Şimdi Ara

MSI DKA 790GX anakartımın biosunu güncelleyemiyorum yardım edin lütfen!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
1
Favori
1.753
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • PhenomII 940BE ile birlikte msi dka-790gx anakart aldım.işlemciyi unknown processor olarak tanıyor yani tanımıyor.Bios güncellemesiyle düzelecegini umuyorum.ancak iki sorunum var:
    1.sorun şu ki bilgisayarı normal biçimde kapatıp tekrar acınca "cmos checksum bad" uyarısı ile birlikte
    F1 run setup
    F2 load defaults ibaresi gözüküyor ekranda.
    F2 ye bastıgımda sistem normal calışıyor.Bu "cmos checksum bad" olayı nedir?

2.sorun-msi live update ile en güncel biosu buldum ve dos'a girmeden windows üzerinden güncelleme yapmak istedigimde dos penceresi acılıyor yine "cmos checksum bad" deyip güncellemeye izin vermiyor.

Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum,bios güncellemeyi nasıl yapabilirim?

pc bileşenleri:PhenomII x4 940 be--msi dka790 gx--seagate 500gb sataII--2x2gb kingston hyperx 1066
    --corsair TX 650w psu--

işletim sistemi:sp3 gömülü win xp

Not:sorun bios pilinde değil calışan 3 adet pille ayrı ayrı denedim sonuc aynı,bütün bileşenleri teker teker cıkarıp tekrar saglamca bagladım,ısınma sorunu yok cpu 39 derece mb 41 derece,ramler saglam başka sistemde denendi,tek tek takılıp da denendi sonuc gene aynı.(hatta 1 saat kadar crysis oynadım sorunun bileşenlerde oldugunu düşünmüyorum)

Ekleme:Ben sorunumu hallettim ancak benzer sorunu yaşabilecek olan arkadaşlar için orjinal mesajı değitirmiyorum.Bu konudan elimden geldigince yardımcı olmaya calışacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Gladio_ -- 31 Ocak 2009; 16:17:42 >

• Sitesine girip baktığın zaman indirilebilir bir bios bulunmuyor. Nasıl güncel biosu bulmuş onu anlayamadım.
  • 1.2 den direk 1.6 ya geçerken bu sorun oluyor bunun sebebi 1.6 ile beraber gelen afudos porgramındaki salalklık
    1.5 biosunu ve 1.6 biosunuwww.msi.com.tw support kısmından indir

dos açılışı yapan usb veya disket yarat. Buna 1.5 le beraber gelen afdxxxx.exe ve .160 uzantılı dosyayı koy ve bu dosyayla at biosu

Orjinalden alıntı: tosunermc

1.2 den direk 1.6 ya geçerken bu sorun oluyor bunun sebebi 1.6 ile beraber gelen afudos porgramındaki salalklık
    1.5 biosunu ve 1.6 biosunuwww.msi.com.tw support kısmından indir

dos açılışı yapan usb veya disket yarat. Buna 1.5 le beraber gelen afdxxxx.exe ve .160 uzantılı dosyayı koy ve bu dosyayla at biosu

Aynı sorun bende de var. Sitesinde support kısmını bulamadım ve nette araştırmama rağmen 1.5 bios yok. Elinde olan varsa paylaşabilirmi?
    Platinum serisi için geçmiş bioslar mevcut. Fakat normal seri için sadece live seçenegiyle 1.6 sürümünü bulabiliyorum.
    Normal versiyona platinum biosu yüklesek olurmu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dellino -- 30 Ocak 2009; 10:59:47 >

• MSI in Live updatesi dandik. kendin yap. ben oyle tahmin ediyorum ki dka790gx ile platinum modellerinin biosu aynidir. yaniliyor olabilirim. once iyice bir arastir. bendeki platinum ve soyle biosu flasliyorum.( artik anlamsiz olan floppyi kasama takmadigim icin ...) :
    1-) win98cdsi
    2-) usb flashdisk
    -----

once biosu indir, zipten cikar ve icin klasorun icindeki AFUD4xyz.exe (her versiyonda xyz sayilari farklidir cunku farkli komutlar iceriyor) ve A7550AMS.1f0 ( buradaki f rakami biosun versiyonunu belirtir, mesela v1.6 biosu ise A7550AMS.160 olur, v1.3 ise A7550AMS.130 olur ...) ikilisini flash diskine at.
    simdi flash diskini pc ye takip 98 cdsi ile pcyi boot et . acilista cdromdan baslat, sonrada cikan seceneklerden cdrom destegi olmadan baslat'i sec.
    quote:

