Konuya nasıl girsem bilemedim,bugün bir şeye şahit oldum çok şaşırdım..Öncelikle şöyle gireyim konuya.. Dayımın, şehir çevresindeki bir köyde 1.5 dönümlük bir arazisi var,havaların ısınması ile bir kaç haftadır gidip geliyoruz, bulunduğu bölgede su çıkma seviyesi 5-15 metre arasında değişiyor..arazinin yanında su bulmak için uğraşanlar vardı..arazinin üst bölgesini kazmışlar suyu bulmuşlar,öyle büyük sondaj makinaları filanda değil,bilinen eski yöntem, kaz,kalıp koy vs.. suyu nasıl bulduklarını anlattılar burada şaştım işte.. Ellerinde 20 cm uzunluğunda 2 tane bakır tel, sertler biraz.. telleri silah şeklinde düşünün, L şeklinde alt taraftan tutuyorsunuz,2 elinizdede var bakır telden.. elde tutarken sıkmayacak,hareket edecek şekilde olacak. her neyse o bakır teller suyun olduğu yere gelince bir etki sayesinde dönüyorlar birbirlerine doğru, misal sağ elimizde ki tel direk karşıya bakarken suyun olduğu yere yaklaşınca sola doğru dönmeye başlıyor,diğer eldede olunca oda sağa doğru dönüyor, çapraz duruyorlar elde..suyun bulunduğu yerden uzaklaşıyoruz hiç bir hareket yoktur bakır tellerde.. yaklaşıyoruz hemen dönüyorlar , nasıl oluyor neden oluyor halen anlayamadım, nettende bakamadım yazayım dedim buraya.. bizde bakır telleri alıp bizim araziye geçtik, bizde bulduk galiba suyun yerini, bir yerde yan taraftaki arazide suyun çıktığı yerde ki gibi tamamen dönüyor teller..
nasıl iştir anlamadım, ne etki ediyor buna? eskiden beri bu yöntem kullanılıyormuş yeni öğrendim ben.. bilgisi olanları bekliyorum
çok başvurulan yöntem. eskiden tahta sopalarla yaparlarmış..
quote:
Orijinalden alıntı: arbuzik
1900 lü yıllardan bu yana kullanılan en yaygın yöntem, bilimsel olarak hala kanıtlanamasada bu işte uzman olan yaşlı amcalarca herzaman garanti su bulma yöntemidir. NG izliyorsanız orda muhakkak dek gelmişsinizdir, elinizdeki bakır tellerin rezonans ve manyetik alanı ile ilgili olabilir gibi bişeyler söylemişlerdi ama şöyle birşey var, elinizde bakır tellerle elektro manyetik alanın olduğu noktalarda bakır cubuklar elinizde hareket ediyor, ancak su bu şekilde bir elektromanyetik alan oluşturuyormu bunu bilemiyorum.
quote:
Orijinalden alıntı: arbuzik
harbi ilginçmiş...bende merak ettim.
quote:
Orijinalden alıntı: uzak_dogu
1900 lü yıllardan bu yana kullanılan en yaygın yöntem, bilimsel olarak hala kanıtlanamasada bu işte uzman olan yaşlı amcalarca herzaman garanti su bulma yöntemidir. NG izliyorsanız orda muhakkak dek gelmişsinizdir, elinizdeki bakır tellerin rezonans ve manyetik alanı ile ilgili olabilir gibi bişeyler söylemişlerdi ama şöyle birşey var, elinizde bakır tellerle elektro manyetik alanın olduğu noktalarda bakır cubuklar elinizde hareket ediyor, ancak su bu şekilde bir elektromanyetik alan oluşturuyormu bunu bilemiyorum.
böyle fiziki konularda pek bilgim yok,ilk duyunca inanmadım,olayı kanıtlamak için defalarca denedim ve hepsindede oldu ve inandım
mantıklı açıklama harbiden yok gibi yav
quote:
Orijinalden alıntı: :Fatih:
quote:
Orijinalden alıntı: uzak_dogu
böyle fiziki konularda pek bilgim yok,ilk duyunca inanmadım,olayı kanıtlamak için defalarca denedim ve hepsindede oldu ve inandım
mantıklı açıklama harbiden yok gibi yav
Alıntıları Göster
İlginçmiş.
quote:
Orijinalden alıntı: ayaz19
İlginçmiş.
