Şimdi Ara

Avrupa'da yaşamak o kadar da hayaliniz de ki gibi güzel değil (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
389
Cevap
9
Favori
28.770
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
102 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • akçaevren A kullanıcısına yanıt

    Cunku insanlar adapte olmak istemiyolar. Evden alistigi kulturu burada da ariyolar.



    1 - Cocugunu anne babasina birakamadigi icin sikayet eden tonla Turk var mesela. Burada anne-baba calistigi durumlarda cocuklar "Day Care"'e birakiliyor. 4 aylikken bile birakabiliyosunuz. Buna adapte olamayanlar sikayet ediyor.


    2 - Usta- tamir - boya - badana - temizlik gibi emege dayali isler cok pahali. Eve her is icin usta cagiramazsiniz, sirf eve gelmek icin 100 EUR ekstra isteyen olur. Burada insanlar bu isleri kendileri yapiyor. Haftada - ayda 1 evine temizlige birisinin gelmesine alismis insan bundan sikayet ediyor.


    3 - Belli basli kurallar var ve insanlar bu kurallara uyarak yasiyor. Uymazsa ciddi cezalar ile karsilasiyor. Orman kanunlarina alismis, yaya gecidi bilmeyen insanlar bundan sikayet ediyor.


    4 - Eline 10.000 lira yerine 3.000 EUR gecen insan 10.000 buyuktur 3.000 diyip sikayet ediyor. Paranin reel alim gucunu hesaplamaya yetenegi olmayan insanlar bundan sikayet ediyor.


    5 - Memleketten otobus ile peynir - zeytin - baklagil getirtmeye alismis adam burada markette ayni tadi bulamayinca sikayet ediyor. Civarinda Turk marketi arastirmaya useniyor, bulsa gitmeye useniyor yine sikayet ediyor.


    6 - Kimi derdini seveyimciler ise neymis bira standart olarak 50cl yerine 25cl geliyor diye dert yaniyor.



    Ozetle Bruksel'de Yozgat aradigi icin mutlu olamiyor.





  • Konuyu çok yanlış foruma açmışsın. Burası forum donanımhaber. Buranın tayfası hiç görmedikleri Avrupa ya platonik aşk yaşayan insanların topluluğu. Materyale tapanların tüketimin doruğunu yaşamak isteyenlerin topluluğu. Burada linç ederler seni ki 1 gün geçmesine rağmen 7 sayfa linç yemişsin zaten.


    Ha birde öve öve bitiremedikleri Avrupa ya gidemeyenlerin topluluğu... Bi gitseler de bizde kurtulsak. Gidemiyorlar... Ah keşke Avrupa kapılarını açsa Türkiye ye, Gidinde de bi Suriyeli muamelesi göstersinler size...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: kültürlü cingen

    Ulan burada sokakta yürürken her an ölebilirsin. Var mı Avrupa'da böyle birşey? Türkiye'de adamın ciğerini şişlerler ceza bile almazlar hatta polisler ayakta karşılar bu tür herifleri. Herifin kötülediği şeye bak. Senin gibi meslektaş olmaz olsun
    Neyse ki, Forum kuralları gereği sövemiyorum

    var. Haberiniz yok olaydan sallıyorsunuz buranın ırkçı magandaları dolu. Ara sokakta seni indirip sopalarla indirebilirler ve polisleride ırkçı.



    https://tr.euronews.com/2020/08/19/belcika-da-polis-mudahalesi-s-ras-nda-nazi-selam-iddias


    https://www.belturkhaber.be/haber/aalstta-turk-gencine-polis-siddeti-154


    https://video.haber7.com/video-galeri/170023-belcikada-nazi-selami-skandali-polisler-doverek-oldurdu



    Hayatımda şansıma istanbulda bir kere direk gün ortası hırsızlık görmüş değilim buraya geldim adam karfurdan (mini karfur) 1-2 şey aldı o sırada eşyaları koyarken 10 tanedaha kasa altı ürünleri ceplemeye çalıştı yakalandı.


    İnşaat sırasında bebek arabalı kadının kafasına inşaat eşyası çarptı kanlar içinde bebeğiyle bağırıyordu.


    Hepsini gördüm bilader , sana yalan borcum mu var , sen neye dayanarak yalan söylediğimi söylüyorsun ? inanmıyorsan sokaktan fotoğraf atayım





  • Avrupa'da yaşamak o kadar da hayaliniz de ki gibi güzel değil

    İstanbulda 2.el ürün satıyorum, yukardaki profil resmim. "Ama avrupa'da yaşadım güzel deği" diyorum...

