Şimdi Ara

Biceps için kilo arttıramıyorum ve bench presste kollarım aşağı yukarı oynuyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
4.094
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar. yaklaşık 8 aydır vücut çalışıyorum. boyum 173 ve kilom 64. önceden 53 kiloydum. kendime yeni bir program yaptım 2 haftadır onu uyguluyorum. fakat sorun şu her hafta 2 kilo biceps arttırmam gerek diye hedef koydum ama tek elimle maksimum 12.5 kilo dumbbell çıkarabiliyorum 3x8 tekrar şeklinde. bugün 15'e geçmek istedim bir set bile çıkaramadım 6 tekrarda bittim. diğer bir sorun da bench press yaparken özellikle sol kolum(sağ elimi kullanıyorum) aşağı doğru düşüyor bu yüzden bar hafif çaprazlama oluyor ve aşağı yukarı oynuyor. hayatım boyu sadece iki haftadır bench yapıyorum. bu iki problem için ne yapmak lazım?

Programım bu arada(bir gün a bir gün b)

A
    Squat 5x5
    Bench Press 3x8
    Pendlay Row 3x8
    Dumbbell Biceps Curl 3x8

B
    Squat 5x5
    Overhead Press 3x8
    Sumo Deadlift 3x5
    Lat Pulldown 3x8

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kyriakos -- 21 Şubat 2018; 20:54:1 >

• A gününde omuz B gününde göğüs hareketi yok . A günden sonra 1 gün dinlenip B gününü mü yapıyorsun. 12.5 kilo iyi bir ağırlık biceps curl yaparken omuz-kol dirsek bölgesini sırtına oturtup 12.5 kiloyu sırf bicepsemi basıyorsun yoksa 12.5 kiloyu kaldırırken omuz veya belden destek alıyormusun hareketin formuda önemli. Bench pressde yeni olduğun için biraz ağırlığı azaltıp formu oturtmalısın hareketin formunu bozarsan ağırlığında bir önemi kalmıyor Şöyle düşün bicepste 20 basıyorsun ama formun düzgün değil o yüzden atıyorum bu ağırlığı kaldırırken 10 kilo biceps kasına 5 kilo omuz 5 kilo bel bölgesine gidiyor , 12.5 kilo basıyorsun biceps kasına formun düzgün 12.5 kilonun tamamı biceps kasına basıyorsun hangisi biceps bölgeni geliştirir ?

Orijinalden alıntı: stormback

A gününde omuz B gününde göğüs hareketi yok . A günden sonra 1 gün dinlenip B gününü mü yapıyorsun. 12.5 kilo iyi bir ağırlık biceps curl yaparken omuz-kol dirsek bölgesini sırtına oturtup 12.5 kiloyu sırf bicepsemi basıyorsun yoksa 12.5 kiloyu kaldırırken omuz veya belden destek alıyormusun hareketin formuda önemli. Bench pressde yeni olduğun için biraz ağırlığı azaltıp formu oturtmalısın hareketin formunu bozarsan ağırlığında bir önemi kalmıyor Şöyle düşün bicepste 20 basıyorsun ama formun düzgün değil o yüzden atıyorum bu ağırlığı kaldırırken 10 kilo biceps kasına 5 kilo omuz 5 kilo bel bölgesine gidiyor , 12.5 kilo basıyorsun biceps kasına formun düzgün 12.5 kilonun tamamı biceps kasına basıyorsun hangisi biceps bölgeni geliştirir ?

evet 1 gün dinlenip b yapıyorum belirttim zaten. her antremanda aynı kasları çalıştırmak zorunda değilsin stronglifts programından yola çıkarak böyle bir program yaptım hem hipertrofi hem güç için. omuz ve belden destek almıyorum curl yaparken.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kyriakos -- 22 Şubat 2018; 1:49:57 >

• 1 gün a 1 gün b çalışıyorum demişsin dinlenme yaptığını belirtmemişsin. full body programda üst vücut push-pull, bacak, omuz, 2 izole yine tercih senin. Formun düzgünse beslenmede problem olabilir. Ayrcıa 1 gün yada 1 hafta 5x5 full body güç antremanı yapabilirsin diğer gün veya haftada 3-4 set 8-12 tekrar kas gelişimine dayalı olabilir.

eminimin 12.5 la bile tam olarak bölgeye vurmuyorsundur.

önemli olan çalıştırdığın kası hissetmek
    saçma sapan ağırlıkları kaldırmak değil.
  • 15 aydır yapıyorum 3x8 15 kg ile yapıyorum dambell curlu. 12.5 son derece normal kacla yapmak istiyorsun? Abuk sabuk momentumlu 20,25 lede yaparimda form bozuksa o hareketi at çöpe gitsin yaramaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Daha Fazla Göster
  • anladım. durumum normal yani. bench normal mi peki benim için?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kyriakos -- 22 Şubat 2018; 13:13:50 >

Orijinalden alıntı: Dumperrr

58 kilo yazmıyor hiçbir yerde o nerden çıktı?

kiloya takılmaya bu kadar

Orijinalden alıntı: Dumperrr

bir yanlış yapmışın uyardım sadece zaten konumuz kiloyla ilgili neden takılmayayım?

kendi kilona dostum
    yordun beni

sözün özü

dediğim gibi

"önemli olan çalıştırdığın kası hissetmek
    saçma sapan ağırlıkları kaldırmak değil."
  • benchte muhtamelen sol kolun sağ koluna göre güçsüz olduğundan bahsettiğin problem oluyor. çözümü solu güçlendirmek. bunun için unilateral egzersizler tercih edebilirsin. mesela dumbell bench press gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acy23 -- 22 Şubat 2018; 18:2:2 >
  • Wp grubunuz varsa benide alırmısnız

• Hocam bicepste kilo arttırma belli bir seviyeden sonra cokta kolay değil bence. Mesala benim tricepslerim epey kuvvetli, alna tricepste bara 20-20 takıp nizamı 10 cıkartabiliyorum. Ancak biceps curl'de 15kg ile 12-15 tekrar arası cıkıyor. 17.5 ile cıkartamıyorum. Yeni başlayan eleman 10 ile yapıyor yani 2.5 senede cokta kilo artışı olmamış bicepste. Yani 10 senedir calısan insanlar var kimsenin 25-25 kaldırdıgını görmedim. O yüzden 12.5 gayet ideal normal bir kilo.

