Şimdi Ara

Bakan Yıldırım'a Avea şikayeti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.334
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • AKP Milletvekili Lokman Ayva, AVEA'yı Ulaştırma Bakanı Yıldırım'a şikayet etti

Avea'nın 55 liraya sınırsız görüşma imkânı veren kampanyası, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'a şikâyet edildi.

AKP İstanbul Milletvekili Lokman Ayva, “Her 100 aramadan 70'inde 'şebeke yok' deniyor. Tüketici yanıltılıyor” gerekçesiyle Bakan Yıldırım ve Telekom yetkililerini arayarak soruna çözüm bulunmasını istedi.

GSM şirketi Avea'nın ayda 55 TL'ye başlattığı “sınırsız görüşme” kampanyasındaki aksaklıklar AKP İstanbul Milletvekili Lokman Ayva'yı isyan ettirdi. Kampanya kapsamında yaptığı her 100 aramadan 70'inde “şebeke yok” denilerek görüşme yapamadığını anlatan Ayva, konuyu Avea ve Telekomünikasyon yetkililerine ilettiğini ve sonuç alamadığını, son çare olarak Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'a şikâyet ettiğini belirterek “Tüketici yanıltılıyor” dedi.

Avea'nın başlattığı “ayda 55 TL'ye sınırsız görüşme” adı altında başlattığı kampanyaya katılan AKP İstanbul Milletvekili Ayva, görüşmelerinin birçoğunda “şebeke yok” uyarısıyla karşılaşınca isyan etti.

Konuyu önce Avea yetkililerine ileten Ayva, kendisine “Kısa sürede düzelecek” yanıtı verildiğini, ancak hiçbir değişiklik olmayınca, Telekomünikasyon Kurumu yetkililerini aradığını, oradan da “Gelecek hafta düzeltilmezse işlem yapılacak” yanıtını aldığını bildirdi.

Ancak belirtilen süre dolmasına rağmen herhangi bir düzelme olmadığını belirten Ayva, “Yaptığım her 100 aramadan 70'ine şebeke yok diye ulaşamıyorum. Burada ben neyse, başka hattan da konuşurum ama vatandaşın da çektiği işkenceyi biliyorum” dedi.

Avea'nın altyapısını hazırlamadan bu kampanyayı başlattığının anlaşıldığını belirten Ayva, “40 kişilik otobüse, 80 kişiyi bindirebilir misiniz? 50 ekmeklik fırından bin ekmek çıkar mı? Altyapını hazırlayıp bu işe öyle başlayacaksın” diye konuştu.

Telekomünikasyon yetkililerinden bir sonuç çıkmayınca, konuyu Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'a ilettiğini anlatan Ayva, “Bakan yakından takip edeceğini söyledi. Avea yönetimi kendisine bu konunun hafta içerisinde yani en kısa sürede çözüleceği sözü vermiş. Amacım hiçbir şeyin faili meçhul kalmasını istemediğim gibi, fiili meçhul de kalmasın” diye konuştu. Lokman Ayva, konuyu soru önergesiyle de Meclis gündemine taşıyacağını bildirdi.

Emre Sayın/Cumhuriyet

http://www.patronlardunyasi.com/news_detail.php?id=58535

• Güzel Konuşmuş Bitsin Avea Kültürü
  • helal olsun Lokman Ayva ya..Ama olmasına rağmen gözü paradan başka birşey görmeyen milletvekillerinden değil..tüketicilerinin hakkını korumasını alkışlamak lazım..hangi partiden olursa olsun..
  • vallahi bravo bu vekile,kendi yandaşlarının sahibi olduğu şirket sonuçta.Bu tür bir şikayeti beklemezdim açıkcası.Tayyip bir sonraki seçime kapının önüne koymasın:)
  • helal olsun ne diyelim...
  • Sayın vekilimi kutluyorum..

Ancak; (konuyla ilgisi olmasa da)

Kendisini bir gün özellikle iş çıkış saatinde İstanbul ya da Ankarada bir belediye otobüsüne binmeye davet ediyorum
  • Bu konuşmayı yapan sayın vekil tebrikler...Ama neden seçim zamanları dışında vatandaşla bu kadar ilgilenmiyorsunuz yada Turkcell sizin belediyelerinizin kampanyalarına sponsormu olduda birden alevlendiniz vatandaşın hakkını korumak için...

