Şimdi Ara

b12 ve kolşisin ilişkisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
6.293
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • ben gunde 3 kez kolşisin kullanıyorum , araştırdıgım kadarıyla kolşisin kullanımı b12 vıtamını eksıklıgıne neden oluyormus ..ayrıca b12 vitamini almalımıyım ?

tşk'ler şimdiden.

Orijinalden alıntı: Harmonik-Ortalama

ben gunde 3 kez kolşisin kullanıyorum , araştırdıgım kadarıyla kolşisin kullanımı b12 vıtamını eksıklıgıne neden oluyormus ..ayrıca b12 vitamini almalımıyım ?

tşk'ler şimdiden.

quote:

ben gunde 3 kez kolşisin kullanıyorum , araştırdıgım kadarıyla kolşisin kullanımı b12 vıtamını eksıklıgıne neden oluyormus ..ayrıca b12 vitamini almalımıyım ?

tşk'ler şimdiden.

• Geçmiş olsun sorduğunuz sorunun en doğru cevabını sizi tedavi eden doktorunuzdan almanızda fayda var sakıncası yoksa kolşin tableti hangi rahatsızlık için kullanıyorsunuz gut, behçet, ailevi akdeniz ateşi
    Beklemekten, derman kalmazdı dizde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: espial

Geçmiş olsun sorduğunuz sorunun en doğru cevabını sizi tedavi eden doktorunuzdan almanızda fayda var sakıncası yoksa kolşin tableti hangi rahatsızlık için kullanıyorsunuz gut, behçet, ailevi akdeniz ateşi

doktoruma ulaşmak biraz zor oluyor açıkcası

FMF ( ailevi akdeniz ateşi) için kullanıyorum.
    Gölgenden kaçamayacaksın
  • geçmiş olsun

fmf hastaları için kolşisin mutla kullanılması gereken bir ilaçtır, kolşisin kullanımına engel bir durum yoksa mutlaka kullanmalısınız, yoksa gidişat böbrek yetmezliğidir. b12 vit eksikliğine neden olabilir ama aşırı bir emilim bozukluğu yapmaz, rutin kontrollerinizde doktorunuza vit b12 depo düzeyinizi ölçmesini hatırlatırsanız en doğrusu olur, eksikliği varsa oral yada IM tedavilerle çok kolay yerine konabilir.

tekrar geçmiş olsun...

unutmayın kolşisin fmf te hayat kurtarır.
    Daha Fazla Göster
  • ben de 2 senedir FMf yüzünden kolsişin kullanıyorum.bu sene bir kac aydır vertigo tarzı şikayetlerle doktora gittim tabi vertigo oldugumu söyledi bir tek MR cekerek.yani test filan yapmadılar hareketler verdi bir takım.ama şu var kolsişin kullandıktan sonra hafızamı zayıf hissediyorum kesinlikle.B vitamini aldım ama pek faydasını gördüm diyemem.konsantre bozuklugu ve baş dönmesi yaşıyorum.

• hafıza kaybını bende farkediyorum özellikle arada alkolde alıyorsanız ciddi sekılde fark edılıyor...

son durumum ise doktorumla görüştüm çok önemli bi emilim eksikliği olmadığını b12 vitamini kullanmamamın zararlı olmayacagını soyledı , ama ben eksikliğini hissetiğim için şuanda b12 vitamini kullanıyorum...

evet sizinde dediğiniz gibi fmf hastaları için kolşisin mutlaka tam olarak kullanılmalı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dolmates -- 29 Ocak 2011; 14:20:21 >
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.