Şimdi Ara

Avrupa'da yaşamak o kadar da hayaliniz de ki gibi güzel değil (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
389
Cevap
9
Favori
28.765
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
102 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Edevletten sonrasını okumadım. Yorumları görünce gerek yokmuş. 7 avrupa ülkesi gördüm kısa kısa. O kada kısa süreye rağmen kıyas yaptığımda sadece bulgaristan ve yunanistanda yaşamanın pek muhabbeti olmadığını gördüm ki Belçika gibi bir yerde ıvır zıvır kurcalayarak sorun problem arayacaksak bizim ülkede bunlar zaten gırla gidiyor. Ayrıca hiçbir ülke "ooo kardeşim hoşgeldin" demez.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: acbold

    Alıntı

    metni:
    Ne sanıyorsunuz buraya gelip 7/24 bira mi içieceksiniz aileniz kızıyor ondan mı ?


    Bu cümle ne kadar boş muhabbet olduğunu belli ediyor. Türkiye'de istediğimiz kadar içebiliyoruz. Sadece fiyatlar etkiliyor.


    Ayrıca bunu engelleyen bir aile yapısı içerisindeysen Avrupa'ya uyum sağlama sorunun olması çok normal. Daha farklı ülkeler tercih edebilirsin.


    Yurt dışı görmüş biri olarak belirli bir eğitim ve kültür seviyesinde olan Türk vatandaşının Avrupa da sorun yaşama ihtimalinin olduğunu düşünmüyorum...

    Türklüğünden vazgeçersen Avrupada her türlü barınırsın.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-89183934B

    beni sıradan insanlarla karıştırma




    aksanım çok iyi. Amerikadayken ve TR'deyken çok Türk'ü işlettim. Turist taklidi yapıp




    hatta bir keresinde birisi , 10 yıllık ingilizce öğretmeniyim böyle düzgün aksanlı konuşan Türk görmedim demişti . Discordda falan da hep türkleri işletiyorum , kimse şüphelenmiyor bile.



    Aksanı en iyi olan % 1 lik dilimdeyim TR'de. Inanmaman normal , senin gibi average joe'dan bunu anlamanı beklemiyorum zaten



    Alıntıları Göster

    ayni eyalet icinde kuzeyden birinin aksani bile fark edilirken seninki anlasilmayacak oyle mi 😂


    sen Turkleri isletmeye devam et. Texas merkez patliyo herkes


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Alamanyadan gönderilen 7 kişilik bi aile vardı "geri dönmek isteyen" ne oldu onlara haber var mı ?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkiye'de sevişmek söylediğin kadar kolay değil bu arada Irlandali kızlar başta olmak üzere diğer yabancı kızların bende sempatik, tatlı bulduğu şeyleri (bkz: konuşma esnasında ufak gülmeler yapmak) türk kızlarından biriyle konuşurken yaptığımda hakaret etmeye başladı, sen çocuksun, salaksın diyerek. Neye uğradığımı şaşırdım. Ardından birkaç türk kızla daha şansımı denedim mentalite aynıydı saldırganlık, saygısızlık vb şeyler. Türk kızlarını gömüp erkeklerini yüceltmiyorum. Bizim ülkenin erkekleri kadar azgın, kudurmuş, küfürbaz kimse de görmedim hayatımda. Aklı olan kendini eğitsin, farklı dünyalara açılsın. Bu forumu aktif olarak kullanmayı bırakalı çok oldu ama inş linç gelmez, toxic team ile uğraşmak istemiyorum 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Söylediginiz seyleri anlayip sizinle anında yer degistirebilecek milyonlarca kişi tanıyorum :) İsterseniz biriyle degistirin yerinizi fazla bekleyeceginizi sanmam. Siz daha iyi olan türkiyeye gelin

  • Yok yahu olurmu, belçika'lılara söyle onlar türkiye'ye gelsin burası müthiş o slklar ne yapıyor kötü belçikada vay salaklar vay...

  • Almanya ya gidip pijama ile markete gidenlerin kuzeni bu.

    Ben de defalarca gittim, bu söylediklerini hiç yaşamadım. Kültüre ayak uyduramazsanız dışlanırsınız. Bunu doğu illerden batıya gelen kişiler de yaşıyor. Avrupa ile alakası yok. Bürokrasi kısmen yavaş evet ama Türkiyedeki manasız değil. Çalıştığı kurumun ne iş yaptığını bilmeyen memur göremezsiniz Avrupada.

