Şimdi Ara

baskı devre.. bu sarı şeyler ne ki? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
1.126
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • H202, Hidrojen Peroksit, benim bildiğim öyle zararlı birşey değil hatta belli miktarda içilebilir. Bende 5/2 kullanıyorum ikisini gayet güzel sonuç veriyor. Ama kullandığım HCl %18.
  • Selamlar... Oksijenli su halinde iken belki aşırı tehlikeli olmayabilir (!!!) ama , derişik iken sanırım tehlikeli olabilir. Çünkü saçlarımın ve kaş/kirpik lerimin bir kısmını bembeyaz etmişti. Zaten ağartıcı olarak kullanılıyor. Ayrıca yara temizleyici ve mikrop kırıcı olarak kullanılıyor. Ayrıca HCl de yaralar açılmasına sebep olabiliyor... Sanırım H2O2 içilmesi iyi olmayacaktır...
  • H202 'in faydalarına bir göz atın.

http://www.h2o2-4u.com/

Household Uses of H202, Hydrogen Peroxide !
  • http://www.akkim.com.tr/download/turkish/gbf/HIDROJENPEROKSIT.zip

Temas etmemesi gereken maddeler - Bakır, krom, demir, metaller ve metal tuzları, alkoller, aseton, organik bileşikler, anilin, nitro metan, katı ve sıvı yanıcı maddeler. (alıntı)
    Sanırım fazlası ile konu dışı olduk... ... Bunlar da faydaları !!!

• benim yaptığım tasarımlardada çok uzun zaman alıyor bu yüzden ben boş alanları elektrik bantı ile kapatıyorum. Benim tasarımımda plakalar genelde büyük. Birde fazla sarı leblebi yolada zarar verebilir. Bence çok atma ve suyun altına ısıtıcı bir alet koy. ara sırada kartı sağa sola salla.
  • quote:

Orjinalden alıntı: luciferi

iyi ozaman yaran oldumu oksijenli su yerine perhidrol kullan da bak ne oluyo gör.

quote:

Orjinalden alıntı: erroraesthumanum

Doğrudur, saç boyalarını sabitlemekte kullanılıyor, tablet formunda.
    Peroksit tablet diye de geçer. Ki aslı H2O2'dir. (Hidrojen peroksit, bildiğiniz oksijenli su.)

dostum öyle fındık fıstıkla olmaz. al sana en ucuz en garantili yöntem.
    bir farfümeriye git litrelik perhidrol satıyorlar. geçen sene litresini 1,5ytl ye almıştım. taş çatlasa 2,5ytl olmuştur. eczaneden marketten alsan 50ml si 2ytl çaktın mı şimdi. neyse güvenli bir yerden %8HCl tuzruhu al.(güvenli dereken deterjancıdan falan alayım deme. çoğaltmak için ...na koyuyorlar malzemenin. ) bir kaba 5birim tuzruhu koyduyasan 2birim H2O2 koymalısın. kitaplarda 1/3-1/4 der ama şimdiye dek bir faydasını görmedim. yani 2/5 iyidir. israf etme para kolay kazanılmıyor. yoğun olarak kullanırsan bir süre sonra etkisini yitirecektir. o zaman içine paslı demir ve yahut paslı krom alaşımı atarsan bir süre daha kullanabilirisn. kolay gelsin.

Arkadaşım, hem dalga geçiyorsun, hemen altında da perhidrol dediğin şeye kendin H2O2 diyorsun. Kimyasal yazılımı H2O2, hidrojen peroksit, perhidrol, oksijenli su, hepsi aynı şey.http://www.hunkar.net/ayrinti.asp?itemno=M0350070&marka= Almanca, İngilizce, Fransızca bilenler kendine göre adlandırmış. Bir de Türkçe'si var (H2O+O=H2O2) Sen istediğini kullan.

Asıl önemli olan, daha önce uyardığım konudur. Daha malzemeyi tanımadan, derişimlerini bilmeden denemeye kalkarsanız tehlike büyük, bilesiniz. H2O2 ve tentürdiyot artık pansumanda kullanılmamaktadır, tahriş edicidir. Piyasada temizlik için kullanılan HCl (Hidroklorik asit, tuz ruhu) % 30 derişimde olması gerekir.

