Şimdi Ara

Bakan Ziya Selçuk : “Eğitimde Asıl Yük Öğretmen Maaşlarıdır “. (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
230
Cevap
1
Favori
15.480
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
144 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Orta büyüklükte bir okulda çalışan bir öğretmen, ek ders ve kurslardan dolayı zaten ham maaşının 3 te 2 sine kadar fazla gelir kazanmaktadır. Pandemi sürecinde kurslar olmadığından zaten geliri azalmıştır. Sizin tabirinizle yattığı için geliri büyük ölçüde azaldı zaten.
    Öte yandan maaşım az diye orada burada söylenen öğretmen de acizdir net. Öğretmenlerin Yüzde 70 i iyi derecede ek ders ücreti almaktadır.
    Öğretmen ücretlerini tartışmanız öğretmenin maaşına zam olarak yansır geçmişte bunun örnekleri vardır o yüzden içinizdeki çekememezlikleri dışarı çıkarmamanızı öneririm.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omerkartalfb -- 30 Ağustos 2020; 9:55:0 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • cafzafer2 C kullanıcısına yanıt

    Buradaki çoğunluk da dinlediğini anlamayan gruptan oluyor. Ellerinden gelse öğretmeni asgari ücretle çalıştıracaklar ve şu olandan daha cahil bir kitle ortaya çıkacak.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • %100 uzaktan eğitime geçelim. Öğretmenlerin %90'ını işten çıkaralım.

    Zaten hep aynı şeyi papağan gibi anlatıp durmaktan başka işleri yok. En azından alanında en iyiler, profesörler falan uzaktan eğitim dersleri hazırlar ise içeriğin ve anlatımın (video ve interaktif) kalitesi artar.

    Çalışan %10'luk öğretmenlerin tek işi ise ödev ve sınav okumak vs olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi losthero15 -- 30 Ağustos 2020; 10:38:51 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkiye'de üniversiteyi bitirdikten sonra Almanya'da 2 adet tamamlayıcı eğitim sertifikası aldım. Tam 6 ay bir okulda yarı zamanlı olarak göçmen veli danışmanlığı ve orkestra öğretmenliği yaptım. Almanya'yı yürüten sistemin kusursuzluğu ve imkanlarıdır. Öğretmen becerileri olarak bizim öğretmenlerin potansiyeli çok daha yüksek. Bakın iyidir demiyorum öğretmenlik yetenekleri olarak bizim öğretmenlerimiz çok daha büyük bir potansiyel taşıyor. Ben bunu bizzat gördüm. Bizim ülkemizde yürüyen bir sistem de yok, imkan da yok. Almanya'da kamuda çalışan öğretmenler Türkiye'deki kamu okullarının imkanlarıyla o Almanya'daki kadar verimle çalışamazlar, çalışmak bile istemezler. Gördüğüm bir kaç Alman ve göçmen öğretmeni çıkartırsak Almanya'daki öğretmenler Türk öğretmenlerinin bu imkanlarla gösterdi performansı gösteremezler de. Türkiye'de öğretmenliğe başladığımda içimde her şey düzelecek, her şeyi birlikte düzelteceğiz düşüncesi vardı. Artık ciddi anlamda tükenmiş hissediyorum. Üstüne öğretmen düşmanları da mum dikiyorlar (üç kişiyi savcılığa verdim, adam öküz diyor, sığır diyor, kan emici pislik diyor ya! sonra kızınca ben sinirli oluyorum) .


    Artık keşke Almanya'da kalsaydım diyorum. Öğretmen düşmanlarının hezeyanlarını dinlemezdim. Yanlış bir üslupla kendini tam olarak ifade edemeyen ya da niyetini yanlışlıkla belli eden bakanın bu gafından güç alan eğitim düşmanlarını çekmezdim. Tertemiz bir şekilde maaşımla yaşantımı sorgulamayan ve sürekli mesleğime hakaret eden insanlar olmadan mesleğimi sürdürürdüm. Sayıları az biliyorum ama susmuyorlar, 1 kişi bin kişilik gürültü çıkartıyor. Nasıl boş teneke daha çok ses çıkartır, bu da o hesap. İçimde her zaman her şey düzelecek, her şeyi birlikte düzelteceğiz düşüncesi vardı. Artık o da kayboluyor. Ha okullar açılsa o his geri dönebilir. Ama şunu da söyleyeyim Türk öğrencisi kadar içten, daha az robotlaşmış, duygusal zekası gelişmiş öğrencilerle çalışmakta yine Almanya'ya göre zevkli. Bizim iki eksiğimi var; oturmuş sistem, imkan (ciddi anlamda eğitime el verişli bir şekilde tasarlanmış ve imkanları olan okullar)



    Ayrıca hekim çocuğu olarak unutmadan sağlık sistemini de ekleyeyim; Türk hemşiresi ve hekimi için Avrupa'da çalışmak rahatlıktır. Allah onlara da kolaylık versin, Türk hekimlerinin ve hemşiresinin yaşadığı 1 günlük yoğunluk onların 3 gününe bedel.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rasyonel teletabi -- 30 Ağustos 2020; 9:45:9 >




  • Hadi ordan...Haddini bilmez!


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Anormal zirve

    Sana şöyle söyleyeyim zorunlu liseyi bitirmiş insanların Osmanlı padişahlarını bilmediğini gördüm. Hani bak yazım yanlışı, 2. Dünya Savaşı tarihi,İngilizce, periyodik tablo demiyorum.


