Şimdi Ara

Avea HerYöne Kamu Ekstra yada HerYöne Kamu Kullanan Varmı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
98
Cevap
0
Favori
3.985
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bir yakınımı,başka operatörden Avea HerYöne Kamu Ekstra Tarifesine geçirmek istiyoruz.Kendisinin kamu personeli kimliği olmadığı için ancak Referans ile Avea HerYöne

Kamu tarifelerinden yararlanabilir.Referans olabilecek varsa çok memnun olurum,teşekkür ederim gönülden.

Eğer mümkünse HerYöne Kamu Ekstra olsun istiyoruz,o da olmazsa HerYöne Kamu (normal) olabilir varsa kullanan ikisinden birini.

Kamu personeli kimliği olmayanlar için aynı tarifeden biri referans olabiliyor.Referans olduğunda referans olan kişinin hiç bir maddi zararı ve kaybı söz konusu değil.

Referans olan kişiye,referans olduğu kişi yüzünden asla hiç bir şekilde ayrıca bir fatura gelmiyor.

Referans sisteminde,Referans olan kişi hangi tarifeyi kullanıyorsa,kamu kimliği olmayan ama başvuru yapacak kişi de o tarifeye geçebiliyor.

Yani HerYöne Kamu tarifesinde olan kişi,Referans olarak sadece HerYöne Kamu tarifesine Referans sağlayabiliyor,HerYöne Kamu Ekstra'ya referans olamıyor.

Sadece kendi bulunduğu tarifeye geçebilmesini sağlıyabiliyor.Keşke bir heryöne kamu kullanan,her kamu tarifesine referans olabilse.

Referans sisteminde,referans olunacak kişi,referans olacak kişinin numarasını 10 haneli olarak 6008 'e gönderir.

Referans olan,yani şu an zaten kamu tarifesi kullanan abonenin cep telefonuna başvuru,yani izin mesajı gelir.Referans olan yani zaten kamu hattı kullanan Abone, gelen başvuruyu, EVET yazıp bir boşluk bırakıp, kısa mesaj ile gelen bilgilendirme içerisinde yer alan CEP TELEFONU NUMARASINI 10 haneli olarak ve boşluk bırakmadan yazarak 6008'e SMS ile göndererek, onaylayabilir.
    Örnek: EVET 5551234567 --> 6008

Referans başvuru izin mesajının en geç 7 gün içinde cevaplanması gerekir,cevaplanmadığı takdirde yeni abone Heryöne Kamu Tarifelerinden yararlanamaz,abone olamaz.

Referans olan yada olacak kişilerin tereddütü olan korkusu olan,acaba yeni abonenin faturası bana mı gelecek sorusunun cevabı,hayır:her abonenin faturası kendisine gelir.Yeni

aboneye siz referans olsanız bile,faturaların sizinle hiç bir ilgisi yok,faturalar yeni abonenin kendisine gelir.Size hiç bir zararı yok.

Umarım bu başlığın hem bana hem de sizlere,diğer ihtiyacı olan üyelere yardımı olur.Umarım referans ile Heryöne Kamu Tarifelerinden birine geçmek isteyen

arkadaşların da işine yarar,burdan referans olacak arkadaş bulabilirler.Zira bana göre Avea HerYöne Kamu tarifeleri çok avantajlı.Fiyatları ücretleri aşağıda:

Dostlar. Yıllardır başta sıcak fırsatlardaki konularda olmak üzere,tavsiye öneri,bilgi istenen konularda ihtiyacı olanlara yardımcı olmak için emek verdim zaman harcadım. Para ile satılan kodları bedava verdim.Burada 1 kuruş para almadım kimseden.Amacım bütçenize yardımcı olmaktı.Ben burada terbiyesiz,nankör,çirkef insanlara daha fazla sabredemiyorum.Onlara yardımcı olmak istemiyorum.Forumu bırakıyorum.X`de olacağım.Dostlar bizi hatırlasın.

• Bana Ankarada referans olcak varmı bu hattan almak istiyorum...

Orijinalden alıntı: kocaog!u

Ben kamu çalışanıyım, avea hat kullanıyorum, kamu ekstra tarifesine geçmek istiyorum ancak 39 TL diyor.
    Bu tarifeden 29 TL'ye nasıl yararlanabilirim? Bana yol gösterin lütfen. Boşuna fazladan 10 TL ödemek istemiyorum.
    Kaç yıllık aboneye bu yaptığın revamı avea

hocam numaranı taşı diğer operatöre 3-5 gün takıl sonra tekrar aveaya geç aveanın bu tür saçmalıklarına böyle yapılır. yanlış hatırlamıyorsam NetAnket böyle yapmıştı başka bir tarife için ona sorabilirsin...

