Şimdi Ara

ABD Hakkinda Bilinmeyenleri Anlatiyorum GUNCEL!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
374
Cevap
53
Favori
9.825
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
34 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • silimiştir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tomorrow man -- 7 Nisan 2018; 3:30:7 >



  • Ulaşım

    Hepimiz filmlerde görmüşüzdür, New York metrosuna binen kapşonlu zencileri, metrolarda müzik yapanları vs. Fakat size bişey söyleyeyim mi? Amerika tek doğru dürüst toplu taşıma New York'ta var. Geri kalan tüm şehirlerde berbattır, belki 1-2 istisna o kadar.

    Zamanında ford, chrsler gibi şirketler başkanlara para yedirmiş, bu yüzden toplu taşımayı geliştirmemişler bilerek.
    Mesela los angeles'ta otobüsler sadece şehir içinde belli bir alana gidiyor ve pazarları çalışmıyorlar.
    Arabasız adam işe bile gidemiyor burda. Olaya bak, önce çalışıp araba alacağız ki, işe gidebilelim. Pazar günü otobüs yok diye dağ başında mahsur kaldığımı bilirim.

    Şehir içinde çalışan otobüsler de, aşırı yavaş giderler. 20 km ile falan. istanbula falan laf etmeyin çarpılırsınız lan. Maltepeden taksime 2 saatte gidiyordum en fazla, fakat burada otobüsle taksim-beşiktaş gibi bir mesafe bile 40-50 dk sürüyor adamı ifrit eder.

    Bir de şu var, otobüsler evsiz ve deli dolu. Az parası olan adam zaten araba alıyor, otobüse ya çok fakir evsiz, yada deliler falan biniyor.

    Deli dediğimde dalga geçmiyorum, cidden aşırı derecede deli var burada. Herkes kafayı yemiş ve bunlar genelde insana salça olurlar, kurtulmak zordur.




  • Rez

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eğitim-
    Hepimiz amerikan filmlerinde izlemişsizdir o karma yurtları, o frat partilerini o seksi sorority kızlarını...

    Fakat gerçekler böyle değil... Peki bu gördüklerimiz yalan mıydı? Hayır doğruydu fakat bunlar aşırı pahalı. Tr'deki zengin veletlerinin bir çoğuna göre bile pahalı, eğer gelir durumunuz normalse, seve seve community college'e gideceksiniz ki, bunların alayı b.k gibidir.

    Düzgün öğrenci falan da olmaz, ev kadınları, ezik ezik tipler, psikopatlar falan doludur.
    Yani babanız zengin değilse yada burs alamazsanız ki-burs almak çok zordur- amerikada eğitimin de bir olayı kalmıyor. Buradaki community college'lere gideceğinize tr'deki herhangi bir devlet okuluna gidin, çok daha iyidir.

    Community College'lerden bir üstü ise state university'lerdir. Birçok arkadaşım önce community college'le başlar, orda yeterli kredi alınca state university'ye geçer. Bu şekilde biraz daha az ücret ödemiş olurlar ama yine de çok pahalıdır.

    Tabi student loan yani borç alabilirsiniz üniversite için ama sonra zorlanirsiniz.
    Bir eleman tanıyorum, 100.000 dolar borcu vardı, tabi bunu kapatmak için başka krediler falan da çekti, şu anda kredi geçmişi berbat oldu. Bu da şu, eğer aldığınız borçları zamanında ödemezseniz, amerikada bir daha ne bankalar kredi veriyor, ne kredi kartı alabiliyorsunuz, ne ev tutabiliyorsunuz(çünkü ev sahibi kredi geçmişine bakıyor, kötüyse ev vermiyor) ne taksitle araba alabiliyorsunuz. Bu dediğim eleman doğma büyüme amerikalı ama birkaç kez evsiz kaldı, parkta falan yattı. Üniversite mezunu lan bu adam.

    Yine bu borçlar yüzünden, burdaki kızların birçoğu striptizçilik veya escortluk yapar. Ben mesela okuldan tanıdığım bir kızı strip club'da gördüm, hatun bayağı şov yapıyordu.




  • Olsun yeaa sonuçta Amerikacılar gelir şimdi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • State university'lerin ise ortamı bir nebze daha iyidir, ama okuldan okula değişir.

    Mesela arizona state'in kızları ve partileri efsaneymiş, ben gitmedim ama anlatan çok. Zaten bir okulda ortam olması için frat house ve sorority olması lazım.

    Pardon açıklamamışım, frat house nedir? Hemen bunu anlatayım.

    Frat House, bir nevi öğrenci klubüdür. Kampüste güzel 3-4 katlı evleri vardır bunların, okul verir, içinde istedikleri gibi yaşarlar. Mesela Neighbors filmini izlerseniz görebilirsiniz.

