Şimdi Ara

Kalp Çarpıntısı - Tansiyon Yükselmesi ve Anksiyete bağı hakkında yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.050
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • 23 yaşındayım. 3 yıldır lanet bir durum yaşıyorum yani kalp çarpıntısını. Daha doğrusu kalp atışlarımı devamlı hissediyorum özellikle hareketsizken özellikle uyurken. Açıkçası saatli bir bombam varmış gibi hayatımı yaşıyorum artık illallah ettim.

Belirteyim ki kalbim hızlı atmıyor, yavaşta atmıyor. Yani bir taşikardi ve bradikardi durumu yok.

EKG, Kan Sayımı, Tiroid, Hormonlar, Böbrek durumu ve renal dropler gibi testler. Son olarak ise efor 10 dakika max 190 nabız. Hepsi tertemiz

Ortalama nabzım gün içerisinde 60 illa 95 arasında.

Ama gelin görün ki kalbim çok kuvvetli atıyor ve bunu hissediyorum özellikle başımda nabız bölgesi. Ara sırada olmuyor devamlı günün her dakikası böyle

Doktorlar bende ciddi bir anksiyete bozukluğu olduğunu söylüyor. Bu durumda tansiyonumu çok yükseltebiliyor gün içerisinde. Bu nasıl bir psikolojik sorunki böyle her an çarpıntıyı yaşatıyor atakla olan bir şey değil mi bu?

Tansiyonum 12/8 gibi değerlerdeyken de çarpıntımı hissedebiliyorum.

Ritm holteri sonuç temiz çıkıyor tansiyonda ise gün içi canlıyken ilaçsız yükselebiliyor ciddi seviyelere ama gece yatağa girip yattığımda uykuda tansiyon çok normal çıkıyor.

Bu durum hakkında bilgisi olan, yaşayan geçiren var mu acaba?

Teşekkürler şimdiden.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Dostum benzer bir durum bende de var, kalbinde, göğüsünde kelebek çırpınışı gibi bir durum oluyor, ağrı,sancı ve kalbi rahatsız bir durum olmuyor. Ben holter de taktırdım hiç bir şey çıkmadı. Tanı: Hipertansiyon, ama bu nabız yüksekliği tehlikeli çünkü kalp duvarın kalınlaşabiliyor. Hatta ailenizde ani kalp ölümü yaşayan var ise kalp pili takacaklardır size. Beloc verdiler bana onu kullanıyorum ve gayet memnunum.

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.