    O yüzden uzaktan eğitim yapmak çok büyük cehalet getirir. Bizim insanları Kore,Japonya gibi yapman lazım. Zaten ülke insanımız eğlenmeyi bilmiyor. Eğlencesi tv seyretmek, müzik dinlemek oyun oynamak. Tv'de de Acun programı belgesel falan değil. Dikkat edersen bunlarda insanlar pasif. Müzik herkes dinler,Tv herkes seyreder ama herkes film çekmeye çalışmaz,müzik yapmaya çalışmaz. En azından gidersin internette film eleştri blogu açarsın onu bile yapmaz.Bizim insanımız tembel. O yüzden hobileri bile tembel. Kaldı ki dediğin eğitim sistemi eşitlikçi değil. Kimisinde internet yok falan. Gerçi böyle eşitlikçi değil de neyse.



    Alıntıları Göster

    Ben müzik besteleyip çalıyorum fakat çevrem tarafından yavaş yavaş asimile edilmeye başladım hocam.  Ne gereği var, tarlada bunu mu dinliyorsun diyorlar.  


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Return to Monke kullanıcısına yanıt

    Saldırmalarının nedeni kıskançlık. "Ben şartlarım kötüyse senin de kötü olsun." zihniyeti. Ayrıca diğerlerine güçleri yetmiyor. Öğretmene güçleri yetiyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Polise askere yapsınlar anında vatan haini ilan edilir şafakta alınır video çekilip özür diletirler öğretmen e yapınca bir şey olmuyor o yüzden rahatlar


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Madem öyle eee yetki sende. Bakan sensin. Teknolojiyi aktif kullandır. 1 öğretmen 1 milyon öğrenciye ders verebilir. Personel sayısını düşürmek senin elinde.

  • 4 tane doğuranların çocuklarını okullarda bizim vergilerle finanse edersek ülkenin geleceği nokta budur.


    Okullar özelleştirilmelidir.


    Vergilerimle,bana 1 gram faydası olmayacak çocuklarına,öğretmenlerine bakmak zorunda değilim.

  • Okumak yetmiyor öğretmen olmak başka yetenekler istiyor , çok isteyen okusun olsun öğretmen dışarıdan sanırım kolay görünüyor bu iş Anadolu çomarları için


    Zaten ülkenin ekonomisi bitik millet saldıracak yer arıyor yakında simitçiye sararlar oturduğu yerden para kazanıyor diye


    Bu ülke insanın DNA sında var bu gıybet , kıskançlık , çekememezlik , iftira vs insanın en kahpesi yani avrupada görmek çok zor bunlari


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • portamann P kullanıcısına yanıt

    Hadsizlik yapma, çok şımarttılar senin gibileri.Ama böyle böyle yola geleceksiniz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eğer bir ülkede öğretmenlerin maaşlarından rahatsızlık duyuluyorsa, o ülke iflas bayrağını göndere çekmiş demektir.

    nasıl söz? şakk diye oturdu değil mi?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öyle bir ülkedeyiz ki hicbirsey iyiye gitmiyor:D yillardan beri geriye dogru devam.Böyle durumda nasil umutlu veya birsey yapmak istersin ki bu memleket için?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnergyHill -- 30 Ağustos 2020; 13:34:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öğretmen maaşı batıyorda , Hiç bir şey yapmayan imam, müezzin vs.vs diyanetteki bakanlığının bütçesi ve bilimum boş oturan diyanet memuru maaşı batmıyor mu ?


    Eğitim özelleşmeli diyorlar birde. Camileri ve diyanet i özelleştirelim, kendi paralarını kendileri kazansın.

  • Önceki hükümetlere ne iftira attılarsa kendileri onu yaşıyorlar.


    2000 krizinde devlet memur maaşlarını ödeyemeyecek duruma geldi diye iftira atıyorlardı. Şimdi kendileri bu duruma düşüyorlar.


    Yanıbaşımızdaki adaları verdiler dediler, kendileri iktidardayken yunan gözüne soka soka adaları işgal etti, asker bulundurulmaması gereken adalarda karakol kurdu, üstüne topları bize çevirdi.


    Vatan toprağını sattılar dediler, en çok yabancıya satışı kendileri yaptılar.


    18 yılda kaç kere milli eğitim bakanı değişti. Hepsi kendilerinden ama her gelen bu sistem doğru değil baştan değiştiriyoruz diye diye bombok ettiler her şeyi.


    Ülkede satılmadık milli değer kalmadı şimdi vergi üstüne vergi çıkartıyorlar. Milletvekilleri hiç bir iş yapmadan yattıkları yerden maaş alıyorlar, belediyelerde 3'er 5'er maaş alan torpillilier kaynıyor ama sorun öğretmen maaşı. Bu adam bir de eğitimci olacak pehhh.


    akepe seçmeni ne zaman gözünü açacak çok merak ediyorum. Su kaynadı artık bu kurbağalar hala farkında değiller.





  • Senin gibi 3-5 kendini bilmezin sözleriyle mi yola(!) gelecekmişiz...

    Bizim yolumuz da çizgimiz de belli... Biz kendi egosunu internette başka mesleklere ileri geri laf ederek tatmin edenlerden değiliz...

    Herkes işine baksın... Öğretmenin maaşını da, duruşunu da sorgulamak kimsenin haddi değil...

    Paylaştığın videodaki öğretmenleri benzettiğin dilenci benim gözümde senden daha kıymetlidir.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İmamlar zaten din adamı sevap için çalışsınlar hepsinin maaşını kesin böylece sorun ortadan kalkmış olur.

    Zaten günde toplasan 20 şer dk lık işleri var ek ve gerçek bir iş bulup çalışmış olurlar topluma millete daha fazla katkıları olur.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • "Türkiye öğretmen maaşında OECD’de 33 ülke arasında 27. sırada"

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.