Bunların Allah birdir dediği dışındakilere inanmam...Hepsi oynuyor...Mutlaka bir ilişkisi vardır Turkcelle bu vekilin...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • sonuçta bu olaydan yine karlı çıkan turkcell olur...bu tarife için turkcellden aveaya geçen özellikle şirketler bikaç gün sonra tıpış tıpış turkcelle geri dönecektir..dün şahsen arkadaşımın sınırsız tarifedeki avea hattıyla farklı turkcell numaralarını aramayı denedim 3 kerede ancak düşüyor..avea içi ararsan hemen düşüyor....şebekesinin boyunun ölçüsünü almadan sınırsız tarife işine girişen avea eline yüzüne bulaştırmıştır bu çok açıktır...
    Bu arada bu satırlarda biz vodafone doğru yolda derken vodafone ilk geldiğinde kampanya yapmıyor sadece baz dikmekle bu iş olmaz diyen arkadaşlara saygılarımı iletir kulaklarını çınlatırım.buyrun karşınızda avea....demek ki şebekeye yeterli yatırımı yapmadan yapacağın her kampanyanın faydadan çok zararı oluyor..
  • 10.000 dakika ile sınırlı "Sınırsız Tarife" çıkaran GSM operatörü şirket, bugüne kadar tüketici gözünde oluşan, "hat çekmiyor, şebeke meşgul uyarısı veriyor" imajını tazelemiştir, yenilemiştir. Kendi kuyusunu, kendisi kazmıştır, bu da bir marifettir.
  • iyide sevimlican son imçk kararlarında vodafonenin ne kadar çalıştığı ortada vodafonenin alt yapı konusunda rakiplerinden daha az yatırım yaptığını rahatlıkla söyleyebilirim

milletvekilimi kutluyorum işte tüketici dostu böyle olunur
  • Avea ya biraz fazla haksızlık yapıldığını düşünüyorum. Netice de ilk haftalar sorunlarla karşılaşılsa da bir zaman sonra bu sorunlar azalacaktır. Netice de cesaret edip bir ilk i gerçekleştirdiler.

Ayrıca ilginçtir ben hala Avea da şebeke meşgul problemiyle karşıylaşmadım. Ankara da avea çok yol almış demekki.
  • mustafa vodafone geçen seneki mçklara bakarsan acayip baz dikti istanbula haala eksiği olan yerler var..ama turkcell şu an yeni kapsama yapmıyor istanbula kapasite arttırmak için baz olan yere yenisini dikiyor.örneğin bir sokakta apartmanın üstünde baz varken yoğun bir yerse sokak lambasına da ilaveten baz dikiyor turkcell ..vodafonenin turkcell kadar abonesi olmadığı için buna ihtiyacı yok şu an..istanbula dikeceğine anadoludaki zayıf hiç çekmediği nüfusu az yerlere şu an öncelik verdiklerini düşünüyorum...o sebeple istanbul,ankara veya büyük illerin mçklarında fazla baz görmüyoruz...diğer illerin mçklarıda maalesef düzenli yayınlanmıyor..

quote:

Orjinalden alıntı: mustafa_(87)

iyide sevimlican son imçk kararlarında vodafonenin ne kadar çalıştığı ortada vodafonenin alt yapı konusunda rakiplerinden daha az yatırım yaptığını rahatlıkla söyleyebilirim

milletvekilimi kutluyorum işte tüketici dostu böyle olunur

• sevimlican tamam haklı olabilirsin avea neden baz dikmeye devam ediyor istanbulda çekmeyen yerler var vodafoneden memnunum yaşadığım yer itibari ile fakat yaşadığım yerde memnun olmayanlarda var yedikulede rezalet bir kapsama alanı kadıköyden yayın aldığını biliyorum onun için diyorum ki istanbul daha bitmedi vodafone şebeke sorununu aştı diyemeyiz
    kanımca
  • avea için geri sayım başladı suyu iyice ısındı elveda avea
  • yaklaşık beş yıldır ailece avea kullanıyoruz bu güne kadar çekmediği yer olmadığı gibi yada hat meşgul uyarısı almadık.

hatta bir kaç yerde oturmaya gittiğimizde bazılarının cep telefonunu pencerenin önüne koyduğunu gördük evde çekmiyor diyorlardı ve hatları ise turkcell di.

