Şimdi Ara

Bahar ve polen alerjisi sezonu açıldı hayırlı olsun (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
247
Cevap
9
Favori
18.092
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
40 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Burundan nefes almayali baga zaman oldu.bu sene gözler iyice zivanadan cikti.desmont işimi görüyor.Baktim kipirdama basliyor hemen desmonta basliyorum.doktor burunda egrilik var dedi ameliyat gerekiyor.isin ilginci 10-15 yil once ayni ameliyati oldum.ztn burun delikleri kocaman ameliyat olup duzeltirecem konkalarida yaktirayim otoban olsun baska nefes alamicam yoksa😁

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Tam çaresi olmaz ama ağır geçmemesi için sinüs rinse vs. kullanılabilir.
  • Ya şu illete bir çözüm bulan yok mu arkadaş?Bu yazıyı yazarken boğazım kaşınıyor.Gözlerim sulu sulu.Burun desen zaten tıkalı ve içten içten kaşınıyor.

    Allah rızası için şunun bir çözümünü bulan yok mudur ya?Valla bıktım.Baharda millet dışarlarda geziyor ben dışarıya çıkamıyorum.Cam açacağım korkudan açamıyorum.Nedir yarabbi bu çilemiz???
  • Gecen sene bende de oluyordu cok agir bicimde. Simdi o kadar yok hatta hic yok gibi. Kedi alerjim vardi, baslarim lan kedisiz hayat mi olur diye olumune kedilerle ilgilendim. Kendi kendine bitti gibi bir sey. Alerjene maruz kalarak da yenmek mumkunmus.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 yil once devaluasyon ameliyati oldum. En son 2-3 ay once bir grip oldum atesim cikti ve alerji ciddi etkisini gosterdi o grip donemi. Desmont ve Allergodyl ilaclarini kullanarak alerjiden kurtuldum. Simdi ise bu gecis donemlerinde hapsuruk, goz kasintisi, goz kizarmasi, burun akintisi vb. klasik seyleri cekiyorum. Suan ise Flixonase ve Zyrtec kullaniyorum yaklasik 1 aydir. Ciddi rahatlama var diyebilirim. Ama Zyrtec yeni bitti 2-3 gundur kullanmiyorum hemen etkisini gosteriyor. Omur boyu ilac mi kullanacagiz anlamadim ki..
  • AERİUS.

    ONSUZ YAŞAYAMAM DEDİĞİM TEK ŞEY.
  • Ayrıca yeme, içmenin doğal olarak etkisi olsa da bahar alerjisi asıl olarak genetiktir. Yaşla beraber azalma eğilimdedir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-E57029DB9

    Ayrıca yeme, içmenin doğal olarak etkisi olsa da bahar alerjisi asıl olarak genetiktir. Yaşla beraber azalma eğilimdedir.
    Bu bir cevap değil. Genetiğin marsta yaşamaya elverişli değil diye marsta ölünce sebep olarak genetiği gösteremezsin. Kimisi kötü beslenmenince kanser oluyor kimisi alerji kimisi şeker hastası çünkü herkes bir şeye eğilimli bu çok normal.

    Tahta çürümeye demir paslanmaya daha eğilimli. İkisinende iyi bakarsan sorun kalmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nasıl bir alerjiyse artık bir burun 3 gün boyunca hiç durmadan sızdıran musluk gibi nasıl akar resmen telef oldum, 2 rulo tuvalet kağıdı bitirdim Sprey kullandım, Tuzlu su çektim, normal su çektim, youtubede 1 dk da akıntı kesen hareketler bie yaptım hepsi hikaye
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dj batuhan

    Bende de burun kaşıntısı yok ama yoğun göz akıntısı, burun akıntısı, hapşırma var. Bu sene olmayacak herhalde demiştim de dün başladı. Bugün rezalet haldeyim
    Bende neredeyse 1 aydır devama ediyor. İlk kez bu kadar uzun sürdü. Kışın hiç hasta olmadım onun acısı çıkıyor galiba.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xmxksk

