştırıyorum.İyi neticede veriyor.
  • Arkadaşlar dikkat edin. Bilmediğiniz kimyasalları birbirine karıştırmayın. (Tuzruhu+klorak gibi.) Asitleri seyreltirken asite su değil, suya asit ekleyin. Mutlaka havalandırması iyi bir yerde çalışın. Hayati önemi var, aman dikkat!
  • quote:

Orjinalden alıntı: NITRO

pehidrolü eczaneden temin edebilirsin.

ben sordum peridrol istedim bana saç boyamaya yarayan beyaz bişey verdi %20 perihüdrür diyor.Sizce o olur mu?
  • Doğrudur, saç boyalarını sabitlemekte kullanılıyor, tablet formunda.
    Peroksit tablet diye de geçer. Ki aslı H2O2'dir. (Hidrojen peroksit, bildiğiniz oksijenli su.)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    bu bir hata mı?
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • eczaneden almayın pahalıya geliyo,kimya malzemeleri satan yerden alın.
  • Tablet parfümerilerde de var.
  • kaç para ki?

quote:

Orjinalden alıntı: MK102

eczaneden almayın pahalıya geliyo,kimya malzemeleri satan yerden alın.
  • Arkadaşlar Baskı Devre İçimi Kullanılan Kimyasallar Elektronikçilerdede Bulunuyor Ucuza Mesleğimizi Besleyelim 2 Kuruş Fazlada Olsa Elektronikçiden Alalım Bence.... Şahsi Düşüncem....
  • en yakın yerden almayı tercih ederim
    bana elektronikçiler uzak ondan
  • Elektronikçiler kimyasal maddeleri üretmiyorlar, benim düşüncem her işi bilen yapsın,
    Eczaneden alacağın1.5 milyona gramajı çok az şekilde satılıyor ,kimya malzemelri satan bir yerde 2.5 milyona 1 litre alabilirsin.
  • tehlikeli valla..
    en iyisi leblebi :)
    bişey daha var
    beyaz plastik eldivenler korunmaya yararmı?
    quote:

Arkadaşlar tavsiyem eczanelerde satılan %20 lik derişimde 50cc lik şişelerden almanız en pratiği bu.Kimya malzemeleri satan yerden alırsanız çok dikkatli olun çünkü orada satılanlar saf halde! Hem oranları tutturmakta zorlanırsınız hem de çok tehlikeli.Eczaneden aldığınızı elinize dökseniz 3 günde geçer acısı ama ötekini dökerseniz kemiğe kadar eritir AMAN DİKKAT!
  • Şuan ki meslek liselerinin çoğu hidroclorik asit ile hidrojenperoksiti kimya malzemeleri satan yerden alıp suyunu kendileri ekliyorlar.biz böyle öğrendik.risk açısından ise her meslekte bir risk vardır,tabi bu işleri iyi öğrenmeden yapmamak lazım
  • Sen en iyisi tozu kullan onun bi zararı yok,hemde daha ucuza gelir.Kullandıkça ayarını kendin bulursun.Hadi kolay gelsin.
  • Selamlar... Şayet bakkaldan alacağınız tuzruhu ile eczaneden alacağınız seyreltilmiş olarak satılan oksijenli suyu kullanırsanız çok tehlikeli olduğunu düşünmüyorum... Burada dikkat etmemiz gereken husus , havalandırılan bir ortamda önce su , sonra tuzruhu ve en son da yavaşça peroksitin ilave edilmesi... Arkadaşlarımızın bu yöndeki tavsiyelerini dikkate alalım... Ameliyat eldiveni de şayet bilekten içeriye sıvı girmezse ve delik değilse , kesinlikle işe yarıyor. Çıkabilecek kokuyu ciğerinize çekmeyin... FeCl3 ile devre çıkartmak ölüm gibi bişii. Ben bir poşeti tamamen ve kaynak suya boşaltarak ve kabı sürekli çalkalamak sureti ile yapıyordum zamanında... Ancak giderek daha pahalı olmaya başlayınca , tıbbi kimyasalcılardan HCl ve H2O2 aldım birer litre...
    Üstüne üstlük daha çabuk çıksın diye su da katmadım... daha plaketi atmadan karışım ısınmaya başladı ve plaketi attım... Sanırım 3-4 saniyede ortalık bir sis bulutu içinde kaldı ve ölüyorum sandım...
    Hemen plaketi aldım ve sonuç.Bakırı olmayan bir bakalit parçası
    Resmen kaynayarak bakır bitmişti... Miktar ayarını zamanla öğreniyorsunuz ama bu arada çok sakat durumlar da yaşayabiliyorsunuz.
    Bence market ve eczaneye devam edelim ve kullanırken de dikkat edelim.
    Saygılarımla...

