Şimdi Ara

Azerbaycan'in kardes ulke oldugunu dusunenlere sorularim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
2
Favori
1.036
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu sorulari gercekten bu kafa yapisini anlayabilmek ve yeni seyler ogrenebilmek için soruyorum. Elestiri niyetim yok.

1: dis siyasetten ve uluslararası iliskilerden pek anlamam. Fakat bildigim kadariyla turkiye abdnin muttefigiyken azerbaycan rusyanin muttefigi. Bu durumda olasi bir gerginlik veya savasta turkiyenin ve azerbaycanin karsi karsiya gelmesi gerekmiyor mu? Bu nasil kardeslik?

2: eger karsilikli sevginin sebebi turkluk ise, Türkiye'yi orta asyadaki turki cumhuriyetler ile kiyaslayacak olursak, onlarin hem genetik hem de kulturel acidan daha turk olduklarini gorebiliyoruz. Dolayisiyla azerbaycan onca ulke dururken neden turklukten en uzak turk ulkesini kendine dost belliyor? Bana gore bunun asil sebebi elbette ki turkiyenin gucu. Dolayisiyla bizim de turkiye olarak kendimize dost belleyecegimiz ulkenin en guclu ve bize en cok faydasi dokunacak ulke olmasi gerekmez mi? Nicin azerbaycanla dost olalim?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• azerbaycanın kendisi çok türk mü sanıyorsun? onlar da bizim gibi.

• Tamam iste, bu ulkeyle nasil ortak bir bağımız olabilir ki? Turklukten kopmus olmak mi ortak bag?

• quote:

Orijinalden alıntı: jusufk

Tamam iste, bu ulkeyle nasil ortak bir bağımız olabilir ki? Turklukten kopmus olmak mi ortak bag?

kopmuş değiliz. kültürümüzü koruduk. genetik olarak pek türk değiliz sadece.

• Cevap veriyorum, bilmiyorum

• Tensegrity T kullanıcısına yanıt

durust cevap icin tesekkurler. Peki neden hala boyle dusunuyorsunuz?

• Yok aga kimse kimsenin kardeşi değil herşey çıkar ilişkisiiiii. Savaş çıksa bizi ilk vuracak ülkeleri söylüyorum. 1 ingiltere 2 israil 3 yunanistan değil he kanmayın :D

Bae mısır iran ırak suriye

İlk satacaklar

Kıbrıs katar azarbeycan

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Tum Amerika bunu konusuyor.
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Azerbaycan, Sovyetlerden ayrılarak bağımsızlığını ilan etmiş bir devlet. Kendi içlerinde çok fazla Rus yanlısı vatandaşı var. Bakmayın bazen öyle esip gürlediklerine Rusya'dan izinsiz bir şey yapamazlar.

• Devlet seviyesinde ne biz o kadar seviyoruz ne onlar bizi o kadar seviyor. Ayrılıklar çok. Daha çok insanlarımız birbirini seviyor.

• .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lefter62 -- 23 Mayıs 2021; 17:4:10 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Türkiye ABD'nin müttefiği değil. Öyle olsa bile Azerbaycan ile olan "dostluk" çok daha köklü olduğundan herhangi dış 2 etki yüzünden karşı karşıya gelme gibi bir durum olmaz.

Orta Asya'daki Türklerin kültürel açıdan daha Türk oldukları ise saçmalıktan ibaret. SSCB yönetimi altında çoğu asimile oldu. Hala daha kendi siyasetlerini izleyemeyecek kadar Rusya baskısı altındalar. Son 20-30 yıldaki kültürel yozlaşmaya dayandıralamayacak kadar eski bir "dostluk" var arada. Birinci Dünya Savaşı yıllarında kendi canımızla uğraşırken dahi Nuri Paşa'yla birlikte Azerbaycan savunmasına ordu gönderilmiş.

Aliyev'in Elçibey'e hainliği ve kendi saltanatını korumak için Rusya'ya yanlamasıyla araya devlet yönetimleri seviyesinde mesafe girdiği de aşikar tabi.

• Azerbaycan rus müttediği değil ama rusya ondan güçlü olduğundan, üzerinde yaptırım yetkisi var. Aynı bizim amerikanın sözünden çıkmadığımız gibi. Adamlar gelin ülkeleri birleştirek tek devlet tek millet yapak diyor sen gelmişsin ne sallıyorsun burada? Azerbaycan Türkleri bizim orta doğuda tek gerçek kardeşimiz.

• Kazakistan dı sanırım kız kardeşinizi Türk ile mi ne evlendirirsiniz diye soruyor cevaplar akıl karı değil hatta birisi döverim mi ne diyodu

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ek bir bilgi olarak şunu da söylemek lazım, bir Azeriyi çevirip "Türk müsün?" diye sorun cevabı büyük bir ihtimalle "hayır Azeriyim", "Azerbaycanlıyım" falan olur. Bakmayın sosyal medyada insanların gaza geldiğine. Azeri bir kız arkadaşım kendisinin bir Türk erkeği ile asla evlenmek istemediğini, Azeri kızların bizi kaba, saygısız, küfürbaz, maddiyat düşkünü bulduğunu söylüyordu. Aynı şekilde bizim kızların da sorunlu olduğunu, aşırı kibirli ve yalancı olduklarını düşünüyordu.

+ olarak Türkmenler ve Özbekler de kendilerine Türk demiyor Türkmen, Özbek diyor. Öyle sanıldığı gibi turancı falan değil hiçbiri. Hatta iddia ediyorum büyük bir çoğunluğu Türkiye ile birleşmek yerine tekrardan Rusya'ya bağlanmayı kabul eder. Adamlar fazlasıyla asimile olmuşlar zamanında.

• Ortak dilin var ortak kanin var ortak dinin var daha ne istiyorsun dost olmak için

Türküm ama Türkiye dunyadaki herkese cok dusmanca yaklasiyor uzlasi kültürü yok herkesi once dusman goruyoruz sonra dostluk potansiyelini ariyoruz

Halbuki once dost kabul edersin bir yanlisi olursa dusmanim bu benim dersin

Abd ve rusya 2 super guc devlet bunlar ayni sith lordlari gibidir kendi yanlarinda gosterdikleri uydu devletleri yani ciraklarini cikarlari icin tek kalemde siler atarlar bu iki devlet savasirsa biz niye savaşalım birbirimizle

Bunu zamaninda bu ulkenin insanlari aptalca yapti sagci solcu amerikanci rusyaci diye millet birbirini bogazladi

Türkiye'nin artik adam akilli yonetilen devlet ve milletleri örnek almasi lazim mesela almanya gibi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2008 yılında tr azerbaycan ilişkileri neden bozuldu azerbaycandaki türk şehitliğinde tr bayrağı neden indirildi

araştırın

• bi kazakla konustum siz çok türksünüz çekiksiniz falan diyince, hayır ya siz daha türksünüz biz moğola benziyoruz demişti lol.

yani daha türk olmak gibi bir saçmalık yok relax olun

• açmayın-bağıran-karı kullanıcısına yanıt

lol adamlar kendilerine sovyetlerden önce yüzyıllar önce bile türkmen, kazak vs diyordu. asimile olmakla ne alakası var lol

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.