Şimdi Ara

Bahar ve polen alerjisi sezonu açıldı hayırlı olsun (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
247
Cevap
9
Favori
18.276
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
40 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: oarse

    aynı sıkıntı bendede var ne kullanalım.? şimdi alegramı-desmont'mu-sinüs'mü-singulairmi-aerius'mu-levmont'mu
    aerius dan başla denemeye. kimse bilemez senin icin hangisinin iyi calisacagini. herkes farklidir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunun çözümü yağmur arkadaşlar.Yağmur yağarsa ortalık rahatlıyor
  • 32 yaşındayım. Kendimi bildim bileli kış ayları hariç hep burnum akar, hapşururum, damağım kaşınır ve yorgun düşerdim. Babamda da aynı durum olduğu için pek dikkate almamıştım ancak son 2-3 senedir hastalıktan (bronşit vb.) ayağa kalkamayınca ve göğüs doktorunun bu hastalanmamın alerji ile ilgisi olabileceğini söylemesi üzerine immünoloji anabilim dalında bir hocaya gittim. Detaylı alerji testi sonucu çoğunluğu polenlere olmak üzere pek çok şeye alerjim çıktı. Doktor aşı tedavisi önerdi. İlk başlarda haftada bir ve az dozla başladık. Şimdi 3 haftada bir oluyorum ve doz da arttı. Aşıya başlayalı 8-9 ay oldu ve inanılmaz rahatladım. Eski şikayetlerimden hiç eser kalmadı. Doktor en başta aşı tedavisinin 3 sene süreceğini söylemişti ancak sanırım tedavi hiç bir zaman tamamlanmayacak. Ömrüm boyunca yada sıkılana kadar 3 haftada bir bu aşıyı olacakmışım gibi bir his var içimde. Aşının kalıcı tedavi etmediğini sadece etkili olduğu süre boyunca baskıladığını düşünüyorum ama herşeye rağmen inanılmaz işe yaradı bende.




  • Of offff benim alerji bronşit ile birleşiyor astıma doğru götürüyor... çok fena çooook. Bende bir kaç sene oldu ortaya çıkalı. En sevdiğim mevsim kesinlikle kış ve biraz da son bahar...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bende bu lanet dertten muzdariptim hatta gözlerimi bile açamadığım zamanlar oluyordu. Hapşırık krizlerini sormayın resmen ciğerlerim boğazlarım parçalanacak duruma geliyordu. 4-5 doktora göründüm sonra cerrah olan bir dostumun tavsiye ile Aydın Atatürk devlet hastanesinde görevli kbb Cihaz beye gittim. tomografi çekildi. Bu arada 3 senedir burnum tamamen tıkalı 1 seneye yakın zamandır koku alma duyumu tamamen kaybetmiştim. Ara sıra sağ burun deliğinde kısıtlı da olsa nefes alabiliyordum. Neyse Burnumun her yerini saran polipler görüldü. Allahtan koku almamı sağlayan kısımda bir hasar yoktu. Bu durumda ameliyat olamayacağımı öncelikle ilaç tedavisine başlamam gerektiği söylendi. Prednol ve rinobek ilaçlarını kullanmaya başladım ve tadaaa ilaçları kullanmaya başladıktan sonra burunum tamamen açıldı. İşin ilginç yanı şu anda tabiri cazise her yerde havanimsi bir polen yağmuruna rağmen en ufak bir alerjik belirti yok. 2 haftaya da ameliyat olacağım ve poliplerden tamamen kurtulacağım. Merak edenler için kesme biçme yok direk burundan giriyorlar. Sanırım bu poliplerin de alerji üstğnde baya etkisi var. Ya da o şekilde semptomlar göstermeye neden olabiliyor.




  • Bende bu sorundan müzdaribim. Son 5-6 aydır iyice tıkanıklığım var. Ne nefes alabiliyorum tam anlamıyla,ne de yediğim içtiğimin tadını alabiliyorum. En çokta 5 aylık bebeğimin o mis kokusunu alamıyorum ona üzülüyorum :( Çorum'da yaşıyorum. Burdaki Kbb'de ilaç,sprey tedavisi uygulandı ancak sonuç yok. Polen ve bir sürü şeye alerjim var,göğüs hastanesinde bakıldı. Orda da ilaç ve sprey yazıldı daha önce. Hepsi kısa süreli ve tam çözüm olmadı bugüne kadar. En son ay başında tomografi çekildi. Beynin ön tarafında ve bütün burunda polip tespit edildi. Ameliyat denildi.Ancak burda yapacak doktor yok. Tavsiye üzerine ayın 21'inde Ankara Hastanesin'de Ramazan Öçal'a gittim. O da aynı şeyleri söyledi. Ameliyat dedi. İstiyor musun diye sordu,tekrarlama ihtimali var dedi,burda da demişlerdi zaten. Bende en azından rahatlamak için istiyorum dedim. EKG çekildi,Kan verdim ve anestesi uzmanına gittim. Ameliyat için bayramdan sonra haziran sonu gibi tam gün belli olacak. Haber bekliyorum şuan. Ramazan bey Levokast ve riconil yazdı. Ameliyata kadar olan sürede kullanıcam. Bi nebze rahatlama oluyor her zamanki gibi ilaçlarla ama bir süre sonra tekrar başlıyor. Bir hayli ilerlemiş durumda sanırım hastalık. Aynı ameliyatı olup rahatlayan var mı aramızda? Ne tavsiye edersiniz? Bu şekilde yaşamak çok zor. Yürürken konuşulmuyor,merdiven çıkarken çok zorlanmıyorum ama bir tık etkiliyor. Yemek yerken nefes alamadığım için zorlanıyorum. Bir sürü sıkıntı var tabi. En çok korktuğumda akciğer ve kalbe yük bindirip ileride daha fazla sorun çıkması. Doktora sormadan ameliyat süresine kadar Nasorinse tarzı apilatör tavsiye eder misiniz?