    Türkiyede girin bir devlet dairesine "x işlemini nasıl yaparım" diye sorun. Biz bilmiyoruz yan odaya sorun derler. Ben fabrikada hangi birimin ne iş yaptığını biliyorsam memurdanlendi kurumunu bilecek.

    Avrupada bütün işler kısmen yavaştır. Bunun sebebi ise insanı koşullarda çalışmaktır. Sırtınızda kamçı vuran özel sektör patronu yoktur. Devlette verilen resmi başvuru süreleri çok makuldur. Evraklarınız kaybolmaz ve saçma sapan bahaneler görmezsiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Namaste.

    ayni eyalet icinde kuzeyden birinin aksani bile fark edilirken seninki anlasilmayacak oyle mi 😂


    sen Turkleri isletmeye devam et. Texas merkez patliyo herkes



    Alıntıları Göster

    Dediğim gibi anlamanı beklemiyorum



    Herkesi kendin gibi sıradan sanıyorsun. Vizyonun küçük. Hayatım boyunca başardıklarımı anlatsam yarısından çoğuna inanmazsın

  • Uyum sağlayamayanlar da bu gün. Birde derdini seveyim banka kartı geç dağıtılıyormuş. Proje bitimini bekleme hemen dön. Ve bir daha Avrupa sınırına dahi gitme


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Avrupa'ya turist olarak gidip ortamı görmek isterdim. Ama insanlarını tahmin edebiliyorum. Soğuk, tepeden bakan, dünya umurunda değil, bencil, ırkçı insanlar olduklarını düşünüyorum. Zaten her türlü faşist ideolojiler Avrupa'dan çıkmadı mı? Köle ticareti yapanlar bunlar değil miydi? Afrika'yı , Orta Doğu'yu bunlar sömürmedi mi? Mazlum halkların doğal zenginliklerini çalmadılar mı? Avrupa bugünkü zenginliğini ve refahını mazlum halklardan çaldıkları doğal zenginlikler ile elde etmiştir. Yoksa Avrupa enerjide dışa bağımlı bir coğrafya. Enerjide dışa bağımlı bir coğrafya nasıl zenginleşir. Hırsızlık yaparak. Tabi aydınlanma çağını yakalamaları, sanayi devrimini yapmaları artıları oldu. Bilimsel gelişme faydalarına oldu. Ama bu hırsız oldukları gerçeğini değiştirmez. Gidip gelen arkadaşlarda duyuyoruz. İngiltere'de adres sorsanız kimse cevap vermez. Yere düşsen fenalık geçirsen kimse durup yardım etmez. Avrupalarılar için dünya Avrupa'dan ve Kuzey Amerika'dan ibarettir. Geri kalan yerler sömürülecek bölgelerdir. Kendilerini üstün ırk olarak görürler. Daha düne kadar Afrikalı siyahileri insanın alt türü olarak tanımlıyorlardı. Onları aşağılıyorlardı. Değerleri olmadığını düşündüklerinden köle olarak alıp satıyorlardı. Böyle bir aşağılık geçmişleri var. En zeki kendileri, en makbul insan kendileri, sanki dünya onların diğerleri fazlalık olarak görüyorlar. Bunlar hallerinden, ortaya çıkıyor zaten. Gidip oralarda yaşayanlar daha iyi görüyordur. Biz buradan sosyal medyadan, tvden, ülkemize gelen turistlerden bunları fark ediyorsak. Orada yaşayan türkler bin misliyle karşılaşıyordur.





  • Bizim milletimizde de aşağılık kompleksi var. Rengi biraz beyaz olunca, sarışınsa falan avrupai bir tipim var. Türk olduğuma inanmıyorlar falan diyorlar. Avrupai bir güzelliğim var diyorlar. Avrupa'dan bir futbolcu gelse insan görmemiş gibi hava limanına binlerce kişi karşılamaya gidiyor. Turistlerden üç kuruş gelecek diye şekilden şekile giren, şaklabanlık yapan esnaf. Hep Avrupa'ya özlem. Ulan adamlar seni istemiyor işte. Avrupa Birliği'ne almayacaklar. Türk fobisi var adamlarda. Suriyeliler Avrupa'ya gelmesinler diye bizimle para karşılığı anlaşıp sınırlarımızdan geçmelerine izin vermememizi istediler. Bunun insan kaçakçılığından ne farkı var. İşte böyle iki yüzlü, ahlaksız bir Avrupa var kaşımızda. Avrupa değerleri derler. Kendi değerleriyle çelişirler. Ne yapacaktı mülteciler onlara kendi ülkelerinde yaşama şansı vermediniz. Onların olanı çaldınız. Onlar da paylarına düşeni almaya geliyorlar. Orta Doğu'daki ateşi siz yaktınız. Ateş size sıçramayacak mı sandınız.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-05BCBF09E -- 7 Ocak 2021; 11:32:3 >




