Şimdi Ara

Bahar ve polen alerjisi sezonu açıldı hayırlı olsun (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
247
Cevap
9
Favori
18.107
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
40 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ayrıca yağmurlu havalarda daha rahat nefes alıyorum.
  • ruzgar agaclar cıcekler havada ucan tozlar,bol bol hapsırık burun akıntısı oksuruk
    bogazda akıntı,bogazda batma hissi su içince bıraz duzelıyor,hep grip sanırdım megersem alerjıymıs
    eskıden yoktu sanırım gdo lu yıceklerle abd bızı boyle yaptı sımdı dr ye para ver ılaca para ver abd kazansın ılaclar avrupa uretımı,abd fabrıkaları

    emekli olunca deniz kenarında yasayın ama orasıda hastaneye uzak hastalandınmı gıdıyon



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aydınayhan -- 21 Mayıs 2019; 14:8:6 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: falterubbix

    hocam kronik artık benimki alerjikten öte. yani hiç geçmiyor. ama mesela daha nemli, kapalı havalarda daha yoğun olabiliyor.

    Alıntıları Göster
    bi önemi yok. muhtemelen toz akarlarına karşı alerjin. alerjinin iltihaplı geniz akıntısı yapması normal bir durumdur ki bende de var aynısı. rinoclenil bu sorun için var olan bir ilaç.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-3E41C059B

    bi önemi yok. muhtemelen toz akarlarına karşı alerjin. alerjinin iltihaplı geniz akıntısı yapması normal bir durumdur ki bende de var aynısı. rinoclenil bu sorun için var olan bir ilaç.

    Alıntıları Göster
    hocam baya yorum okudum ama uzun süreli kullanımında sıkıntı olabilir falan diyorlar, burun kanaması vs.

    en azından alıp deneyeyim o zaman.
  • Geçmiş olsun hacım. Bu alerji olayının bu kadar sıkıntı olduğunu bilmiyordum ben.
  • nasatol
  • Benimde toz alerjisi en yüksek çıktı, polen ikinci sırada geliyor. Yoğun parfüm kokuları bile etkiliyor. Peki sizce haftada bir tavsiye edilen aşı nasıl olur arkadaşlar? Kimisi bünyeyi bozuyor yaptırılmaz diyor kimisi de kesin çözüm aşı geçiriyor diyor. Bu arada sabahları aç karnına kestane balı yiyerek bağışıklığı güçlendirmeye çalışıyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: falterubbix

    hocam baya yorum okudum ama uzun süreli kullanımında sıkıntı olabilir falan diyorlar, burun kanaması vs.

    en azından alıp deneyeyim o zaman.

    Alıntıları Göster
    bende prospektusu var. burunda sadece hafif kanama ve kuruluk yapıyor. her kortikostreoidde oldugu gibi bu da bobrek ustu bezlerini baskiladigi icin 6 ayda 1 doktora gidip bi kontrolden gecmekte fayda var. bunun haricinde kontrollerini yaptırırsan bi sorun çıkmayacaktır. ilacı 30 40 gün düzenli kullan. 5 gün kullanıp iyileşmedi diye atma kenara. bu bilgileri ben doktorumdan aldım tabii ki kendim sallamıyorum.
    akıntı geçince dozunu günde her burna 1 fısa düşür.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-3E41C059B -- 21 Mayıs 2019; 14:30:0 >




  • berkay1074 kullanıcısına yanıt
    Ben 2 sene önce gitmiştim çapaya. Böyle bir kalabalık yok ilk muayene için randevuyu 6 ay sonrasına gösterdi. Sonra kadın çok iyi birisi çıktı bi kağıda selamlarını yazarak Samatya hastanesine gönderdi. 1 haftada muayene ve alerji testi olmuştum. Aşıyı bana da önerdi ama her hafta 1 gün olacaksın ve 1 sene sürecek denilince hiç mantıklı bulmadım.
  • Ben hiç birşey yapmıyorum. Daha önceden bazı antihistaminik ilaçlar kullanmıştım ama bu minik ilaçları ikiye bölüp kullanmama rağmen müthiş derecede uyuşturduğu , uykumu getirdiği için artık almıyorum. Baya bir ilaç denedim hepsi beynimi uyuşturuyor. Gözlerim kaşınıyor ve burnum sürekli akıyor, burnum tıkandığı için uyumakta zorluk çekiyorum. Çok zor durumda kalırsam çocuklar için kullanılan burun spreylerinden kullanıyorum.