  • Adam trol, sacma sapan seyleri bahane edip Avrupayi kotulemis.


    Paraniz eksik ciksa bir sey alamazsiniz demis, Turkiyede de alamazsin ki neyin kafasi bu?


    Bloklayin gecin.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: pyp

    Adam trol, sacma sapan seyleri bahane edip Avrupayi kotulemis.


    Paraniz eksik ciksa bir sey alamazsiniz demis, Turkiyede de alamazsin ki neyin kafasi bu?


    Bloklayin gecin.

    ben farklı yerde yaşıyorum senle o zaman bilader. Benim yaşadığım Türkiye'de 10 kuruşun eksik çıktı diye hiçbir pastane bana poğaça bakkal ekmek vermemezlik yapmadı


    farklı dünyaların insanıyız anladım ben burdan ya da siz hayatınızda evinizden çıkmamışsınız ananız babanız alışveriş yapıyor bir şey bildiginiz yok

  • düzgün giyinmek?burada nasıl giyiniyoruz?

  • Leon FR kullanıcısına yanıt
    Uçak tr ye iner inmez insanın yüzüne ilk çarpan şey asık suratlar ve her an kavgaya hazır ne bakıyon hayırdır bakışları.
    Avrupa’dayken sokakta insanların kibarlığını, tebessümlerini gördükten sonra resmen istanbula inince şok oldum. O kadar üzüldüm ki anlatamam ülkemizle aradaki farkları birden bu kadar net görünce...
    bu ülkede doğup büyümeme rağmen, coğrafyasını çok sevmeme rağmen, sanki buraya ait değilmişim hissini yaşamayan bilemez.
    Medenice yaşamak varken, hayvan gibi yaşadığımızın farkına varmayan bu anlayamaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ryan Oreily -- 6 Ocak 2021; 18:37:25 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • insanlar niye bu konudan türkiye>belçika anlamı çıkarıyor ki, ekonomik ya da güvenlik olarak türkiyeye göre bir eksisi olsa yazardı zaten. konudaki yazılanlar da tamamen kültürel farklılıklardan kaynaklanıyor tabi, eksi diye bunları anlatmak saçma bence. fransızca almanca felemenkçe dillerinden gerekeni akıcı olarak konuşabilen ve ortama uyum sağlamış birisinin sıkıntı çekeceğini düşünmüyorum. herhangi bir ülkeye temelli yaşamaya gidilince zaten ilk 1-2 sene çok mutsuz olunduğu bilinen bir gerçek.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jeffrey Dahmer -- 6 Ocak 2021; 18:43:5 >
  • Benim Avrupa'nın farklı ülkelerinde yaşayan birçok aklı selim akrabam mevcut. Yazdığınız bazı olumsuzluklar gerçekten var ama ülkeye göre değişiyor. Kıyaslayabileceğim ülkeler Almanya, Fransa, Hollanda ve İngiltere. Belçika'da da yaşamışlar var ama şu an Belçika'da olmadıkları için yorum yapmam doğru olmaz.


    - Resmi işlerin çok ağır işlediğini hepsi söylüyor.

    - Bankadan bankaya transfer işleminin uzun sürdüğünü ve sıkıntılar çıktığını hepsi söylüyor.

    - Yerine göre ikinci sınıf vatandaşlık hissini zaman zaman yaşıyorlarmış.

    - Toplu taşıma yerine göre sıkıntılı diyorlar ama yerine göre değişiyormuş.

    - Fransa özelinde çocuğunuz olsa bile uzun süre takip ediyorlarmış.

    - Almanya özelinde Türkseniz iş bulma sıkıntısı yaşanabiliyormuş.

    - İngiltere karışık olduğundan biraz daha rahatmış ama orada da ırkçılar varmış.

    - İnsanların bölgesine göre birbirlerine yardım etmeme huyu maalesef varmış.


    + Olumlu olarak hemen hepsi geçim daha rahat diyor.

    + Devletin sosyal imkanları daha fazla diyor.

    + İnternet ve telefon işlerinin rahat, ucuz ve hızlı olduğunu söylüyorlar.

    + Irkçılar dışında normal insanlardan bir sıkıntı görmediklerini söylüyorlar.

    + Teknoloji, elektronik, araç gibi ekipmanlarda alım gücünün yüksek olduğunu söylüyorlar.

    + Ülkenin yerel diline iyi adapte olmuş kalifiye elemanın yaşam standartının yüksek olduğunu söylüyorlar.

    + Okuyan çocukların kaliteli ve bol seçenekli bir eğitim aldığını söylüyorlar.