Alıntıları Göster
Bizim köyde fazla pınar yokken genelde bu yöntemle bulurlarmış geçici su kuyusunu, köyün yokuşunu çıkarken küçükken çooook içmişimdir o buz gibi kaynak sularından =)
Bizim köyde fazla pınar yokken genelde bu yöntemle bulurlarmış geçici su kuyusunu, köyün yokuşunu çıkarken küçükken çooook içmişimdir o buz gibi kaynak sularından =)
Alıntıları Göster
nasıl oluyor acaba bende merak ettim şimdi
quote:
Orijinalden alıntı: ugurayranci
nasıl oluyor acaba bende merak ettim şimdi
Alıntıları Göster
çevremde fizikle ilgili olan bir kaç kişiye sordum bilen çıkmadı
quote:
Alıntıları Göster
ilginç bir yöntem harbiden
quote:
Alıntıları Göster
valla bizim oralarda Y şeklinde tahta ile yaptıklarını hatırlarım.çizgi filmlerde filan da olurdu bazen,Y çubğu ile su arama olayı.
quote:
Orijinalden alıntı: SüperSiper
valla bizim oralarda Y şeklinde tahta ile yaptıklarını hatırlarım.çizgi filmlerde filan da olurdu bazen,Y çubğu ile su arama olayı.
aynen bu şekil işte , yorgunluktan video aramak hiç aklıma gelmedi valla iyi oldu koyduğun, teşekkür ederim
quote:
@metintosyali
aynen bu şekil işte , yorgunluktan video aramak hiç aklıma gelmedi valla iyi oldu koyduğun, teşekkür ederim
Alıntıları Göster
bu durum kan grubuyla orantılı yanılmıyorsam, o rh + kan grubundakilerde işe yarıyor
sondajda çalışmıştım ordan biliyorum bide dut ağacından bakarlar =) ama dediğim gibi kan grubunuzla orantılı..
quote:
Orijinalden alıntı: Sh1N0
bu durum kan grubuyla orantılı yanılmıyorsam, o rh + kan grubundakilerde işe yarıyor
sondajda çalışmıştım ordan biliyorum bide dut ağacından bakarlar =) ama dediğim gibi kan grubunuzla orantılı..
Alıntıları Göster
benim kan gurum a rh + , kanla orantısı ne ki ,bilgilerinizi bizle paylaşın lütfen.
quote:
benim kan gurum a rh + , kanla orantısı ne ki ,bilgilerinizi bizle paylaşın lütfen.
Alıntıları Göster
Brainiac'ta bunun doğruluğu ispatlanmıştı 20 tane kova koydular bunlardan 3 tanesinde su vardı,ve hepsinin üstünü kapatılar. sonra birisi su dolu kovaları bulmaya çalıştı ve buldu
quote:
Orijinalden alıntı: chillhami
Brainiac'ta bunun doğruluğu ispatlanmıştı 20 tane kova koydular bunlardan 3 tanesinde su vardı,ve hepsinin üstünü kapatılar. sonra birisi su dolu kovaları bulmaya çalıştı ve buldu
Alıntıları Göster
Tamamen gerçektir, bende yapıldığına şahit oldum, ancak ağaç ile, çatal bir ağacın iki çatalından tutup ilerlediğiniz zaman su bulunca ucu aşağı doğru gidiyor ve emin olun kolunuzun gücü yetmiyor, bende denemiştim olmamıştı ama yapan adam elimden tutunca olmuştu hayret etmiştim
quote:
Orijinalden alıntı: Night Hawk
Tamamen gerçektir, bende yapıldığına şahit oldum, ancak ağaç ile, çatal bir ağacın iki çatalından tutup ilerlediğiniz zaman su bulunca ucu aşağı doğru gidiyor ve emin olun kolunuzun gücü yetmiyor, bende denemiştim olmamıştı ama yapan adam elimden tutunca olmuştu hayret etmiştim
Alıntıları Göster
Benim dedem de yapardı ruhu şad olsun. Sopalarla yapardı dedem ama ayrıntılarını tam bilmiyorum.
quote:
Orijinalden alıntı: Entropi Canavarı
Benim dedem de yapardı ruhu şad olsun. Sopalarla yapardı dedem ama ayrıntılarını tam bilmiyorum.
Alıntıları Göster
Kan grubu A rh + olması gerekiyor kırsal yerlerde sık kullanılan bir yöntem