Binbaşı
07 Ekim 2010
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
4 üye
Görüntülenme
Toplam: 59 (Bu ay: 0)
Gönderileri
Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, kendisini paralel yapının talimatıyla hareket etmekle suçlayan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'i ağır ifadelerle eleştirdi. Bülent Arınç, Melih Gökçek için "Oy isterken paralel yapının kucağına oturmuştur" dedi. Gökçek için "haysiyetsiz", açıklaması için "terbiyesizce" diyen Arınç, "Biz kimin nerede havlayacağını biliriz" ifadesini kullandı. Bülent Arınç, Gökçek'i yolsuzlukla suçlayarak "Ankara’yı parsel parsel satmıştır" dedi.

Arınç'ın konuşmasının ilgili bölümünden bazı ifadeler şöyle:

Değerli arkadaşlar, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek sonunda biz seni istemiyoruz, istifa et demiş.

Bu terbiyesizce bir açıklamadır. Evet içeride bazı arkadaşlarıma buna nasıl cevap vermem gerektiği konusunda Gökçek kim, siz kimsiniz diyenler oldu.

‘Gökçek’in açıklaması terbiyesizce’

Bu terbiyesizce bir açıklamadır. Gökçek kim siz kimsiniz diyenler oldu. Bugün buna karşılık vermeden geçmemek lazım. Benim görevden alınmamı istenilen kadar benim haysiyetli bir insan değildir. Zamkla yapışmış koltuğa bir insan değilimdir. Benim bir sevdam vardır ama makam sevdası değildir. Adama kandırma değil, çıkar ilişkisi değil birilerini yaptığı gibi. Bu dava için kendimi feda ettim.

Senin hakkın değil, haddin değil. Okkalı cevap vermemi aklıma getirdim ama yapamayacağım. Kendine değil ama eşine çok büyük saygım vardır. Hayırsever bir kadındır, dindar bir insandır. Biz eşimle Nevin Hanım’ı çok severiz ve beğeniriz. Eşinin başarılarında en büyük katkısı olan bir hanımefendidir.

‘Kimin nerede havlayacağını biliriz’

Konuşsam Nevin Hanım’ı üzmüş olacağım. Gökçek’le ilgili 100 konuyu seçimden sonra konuşmak isterim. Hatta Biz kimin nerede havlayacağını, hangi işler çevireceğini biz biliriz.

‘Gökçek oğlunun milletvekili
adaylığını netleştirmek istiyor’

İsterseniz size yazar gizli bir mektup veririm, seçimden sonra açarsınız. Gökçek oğlunun milletvekili adaylığını netleştirmek istiyor. Birilerine yaranmak istiyor. Ahmet Hakan denen kişi ailemle. Onu kendine delil olarak kabul ediyor. Ahmet Hakan beyin Gökçek’ten çok önce tanırım. Çok eleştirmiş bir insanım ama Sayın hakan gökçekten çok daha namusludur, şereflidir.

‘Bu yapının kucağında oturdu,
Ankara'yı parsel parsel sattı’

Ben sayın cumhurbaşkanımızın yanındayız. Ben buyum. Her şeyimle karşınızdayım. Amerika’ya giden benim ben bunları gizlemedim ki. Ama Gökçek bunlardan daha fazlasını yapmıştır. Bu yapının kucağında oturmuş, bu yapıya Ankara’ya parsel satmıştır. Zengin işadamlarına okul yaptırmıştır.

‘Adaylığına itiraz ettim’

Biz o zaman devletin imkanlarını bu yapı için onların kucağına bırakmadık. Gökçek’in adaylığına o zaman itiraz ettim.

‘Hesabını sorarım’

Yeni bir başkana ihtiyacımız vardır dedim. O günden kalan bir hıncını bir şekilde çalışıyor. 8 Haziran’a kadar müsaade… Hesabını sorarım Gökçek’ten… Birileri de kuklacılık yapıp bunu kullanırsa benim kulaklarım iyi duyar teşhir ederim.

Gökçek 'istifa et' demişti

Bülent Arınç, 21 Mart'ta yaptığı eleştirilerini pazar günü de sürdürerek kendisine mikrofon uzatan gazetecilere "Kimse unutmasın, bu ülkenin bir hükümeti" var demişti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, hükümet Erdoğan gerilimiyle ilgili şimdilik sessizliğini koruyor. AKP'den Arınç'a yönelik en sert eleştiri Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'ten gelmiş, Gökçek, Arınç'ın çıkışının arkasında Erdoğan ve hükümet kanadının "paralel yapı" olarak nitelediği Fethullah Gülen cemaati olduğunu iddia etmişti. Gökçek, Arınç'ı istifaya çağırmış, istifa etmemesi halinde Arınç'ın Davutoğlu tarafından görevden alınması gerektiğini savunmuştu.

http://t24.com.tr/haber/arinctan-gokceke-haysiyetsiz-cemaatin-kucaginda-biz-kimin-nerede-havlayacagini-iyi-biliriz,291328
Sizce de ilginç değil mi? Sanki o sizi seçmiş gibi bir havaları var.Gerçi bu ilk değil farklı yerlerde de gördük farklı kişi aynı partili.
Mayıs ayında TÜFE yüzde 0,56 arttı, yıllık enflasyon yüzde 8,09 oldu. Mayısta en çok fiyatı artan ürün limon oldu.

Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) mayısta yüzde 0,56, Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) yüzde 1,11 arttı. Yıllık enflasyon tüketici fiyatlarında yüzde 8,09, yurt içi üretici fiyatlarında yüzde 6,52 oldu.

Tüketici fiyatları bazında mayısta en yüksek fiyat artışı görülen ürün, yüzde 28,38 ile limon oldu.

---------------------

Hala düşük.Bu seviyede olması imkansız.Gerçeği görmek isteyen marketlere gidebilir.
Amasya’daki katı atık tesisi için AKP’li yetkililer tarafından tam 5 kez açılış töreni düzenlendi. Tesis, iki başbakan, iki bakan ve bir belediye başkanı tarafından değişik tarihlerde açıldı.

Cumhuriyet'ten Mehmet Menekşe'nin haberine göre, Amasya Katı Atık Bertaraf Tesisi dün Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın katıldığı programla 5. kez açıldı. AB’nin hibe desteğiyle yapılan tesis daha önce dönemin Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, dönemin Başbakanı olan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve 30 Mart yerel seçimlerinden önce Belediye Başkanı Cafer Özdemir tarafından da açılmıştı.

Tesis eski Amasya Belediye Başkanı İsmet Özarslan’ın belediye başkanlığı döneminde 9 Aralık 2005’te Bakanlar Kurulu Kararı ile resmen kuruldu. Toplam maliyeti 16 milyon 800 bin euro olan tesisin 12 milyon 300 bin euroyu (yüzde 73,2’sini) AB, 4 milyon 500 euro’sunu (yüzde 26’lık kısmını) İller Bankası karşıladı.

İlk 2008'de açıldı

Aynı yıl temeli atılan tesis ilk olarak 30 Temmuz 2008’de Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu’nun katılımıyla düzenlenen törenle hizmete açıldı. Tesis ikinci olarak dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 4 Mayıs 2011’de 96 tesisin toplu açılış töreninde yeniden açıldı. 30 Mart 2014 yerel seçimlerinden önce 15 Mart 2014’te Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Amasya Valisi İbrahim Çomaktekin ve AKP Amasya Milletvekilleri ile birlikte tesise 3. kez açılış yaptı. Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun 18 Ekim 2014’te katıldığı toplu açılış töreninde tesis 4. kez açıldı.

http://t24.com.tr/haber/ayni-tesise-7-yilda-5inci-acilis-toreni,296802

----------

Onlar konuşur akp yapar Bir de cumhurbaşkanımız açıp miting yapmalı orada seçime az kaldı malum.
Dokuz kişinin öldüğü Gezi olaylarının üzerinden iki yıl geçti. Şiddet görüntüleriyle akla kazınan olaylar için dönemin İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'dan önemli açıklamalar geldi:

"Gezi'de ikna edici bir dil kullanılsaydı, olayları daha kolay atlatabilirdik. Konuşamayacağım şeyler var, ileride kitap yazıp hepsini anlatabilirim."

İstanbul Şehir Üniversitesi’nde düzenlenen ‘şehir, insan ve çevre’ konulu panele katılan Mutlu, çevreci bir hareket olarak başlayan olayların, ikna edici bir dil kullanılmaması sebebiyle büyüyerek kontrolden çıktığını söyledi. Mutlu, öğrencilerin, “9 gencin ölümüyle sonuçlanan olaylardan sonra başınızı yastığa rahat koyabiliyor musunuz?” sorusuna, sıkıntılı bir tablo oluşmaması için azami gayret gösterdiğini, ancak bunu henüz kimsenin bilmediği cevabını verdi. O dönem yaşanılanları ileride kitaplaştırabileceğini aktardı.

Zaman gazetesinden Selma Tatlı'nın haberine göre, geçen yıl merkez valiliğine çekilen Hüseyin Avni Mutlu’nun açıklamaları özetle şöyle:

“1 Haziran’a kadar geçen süre çevreci bir hareket olarak gözüküyor. Sonrasında yapmamız gereken şey orada ne yapıldığını izah ve ikna eden bir dili ve süreci kullanabilmekten geçerdi. Diyalog, anlatma, projeyi tanıtma... Bunları yapabilmek, ikna edebilmek, sonra da onları ortaklaştırmak, ‘gelin projenin bazı yerlerinde oynayalım’ demek gerekebilirdi. Bu dil kullanılmış olsaydı, daha rahat geçebilirdi. Bu bir eksikliktir kendi adımıza. Kolay bir süreç değildi, neticede hayatını kaybeden insanlar oldu. Ama açık söyleyeyim, o genç benim nasıl bir duruş sergilediğimi bilse, şunu alalım başımızın üstünde taşıyalım diyecek.