A:\

seklinde gorunecek.
    C: yazip entera bas. artik goruntu
    quote:

C:\

seklindedir. C burada flash diskiniz olacaktir mecburen . cunku hdd leriniz sata oldugunda bu eski dos sizin satalarinizi su haliyle goremeyecektir .
    simdi emin olmak icin DIR yazip entera bas. flash diskin icindeki dosyalar listelenecektir. simdi dikkatlice flashdiskine onceden attigin 2 dosyayi yazicaz. yazilis aynen soyle olmali

quote:

C:\ AFUD4xyz.EXE A7550AMS.1f0
    veya
    C:\ AFUD4xyz A7550AMS.1f0
    yazdigin iki bosya arasinda bosluk olacak!

yazip enter a bas ve bekle. bu kadar ayrica 1.6 biosunu yuklemene gerek yok. 1.5 ile ayni zaten. tek fark 1.5 te biostaki cpu feature bolumundeki C1E Support default olarak ENABLE. sen 1.5 i yukleyip sonra ELLE bu kismi DİSABLE yaparsan olur sana 1.6 biosu
    tekrar ediyorum: duz modeli ile platinum modelleri ayni biosu kullaniyorlarmöi bilmiyorum, ama tahminimce aynidir. iyice arastir once

SAMSUNG Galaxy Note Fan Edition

• C:\Program Files\MSI\Live Update 3\FlashUty\AMI\WinSFI

bu programı çalıştır dosyayı göster tamamladıktan sonra restart yap kutusunu işaretle flash la
    kolay gelsin ben böyle yaptım sadece xp de çalışır
  • Önerileriniz ve yardımlarınız için teşekkür ederim.Bende v1.2 den direk v1.6 ya yükseltmek istedigimde checksum bad hatası alıyorum.dka ve dka platinum bioslarının aynı oldugunu biliorum.şimdi versiyon 1,5 bulup yüklemeyi deneyecegim.

Bu dka 790gx için 1,3 ve 1,6 bios versiyonları:

http://www.msi-computer.de/index.php?func=downloaddetail&type=bios&maincat_no=1&prod_no=1625

Buda dka 790gx platinum için 1,0 dan 1,6 ya kadar mevcut bioslar:

http://www.msi-computer.de/index.php?func=downloaddetail&type=bios&maincat_no=1&prod_no=1552

• Sorunu flashdisk ile bios atarak hallettim arkadaşlar.

Bu arada ögrendimki platinum ile normal dka aynı biosu kullanabiliyor.bendeki bios şuan platinum için gecerli olan ver.1.5 biosudur.artık anakart işlemciyi tanıyor ve sorunsuz calışıyor.

Kallavi hocam a ayrıyetten teşekkürlerimi sunarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Gladio_ -- 31 Ocak 2009; 2:42:21 >

SAMSUNG Galaxy Note Fan Edition
  • işlemciyi tanımadığı halde windows'u çalıştırabiliyor de mi? live update 3 diye bi zımbırtı çıkartmışlar basit gözüküyor güncelleme olayı...

http://global.msi.com.tw/index.php?func=html&name=liveupdate3_step
    |AMD Ryzen 7 3700x| |Xigmatek Aurora 120| |Gigabyte B450 Aorus Elite| |Asus GeForce Dual RTX 2070| |Gskill SniperX 32GB DDR4 3200| |Samsung 970 EVO+ 2TB| |Cooler Master 600W 80+| |GamePower Warcry ATX| |Samsung Odyssey G5 27" 2K| |Logitech G102 Prodigy| |Philips SPK8614| |Rampage R36 Drop| |Logitech X-230|
  • quote:

