Bildirim
bios rom checksun error nedir sorunu

Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü,
1 Mobil

Giriş
-
bios pili bitik büyük ihtimalle. değiştir bence. -
BIOS ROM checksum error - System halted: BIOS çipindeki bir hatayı gösterir. Çipte fiziksel hata veya BIOS yazılımında bozukluk olabilir. Sisteminizi yeni bir BIOS ile update edin, sorun devam ediyorsa yeni bir BIOS çipi edinmeniz gerekecek. şeklinde bişi buldum burdaki komutlar nedir bu güncellemeyi nsaıl yapabilirim birde bu pilin ismii ne biostan söküp götürürsem bişi olurmu nasıl anlıcam hangi pili almam gerekiyor ismi nedir
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ali Can Karayani -- 6 Ağustos 2006; 13:32:13 > -
quote:
Orjinalden alıntı: Ali Can Karayani
BIOS ROM checksum error - System halted: BIOS çipindeki bir hatayı gösterir. Çipte fiziksel hata veya BIOS yazılımında bozukluk olabilir. Sisteminizi yeni bir BIOS ile update edin, sorun devam ediyorsa yeni bir BIOS çipi edinmeniz gerekecek. şeklinde bişi buldum burdaki komutlar nedir bu güncellemeyi nsaıl yapabilirim birde bu pilin ismii ne biostan söküp götürürsem bişi olurmu nasıl anlıcam hangi pili almam gerektiğini
-
cvp nedir bnm yazıyı kopyalamışsınız ama anlamadım -
öncelikle anakart modeli markası ne inşalah eski bir model değildir onu bir yaz güncel anakartlar bir program sayesinde bu işlemi otamatik olarak yapa bilmektedir yalnız biraz dikat gerektiren bir işlem ve doğru biosu yüklemek gerek bilen birinin yapması tavsiye olunur. .. pil olayı anakartın üzerinde olur 1cm çapında büyük yuvarlak saat piline benzer bios'u kurcalayıpta yanlış birşey yapanlar veya bios kendisi hata veripte sistem hiç açılmadığında o pili 30 saniye ortalama çıkartıp bekletip tekrar takmak süretiyle fabrika ayarlarına döndürme işlemine yarar.. bios yapılan ayarları o pil sayesinde hafızasında tutar..
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X