    Bir ara burun yıkama kitlerinden kullandım ama pek bir işe yaramadı, burnum yine tıkalı yine tıkalı. Şu anda kendimi rahat ve şanslı hissediyorum zira sol burun deliğim tamamen tıkalı ama sağ tarafın yüzde ellisi açık.

    Bu hastalığın rahatlatıcı bitkisel bir çözümü yok mudur?
  • Enthris kullanıcısına yanıt
    Buraya gelip işe yaramıyor diye ağlamak işe yarıyor heralde bu kadar kişi artıladığına göre
  • kronik alerjik var bendede, sıcağı hiç sevmiyorum, gece cam çerçeve açık yatıyorum sürekli temiz hava ve esinti olması lazım ağız kuruluğu ve burun kuruluğundan dolayı gecelerim yıllardır zehir oluyor. 3 kere burun ameliyatı oldum düzelmesi için ama nafile 30 yaşına geldim bu yaz daha beter olacak havalar ne yapacağım bilmiyorum.

    bir arada nem makinası aldım iyi gelir diye daha beter oldum, sprey kullanmak istemiyorum bağımlı oluruz diye çok çok beter bir durum. özellikle geceleri eziyet benim için.

    gece rahat uyuyayımda gün içini düşünmüyorum artık :(

    benim gibi olanların ilacı ne acaba :(
  • Bağışıklığın zayıflaması bozulması demek değildir bozulma demek olsaydı bozulma derdik niye zayıflama diyelim sizin mantığınızda organ nakli olanlara yada kemoterapi gorenlerin bağışıklık sistemini bozuyorlar mi ilaçlar çünkü bağışıklık sistemini zayıflatici ilaçlar veriliyor o zaman sizin super mantiginiza göre kemoterapi gorenlerin herseye alerjisi olması gerekir yada aids olanlar herseye alerjik olması gerekir

    Zayıflaması immun sistem hücrelerinizin baskilanmasi sayısının azalması vb demektir

    Alerji immun sistemin bir şeye aşırı reaksiyonudur
  • Zyrtec içip uyuyorum :D
  • Ben yaklaşık 1,5 aydır rupafin kullanıyorum. son 2 haftadır da gözlerim ve geniz aktıntım çok kötü duruma geldi. gözlerim sürekli akıyor.
  • Bende de baharda alerji artıyor. Fakat test yaptırdım polene alerjim çıkmadı. Kedi kılı ve mite lara var. Yalnız 3 aydır diyet ve yürüyüş yapıyorum. Daha çok ketojenik beslenmeye özen gösteriyorum.Karbonhidrat alımım günlük %25 lere düştü. İçinde katkı maddesi olan bütün gıdalar hayatımdan çıktı. Çok sade besleniyorum, salata ve protein,et balık tavuk yumurta peynir vs...Geniz akıntısı kaşıntısı, göz kaşınması hiç olmadı bu süreçte. Alkol de çok az 2-3 haftada bir aldım. Yalnız alkol alınca kesinlikle ertesi gün alerji belirtisi başgösteriyor. Hafif de olsa mutlaka oluyor. Vücudum zayıf mı düşüyor bilemiyorum. Beslenmenin bu kadar farkedeceğini hiç düşünmezdim. Zaten alerjiyle ilgili bir amacım da yoktu diyet yaparken. Değişikliği farkettim ama. Diyeti ne zaman bozsam, katkı maddesi olan gıdalar tüketsem alerjim başlıyor.
    Çocukluğum bahçeli bir evde kedilerle geçti. Ama 30 lu yaşlarda kedi sevemez oldum. 20 li yaşlarda bu geniz akıntısı vs.. başladı. Hazır gıdalarla zehirliyorlar bizi,kimyamızla oynuyorlar, bunu net olarak söyleyebilirim.