Ben kamu çalışanıyım, avea hat kullanıyorum, kamu ekstra tarifesine geçmek istiyorum ancak 39 TL diyor.
    Bu tarifeden 29 TL'ye nasıl yararlanabilirim? Bana yol gösterin lütfen. Boşuna fazladan 10 TL ödemek istemiyorum.

Aynen ben öyle yaptım bi kaç günlüğüne başka operatöre geç geri taşı başka yolu yok. Bu arada ilk fatura tam 1 aylık 24 lira geldi ne iş anlayamadım

Oneplus 9R

Aynı dili konuşan değil, aynı duyguları paylaşanlar anlaşabilirler. (Hz. Mevlana)
  • quote:

Avea hattım olduğu halde ben sırf bu yüzden yeni bir hat almak zorunda kaldım....
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: avi907

quote:

hocam numaranı taşı diğer operatöre 3-5 gün takıl sonra tekrar aveaya geç aveanın bu tür saçmalıklarına böyle yapılır. yanlış hatırlamıyorsam NetAnket böyle yapmıştı başka bir tarife için ona sorabilirsin...

Teşekkür ederim hocam, sanırım en iyisi böyle yapmak olacak.

NetAnket size de teşekkürler.

• quote:

Çeşitli sebeplerden dolayı uzun 2 haftadır internete giriş yapmadım,dolayısıyle forumda da yazı yazamadım.Kusura bakmayınız.

Bilmediğim konularda müşteri hizmetlerini arayıp bilgi alıp size burda cevap vererek yardımcı olmaya çalışıyorum.

GSMobile hattımdan müşteri hizmetleri numaralarının başına 0212 ekleyerek aradığım sürece ücret yansımıyor o yüzden arayıp sormak benim için zahmet değil.

Daha önce bazı yazılarımda,Avea hattı kullanan ama başka operatörden gelerek avea kampanyalarından yararlanma şartlı kampanyalardan yararlanabilmek için

başka operatöre geçip tekrar geri gelerek bu taktikle indirimlerden yararlanmayı anlatmıştım ama uzun uzun da bazı püf noktaları konusunda uyarılarım olmuştu.

Kontörlü hatlarda başka operatöre geçip geri gelmek zor değil,ama faturalılarda bazı riskleri var.

Mesela daha önce avea'nın başka operatörden gelenler için uyguladığı kampanyalardan yararlanmamış olmalısınız,bu sadece bir örnek.

Faturalılar için bir önerim,fatura kesim tarihine denk getirsinler geçişi.Avea da fatura kesim tarihi ayın 26sı.Sizler başka operatöre 20sinden önce geçmeniz lazım,oradanda avea ya 22sinden önce geçiş başvurusu yapmış olmanız lazım.Bu şekilde eski gereksiz yere birkaç gün için 1 aylık paket vermekten kurtulmuş olursunuz.

Bu verdiğim tarihler en geç olacak tarihler,siz daha erken de geçiş yaparsınız,avea da hattınız 24ünden açılırsa 1 aylık değil,26-24=2 güne denk gelen fatura gelir.

Avea hattını başka hatta geçirip geri gelmek bazen işe yaramayabilir,bunun nedenlerini daha önce uzun uzun anlatmıştım,burda tekrar yazmıyacağım için kusura bakmayınız.

Eğer,yapabiliyorsanız,bu taktiği denemeden önce avea müşteri hizmetlerini arayıp açık açık sorun,ben şu amaç için bunu yapmak istiyorum,olur mu deyin.

Müşteri hizmetlerindeki kişi de sizin numaranızı ve geçmişini durumunu inceleyerek bir cevap verecektir.Ben de avea hat kullanıyordum,GSMobile Eski Açık tarifesini 49 tl ile kullanabilmek için vodafoneye geçtim,1 gün sonra GSMobile Eski Açık başvurusu yaptım avea bayisinden,60 tl yerine şu an 49 TL ile konuşuyorum.

Bu tür işlemleri yapmadan önce durumunuzun önemli olduğunu unutmayın,bu konuda Avea Eski Açık ve Avea GSMobile Tek Hat Tek gibi başlıklı yazılarımda detaylar yazmıştım.

Arama bölümünden aratıp okuyunuz,ama şunu unutmayınız,sitede forumda yazan bilgiler güncel olmıyabilir,yazılan yazının tarihi önemlidir.
    Dostlar. Yıllardır başta sıcak fırsatlardaki konularda olmak üzere,tavsiye öneri,bilgi istenen konularda ihtiyacı olanlara yardımcı olmak için emek verdim zaman harcadım. Para ile satılan kodları bedava verdim.Burada 1 kuruş para almadım kimseden.Amacım bütçenize yardımcı olmaktı.Ben burada terbiyesiz,nankör,çirkef insanlara daha fazla sabredemiyorum.Onlara yardımcı olmak istemiyorum.Forumu bırakıyorum.X`de olacağım.Dostlar bizi hatırlasın.