    Bu frat'lere katılmak zordur, genelde ilk sene size işkence ederler, pis şakalar falan yaparlar. Bunlara katlanırsanız diğer senelerde ortamcı olursunuz ama dediğim gibi katlanmak zordur. Frat'e katılmak için öncelikle bir konuda iyi olmanız lazım okulda, mesela spor, sanat vs. Sonra frat başkanı size davetiye gönderir, kabul ederseniz bunların sınavları falan vardır, onları geçmeniz lazım.




  • Ben birkaç frat'den davet aldım ama katılmadım. Bu yaştan sonra amerikan bebelerinin psikolojik tacizlerine mi katlanıcaz lan, ama frat'e katılmanın en güzel yanı şudur beyler, sorority kızları genelde frat boy'larla takilir.

    Sorority nedir? Bunlar da frat'lerin kız karşılığı gibi bişey. Bunlarda evlerde beraber yaşarlar ama geneli direkt kezbandır.

    Yani ağır makyajlı, kaşar giyinmesine rağmen namuslu takılan, sadece statülü erkeklerle yatan aslında çok kaşar kızlardır.

    Şu alabama'da bir sorority:

    https://www.youtube.com/watch?v=KudwS5U9ouA

    Bu kaşarlardan biriyle cikmistim bir hikayeler anlatıyordu aklınız durur. Okulda frat boyların seks oyuncağıdırlar ama üniversite bitince hemen düzgün maaşlı, ezik, sesi çıkmayan bir beyaz amerikalıyla evlenirler ve çocuk doğurup salarlar. Sonrada büyük ihtimal kocalarını aldatırlar zaten. Ezik tiplerle evlenmelerinin sebebi ise kocalarını kontrol etmek istemeleridir, adamları kukla gibi oynatırlar.

    Birde fabrika üretimi gibi tipleri, zevleri, yaptıkları şeyler bile aynı olur.




  • Ama adı Amerika yeaaaaaa.s.s.s.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Olsun yea sonuçta Amerika

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Inciden alıntı bu

    http://www.incisozluk.com.tr/w/amerika-n%C4%B1n-%C3%B6teki-y%C3%BCz%C3%BCn%C3%BC-anlat%C4%B1yorumm/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Goblin Mind -- 1 Haziran 2016; 20:40:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Goblin Mind

    Inciden alıntı bu


    orda ben anlatiyordum zaten panpa
  • arizona hakkında party vooow

    https://www.youtube.com/watch?v=JVz18pzDI0c



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-35D1D8426 -- 1 Haziran 2016; 20:39:54 >




  • Kızlarını biraz anlatayım. Amerikan kızlarının her ırkı farklı olsa da genel bazı özellikleri vardır, önce onlara değineyim, sonra her ırkı tek tek anlatacam.

    Amerikan kızları bencildir, özgürlüklerine düşkündür ama aynı zamanda da aşırı kıskançtır.
    Mesela sevgilin seni aşırı kıskanır, tek başına partilere göndermek istemez ama kendisi her yere gider. Evde sadece kendine yemek yapar, yer seni sallamaz. Kendi kendine plan yapar çıkar gider. Bunlar hem benim yaşadıklarım hemde başka arkadaşlardan duyduklarım, geneli aynı.

    Birde mesela bir partidesiniz, kızın biriyle öpüştünüz. Bu bişey ifade etmez, 2 dk sonra gider başkasıyla yiyişir, siz yine kızla öpüşmek için zorlarsanız "ucube" olursunuz. En ufak zorlamaya bile gelemezler.

    Kızla öpüşmeyi bırak, birlikte oldunuz ama bu bile kızla bir daha görüşeceğiniz anlamına gelmez. Canı ister ve başkalarıla birlikte olur, canı ister sizi yeniden arar. Bunlar amerikan kızları için doğaldır.




  • Kızlardan devam ediyorum. Irklarına göre kızları anlatacağım, her ırkın kendine göre bir tarzı vardır. Burda amerikaya göçmen olarak gitmiş çinli, koreli vs anlatmayacağım direk amerikada doğmuş kızları anlatacağım.

    1-)Asyalı kızlar.

    https://www.pinterest.com/pin/436708495093915323/

    Bunlardan bana direk davet gelmedikçe hayatta konuşmam veya asılmam. Amerikanlar genelde şişman oldukları için ve bunlar genetik olarak zayıf oldukları için, havalari çok kalkıktır. Ağır makyajlı ve salak salak saç renkleriyle gezerler. Özentidirler.

    incecik, cartlak ve dayanılmaz bir sesleri vardır. En büyük hobileri erkeklere az yüz verip, sonra tersleyerek ego tatmini yapmalarıdır, asyalı erkekleri pek beğenmezler ama yinede herkesle flörtleşip sonunda asyalı erkeklerle takilirlar.