Amatör çalışma için en güvenli olanı yine FeCl3 (Demir 3 klorür, leblebi)'dir.

Kolay gelsin..

• quote:

Arkadaşım, hem dalga geçiyorsun, hemen altında da perhidrol dediğin şeye kendin H2O2 diyorsun. Kimyasal yazılımı H2O2, hidrojen peroksit, perhidrol, oksijenli su, hepsi aynı şey.http://www.hunkar.net/ayrinti.asp?itemno=M0350070&marka= Almanca, İngilizce, Fransızca bilenler kendine göre adlandırmış. Bir de Türkçe'si var (H2O+O=H2O2) Sen istediğini kullan.

Asıl önemli olan, daha önce uyardığım konudur. Daha malzemeyi tanımadan, derişimlerini bilmeden denemeye kalkarsanız tehlike büyük, bilesiniz. H2O2 ve tentürdiyot artık pansumanda kullanılmamaktadır, tahriş edicidir. Piyasada temizlik için kullanılan HCl (Hidroklorik asit, tuz ruhu) % 30 derişimde olması gerekir.

Amatör çalışma için en güvenli olanı yine FeCl3 (Demir 3 klorür, leblebi)'dir.

Kolay gelsin..

baştan beri anlatmayaçalıştığım ve senin anlamamakta ısrar ettiğin şey de bu işte. oksijenli su ile perhidrol aynı şey değil. ne perhidrol oksijenli suyun yerini tutar ne de oksijenli su perhidrolünkini. formülleri aynı demişsin. kısmen doğru. ama atladığın bir nokta var. oksijenli suyun içinde su var. fakat perhidrolde yok. yazdığun şu "(H2O+O=H2O2)" formülde de sanki suyun içine hava püskürtsen tutacak. perhidrol=H2O2, oksijenlisu=H2O2+H2O bu kadar. çaktın mı köfteyi.

• Arkadaşım, yukarıdaki linke bir bak, onun üzerine tartışalım. (Mağaza sayfası gelirse, aynı sayfada mağaza arama penceresi var, perhidrol arattığınızda karşınıza gelecek. Şişenin üzerine tıklayın, yakın görüntüsü gelir. Üzerini bir okuyun.)

Hiçbir kimyasal formülde eriyiğin neyle yapıldığı yer almaz. (Kristalize yapılardaki kristal suyu hariç. Sisteme bağlı ve katı haldedir, bir nevi kimyasal bağ gibi.) Ek olarak açıklamada verilir, eritici şu, derişimi şu diye.

H2O+O=H2O2 denkleminin üretim süreciyle ilgisi yoktur. Halk arasında yerleşmiş "Oksijenli Su" teriminin çıkış mantığını belirtmek için verildi, "suya üflerseniz olur" demek için değil. (Kaldı ki, havanın en çok % 21'i O, üflerseniz bir kısmı da akciğerlerde soğurulmuş olacak.)

Bazı bileşiklerin belirli oranlardaki çözeltilerine özel isimler verilebilir. Formaldehid'in % 30'luk çözeltisine Formol dendiği gibi. Ama bu tür yaklaşım, titiz insanlar tarafından tasvip edilmez, örneği de çok azdır zaten. Her ne kadar farmakope'de rastlamamış olsam da, "Hidrojen peroksit'in sudaki % XX çözeltisine perhidrol denir" diyorsan, yeni birşey öğrenmiş olur, teşekkür ederiz.