• Net.Anket faydalı yorumunuz için bir kez daha teşekkür ediyorum.
  • Uzun yıllardır çift hat kullanan birisiyim, telefonu yenilemek için araştırma yaparken, hattımın birisini kapattırma fikrine kapıldım ve telefon modelleri ile beraber operatör tarifelerini de araştırmaya başladım.
    İki hattım da herkes gibi ikilemde. Yani birisini ailem ve eski arkadaşlarım, diğerini iş çevrem ve yeni arkadaşlar biliyor. Turkcell'i vodafone'a taşımıştım iki ay önce, her ay 100 kontöre, 250 dakika veriyor. avea hattım ise 4 yıllık MEB hattı.
    Bugün, herşeyden fedakarlık edip avea'yı kapattırmak için 500 ü aradım. (işin ucunda tek hatlı veya çift hatlı telefon tercihi de var, çift hatlı wi-fi kullanan ve çin malı olmayan telefon henüz yok).
    Mevcut tarifem aylık 30 lira, 250 dakika ve 1250 dakika. Niyetim ave'yı kapatmak, vodafone'u avea'ya taşımak, 29'luk tarifeye geçmek. Çıkan temsilciye durumu aynen aktardım. Ve bana kendi hattım üzerinden 29'luk teklifi önerdi. 1 yıllığına 39 değil 29 lira dedi, ama hat taşımak veya kapattırmamak kaydı ile. Yoksa 30 lira cezası ile beraber fatura gelirmiş...

Yukarıdaki hikayenin sonu: Teklif kabul edildi. Şimdi vodafone'a taşınan numara ile alakalı iptal fikirleri zihinde, mümkün olsa hemen 536'lı numaradaki arkadaşlara mesaj atıp, avea numarasını tek hale getirmek.

Soru: Sizce ne yapalım...? Diğerini acil durumlarda mesaj vb. kullanmak için saklayalım mı? (tabii telefon tercihi de buna göre olacak, çift hat olursa wi-fi yok, çin malı istenmiyor, çok bilinmeyenli denklem gibi...)

Ek izah: Şimdiden teşekkürler :)

• aveanın öğretmen hattı kullanan biri heryöne kamu extra için referans olabiliyor mu acaba ? teşekkürler..

Öğrendiğime göre, yeni hat alan ve numara taşıyarak hattını doğrudan kamu ekstra olarak açtıranlar referans olamıyor.

Referans olabilmek için, daha öncesinde MEB, Polis hattı gibi tarifeleri kullanan kamulular eğer kamu ekstra tarifesine geçerlerse, anca o zaman referans olabiliyorlar. Diğer bir ayrıntı da, referans olan kişi MEB v.b. tarifedeyse referans olduğu kişi de o tarifede olur, kamu ekstrada olamaz.

Daha fazla bilgi ve başkalarınn yaşadığı tecrübeleri görebilmeniz açısından aşağıdaki konuya bir göz atın.

http://forum.donanimhaber.com/m_36850141/mpage_2/key_/tm.htm

• quote:

Orijinalden alıntı: tikak

Bu kamu ekstra tarifesinin referans sistemi çok nalet. Birsürü ayrıntısı var. Bende biraralar bu işi ciddi şekilde düşündüm, ama sonunda vazgeçtim.

Öğrendiğime göre, yeni hat alan ve numara taşıyarak hattını doğrudan kamu ekstra olarak açtıranlar referans olamıyor.

Referans olabilmek için, daha öncesinde MEB, Polis hattı gibi tarifeleri kullanan kamulular eğer kamu ekstra tarifesine geçerlerse, anca o zaman referans olabiliyorlar. Diğer bir ayrıntı da, referans olan kişi MEB v.b. tarifedeyse referans olduğu kişi de o tarifede olur, kamu ekstrada olamaz.

Daha fazla bilgi ve başkalarınn yaşadığı tecrübeleri görebilmeniz açısından aşağıdaki konuya bir göz atın.

Ben bu referans olayını Avea bayisine sordum Referans olamayacağımı söyledi sonrada Müşteri hizmetlerini aradım onlarda tam tersi olabileceğimi söyledi bu şekilde bi ayrıntıdan hiç bahsetmediler.

