Şimdi Ara

Barbell Curl belimi sakatlıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
2.591
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • antrenman programımda hacim amaçlı Barbell Curl var bu hareketi yaptığımda antrenmandan sonra bir iki gün kadar sağ kalçamın üst tarafında,
    tek bir noktada sağ adımımı attığımda ağrı oluşuyor. tek bir noktada ama yayılmış bir ağrı değil. ne yapabilirim?

• Çok tehlikeli, bel fıtığı bağlangıcı bile olabilir o ağrı. Hareketi sallana sallana mı yapıyorsun? belini çok sallamaman lazım barbell curl da. zorlanıyorsan ağırlığı azalt ve belini hareket ettirmemeye çalış. Kalıcı sakatlıklara yol açabilirsin dikkat et.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Amroth.

Çok tehlikeli, bel fıtığı bağlangıcı bile olabilir o ağrı. Hareketi sallana sallana mı yapıyorsun? belini çok sallamaman lazım barbell curl da. zorlanıyorsan ağırlığı azalt ve belini hareket ettirmemeye çalış. Kalıcı sakatlıklara yol açabilirsin dikkat et.

evet belim sallanıyor maalesef. ağırlık olarak sağa 2 kg sola 2kg takıyorum + bar ağırlığı da var. fazla ağır olduğunu düşünmüyorum azaltayım mı?
  • Ağırlıkta birşey yok ama kişiden kişiye değişir. Yeni başlayan, zayıf birini boş bar bile zorlayabilir. Harekette dirsekler yanda sabit, omuzlar geride, bel dik durmalı. Kaldıramadığında sallanarak kaldırıyorsan belini zorlarsın.
    Ağırlık kemeri takabilir ya da ayağının tekini bir adım geride destek olarak ayırabilirsin.
  • peki teşekkür ederim sallanmadan ayağım geride dikkat ederek yapacağım bakalım yine ağrıyacak mı. iyi forumlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: EnderGelişenOsasunaAtağı

peki teşekkür ederim sallanmadan ayağım geride dikkat ederek yapacağım bakalım yine ağrıyacak mı. iyi forumlar

Eğer sorun devam ederse o hareketi yapma zira bel çok önemli. Sakatlık durumunda bu spora devam edemezsin. Biceps için alternatif pek çok hareket mevcut, onlarla da istediğini elde edersin. Barbell curl bu sporda bench press, squat gibi temel hareketlerden birisidir orası tartışılmaz ama sağlığından önemli değil sonuçta.
  • Z bar ile yap o hareketi + ağırlığı 1 kiloya düşür.Zorlanıyorsan yapacak bir şey yok bende çok belimi sallayarak yapıyorum seni görünce korktum düşürücem ağırlığı 40lbsye
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Calf Hamlaması Yardım !
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Belli sallayarak yaparsan tabi ağarır.

Ağırlığı düşür ,dirseklerini belinin yanına sabitle belini oynatmadan hareketi yap ,daha fazla verim aldığını göreceksin önceki çalışmalardan.Sonuçta ağır kaldırmak daha çok kas yapmak değildir.
  • curl yapma bi süre.. belini dinlendir ve extension hareketlerle güçlendir.

oturarak yapmaya çalış kol hareketleri.. preacher curl / incline dumbell curl / concentre curl vs..
  • Ben geçen ay kemersiz yaptım belimi sakatladım.
    Ben mutlaka kemer kullan ve tek ayağın önde olsun.Bel gerçekten önemli 3 gün yürüyemedim.
  • barbell curl hareketini ayakta yapacagına scott sehpasında yapmanı öneririm.
    Hem bilek hem de kol kısmın gelişir.

Barbell curl yerine hummer curl veya cable curl yapabilirsin...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Akhilleus

Ben geçen ay kemersiz yaptım belimi sakatladım.
    Ben mutlaka kemer kullan ve tek ayağın önde olsun.Bel gerçekten önemli 3 gün yürüyemedim.

Hareketin formunu bozmadıkdan sonra sakatlanma riski çok azdır, bu hareketler için kemer takmayı pek önermiyorum ben çünkü bu sefer bel ve karın kasları güçsüz kalıyor. Kemer yerine bel ve karın kaslarını güçlendirmek doğal kemer görevini görür. Kemer hiç mi takmayalım elbette hayır 100kg deadlift yaparsın, 100kg squat yaparsın bunlarda takmak mutlaka lazım ama 15-20 kg curl da kemere gereksiz olarak bakıyorum. O kiloları kaldırmayıp da o kiloların altına girmek zaten yanlış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Amroth. -- 27 Mart 2013; 21:26:45 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Exhell

curl yapma bi süre.. belini dinlendir ve extension hareketlerle güçlendir.

oturarak yapmaya çalış kol hareketleri.. preacher curl / incline dumbell curl / concentre curl vs..

tek kolla dumbbell preacher curl yaparken göğüs bağlarımı zedeledim ilk gün ne ağrıdı be kalpten gidicem diye ne tırstım uyuyamadım ağrıdan hareket bile edemedim

dikkatli yapmak lazım her hareketi gerçekten iki ucu keskin bıçak
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.