  • Panpa sozlukte degiliz partlari uzun tutsana .

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2-) Siyahi Kızlar



    Bunlar genel olarak cana yakındır, sıck kanlıdır. Özellikle siyah saçlı,esmer ve renkli gözlüyseniz sizi çok beğenirler. Bunların kötü özelliği ise tabiki hepsi değil ama siyahilerin yetersiz eğitim almaları meşhurdur, sizi fıtık edebilirler saçma laflarıyla.

    3-) Hintli kızlar

    Bunların güzelleri çok güzel, çirkinleri ise çok çirkindir ortaları yoktur.
    Ben şahsen hintli kızla hayatta çıkmam, çünkü bunlarda doğululuktan olsa gerek bizim kızların tüm kötü özelliklerinin fazlası mevcuttur.

    -Kendilerini çok beğenirler(dedeleri hindistanda tuvalet bilmiyordu, bu neyin havasi?)
    -Çok nazlıdırlar.
    -Genelde beyaz kızlara çok özenirler ama aynı zamanda da hint milliyetçisidirler.
    -Pis olma olasılıkları vardır, kültürleri öyle, kötülemiyorum.
    -Hintli değilseniz sizi takmazlar büyük ihtimalle

    4-) Beyaz kızlar.

    Beyaz genel olarak avrupa kökenli insanlara verilen addır.

    Beyaz kızlar benim amerikadaki şahsi tercihimdir. Bunlara yaklaşırken en önemli olay rahat olmaktır. Mesela burda bizdeki gibi kesişme olayı yok. Bir partide kız sana bakıyor, sende ona baktın ama bunu uzun tutarsan, hemen"ıyy garip herif"derler. Gidip "Hi"diyeceksin.
    Terslenirsen sallamayip arkadaşına yazacaksın.
    Benim tecrübelerime göre en kolay kızlardır, bide bunların iyi aile versiyonları vardır, çok zengin olmayan ama üst-orta seviye, hafif muhafakazar ailelerden gelenleri idealdir.

    Hafif "kötü çocuk" imajı yaparsanız, rahat etkilersiniz bunları, ama sevgili olmak zordur adamı bezdirirler, dırdırları çoktur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tomorrow man -- 1 Haziran 2016; 20:48:35 >




  • Türklere ve Türkiye'ye Bakış

    Evet panpalar geldik önemli meselerden birine. Amerika'da malesef türkiye'nin pek iyi bir imajı yok. Bunun nedenleri ise;

    1-) Amerika'nın avrupalılardan gelmesi, ve osmanlıdan beri avrupalıların bizden nefret etmeleri.

    2-)Buradaki ermeni lobisi. Ermeniler burda çok güçlü ve saçma sapan yalanlar atmalarına rağmen herkes inanıyor.

    3-)Dünyadaki kötü islam imajı. Amerikadaki birçok kişi müslüman deyince ışidci tarzı bişey sanıyor, süper cool tipime rağmen türk olduğumu duyunca bir kız "4 karın var mı?"demişti. Yok ebesinin demiştim.

    4-)Uzun Adam. Adam bizim zaten az olan iyi imajımızı radikal islamci yapti.

    New York, Los Angeles, Miami gibi yerlerde türklere pek bir ırkçılık yok, çünkü sallamıyorlar ama seattle civarları, amerikanın iç bölgelerinde falan türk olmak suç.

    Ben zorda kalmadıkça türk demiyorum, çünkü cidden insanın başına bela açılabiliyor, benim başımdan çok olay geçti ilk geldiğimde.

    Birde amerikanlar ukaladır, herkes herşeyin en iyisini bildiğini düşünür ve herşeyin en iyisinin amerikada olduğunu savunur. Sen türkiyeyi anlatsan bile inanmaz, "he he çok iyiymiş"der, inanmış görünür ama sen gittikten sonra "lanet türke bak, beni kandıracak aklınca"der.

    -Yemek Kültürü-

    Evet arkadaşlar, bunu zaten her amerikaya gidenden duymuşsunuzdur ama yemekleri sağlıksız ve lezzetsizdir. Et ve kızartma ağırlıklı beslenirler. Burda tr'den az yememe rağmen tr'deki halimden 5 kg daha ağırım.

    Birde tatlı ve tuzlu karıştırmaları vardır, çoban salataya portakal, çilek doğrayabilirler veya şekerli turşu diye bişey var burada iğrenç.

    Pizzalarında da bi olay yoktur, zaten domuz yemiyorsanız etli pizza bulmanız da zordur. Tr'ye geldiğimde aç gibi pizzaya falanda saldırıyorum, bizimkiler geliştiriyor yemekleri, pastırmalı, kavurmalı vs ama burda genelde 2 çeşit pizza var 200 yıldır. Pepperoni ve Cheese pizza.

