Şimdi Ara

Bakan Ziya Selçuk : “Eğitimde Asıl Yük Öğretmen Maaşlarıdır “. (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
230
Cevap
1
Favori
15.480
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
144 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ben de öğretmenlerden şikayetçiyim. Pandemi döneminde yapamadıkları tatil yüzünden ağlayışlarına, devlete giydirişlerine, sürekli olarak para yemiyor dert yanışlarına. (sözüm bunu yapan tüm memurlara) İmamlara gelince müslüman ülkede yaşıyorsunuz elbetteki bu ezanlar ve mescitler açık kalacak ve görevlilere zamandan ötürü bir miktar ödeme çıkılacak. İmam sayısı ve konumlandırması tartışılır. Ancak geçmişte atılan temeller yüzünden bugün imam da memurdan farksız oldu. Derdi ahiret yerine dünya oldu. İslamı tanıtmak ve kalplere Allahı zikrettirmekle uğraşacaklarına ezan vakti camiye koşmaları beni gerçekten üzüyor. Bunlar nedenmi oldu ortalama 40 yıl dinimizi tanımadan büyüdüğümüzden oldu. Dünyayı çok sevdiğimizden oldu vs.vs. gider dururç Devir imanı zayıf ancak sorsan ondan iyi anlayan olmayan devri olduğu için pek sözümde yok açıkçası. Neyse ben imamlara değil bu zihniyetteki imamlara karşıyım desem daha çık olacaktır.





  • MEB özelleştiriliyor diyebilir miyiz ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Böyle demesi normal, kendisinin de okulu var çünkü. Bu yorumu da bakan olarak değil işveren / tüccar olarak yapıyor.


    Bir kesim çok umutlanmıştı bakan olunca, ciddi yenilik getireceğine inananlar vardı, ama adam ne kadar iyi olursa olsun -ki bence değil, hala okul açmaya hevesli- sistem öyle çarpık ki bir şey yapamaz.

  • Eğitim berbat deyip duruyorsunuz da eğitim sadece okuldaki 6-7 saatlik süreç değil ki?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Redeemertr

    Parti başlasın



    Bakan Ziya Selçuk : “Eğitimde Asıl Yük Öğretmen Maaşlarıdır “.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • redoracle R kullanıcısına yanıt
    Adam haklı arkadasim ogretmen surekli ek ders parasi gorev parasi bizeyler yatiyor biz koleyiz sanki bence ucretin dusurulmesi lazim

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • diyanete ayrılan ödeneği eğitime ayırdığınızda bütün sorun ortadan kalkacaktır.

  • Eğitimde öğretmen maaşları yük değildir bir varlığın birisine yük olması için o varlıktan hiçbir fayda sağlayamıyor olman lazım ama diyanet ve sizin gibi bakanlar bu milletin sırtına yük evet akıllı tahta kadar faydanız yok sisteme.

  • Eğitim sistemi içinde eğitimi verenler de tıpkı öğrenciler gibi ölçülüp biçilip değerlendirilmediği sürece bu iş düzelmez. Hiç ders anlatmayan öğretmen ile bir şeyler anlatabilmek için kendini yırtan öğretmen aynı kefeye girdiği sürece eğitim düzelmez. Devlet memurluğu sisteminin de acilen revize olması gerek. Ben memur oldum artık bana kimse dokunamaz zihniyeti maalesef sıkıntı. Devlete çalışan herkes memur olmak zorundamı bu ne saçma bir sistem? Bir çok iş kolu sözleşmeli olarak yürütülebilir kritik konular hariç (Askeri, Plois Dış işleri vb.. istihbarat gibi)

  • İmamlara da öğretmenlere de asgari ücret versinler, zaten öğretmen gereksiz bişey sınıflardaki 40 öğrenciden 35 i sığır gibi gelip gidiyor sadece. Öğretmene dadılık yaptırıyor devlet.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • RevengeRain kullanıcısına yanıt

    Dediğin şeyin sonu bir felaketle sonuçlanır 6.sınıf kardeşim var ve ODTÜ'de okuyorum bu eğitimlerin sonucunda evde çok vakit geçirdiği tablete yapışıp saatlerce oyun oynuyor bir şey de diyemiyoruz çünkü arkadaşlarıyla görüşemiyor,bırak tableti çok oynadın dediğimizde pandemi öncesi hiçbir saygısızlığını görmediğim kardeşim; sanane ,sus,kapa çeneni diye kelimeler kullanmaya başladı çok yalan söylemeye,online derslerde gizlice oyun açıp oynadığına şahit oldum zaten bu pandemi çocukların psikolojik gelişimini yerle bir etti,verimli ders çalışamıyor çünkü okulun yarattığı disiplin yok.Aynısı ben ve birçok arkadaşım için geçerli EEci arkadaşımla 1 aydır kalkulus çalışacağız diyoruz boş boş telefondan bilgisayardan kopamıyoruz çünkü okulun sağladığı disiplin ve düzen yok.Üstelik evde kaldıkça psikolojik olarak bunaldık motive olamıyoruz insan sosyal bir varlık motive edecek eğlencemiz de yok.Dediğin şey insan psikolojisini hiçe sayan bir şey,okulların yararı sadece eğitim vermesi değildir.Ayrıca şu teknoloji çağın gereksimi lafından bunaldım her teknolojik şeyi kabul edemeyiz teknolojinin iyi taraflarını bize yardımcı olacak ve toplumu geliştirecek tarafını almalıyız,teknolojiyi iyi yönde ve verimli kullanmalıyız.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Tersine öğretmen maaşları 3-4 kat arttırılmalı. Böylece tercih listesine öğretmenlik bölümlerini daha yüksek kaliteli adaylar yazar, "sınavda bi b*k yapamadım bari öğretmenlik okuyayım" zihniyeti son bulur. Öğretmen kalitesi artar böylece. İnsanlar da daha kaliteli yetişir. Ama kaliteli insan malum partiye oy vermez bu yapılırsa.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • devlet daha yeni yeni 20 bin öğretmen ataması yaptı ,

    bu da demek oluyor ki MEB bütçesi daha da arttırılacak ,

    öğretmenlere sallayanların gözü yaşlı :)

  • Adam haklı valla

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kimse çuvaldızı kendine batırmadığından tüm öğretmenler hemen laf yarışına giriyor. Ülke ekonomisi çok iyimiş gibi üzerine zam istiyorlar. Devlette oy kaybetmemek için veriyor zamı daha fazla dibe batıyoruz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bakan işaret fişeğini atmış Bakan Ziya Selçuk : “Eğitimde Asıl Yük Öğretmen Maaşlarıdır “. 

  • Ogretmene yük gözüyle bakan zihniyet de ne bileyim...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasanmerto -- 14 Eylül 2020; 1:46:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Diyanetten alsınlar m.e.b versinler. Din işlerinde kalkınma gönülle olur parayla değil. Diyanet işlerine ayrılan para gereksiz personel ve yapı masraflarına sebep oluyor. Eğitimde de ciddi hatalar yaptılar her yere üniversite açarak. Şuanda ciddi teknik eleman açığı mevcut. Mavi yaka eleman bundan beş on sene sonra mumla aranacak.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.