  • Baska bir ülkeye' gidecek olsam eğer ' Amerika'yı secerdim. Çünkü ' bambaşka bir yer. Irkçılık sorunu ile karşılaşma oranı çok düşük. Herkes eşit statüde sayılıyor. İklim güzel' toprak bütünlüğü olarak baya büyük. Dolayısıyla imkanlarda ona göre. İnsanların 'Amerika da sigortan yoksa şöyle böyle olur sözlerine bakmayın. Sigortanız yoksa bile ' en kötü yeşil kart benzeri haklar var. Onlardan faydalanırsınız. Ve legal bir işte çalısıyorsanız' firmalar sigorta yapmak zorunda. Ayrıca iş olanakları geniş. Bir çok iş fırsatı var. Avrupa ülkelerinin toprak bütünlüğü Amerika'nın 5 te 1 kadar. Sosyal devlet olsa bile' Amerika'daki kadar geniş imkanlarin olduğunu sanmıyorum. Amerika'da sosyal yardım' her ne kadar yetersiz denilse bile ' anlatıldığı gibi olduğunu düşünmüyorum. Kısacası ben olsam Amerika'yı düşünür ve gitmek isterdim. Yada alternatif olarak ' Almanya veya İsviçre falan.




  • Oturduğu yerden tespit sıçmak diye buna denir

    Önce bir Avrupayı git gör ondan sonra fikir yürüt.
  • türkiye avrupanın her anlamda boku olamaz.

  • konu başlığındaki de ve ki bitişik yazılır.

    konu içeriğini okumadım bile.

  • Madem bu kadar zırlıyorsun ne işin var oralarda. Dön gel ülkene. Hem burada kargo ve bankacılık da çok gelişmiş.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ~Anor~ kullanıcısına yanıt

    Tarihi gerçekleri söyledim. Kendim atım tutmadım. Avrupa emperyalist değil mi? Afrika'yı, Orta Doğu'yu sömürmedi mi? Amerika kıtası keşfedildiğine İspanyollar, Portekizliler, İngilizler yerli halka eziyet etmedi mi? İngiltere Hindistan'ı sömürmedi mi? Hırsız değil mi bunlar? Aç tarih oku biraz. Hem ne biçim konuşuyorsun sen. Kendini doğru düzgün cümleler ile ifade edemiyor musun? Tespit sıçmak diye bir deyim yok. Kafandan deyim sı.ma. Kendiniz ezdirmeyin. Avrupa'yı da gözünüzde büyütmeyin. Aşağılık kompleksine gerek yok. Bizden adam olmaz, biz yapamayız, biz neyiz ki böyle ezik söylemleri bırakın. Sen kendini küçük gördükçe. Onlar da seni ezmeyi hak görür. Türk halkının sorunu aşağılık kompleksine kapılması, moralinin, motivasyonunun olmaması. Ve sürekli kötü yöneticileri başa getirmesi.

  • Kompleksim yok, kendimi hiç küçük görmüyorum. Çok şükür yıllardır aralarındayım. Gidiyoruz geliyoruz. Dilde biliyoruz.

    Öyle mahalleden dışarı çıkmayan ama bütün Avrupayı gitmiş görmüş gibi konuşman saçma diyorum.

    Avrupanın tarihi ile değil şu anki hali ile değerlendiriyorum. Zira bizim tarihimiz de çok farklı değil. Cahile laf anlatmak zor o yüzden fazla zorlamicam.

    Evet tespit sıçıyorsun. Bunu adı sıçmaktır. Bilmediğin görmediğin etmediğin konularda doğruymuş gibi tespit yapmak sıçmaktır.

    Geçmiş olsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ~Anor~ -- 7 Ocak 2021; 15:9:45 >
  • Hemen dön hemen dön.İlerde çocuklarına anlatırsın "kafama tüküreyim,gittim de telefon hatları iyi değil diye döndüm,şimdi 1 iphone almak için 6 ay çalışmam lazım"

  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.