    + Market fiyatlarının daha uygun ve erişilebilir olduğunu söylüyorlar.


    Mutlaka her ülkenin, her şehirin iyi ve kötü yönleri vardır. Gideceğiniz semt bile yaşam kalitenizi değiştirebilir. Mutlak iyi veya mutlak kötü demeden önce "orada yaşayan tanıdıklarınız varsa" onlardan fikir almak en iyisi.


    Ben olaylara tarafsız bakan, hem iyi hem kötü yönlerini görüp ona göre karar vermeye çalışan bir insanım. Hiçbir siyasi partinin, hiçbir spor kulübünün, hiçbir görüşün fanatiği değilim. Çok şükür Avrupa'da hem yaşama hem çalışma imkanına sahip olduğum halde ailemi, çevremi, sevdiklerimi bırakıp gitmiyorum. Oralardaki aklı selim akrabalarım sayesinde ve devamlı irtibatta olduğumuz için nedir ne değildir, nasıl yaşarlar az çok fikir ediniyorum.


    Avrupa'da eğer Türkseniz mükemmel bir yer değil, her ülkede olduğu gibi eksiklikler olan ülkeler bir hayli fazla. Yurt dışında yaşama hayali kuran genç arkadaşlar, imkan varsa yaşamak istediği ülkeyi gidip görmeli, yaşları 25 yaş ve altı ise bazı öğrenci değişim programlarına katılıp yurt dışını deneyimlemeli. Gittiği yerlerde insanlardan ve oradaki yaşamdan memnun ise ondan sonra temelli yerleşmeyi düşünmeli. Ne olursa olsun hedefinizdeki bir şeyi deneyimlemeden karar vermeniz yanlış karar vermenize neden olabilir. Altyapınız sağlam değilse, yabancı diliniz iyi değilse, mesleki yeterliliğiniz düşükse gittiğiniz her yerde sıkıntı yaşarsınız. Gitmek isteyenler iyi bir planlama yaparak gitmeli.


    Avrupa'nın bizden üstün olan tarafları varsa o tarafları alarak kendi ülkemizi kalkındırmaya çalışmak, ülkemizin kurucusu Ulu Önder ATATÜRK'ün "muasır medeniyetler" seviyesi hedefine ulaşmaya çalışmak bizler için çok daha mantıklı. Ülkemizde yeteri kadar yetişmiş insan gücümüzde var, aklımızda var, yeteneğimiz de var. Hep negatif yönleri görüp sürekli negatif bir dünyada yaşarsak başarabileceğimiz hiçbir işi başarma imkanı da olmayacak.


    İmkanınız varsa hatta imkanları zorlayarak mutlaka yurt dışına gidin, oraları görün, yaşayın, deneyimleyin ondan sonra karar verin. Belki ufkunuz genişledikten sonra dünyaya bakış açınızda değişecek, yaşadığınız birçok sıkıntıdan kurtulmanıza vesile olacak.





  • Ryan Oreily kullanıcısına yanıt

    iş çıkışı trafik saatine iniyorsun ben anlamadım ki ne bekliyordun insanlar her gün gittiği yolda güle oynaya mı olsun ?


    avrupada istanbul kadar metropol ve işlek bir yer yok. Bu kadar çok sanayi olduğu belki berlindir ki orda da olaylar çok . Münihte bulundum kimse öyle suratına gülmüyor kimsenin ha kimse kimseye karışmıyor o da doğru .


    Istanbul'a benzer alt yapı aklıma new york - manhattan geliyor orda da her türlü kapkaçıllık ırkçılık evsizler sokaklarda dolu .

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Leon FR

    Güzel ifade etmişsiniz ama size katılmıyorum. Ben bir süre İsveç'te yaşadım. İsveç her şeyiyle Türkiye'den kat kat iyiydi. Sokakta yürürken bile bir huzurluydum. Uçak Türkiye'ye iner inmez sıkıntı aldı beni, bağırış, çağırış, kornalar, insan kalabalığı vs. Biz burada kaosu yaşıyormuşuz, benim anladığım bu. Bilsem ki İsveç'e rahatça gidebileceğim, hemen istifa ederim. Ayrıca, bulunduğunuz kültüre uyum sağlamak zorundasınız. Varsın dilimi unutayım, hiç mühim değil. Oraya gidip de buradaki gibi yaşayacaksa kişi bir zahmet gitmesin. Entegrasyon olmazsa olmaz.