aslında her biri ayrı ayrı baz istasyonu dikeceklerine dikilmiş baz istasyonlarını ortak kullanabilirler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muzo86 -- 3 Mart 2009; 16:49:43 >
  • bu apaçık turkcellin yaptığı bir düzmecedir, avea'nın son 3 yılda yaptığı yatırım, şebeke kalitesini ve kapasitesini inanılmaz arttırmış, eski "avea düşmüyor" düşüncesini silmiştir. Diğer başlıklardan da takip ettiğimizde, avea'nın turkcelle dava açmaya hazırlandığını görürsünüz. avea benim icin hiçbir şekilde güvenilirliğini kaybetmemiş, aksine cok fazla para ödemeden iletişimi mümkün kılmıştır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: muzo86

yaklaşık beş yıldır ailece avea kullanıyoruz bu güne kadar çekmediği yer olmadığı gibi yada hat meşgul uyarısı almadık.

hatta bir kaç yerde oturmaya gittiğimizde bazılarının cep telefonunu pencerenin önüne koyduğunu gördük evde çekmiyor diyorlardı ve hatları ise turkcell di.

aslında her biri ayrı ayrı baz istasyonu dikeceklerine dikilmiş baz istasyonlarını ortak kullanabilirler

hat cekmeme ve sureklı sebeke mesgul , sadece avea sınırsız lara, eziyettır

kamu hattımda hıcbır sorun yok, ama sınırsız avea hattımda sorun cok
  • quote:

Orjinalden alıntı: atikanatasoy

bu apaçık turkcellin yaptığı bir düzmecedir, avea'nın son 3 yılda yaptığı yatırım, şebeke kalitesini ve kapasitesini inanılmaz arttırmış, eski "avea düşmüyor" düşüncesini silmiştir. Diğer başlıklardan da takip ettiğimizde, avea'nın turkcelle dava açmaya hazırlandığını görürsünüz. avea benim icin hiçbir şekilde güvenilirliğini kaybetmemiş, aksine cok fazla para ödemeden iletişimi mümkün kılmıştır.

0505 ile başlayan ve Avea'dan Turkcell'e taşınmış bir hattı aradığınızda sorunun kimden kaynaklandığını daha net gözlemleyebilirsiniz. Ben denedim. Avea'nın taşınmış numara tonu duyduktan sonra şebeke meşgul yazmakta. Özetle avea'nın altyapısı yetmeseydi ben taşınmış numara tonunu duymazdım.

• Burada bir başka şikayet var sınırsız! hattı iptal edilen bir mağdur.
    Ben hayatta şunu öğrendim aşırı cazip şeylerden uzak duruyorsun mutlu mesut yaşıyorsun.

http://www.sikayetvar.com/svf-sikayet-full-avea-0-0-0--414965-.html

quote:

Sözlerine güvenerek ve koşulları uygun olduğu için her yöne sınırsız tarife hat aldım. Hattımın ilk açıldığı gün Turkcell 0 537 405 56 ** no'lu hatta toplam 5 aramada 6 saate yakın görüşmeye yaptım. Aradan 2 saat geçtikten sonra tarafıma hiçbir uyarı yapılmadan hattımın görüşmeye kapatıldığını fark ettim.

Müşteri hizmetlerini aradığımda hattımdan usulsüz kullanım yapıldığını ve genel merkez tarafından kapatıldığını 60. 00 TL ara ödeme yapmam gerektiğini ödemeyi yaptıktan sonra hattımın iptal edileceğini söyledi.

Tv'deki reklamlarınıza ve Avea bayinin sözlerine güvenerek aldığım ve sözleşme şartlarına uygun kullandığım toplamda 12 saat bile açık kalmayan hattıma 60 TL ara ödeme yaptım ve ay sonu 70 TL ödeyeceğim. Ayrıca hattımı yeni aldığım için 45 TL vergi ödeyeceğim.

650 TL maaşla çalıştığım için 175 benim için büyük ama önemli değil. Ödemem gereken miktarı ödeyeceğim ve sorunum giderilmezse bir daha kesinlikle 0 maliyetle bile olsa Avea hat kullanmayacağım.^^

Ayrıca bonus atasözü :
    çok muhabbet tez ayrilik getirir.

Alırsın türkcell hattı makul düzeyde konuşursun sevdiğinle herkes mutlu olur :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.