Orjinalden alıntı: Kirk Lee

işlemciyi tanımadığı halde windows'u çalıştırabiliyor de mi? live update 3 diye bi zımbırtı çıkartmışlar basit gözüküyor güncelleme olayı...

http://global.msi.com.tw/index.php?func=html&name=liveupdate3_step

Evet win açılıyor işlemcinin bazı özelliklerini görüyor fakat ismen tanımıyor.Msi live update direk 1,6 bios versiyonunu bulup windows üzerinden update etmeyi saglıyor(?)
    Çok denedim live update ile ama olmuyordu bi türlü.deneyen diğer arkadaşlarda olmadıgını göreceklerdir.Bu yuzden biosu manuel olarak yükleyerek halledebildim sorunu.
    Tekrar ediyorum bende 1,5 platinum biosu yüklü şuanda,daha hiç bi sorun cıkmadı.zaten kallavi nin de dedigi gibi 1,5 ile 1,6 arasında fark yok sayılır.

• windowsu çalıştırması iyi... güncelleme halledilir bi şekilde...
    |AMD Ryzen 7 3700x| |Xigmatek Aurora 120| |Gigabyte B450 Aorus Elite| |Asus GeForce Dual RTX 2070| |Gskill SniperX 32GB DDR4 3200| |Samsung 970 EVO+ 2TB| |Cooler Master 600W 80+| |GamePower Warcry ATX| |Samsung Odyssey G5 27" 2K| |Logitech G102 Prodigy| |Philips SPK8614| |Rampage R36 Drop| |Logitech X-230|
  • Ben live update 3 ıle BIOS guncellemeye calıstım dosyayı ındırıyor tum programları sayfaları kapatıyor MS-DOs ekranı acılıyor ama yukleme yapmıyor hata verıyor.Yardımcı olabılcek var mı?

Benım surumum 1.0 heralde.... 1.6 yapmak ıstıyorum..
    AMDx2 6000+ 3.1Ghz@ 3.4Ghz----MSI DKA790GX V 1.02----2x2Gb CorsAir XmS2 840Mhz----Palit HD4850 512Mb 256Bit---Corsair 520w MOduler PSu--- INSPIRE M2600 2+1 Ses Sistemi---Samsung SynchMaster 2232BW 2ms 22''---WD Elements 500Gb External HDD.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ebolamaxi

Ben live update 3 ıle BIOS guncellemeye calıstım dosyayı ındırıyor tum programları sayfaları kapatıyor MS-DOs ekranı acılıyor ama yukleme yapmıyor hata verıyor.Yardımcı olabılcek var mı?

Benım surumum 1.0 heralde.... 1.6 yapmak ıstıyorum..

Sisteminizde biostan kaynaklı herhangi bi sorun yoksa güncellemeye gerek yok.
    Ama yinede linkteki adımları takip ederek flash disk ile rahatlıkla update yapabilirsiniz.
    live update de bi sorun var direk 1,6 ya yükseltemiyorsunuz sürümü,platinum için verdigim bios linkinden 1,5 i indirip manuel olarak update edebilirsiniz.
    bios linki yukarda buda adım adım update linki:
    http://www.msicomputer.com/support/images/BIOS_FD.pdf

• Arkadaşlar şuan için LiveUpdate 3 ile sürüm 1.5 görünüyor ve 1 dk. içinde biosu güncelledim. Sorun düzeltilmiş sanırım.
    İntel Core i7 4790k - ASUS Z97 DELUXE- GSKILL RipjawsX 1866 MHZ 8*2 RAM- MSI RX 480 8G-Asus Mg279q Monitör Sandisk Extrime II SSD Raid 0- Seagate Baracuda XT 2*2 Tb HDD - CREATİVE Sound Blaster ZxR SES KARTI-LOGİTECH Z5500- COOLER MASTER HAF-X KASA -COOLER MASTER SILENT PRO 1000W PSU ! LG 3D CINEMA 47LW650S TV - SONY BDV-E380 3D Blu-ray 1000W 5 1 -LG G2 C.Tel.
  • Valla bende düzelmedi. Vista x64 kullanıyorum ve "Services not started" hatası vererek BIOS sürümü kontrolü yapamıyor.
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.