    Aslinda tek tip bir avrupa yok. Ornegin ispanya ve norvec kulturel olarak bambaska yerler. Ulkeler bile icinde bir degil. Benim arkadas italyada. Guney italya bildigin akdeniz insani gevsekligine sahipken kuzeydekiler neredeyse almanlar gibi ciddi diyordu.


    Brukselde yaslilara yardim etmeyip 10 kr para ustu istiyor olabilirler. Ama bu gent veya wallon bolgesinde boyle olacak demek degil. Yine londra ve guney dogu ingiltere bizim kafamizdaki ingiliz tipine uysa da kuzey ingiltere insani uymayabiliyor. Iskoclar filan soguk londralilara gore cok sicak insanlar. Onlar bile kendi icinde bir degil. Edinburgh daha sogukken glasgow daha sicak ve yardimseverdir vs. Cok ornek var boyle.


    Bu arada konuyu acan arkadas bira filan demis. Nereye iciyorsunuz olm dandik efes 15 lira olmus. 6li paket alsan neredeyse 100 lira. Hayir verdigin paraya da degmiyor ithal biralara gore asiri dandikler. Sevismek filan da bizde tabu. Cogu erkek evlenene kadar iliski yasamiyor bile. Belcika cok daha iyidir bu konularda. Yeme bizi. Evini ozleyip buraya konu acmissin.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • inonu88 kullanıcısına yanıt
    Hocam mesleğiniz nedir acaba merak ediyorum hep

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • her ülkenin kendine göre avantajları ve dezavantajları var. onlara katlanamayacksanız o ülkede yaşamayacaksınız. Bir Türk’e Türkiye’yi beğenmiyorsan git diyemem çünkü orası tercih meselesi değil.

    banka meselesi çözümü fintech şirketlerden hesap açın maaşınız da oraya yatsın. transferwise TL hesabına da sahip.
    kargo için dhl-ups gibi firmaları kullanın yaşadığınız ülkede onlar yoksa özel kargo firmalarını araştırın.
    irlanda’da ev kiralamak için randevu alır ev sahibi sizi beğenirse o evi verir. çoğu ülkede tek kişiyseniz oda kiralarsınız. hatta aynı odayı iki kişi bile paylaşmak zorunda kalabilirsiniz.
    yaşadığınız ülke hakkında yorum yapamam ama başlığınız “Avrupa” olunca ben de genel deneyimlerimden bahsedeyim migros, bim ayarındaki marketlerde tabii ki paranızın tam olması gerekir sadece küçük miktardaki farkı önemsemezler. ben 70-80 cent olmadığı için bu poşeti ya da ürünü bırak şeklinde muhabbetle hiç karşılaşmadım. dün pastaneden birkaç birşey aldım adam bana simite benzer birkaç hediyelik verdi, geçen hafta kasap ev yapımı sucuk/sosis verdi. genelde de hediye veriyorlar.
    yardım etmeme olayı daha çok kimse kimseye karışmadığı için ve eğer yardım isterseniz de muhakkak birisi yardım eder.
    Türkiye’de ırkçılık ile karşılaşmama nedenimiz bizim de Türk olmamız. sizce Suriyelilere ırkçılık yapılmıyor mu?

    mutlu değilseniz projeden istifa da edebilirsiniz. şunu unutmayalım ki her ülkenin kendine ait güzellikleri ve zorlukları vardır. alışmaya çalışmak yerine o zorluklara odaklanırsanız gözünüzde daha çok büyür.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • vaktimden 10 dakika çaldın haram olsun.


    ben de ciddi birşey söyleyecek diye girdiydim. açmayın dedeler resmen

  • Amsterdam'da bir süre gezme fırsatım oldu. Adamlar şehri mükemmel tasarlamış. Her ayrıntı düşünülmüş hayran kaldım. Gidip yaşama şansım olsa 1 dakika düşünmem giderim. Boşa atıp tutmaya karalamaya gerek yok insan olana insan gibi yaşam sunar. Türkiye'de millet nefes almayı yaşamak sanıyor.

  • İmam hatipler kapatılsın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nein nein enischte pirzola pişmemiş🤹‍♂️🤥sakın gelmeyin dostlar biz Belçikda yaşıyor her gün et🍗artık bıktı ama burda ekmek pahalı😅çok ekmek alamıyoz hep et nein yani ficke🤓 dein mutter, sie lieght mein armen..biz kıskanıyoz sizi hepimiz GUT😔olduk keşke VATANIMIZDA OLSAK GURBETTE OLMAK ÇOK ZOR JA?😭HALLO OPERATOR ICH WÜRDE EINEN...
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.