• Yahu eczanelerden aldığım %3 lükmüş
    Zaten 3 saatde kartı eritti.
    Safını bulacam
  • Safa hiç gerek yok.(Ama bulursan bana da söyle ) Ben %20 lik kullanıyorum ve 5 e 2 oranında karıştırıyorum. Küçük boy bir pertinaksı 5 dakikadan az bir sürede eritiyor. Tuz ruhunuda %18.
  • bu çok tehlikeli valla geçen gün saçıma sıçradı veee saçımın bir bölümü beyazlaştı allahtan saç boyasını icat etmişler kırkyılda bir işe yaradı...
  • Merck'in kataloğunda % 30 ve 35'lik bulunduğunu öğrendim. Sirkeci'de kimyasal satıcılarının olduğu sokaktan alabilirsiniz. Birkaç yere sormadan almayın, fiyatlar çok değişken olabiliyor. Tekrar uyarı: lütfen çok dikkatli olun. Seyreltik bile kullansanız tehlikeli. İşlem sırasında birşey olmayan giysilerinizi birkaç gün sonra delik deşik bulabilirsiniz. Önlük ve ucuz latex muayene eldiveni kullanın. Ortam çok iyi havalandırmalı olsun.

Kolay gelsin.
  • 100ml lik oksijenli su için:
    hidrojen peroksit %30
    koruyucu madde 100mg
    distilize su y.m. 100ml
  • söylediğin yere zaten girdim erroraesthumanum. al sana resmini de göndereyim de inan
    burada üzerine konuşılacak hiç bir şey göremedim.
    quote:

Hiçbir kimyasal formülde eriyiğin neyle yapıldığı yer almaz. (Kristalize yapılardaki kristal suyu hariç. Sisteme bağlı ve katı haldedir, bir nevi kimyasal bağ gibi.) Ek olarak açıklamada verilir, eritici şu, derişimi şu diye.

H2O+O=H2O2 denkleminin üretim süreciyle ilgisi yoktur. Halk arasında yerleşmiş "Oksijenli Su" teriminin çıkış mantığını belirtmek için verildi, "suya üflerseniz olur" demek için değil. (Kaldı ki, havanın en çok % 21'i O, üflerseniz bir kısmı da akciğerlerde soğurulmuş olacak.)

yazdıklarından hiç birşey anlamış değilim. ama daha sana ne söylemeliyim ki oksijenli suyla perhidrolün aynı olmadığını anlayasın. veya gel sana kıyağım olsun yarın eczaneden sana tarıştığımız peroksit konusunda resimler göndereceğim özelden. artık rahat rahat anlarsın hem de milletin kafasını karıştırmamış oluruz. tamam?

herif ne kullanayım diye sormuş. bizim burada peroksit tartışmamızın bir anlamı yok. özelde tartışalım. sonucunu yazarız.

/>

• Arkadaşlar gidin bi kimyacıya 1,5 litre perhidrol alın baya bi ucuza geliyo baya yakar ama eldivenle yaparsanız problem çıkmaz bununla yapılacak karışımın oranı en iyi 7 tuz ruhu 1 perhidrol suya gerek yok perhidrolü fazla kaçırmayın yolları yakarsınız.
  • Luciferi dostum, bir yanlışı düzeltmeye çalışıyorum. Bir arkadaşımız bir malzemeciye veya eczaneye gitse, perhidrol istese, vatandaş da "Perhidrol yok, istersen % 30'luk hidrojen peroksit vereyim" dese, arkadaşımız boşuna yorulmasın diye anlatıyorum. İkisi de aynı şey. Derişimlerinin farklı olması maddeleri farklı kılmaz. Ekte Merck'in kataloğundan iki sayfa var. Kusura bakma, benim hayatım bunların arasında geçti. Bilgimi anlayasınız diye birkaç teknik terim kullandım. Bilmediğim konuda ahkam kesme alışkanlığım olmadığını, birçok başlık altındaki tartışmalarımdan herkes bilir.

Kolay gelsin.
  • Dostum baskı tekniğin nedir ve POZİTİV-20 kullanan arkadaş varmı...Benimde sorum budur...
  • selamlar... pozitif20 ile ilgili sorununuz nedir.
  • BEYLER TEMİZLİK MALZEMELERİ SATAN YERLERDEN TUZRUHU ALMAYIN İÇİNDE NE TUZ VAR NE RUHU YANİ PLAKETİNİZE VE EMEĞİNİZE YAZIK OLUR.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.