Ayda 10 bin lira bile çöp
-
-
eve ama 15 bin iyi para
enflasyon ani artış dolar vs vs şu an sıkıntı gerçekten, öncelik geçinmek, sürekli ihtiyaçlar. en azından enflasyon oranında maaşlara zam yapıldıkça, enflasyon da gerilerse (fiyatlar düşmez, aşırı artmasın yeter) yine ev almak araba almak (ki hayatın anlamı bu da değil ama neise) bi nebze kolaylaşabilir.
en uygun yudum 4 litre ayçiçek yağı da 116.80 liraymış sanal markette. 5 litre 200 liraya yaklaşmış.
-
tek kişiye yeter
1 kişicik fazla olsa üzer
-
asgari ücrete çalışanlar nasıl geçiniyor benim tek merak ettiğim bu
-
istanbul da 1+0 vermezler 1 milyona. 10binle ot gibi yaşayıp kenara 4k atmayı başarsan yılda 50k. 4-5 yılda enflasyonla alacağın araba 2 katına çıkar 10 yıla bi araba alırsın belki.
edit: 4 yıl önce 150bin birikimime mercedes c180 oluyordu şuan sıfır araba vermiyorlar buradan hesap et.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ofsayt Bozan Stoper -- 12 Mart 2022; 0:49:46 > -
Ne yaptın tüm parayı tl olarak mı tuttun bari döviz alsaymışsın
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
araba almak her zaman zordu bu ülkede. Asgari ücret ve ortalama maaş dolar bazında değişiklik göstermedi pek araba arttıysa maaş da arttı alım gücü değişmedi o kadar çok
-
Gerçekten öyle 10k artık para bile değil ancak karın doğurur
İnsanın tüm enerjisini alıyorsun
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Ayda 10 bin ile geçinen aile varsa net sürünüyordur. Evliyim eşim iş arıyor. 10bine sadece yaşıyoruz. Kira, faturalar ve yemek. Bu duruma düşürenleri havale ediyorum.
10 binden az kazanan zaten surunuyordur , borç içindedir
10 bin anca tek kişi veya iki kişiye yeter haystta kalmak için
Kardeş sende YUDUM alma Şok marketlerinde 5 kiloluk yağ 145 TL
Nasıl salladin , anlatamam.
Araba almak hiç zor değildi , borca girilip ev de alınırdı bir şekilde odeniyordu.
Kimsenin geliri ev araba fiyatlarındaki kadar artmadı , küçük bir girişimci kesim hariç
Yine de zordu hocam asgari ücretli çalışan biri hiçbir zaman araba alamaz bu ülkede. Hiçbir zaman bi İsviçre değildik
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
yok be. anca hayatta kalırsın ama yaşayamazsın. kendini çok zorlarsan her ay 6 bin kenara koysan diyelim (her ay daha da zorlaman gerekecek bunu yapabilmen için), 1 yıl sonra elinde 72 bin lira olur ev/araba kredisine girebilir misin bu birikimle. o 72 bini toplamaya başlamanla topladığın gün arasında da reelde %60+ değer kaybedecek zaten yani atıyorum 12.03.2022 nin 72k'sinin 12.03.2023 te 29k kadar bile değeri kalmayacak, sen de 1 yıl boyunca o parayı biriktirmek için yırtınmanla kalacaksın
-
asgari ücretli eskidende sıfır araba alamazdı ama 1000 tl ye yürüyen doğan alınabiliyordu.
asgari ücret 800 falandı.
2011 de toyota corolla orta seviye donanımlısı 54k idi. asgari ücret 837 TL -> 64 Ayda alabiliyorsun
şimdi toyota corolla 438bin TL asgari ücret 4200. -> 104 ayda alabiliyorsun.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X