  • Son 1 hafta 10 gündür ben de fena halde hapşırıyorum. Evden çıkasım yok gerçekten. Ankara'dayım. Yağmur lazım bize. En azından bana. Geçen sene neredeyse hiç hissetmemiştim alerjiyi. Bu yıl yağmur duasına çıkacağım biraz daha zorlarsa. :)
    İlaç bilmem ama burnun için "Sinomarin" kullanabilirsin. Gerçek deniz suyu, Göğüs Hastalıkları doktoru tavsiye etmişti bana.
  • Gözlerin kızarması ve kaşınması da dahil mi bu alerjik belirtilere?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle alerjiye özellikle solunum yoluna bağlı alerjiye önlem almak imkansız. Bu konuda ortalama 15 yıldır çile çekiyorum ve tek çözümüm alerji ilaçlarım. Lise ve üniversitemin ilk yıllarında XYZAL adlı ilacı kullanırken bir süre sonra hiçbir tesiri olmamaya başladı ve daha sonra yine doktor reçetesi ile Desmont ve Duact kullanmaya başladım. Sanırım kullandığım en etkili ilaç Desmont. Eğer diğer antihistaminikler işe yaramıyors doktorunuzla bu durumu görüşüp bu ilaç hakkında ki düşüncelerini sorarak yazdırabilirsiniz. :)
  • 1 yıl düzenli spor ve sağlıklı beslenme ile kurtulduk bu beladan. Şimdi ne bir burun akıntısı nede hapşırma hiç bir sorun yok. Hatta bizim bahçedeki otların arasında takla atıyoruz. Otların içinde şu ucunda yuvarlak pamuk gibi bir bitki varya ultra polen diyorum ben ona onların içinde takla atıyoruz. Yine sorun yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Red_devil33 -- 23 Mayıs 2019; 16:38:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-3E41C059B

    alabiliyorsun recetesiz. seni keklemişler.

    Alıntıları Göster
    evet arkadaşlar bugün başka bir eczaneye sordum alabilirisiniz dedi ve aldım. diğer eczane şerefsizlik yapmış

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de 3 senedir basladi bu lanet burun tikanikligi.. burda yazilan cogu ilaci kullandim.. ege univ de 3 sene once test oldugumda polen cimen toz akarina belirti cikti..

    3-4 aya yakindir gene burnum tikali.. gecen hafta hstame de kortizonlu igne yedim alerjik
    Rinit spreylerini de devamli kullaniyorum lanet ettim.. kbb ozel dr lara da gittim Ameleiyatlik birsey yok diyorlar ancak gece nefrs alamamaktan uyuyamadigim gunler oluyor ve son 4 aya yakindir her gun boyle..

    Simdi inadina izmir den Ödemisteki bahce evine geldim motorlu tirpanla ot biciyorum s..m boyle alerjiyi..

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Fixdual 5mg/10mg film tableti bu konuda tek geçerim ve her sene mutlaka 1 kutu alırım.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • tazmannia T kullanıcısına yanıt
    Hocam Benim de yaş 34 son 5 yıldır astım boyutundan vurmaya başladı. Gün içinde nefesim çok sıkışıyor ve sadece ventolin inhaler fayda veriyor ama o da sonrasında çok balgam yapıyor. Siz ne kullanıyorsunuz astım İçin

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • allerjik astım sıkıntısı yaşayanlar sizler ne kullanıyorsunuz ? Çözüm önerileriniz nelerdir

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Risonel sprey tavsiyemdir. Burun içi poliplerim ve burun tıkanıklığı sorunum vardı. Özellikle sabahları uyandığımda üstüste hapşırık seansları olurdu kış dahil. Risonel sprey hepsini çözdü bend.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sabahları maskeli insanlar görmeye başladım. Sebebi polen alerjisimiymiş ya. Aga işiniz zor be Allah sabır versin.
  • Ben de sezonu açtım malesef. Desmont+ nazosfer takılıyorum öyle. Uyku falan yapıyo bazen ama mecburum. İlaç kullanmama rağmen akıyor bazen. Allerjik astıma çevirir diye korkuyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dr_Otis

    allerjik astım sıkıntısı yaşayanlar sizler ne kullanıyorsunuz ? Çözüm önerileriniz nelerdir
    Hocam geçen sene yaşamıştım, benim ciğerlerimi iltahap kaplamıştı, bir ilaç verdiler kapsül(içinde toz var) şeklinde, cihazı var onunla tozu çekiyorsun, 3 haftada geçmişti.
  • Bitkiler sex yapacak diye çektiğimiz derde bak 😞

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.