Ayrıca cogu harekette oldugu gibi ağırlık arttırmadan kası daha cok calıstırma yöntemi de mevcut. Bu tekniğin adı time under tension. Yani kısacası yine 12.5 kilo ile yap ancak hareketi 2 saniyede tamamlıyosan 4 saniyede tamamlamaya calıs.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

Orijinalden alıntı: The BlackMamba 24

Hocam bicepste kilo arttırma belli bir seviyeden sonra cokta kolay değil bence. Mesala benim tricepslerim epey kuvvetli, alna tricepste bara 20-20 takıp nizamı 10 cıkartabiliyorum. Ancak biceps curl'de 15kg ile 12-15 tekrar arası cıkıyor. 17.5 ile cıkartamıyorum. Yeni başlayan eleman 10 ile yapıyor yani 2.5 senede cokta kilo artışı olmamış bicepste. Yani 10 senedir calısan insanlar var kimsenin 25-25 kaldırdıgını görmedim. O yüzden 12.5 gayet ideal normal bir kilo.

Ayrıca cogu harekette oldugu gibi ağırlık arttırmadan kası daha cok calıstırma yöntemi de mevcut. Bu tekniğin adı time under tension. Yani kısacası yine 12.5 kilo ile yap ancak hareketi 2 saniyede tamamlıyosan 4 saniyede tamamlamaya calıs.

Time under tension tam bir saçmalık, hiçbir işe yaramıyor. O ağırlığı 2 saniye ile 4 saniye arasında kaldırmanın hiçbir önemi yok. Demek istediğim hızlı hızlı kaldırıp indirin değil, zaten hareketi normal olması gereken hızda yaparsan yeterli. Kaldırırkenki ve indirirkenki hızınız eşit olsun yeter.

Ayrıca arkadaşa tavsiyem kilo artmıyorsa 1 tekrar artır, bu da progressive overloaddur. Onu geçtim aynı tekrarı daha rahat çıkarırsan bu bile progressive overloaddur. Ayrıca biceps gibi küçük bir kas grubunu her çalışmada 2 kilo artırmak demek hayalden öteye gitmez ki gitmemiş zaten.

Kısacasi sakin ol şampiyon

• quote:

Orijinalden alıntı: Nirvana.

quote:

Hocam bicepste kilo arttırma belli bir seviyeden sonra cokta kolay değil bence. Mesala benim tricepslerim epey kuvvetli, alna tricepste bara 20-20 takıp nizamı 10 cıkartabiliyorum. Ancak biceps curl'de 15kg ile 12-15 tekrar arası cıkıyor. 17.5 ile cıkartamıyorum. Yeni başlayan eleman 10 ile yapıyor yani 2.5 senede cokta kilo artışı olmamış bicepste. Yani 10 senedir calısan insanlar var kimsenin 25-25 kaldırdıgını görmedim. O yüzden 12.5 gayet ideal normal bir kilo.

Time under tension tam bir saçmalık, hiçbir işe yaramıyor. O ağırlığı 2 saniye ile 4 saniye arasında kaldırmanın hiçbir önemi yok. Demek istediğim hızlı hızlı kaldırıp indirin değil, zaten hareketi normal olması gereken hızda yaparsan yeterli. Kaldırırkenki ve indirirkenki hızınız eşit olsun yeter.

Ayrıca arkadaşa tavsiyem kilo artmıyorsa 1 tekrar artır, bu da progressive overloaddur. Onu geçtim aynı tekrarı daha rahat çıkarırsan bu bile progressive overloaddur. Ayrıca biceps gibi küçük bir kas grubunu her çalışmada 2 kilo artırmak demek hayalden öteye gitmez ki gitmemiş zaten.

Sende işe yaramıyor diye senelerdir kullanılan tekniğe saçmalık demek çok mantıklı gerçekten :) Ayrıca biceps hareketlerinde çoğu kişi negatifi atlıyor ve gayet hızlı bir biçimde çalışıyor. Hareket süresini 2 katına çıkarmak negatife de gerekli önemi verecektir. Sürekli yapılması gereken değil, ara ara kası şoklamak için yapılan gayet efektif bir teknik time under tension.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Nirvana.

quote:

Sende işe yaramıyor diye senelerdir kullanılan tekniğe saçmalık demek çok mantıklı gerçekten :) Ayrıca biceps hareketlerinde çoğu kişi negatifi atlıyor ve gayet hızlı bir biçimde çalışıyor. Hareket süresini 2 katına çıkarmak negatife de gerekli önemi verecektir. Sürekli yapılması gereken değil, ara ara kası şoklamak için yapılan gayet efektif bir teknik time under tension.

Dostum bende işe yaramaması değil, bunun hakkında tonla bilimsel araştırma var, makaleler var. Sen time kısmını artırıyorsun ama tension kısmını kaybediyorsun. Çünkü kaldırabileceğin max ağırlığı kaldıramamış oluyorsun. Ara ara yapmak size kalmış bir şey tabii ki fakat ben yine de önermem.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.