  • Proprietor P kullanıcısına yanıt
    Bagisiklilik sistemi cok komplike bir yapidir bir çok şeyle bağlantılıdır. Size detay veremeyeceğim. Kötü yaşam koşulları sistemin bir bölümünü zayıflatıyor ve geri kalan sistemin işleyişi bu zayıflık yüzünden bozuluyor. Antihistaminikler sistemin çok ufak bir kısmı olan histamin salımını engelleyerek çalışıyorlar. Yani sizin dediğinize göre antihistaminikler bağışıklık sistemini zayıflatıyor :D hayır. Sadece belirli kısımlar baskılanır. Asıl sorun yediğimizde içtiğimizde soluduğumuzda.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: stylerbb

    Bende de baharda alerji artıyor. Fakat test yaptırdım polene alerjim çıkmadı. Kedi kılı ve mite lara var. Yalnız 3 aydır diyet ve yürüyüş yapıyorum. Daha çok ketojenik beslenmeye özen gösteriyorum.Karbonhidrat alımım günlük %25 lere düştü. İçinde katkı maddesi olan bütün gıdalar hayatımdan çıktı. Çok sade besleniyorum, salata ve protein,et balık tavuk yumurta peynir vs...Geniz akıntısı kaşıntısı, göz kaşınması hiç olmadı bu süreçte. Alkol de çok az 2-3 haftada bir aldım. Yalnız alkol alınca kesinlikle ertesi gün alerji belirtisi başgösteriyor. Hafif de olsa mutlaka oluyor. Vücudum zayıf mı düşüyor bilemiyorum. Beslenmenin bu kadar farkedeceğini hiç düşünmezdim. Zaten alerjiyle ilgili bir amacım da yoktu diyet yaparken. Değişikliği farkettim ama. Diyeti ne zaman bozsam, katkı maddesi olan gıdalar tüketsem alerjim başlıyor.
    Çocukluğum bahçeli bir evde kedilerle geçti. Ama 30 lu yaşlarda kedi sevemez oldum. 20 li yaşlarda bu geniz akıntısı vs.. başladı. Hazır gıdalarla zehirliyorlar bizi,kimyamızla oynuyorlar, bunu net olarak söyleyebilirim.
    kesinlikle. ben de kışın beslenmeyi bozunca hemen burnum akmaya başlıyor.




  • Ben 7 yıldır Ankara'dayım. 7 yıldır her sen 19 mayıs civarında (müzeler haftası boyu :)) bu hapşırık krizleri vuruyor. Günde 150-200 kere hapşurur mu bi insan. Krizler gelince o gün başka bir iş yapacak halim kalmıyor. Ne yaptıysam da geçmedi. Bi önerisi olan olursa çok makbule geçer
  • Hocam bilginiz var ama yanlış eksik bilginiz var

    Güldüğümüz yerden başlıyayım ben tam olarak nerede antihistaminikler bağışıklık sistemini zayıflatıyor dedim onu gösterirseniz sevinirim

    Benim dediğimi ya anlamadınız ya okumadınız

    Ondan sonra antihistaminikler histamin salınımını engellemez reseptörlerini bloklar mesela ilk sayfada, yazdığınız antihistaminik h1 reseptör blokoru

    Ondan sonra histamin dediğiniz bir otokoiddir

    Bagasiklik sistemi dediğini şey immun sistemdir vücudu zararlı etkilerden korumaya çalışır

    Aslında bunların hepsini size tek tek otokoid nedir immun sistem nasıl işler antihistaminikler nasıl etki gösterir vs anlatmak isterim ama yeterli vaktim yok
    Olsa anlatırdım teker teker ama yine de bir araştırın googledan bunları
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.