Bildirim
basit Motor yapımı! kardeşimin fizik dönem ödevi
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü,
1 Mobil

Giriş
-
kolaylıkla yapabilirsiniz tubitakın bilim çocuk dergisinde vardı eskiden sitesinde de kendimiz yapalım bölümünde olabilir -
http://neohobi.com/blog/homopolar-motor-neodymium-miknatis-bakir-tel-kalem-pil/
http://www.5min.com/Video/How-to-Make-a-Simple-Homopolar-Motor-5722862
Pilin altına neodymium mıknatıs koy sonra kabloyla istediğin artistik şeyi yap =) En basit motor.
Bu mıknatısı nerden bulabilirim dersen gittigidiyorda ve elektronik malzemecilerde var. Ender bişey değil yani.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Antor -- 14 Nisan 2010; 18:45:25 >
-
mıklatısı hurda bir hoparlörün içinden bile çıkartabilirsin yada bozuk bir teyp motoru en iyisidir. çünkü içindeki mıklatıslar uygun şekilde bulunuyor. -
Alttaki adresten pdf dosyasını indirebilirsin.
http://www.biltek.tubitak.gov.tr/gelisim/elektronik/dosyalar/20/basit_motor.pdf
-
pdf dosyasını okudum, videoları izledim, denedim ama yapamadım. işin garibi bursa elektronikçiler çarşısının hepsini gezdik, hiçbiri yapamadı. ayrıca neo mıknatısı bulamadık, onu gg'den ayrıca sipariş edeceğim. bu iş artık ödevden çıktı hobiye döndü, kardeşime karanlığa duyarlı bir ampul sistemi yaptık.
yardımcı olan herkese teşekkür ederim. mıknatısı temin ettiğimde başarılı olabilirsem video ekleyeceğim -
yanlış yerleri dolaşmışsın. sana yardımcı olabilecekler bobinaj alanında çalışan elektrikçilerdir. birkaç tavsiyede bulunabilirim. öncelikle bobini mıklatısa yaklaştırarak işe başlayabilirsin.(hava aralığı zayıflatıcı bir etkendir) tabi teli sararken aynı yönde olmasına dikkat etmelisin. bobin telinin çengelli iğne ile temas ettiği yerdeki emayeyi kazıman gerekir. en son çare olarakta uyguladığın gerilimi arttırabilirsin. -
quote:
Orijinalden alıntı: linkin_park20
pdf dosyasını okudum, videoları izledim, denedim ama yapamadım. işin garibi bursa elektronikçiler çarşısının hepsini gezdik, hiçbiri yapamadı. ayrıca neo mıknatısı bulamadık, onu gg'den ayrıca sipariş edeceğim. bu iş artık ödevden çıktı hobiye döndü, kardeşime karanlığa duyarlı bir ampul sistemi yaptık.
yardımcı olan herkese teşekkür ederim. mıknatısı temin ettiğimde başarılı olabilirsem video ekleyeceğim
gg de neodymium mıknatıs satanların genelde dükkanı var. Büyük şehirdesiniz bulamamanıza şaşırdım =) Sanırsam hurda harddisklerdede varmış onlardan sökülebilir. Sadece duydum ama araştırmak gerekli.
Faradaya çok şey borçluyuz
-
quote:
Orijinalden alıntı: Antor
quote:
Orijinalden alıntı: linkin_park20
yardımcı olan herkese teşekkür ederim. mıknatısı temin ettiğimde başarılı olabilirsem video ekleyeceğim
gg de neodymium mıknatıs satanların genelde dükkanı var. Büyük şehirdesiniz bulamamanıza şaşırdım =) Sanırsam hurda harddisklerdede varmış onlardan sökülebilir. Sadece duydum ama araştırmak gerekli.
Faradaya çok şey borçluyuz
daniel faraday ile tutamıyorum zamanı
dergul, öneri için teşekkürler
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi linkin_park20 -- 16 Nisan 2010; 14:59:24 >
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X