    Yemekten devam ediyorum, toprakları bizim ülkemize göre verimsizdir, bu yüzden sebze meyveleri de saman gibidir. Bir de bu tohumlarını bize satıyorlar, türkiyeninde sebze meyvesini bozdular lan.

    -Dejenerelik-

    Evet belki bu evrensel şuan, türkiyedeki scorp kaşarları vs ama bunlar hep amerikan kültüründen çıkıyor. Scorp kaşarlarının alasını görebilirsiniz burada, genc kızlar tül şort, altında siyah tangayla falan geziyor, memeleri açık vs.
    inanmayanlar çok ama ben illüminatinin gerçek olduğunu düşünüyorum ve özellikle disney channel vs gibi yollarla dünya gençliğini bozuyor, zaten miley cyrus gibi disney yıldızlarının kafayı yemesi de bu yüzden. Beyin yıkamaya ve baskıya dayanamıyorlar belli bir süre sonra.

    Dejenerelik demişken, burda teenage mom diye bir olay var.

    13-14 yaşındaki kızlar, aynı zamanlarda birçok elemanla sevişiyorlar ve hamile kalıyorlar. Lisedeyken bebek bakıyorlar, tabi o kaşarlıkla yetiştirdikleri çocuklarda geleceğin kaşarları oluyor. Bebeklerin babaları bile belli değildir genelde.

    Bizim kızlarda bunlara özeniyor, çok güzel bir nesi yetişiyor aferim.




  • Hocam sen sunlari bosver de nasil amerikaya gittin onu anlati ver.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet biraz da size büyük amerikan evlerinden bahsedeyim.
    Hani amerikan filmlerinde izlediğimiz şu tarz evler.

    http://www.reddoorprop.co...oads/2009/11/37732119.jpg

    Bunlar şehir merkezlerinde olmaz, suburb denilen şehir dışındaki uydu mahallerde olur.

    Bknz suburb

    http://static1.squarespac...51679193906/?format=1500w

    Şimdi beyler, sıradan bir türk genci bu suburb'de kafayı yer. Tamam çok güzel, geniş bahçeli evleri olur, çocuklar dışarda oynar, bisikletli çocuk gazete fırlatır falan ama,
    Bu suburb'lerinde ne bir cafe, ne bir bar, nede bir market olur.

    Suburb'te yaşayan aileler arabayla gidip haftalık veya aylık alışverişini yapar, sacma sacma kurslara katılır (buz pateni, golf, tango vs) ve bu kurs arkadaşlarıyla sadece kursta görüşürüz. Yani atıyorum tango kursundan tanıdığın arkadaşlarını bara davet etmezsin, etsen de gelmezler zaten, sadece tangoya gelirler. Biraz robottur bunlar.

    Neyse suburb demiştim, dışardan çok güzel görünür bu suburbler ama içinde yaşamak inanılmaz sıkıcıdır, birde arabanız yoksa yan basarsınız. Ne markete gidebilirsiniz, ne şehire gidebilirsiniz, nede arkadaş bulabilirsiniz, çünkü gençler genelde buralarda takılmaz.

    -Amerikanın Çürümesi-

    Beyler Los Angeles'ı ve ünlü Hollywood caddesini bilirsiniz.

    http://www.californiafood...oads/2014/05/DSC00027.jpg

    http://www.from-us.com/bl.../Hollywood-Boulevard.jpeg

    Hollywood ünlülerinin yıldızlarının olduğu Los Angeles'ın en önemli, en bilinen caddesi...

    2 sene önce gittiğimde bile buradaki birçok dükkan kapanmıştı, bizim istiklal'in en beter halinden bile daha kötüydü, kaldırımda evsizler yatıyor ve o ünlü yıldızlar caddesinde yere pisliyorlardi. Bu sene gittiğimde ise durum daha da vahimdi, ilk linkteki Chinese Theatr ve çevresindeki birkaç dükkan haricinde heryer batmış, Los Angeles gibi dünyanın başkenti sayılan bir şehrin en önemli caddesini evsizlerin kusmukları ve pislikleri kaplamıştı. Abarttığımı düşünebilirsiniz, fakat Detroite bir bakın. otomotiv endüstrisi çöktükten sonra, post apokaliptik gelecek oldu.

    http://img.memecdn.com/da...t-you-scary_o_1690521.jpg

    http://i.dailymail.co.uk/...6000005DC-635_634x410.jpg




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Saçma10

    Hocam sen sunlari bosver de nasil amerikaya gittin onu anlati ver.

    Universite ile dostum.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.