Şimdi Ara

Bad bios checksum. Starting bios recovery??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
4.077
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar OC yaparken 1.55V 3.7 filan derken birazda gaza geldim..
    ram'leri çektim aşağı 4ghz denemeye karar verdim..
    1.685 gibi bir volt verince makine açılmadı..
    şimdi açılınca "Bad bios checksum. Starting bios recovery. checking for usb device" yazıyor..
    biosun patladığı düşündüm ve usb belleğe attım usb'yi tanıdıktan sonra reading file "A7550AMS.1xx" deyip kalıyor..
    açılırken 4 tane kısa bip geliyor sanırım timer hatası nasıl çözebilirim bu sorunu biosa ulaşamıyorum yardımlarınızı bekliyorum..
    sistem..
    x3 720be
    msi dka790gx
    2x2 mushkin x-redline 1000
    ocz fatality 550w
    8800gt

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NightmarE_6 -- 22 Şubat 2010; 13:21:19 >

Eğitimli insanlar topluma borçludurlar. Bir işin nasıl yapılabileceğini biliyorken bir başkasının yapamadığını görüp susmaları kendilerini yetiştiren o topluma ihanettir
  • anakartın üstündeki cmos clear tuşuyla olmuyor pili söküp taktım olmuyor..
    ramlerin yerini değiştirdim, optik sürücüleri kontrol ettim..
    ne yaptıysam olmadı flashdisk'e bios atıyorum reading file yazıp kalıyor..
    garantiye yollayayım diyorum ama bir yolu olmalı..

Orijinalden alıntı: exeter

Usb ye sadece en guncel bios dosyasini at ismini anakartismi.bin seklinde degistir. (orn p4p800se.bin) bu sekilde okumasi lazim. okumuyorsa aradigi dosya ismine degistir ve tekrar dene...

en güncel bios atıyorum.. fakat ismini ne yaparsam yapayım hep eski halini okuyor dosyanın..
    A7550ams.1xx diye okuyor sonunu bin yaptım yine aynı adını dka790gx.bin yaptım yine aynı..
    dün geceden beri hiç uyumadım kafayı yedirdi makine bana..

edit: anladığım kadarıyla a7550ams.1xx isimli dosyayı arıyor fakat zaten öyle dosya ismi neden çalışmıyor anlamadım..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NightmarE_6 -- 22 Şubat 2010; 10:17:55 >
  • A7550AMS.160 dosyasını arıyor olması lazım. Bu dosyayı anakartınızın driver CD'sindedir. Driver CD'sini takıp bilgisayarınızı başlatın. Bu CD bootlu olduğu için buradan okuyup, bios dosyanızı kurtaracaktır diye tahmin ediyorum.

Bios dosyanızı USB'den okuyabilmesi için, USB cihazın BOOT edilebilir olması gerekir. USB Bellekleri Bootable Yapmak konusunu inceleyin. Siz burayı atlıyorsunuz sanırım. Daha sonra gerekli dosyaları USB'nin içine attığınızda USB'den dosyaları bulup okuyabilecektir.
    "Eğitimli insanlar topluma borçludurlar. Bir işin nasıl yapılabileceğini biliyorken bir başkasının yapamadığını görüp susmaları kendilerini yetiştiren o topluma ihanettir. Bilgi paylaştıkça çoğalır."
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    bios update
    20 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • oc den bios yazılımın zarar göreceğini düşünmüyorum oc den kaynaklanan bir donanım arızası gibi geçmiş olsun..
     Bad bios checksum. Starting bios recovery??

@errör
    msi türkiye ile görüştüm bios'unuz çökmüş yollayın yapalım diyorlar fakat bios için 1.5 ay beklemek çok mantıksız o yüzden çözüm arıyorum..
    telefonda onlarda usb'yi boot edin dedi ama nasıl yapıldığını bilmiyordum öğrendim bu aracılıkla..

• yaw bootable cd gerekmiyor cd yapabilmen icin. sen cd surucunu secondary master yada ide tek ise master yap. ondan sonra cd yi koy ve makinene start ver. bu cd anakartinin orjinal cd si olsun onemli olan o

yaw bootable cd gerekmiyor cd yapabilmen icin. sen cd surucunu secondary master yada ide tek ise master yap. ondan sonra cd yi koy ve makinene start ver. bu cd anakartinin orjinal cd si olsun onemli olan o

hocam yazının tamamını okumadınız galiba..
    bios'a hiç erişemiyorum.. bios'a girebilsem zaten buraya konu açmam o kadar bilgim var..

Orijinalden alıntı: NightmarE_6

quote:

yaw bootable cd gerekmiyor cd yapabilmen icin. sen cd surucunu secondary master yada ide tek ise master yap. ondan sonra cd yi koy ve makinene start ver. bu cd anakartinin orjinal cd si olsun onemli olan o

hocam yazının tamamını okumadınız galiba..
    bios'a hiç erişemiyorum.. bios'a girebilsem zaten buraya konu açmam o kadar bilgim var..

Sizde beni anlamiyorsunuz o dosyayi anakartin orjinal cd sinden okuyacak. bootable olmasina kendini boot etmesine gerek yok direk o dosyayi neden arasin boot edecekse??? ben zaten bootable cd olmasi gerekmiyor yazmisim... tak orjinal cdsini yada baska makineden yeni dosyasi ile guncelle( ben asus a780 modelli anakarti yeni bos cd ye sadece biosu yazdim ve okudu baska da birsey yapmadim.)

http://forum.donanimhaber.com/m_29416426/tm.htm
    burada da sizinle ayni sorunu yasayan arkadaslarin anlattiklari var izlerseniz belki bir cozum bulabilirsiniz.

• Hocam en baştada yazdığım gibi sadece usb cihazları okuyor makine..
    denedim cd ile ama olmuyor malesef..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NightmarE_6 -- 22 Şubat 2010; 16:13:43 >
    benim flashdisk'im bir arkadaşımda olduğundan ben ev arkadaşımın kingston marka usb bellek'i ile deniyordum..
    kendi usb bellek'im sandisk cruzer'a atıp denedim ve oldu..
    yardımcı olan herkese teşekkür ederim iyi akşamlar..
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.