    Nasıl bir alerjiyse artık bir burun 3 gün boyunca hiç durmadan sızdıran musluk gibi nasıl akar resmen telef oldum, 2 rulo tuvalet kağıdı bitirdim Sprey kullandım, Tuzlu su çektim, normal su çektim, youtubede 1 dk da akıntı kesen hareketler bie yaptım hepsi hikaye
    Hocam bende de tam tersi etki yapıyor. Burun tamamen tıkanıyor, bu durum, sinüzite sebep oluyor, neredeyse yıl boyu, öldürmeyecek kadar nefes alabiliyorum. Sürekli kısıtlı derecede nefes almak, vücudu yorgunluktan bitap düşürüyor. Bazen nefessizlikten boğulacak hale geliyorum. Burun ameliyatı oldum. Nafile, Bitmeyen çile. Allah hepimizi, tez zamanda kurtarsın. Acil şifalar diliyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • daha once bahsi gecti mi bakamadim arkadaslar, yaklasik 1 senedir neti pot turevi sinüs temizleme ürünleri kullaniyorum ve sizlere de oneririm. guzel ve kaliteli bir pot alin. devamli eczaneden şaseler almak yerine tuz ve karbonatla yapabilirsiniz. isteyene tarifini veririm. gunde tek kullanimla, bir hafta sonunda etkisini gormeye başlarsınız diye tahmin ediyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben bir sefer ameliyat oldum,genel anestezi altında(2010) burun eti küçültme ameliyatı.fazla olan etleri kesip alıyorlarmış.bu ameliyattan sonra bikaç sene iyi gitti herşey.hatta belki 4-5 sene diyebilirim.

    sonra yine nüks etti maalesef.
    bu sefer radyo frekans yöntemiyle lokal anestezi altında (kurbanlık koyun gibi hissetmiştim) burun eti küçültme işlemini yaptırdım. 2016 ya da 2017 olması lazım.

    her ikisi de aynı hastanede (devlet) oldu.

    sonra bahar aylarında burnumun içindeki etler şişmeye başladı.özellikle yatarken,tam uyumaya geçtiğim sırada nefes alamadığımı hissediyorum.yaşamayan bilemez.uyku uyuyamıyorum maalesef.Allah kimseye vermesin.

    ilaç kullanıyorum bu nedenle.bir tane burun spreyi bir tane de alerji önleyici hap.ancak uyuyabiliyorum.gerçi uyanınca sersem gibi oluyorum ama buna şükür.

    doktor yine ameliyat diyor

    bu işin kesin çözümü yok mu arkadaşlar ? :((




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mcgc

    daha once bahsi gecti mi bakamadim arkadaslar, yaklasik 1 senedir neti pot turevi sinüs temizleme ürünleri kullaniyorum ve sizlere de oneririm. guzel ve kaliteli bir pot alin. devamli eczaneden şaseler almak yerine tuz ve karbonatla yapabilirsiniz. isteyene tarifini veririm. gunde tek kullanimla, bir hafta sonunda etkisini gormeye başlarsınız diye tahmin ediyorum.
    hocam tarifinizi özelden yazabilir misiniz rica etsem.
  • Yillardir hic bir ilac içmiyorum. Hersey cok güzel ama bu polen olayi beni mahvediyor hele bugün daha bir kötü oldum. Burnumun kasıntısından kuduracam

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Benim problem gözlerimde oluyor. Deli gibi kaşınıyor kaç gündür almayı unuttum damlaları bu sabah kaşına kaşına gittim eczaneye
    soranlar için Zaditen ve Efemoline göz damlalarını kullanıyorum yıllardır.
  • Bende bahar + polen + toz var.Ilac kullaniyorum.Yanimda polen ufleyenin agzini burnunu dagitiyorum.Ama gozum yaşatmakt gunesten dolayi ona bir cozum bulamadim

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ahh shit here we go again.

    Klasik her sezon çekilmeyen süreç

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Vallahi ben neler denedim neler yaptım sabah kalktığım zaman düzenli olarak bir gün sol burun deliğim bir gün sağ burun deliğim mutlaka tıkanır, antihistaminik kullanıyorum elbette ama etkisini sadece azaltıyor, burun akıntısı ve boğazda oluşan kaşıntı kafayı yedirtecek boyuta geliyor bazen, ilginçtir tüm yıl boyunca öksürmem ve hasta olmam nazar değmesin sağlam bünyem var ama bu illet benim bileğimi büküyor, iğnesi aşısı vs olduğunu duydum 6 ayda bir yapılıyor sanırım yanlış biliyor olabilirim ama nasıl ve nerde yapılıyor doktor mu veriyor bilmiyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bYUğur -- 21 Mayıs 2019; 18:19:50 >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.