• Fe3Cl +20(rps) tekniğinde kullanılır. tek başına bi halta yaramaz.
    quote:

O sarı şeylere demir3klorür denir.Satıcının da tarif ettiği gibi sıcak su ile kullanılması gerekir.Tahminimce su sıcaklığı düşük olmuş senin denemende, normalde yarım saatte felan eritir bakırı, ancak daha hızlı çözüm istersen(3-5 dakika) tuzruhu+perhidrol karışımını denemen gerek.Tuzruhunu bakkaldan pehidrolü eczaneden temin edebilirsin.Eriteceğin plaketin üzerini yaklaşık 1 cm kaplayacak şekilde tuzruhu dök, üzerine devrenin büyüklüğüne göre 1 yada 2 kapak perhidrol dök ve kabı hafif hafif salla.Karışımın yoğunluğu ve plaketin büyüklüğüne göre 3-5 dakika içerisinde bakırı eritir.Yalnız çok dikkat et perhidrol çok kuvvetli bir asittir.Eline değdirme, buharı da gözüne gelmesin.Plaket eridikten sonra plastik veya tahta bir maşa yardımıyla kaptan çıkararak elini sürmeden bol su ile durula.

• iyi ozaman yaran oldumu oksijenli su yerine perhidrol kullan da bak ne oluyo gör.

quote:

Orjinalden alıntı: erroraesthumanum

Doğrudur, saç boyalarını sabitlemekte kullanılıyor, tablet formunda.
    Peroksit tablet diye de geçer. Ki aslı H2O2'dir. (Hidrojen peroksit, bildiğiniz oksijenli su.)

dostum öyle fındık fıstıkla olmaz. al sana en ucuz en garantili yöntem.
    bir farfümeriye git litrelik perhidrol satıyorlar. geçen sene litresini 1,5ytl ye almıştım. taş çatlasa 2,5ytl olmuştur. eczaneden marketten alsan 50ml si 2ytl çaktın mı şimdi. neyse güvenli bir yerden %8HCl tuzruhu al.(güvenli dereken deterjancıdan falan alayım deme. çoğaltmak için ...na koyuyorlar malzemenin. ) bir kaba 5birim tuzruhu koyduyasan 2birim H2O2 koymalısın. kitaplarda 1/3-1/4 der ama şimdiye dek bir faydasını görmedim. yani 2/5 iyidir. israf etme para kolay kazanılmıyor. yoğun olarak kullanırsan bir süre sonra etkisini yitirecektir. o zaman içine paslı demir ve yahut paslı krom alaşımı atarsan bir süre daha kullanabilirisn. kolay gelsin.

• quote:

Orjinalden alıntı: luciferi

iyi ozaman yaran oldumu oksijenli su yerine perhidrol kullan da bak ne oluyo gör.

quote:

Orjinalden alıntı: erroraesthumanum

Doğrudur, saç boyalarını sabitlemekte kullanılıyor, tablet formunda.

dostum öyle fındık fıstıkla olmaz. al sana en ucuz en garantili yöntem.
    bir farfümeriye git litrelik perhidrol satıyorlar. geçen sene litresini 1,5ytl ye almıştım. taş çatlasa 2,5ytl olmuştur. eczaneden marketten alsan 50ml si 2ytl çaktın mı şimdi. neyse güvenli bir yerden %8HCl tuzruhu al.(güvenli dereken deterjancıdan falan alayım deme. çoğaltmak için ...na koyuyorlar malzemenin. ) bir kaba 5birim tuzruhu koyduyasan 2birim H2O2 koymalısın. kitaplarda 1/3-1/4 der ama şimdiye dek bir faydasını görmedim. yani 2/5 iyidir. israf etme para kolay kazanılmıyor. yoğun olarak kullanırsan bir süre sonra etkisini yitirecektir. o zaman içine paslı demir ve yahut paslı krom alaşımı atarsan bir süre daha kullanabilirisn. kolay gelsin.

güzel bir yötem gerçekten işe yarıyor mu?%8hcl %8 derişimli anlamınamı geliyor?

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.