Neticede benim için de bir imtihandı. Bu imtihanda ben şunu da yapabilirdim: ‘Nereye varırsa varsın.’ Ama olduğunu kimsenin bilmediği o duruşu 1 Mayıs’tan itibaren çok net gösterdik. Bu şehirde her zaman bir Hüseyin Avni Mutlu olmayabilir. Yönetmek her zaman sizin sonsuz kudretinizde değildir. Yapabildiğimin en iyisini ve Türkiye ’de idareciler içerisinde en cesurunu, en doğrusunu, en şeffafını yapmaya çalıştım. Keşke insanlarımızın kaybetmeyeceği bir demokrasi geliştirebilseydik. Bunu da kimse bilmiyor, ilk defa açıklıyorum. 3 yıl sonra size sadece bir şey söyledim. Daha sizin duymanız gereken Hüseyin Avni Mutlu’dan çok şey var. Ama ben sabırlıyım, siz bana kızmaya devam edeceksiniz.”

Günlerce süren Gezi Parkı protestolarında polisin aşırı güç kullanması sebebiyle biri emniyet mensubu toplam 9 kişi hayatını kaybetti. Türk Tabipler Birliği’nin tespitlerine göre Gezi Parkı protestolarında tazyikli su, kısa mesafeli biber gazı atışları ve plastik kurşunlardan dolayı 7 bin 478 kişi yaralandı. 91 kafa travması geçirirken 10 kişi gözünü yitirdi. 15 günde 150 bin adet gaz bombası atıldı, 3 bin ton su sıkıldı.

http://t24.com.tr/haber/donemin-istanbul-valisi-mutlu-gezide-ikna-edici-dil-kullanilmaliydi-konusamayacagim-seyler-var,296814

---------------------------

Ee devranın döneceğini anlayanların itirafları başlıyor.
Türkiye genelinde 15 ve daha yukarı yaştakilerde işsizlik oranı Ocak-Şubat-Mart aylarını kapsayan Şubat döneminde, geçen yılın aynı dönemine göre 1.0 puan artışla yüzde 11.2 düzeyine yükseldi.

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, aynı dönemde işsiz sayısı da, geçen yılın aynı dönemine göre 401 bin kişi artarak 3 milyon 226 bin kişiye tırmandı.

DHA'da yayımlanan habere göre, aynı dönemde; tarım dışı işsizlik oranı 1.1 puanlık artış ile yüzde 13.2 düzeyine çıkarken, 15-24 yaş grubunu içeren genç işsizlik oranı 3 puanlık artış ile yüzde 20.0'ye çıktı.

Kaynak

Onlar konuşur AKP yapar
17 Aralık operasyonu ile ortaya çıkan yolsuzluk ve rüşvet olaylarına en ilginç yorum AKP İstanbul Milletvekili Metin Külünk’ten geldi.

Külünk, 17 Aralık operasyonuyla “insanların günah işleme özgürlüğüne müdahale edildiğini” savundu.

Metin Külünk, Habertürk’te Balçiçek İlter’in yayınladığı programda yolsuzluk iddialarıyla ilgili sorulara cevap verdi. Külünk, soulara cevap verirken 17 Aralık operasyonunun bir darbe girişimi olduğunu iddia ettikten sonra özetle şu ilginç ifadeleri kullandı:
“Bu noktada kaçırdığımız çok önemli bir ayrıntı var. Allah, insana günah işleme özgürlüğü vermiştir. Günahsızlık talep etme hakkı vermemiştir. Af dileme hakkıyla günah işleme özgürlüğü vermiştir. Hz. Peygamber günayları açan değil örtücü olan bir rahmet geleneğinin mimarıdır.

Kaynak

AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, “Günah işleme özgürlüğü” tartışması ve sonrasındaki eleştirilerle ilgili olarak Hürriyet’e açıklama yaptı. Külünk, “‘Günah işleme özgürlüğü’, kişinin bireysel alanıyla alakalıdır. Çünkü dinimiz günahın bireysel kalması, toplumsallaşmamasını istemektedir” dedi.

---------------------

Ne hakla adamların günahını topluma söylediniz? Yaptığınız günah (!)

Milletçe Alkışlıyoruz

Kaynak

Beyaz Saray, Erdoğan'ın 'Obama, Gülen'in iadesine sıcak bakıyor' açıklamasını da yalanlamıştı

Sömürmekten bıkmadılar.
Hakkında
Sistem ve Tercihleri
Takım
Fenerbahçe
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 8 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 8 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 6.411
İkinci El Bölümü Mesajları: 89
Konularının görüntülenme sayısı: 10.105 (Bu ay: 389)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 8.755 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.