Şimdi Ara

Avea Jet Modem'de Vodafone Sınırsız İnternet Kullanımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
15.218
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar arkadaşlar.Elimde Avea jet mobil modem(ZTE mf 627) var.Bunun içerisine vodafone normal hattımı takarak aylık cepnet 8TL sınırsız tarife ile bağlanmak istiyorum.Fakat forumlarda biraz araştırdığım kadarıyla cihazın imei numarasıyla unlock yapmam gerekiyormuş.Tabi her modelde unlock'tan da bahsetmiyorlar.

1-)Elimdeki modem ile vodafone sınırsız interneti kullanabilir miyim ?

2-)Eğer Avea jet ile kullanılamıyorsa sim kilitsiz şekilde vodafone hattımı takıp internete girebileceğim modem modelleri verebilir misiniz ?

3-)Vodafone vodem alsam daha mı mantıklı olur yoksa.Oda aynı şekilde uğraştırır mı?

Bu konularda bilgisi olan bir arkadaş beni yönlendirirse sevinirim.Zira benim gibi birçok kişi adsl+telefon parası vermekten bıkmıştır.Bu şekilde ucuza net sahibi olabiliriz.Şimdiden çok teşekkürler...

• eğer taahhüdün bittiyse avea müşteri hizmetlerini ararsan simkilidi unluck edebilirsin. istediğin simkartı takıp kullanabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmetyilmaz77

eğer taahhüdün bittiyse avea müşteri hizmetlerini ararsan simkilidi unluck edebilirsin. istediğin simkartı takıp kullanabilirsin.

Müşteri hizmetlerini aramadan hallettim olayı.Zaten onlarda bi haberler.Cihazı kırmayı başardım ama vodafonun kendi programı ile bağlanmayı beceremedim.Yabancı bir programı kullanıyorum,onunla bağlandı.Bildiğiniz yerli program var ise başka paylaşabilir misiniz ?

http://www.avea.com.tr/tr/sta/3G/net/kademeli_jet.shtml?pagemenu=3glinet.pcden.cihaz3gli.kademeli&pagemenu=3glinet.pcden.cihaz3gli

internet için kullanılacağı için aveada sabit ücreti olmayan faturasız hat tarifesi varmı? illa olması gerekiyor sanırım..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Riven_ -- 18 Ağustos 2011; 19:53:30 >

• avea müşteri hizmetlerini alınca hemen zaten şifreyi veriyorlar giriyorsun 1 daha kod faln istemiyor

Orijinalden alıntı: _Riven_

hangi program bahsettiğin.bende aveanın yeni jetmodem kampanyasını duydum.elimde vodafone modem var.
    seninkinin tam tersi voda(e160e) cihazda avea faturasız hatla çalışırmı onun peşindeyim.değişsekmi ne yapsak

http://www.avea.com.tr/tr/sta/3G/net/kademeli_jet.shtml?pagemenu=3glinet.pcden.cihaz3gli.kademeli&pagemenu=3glinet.pcden.cihaz3gli

internet için kullanılacağı için aveada sabit ücreti olmayan faturasız hat tarifesi varmı? illa olması gerekiyor sanırım..

Haha :) ben avea'da güzel bir tarife bulamadığım için vodafone Aylık Cepnet tercih ettim. DR Unlock'un crack'li programı ile modemi kırabiliyorsunuz.

quote:

Orijinalden alıntı: erdem0109

Arkadaşlar sorunu çözdüm.Tak çalıştır özelliğini geri getiren bi yöntem bu. Hemen anlatıyorum.orjinalinden alıntıdır.
    Arkadaşlar öncelikle belirtelim,bu işlemler Avea'nın ZTE markalı MF627 ve MF636 model 3G modemleri için geçerlidir.Farklı markalarda test edilmemişdir.İşlemler esnasında cihazınızda oluşabilecek sorunlar kendi sorumluluğunuz altındadır.

Öncelikle aşağıdaki linkten DC-Unlocker isimli programı indirip kurun.Kurulum özel bir işlem gerektirmiyor,o yüzden kurulumu anlatma gereği görmüyorum.

http://www.dc-unlocker.com/download/soft.php?file=sUF8R0fD

Program açıldığında Modeminizi bilgisayara takıp ışığının yanmasını bekleyin.Ardından "Select Manufacturer" kısmında "ZTE modems" seçili hale getirildikten sonra büyüteç ikonunu tıklayın.

Büyüteç tıklandıktan sonra program modeminizi tespit edecektir.Eğer modeminizi tespit edemiyorsanız cihazı hiç uğraşmadan yetkili servisine gönderin.

Modem tespiti tamamlandıktan sonra beyaz kısıma imlecimizi getirip 'at' yazalım.Eğer karşılığında 'OK' diye bir parametre geri gönderiyorsa modeminizle haberleşebiliyorsunuz ve komut almaya hazır demektir.

Ardından yine beyaz kısıma şu kodları yazın:

AT+ZCDRUN=F

quote:

Orijinalden alıntı: zombie_pc

aveanın kendi sitesinde program ve güncellemeler mevcut. ayrıca burdan link vermek yasakmı bilmeyerek verdiğim linklerden bulabilirsin.

avea

driver

Bu kodu yazıp Enter'a basınca aşağıdaki gibi bir sonuç dönecek:

exit download mode result(0:FAIL 1:SUCCESS):1

OK

Daha sonra ardından şu kodu yazın:

AT+ZCDRUN=9

Karşınıza şu cevap gelecek:

Open autorun state result(0:FAIL 1:SUCCESS):1

OK

Daha sonrasında modemi bilgisayardan çıkarıp başka bir USB slotuna tekrar takın.

Modeminizin otomatik çalışma özelliği tekrar devreye girdi.Bilgisayarınızda CD-ROM görünüp "CD takın" uyarısı alıyorsanız modeminizdeki Dashboard silinmiş demektir.Bu durumda yapacağınız tek şey başkasının cihazından Dashboardu yeniden yüklemek yada global bir ZTE Dashboard'u yüklemek olacaktır.

Tabi tak kullan çalışlıyor ise yukarıdakilari yapmana gerek yok o sadece tak kullan'ı aktif hale getirmiş programda unlock bölümü var oraya girip kırabilirsin.Tek yapman gereken modemim markasını seçip büyütece basman o modeli otomatik buldukdan sonra portları kırabiliyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DaGuA -- 18 Ağustos 2011; 22:25:27 >

• ttnet mf627 var bende, vodafone hat takılı. unluck edilmiş. hangi ayarları yapmam gerekiyor? bağlandı gözüküyor ama net yok
  • VODAFONE bağlantı ayarları nelerdir bilen var mı?
    Çevirme No: *99#

Apn Adı: internet

hepsi bu kadar
  • çok teşekkürler arkadaşlar ttnet mf627 yi sayenizde kırdım fakat verdiğiniz program işe yaramıyor crack istiyor cracksiz işlem yapmıyor ayrıca ttnet avea 3 gün içerisinde kodu veriyor.

profil ismi: vodafone
    apn: internet

şeklinde yazın. kaydedip profili ayarla deyin. hepsi bu kadar. şimdi denedim, sorun yok. hatta bu mesajı avea jet modeme takılı vodafone hattımdan yazıyorum :)
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.