Oneplus 9R

Aynı dili konuşan değil, aynı duyguları paylaşanlar anlaşabilirler. (Hz. Mevlana)

• Zaten bahsetseler şaşırırdım. Arkadaşın teki birkaç ay önce buraya yazmıştı. Konuyu hatırlayamıyorum şuanda. Müşteri hizmetleri ile bayii farklı şeyler söylemiş, arkadaş da sonunda dayanamayıp bu yüzden bayideyken müşteri hizmetlerini aramış fakat yine bilgiler çelişiyormuş, o da bayii çalışanına telefonu verip kendi aranızda anlaşın ve doğru neymiş bana söyleyin demiş. Sonunda bayinin dediği olmuş.

Verdiğim linkte herşey gayet açık şekilde açıklanmış, o yazılanlar yaşanmış tecrübeler olduğu için sen koşulların uygunsa ona göre başvuruda bulun. Yoksa orda da yazdığı gibi referans tarifede kalır, artık ne olcak diye kara kara düşünmeye başlarsın. Söz konusu Avea ise müşterilerin yaşayıp anlattıklarını dikkate al, müşteri hizmetlerini değil. Çünkü bu şirketin müşteri hizmetleri gerçekten hiçbir şey bilmiyor.

quote:

Orijinalden alıntı: ByAdmin

quote:

Bu kamu ekstra tarifesinin referans sistemi çok nalet. Birsürü ayrıntısı var. Bende biraralar bu işi ciddi şekilde düşündüm, ama sonunda vazgeçtim.

Ben bu referans olayını Avea bayisine sordum Referans olamayacağımı söyledi sonrada Müşteri hizmetlerini aradım onlarda tam tersi olabileceğimi söyledi bu şekilde bi ayrıntıdan hiç bahsetmediler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tikak -- 20 Nisan 2010; 13:30:57 >

• quote:

Forumda her yazılan yazı doğrudur diye bir kaide olamaz,eksik bilgi de olabilir yanlış bilgiler de olabilir,kişisel düşünceler de olabilir.

Yukarda yazdığınız daha önce MEB,Polis hattı kullanmış olması gerekir gibi kuralları hiç duymadım görmedim.

Yine de belki son günlerde çıkmış bir kuraldır diye avea sitesinden araştırdım bulamadım,avea müşteri hizmetleri 500 ü aradım ve onlarda böyle bir kuraldan bahsetmediler.

Kamu Ekstra kullanabilmek için,ya kamulu yada kamu emeklisi yada özel sağlık ve özel eğitim kurumlarında çalışıyor olmak gerekir.

Eğer bu imkanlarınız yoksa,kamu ekstra kullanan biri size referans olabilir.Burda referansdan kasıt kefil değildir,hiç bir maddi manevi sorumluluk gerektirmez,referans olan kişinin kaybı olmaz,referans olana fatura yansımaz.

Referans olan kişiye mesaj gider ve referans olan kişi mesaja onay cevabı verir,iş biter.

Avea sitesinde kamu ekstraya referansla geçilebildiğine dair yazı bulamadım ama müşteri hizmetleri ile bayiler yukarda bahsettiğim şekilde olabildiğini söylüyorlar.

30 TL bazında bana göre çok iyi hatta en iyi tarifedir ama ya yeni hat alacaksın 29 tl ile konuşabilmek için yada referans bulabilmek lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OkumadanAlma -- 26 Nisan 2010; 3:52:27 >

• turkcell hattım benim adıma ve babamın kamu kimliği ile bu tarifeye geçmek istiyorum. nasıl yapılabilir bir fikri olan var mı? babam turkcell kullanıyor ve bu hat benim adıma. bana olmaz dediler bu şekilde hat babanın adına olması gerekir dendi. turkcell de 31 lira hat devri için alınıyormuş yıuh dedim ya yeni hat almak bedava ne hıyar bi kurum bu ya. nasıl olabilir şimdi bir fikri olan var mı?

Orijinalden alıntı: caferkaya

turkcell hattım benim adıma ve babamın kamu kimliği ile bu tarifeye geçmek istiyorum. nasıl yapılabilir bir fikri olan var mı? babam turkcell kullanıyor ve bu hat benim adıma. bana olmaz dediler bu şekilde hat babanın adına olması gerekir dendi. turkcell de 31 lira hat devri için alınıyormuş yuh dedim ya yeni hat almak bedava ne hıyar bi kurum bu ya. nasıl olabilir şimdi bir fikri olan var mı?

Öncelikle şunu yazayım,sana avantaj sağlayacak hiç bir ip ucu yok,herşey senin aleyhine :)

Çünkü hat babanın üstüne değil senin üstüne.Sen de kamu kimlikli değilsin sanırım.Olsan zaten hat senin üstüne olduğu için direk geçersin referans olmadan.

Bu durumda benim ve herkesin aklına gelebilecek çözümler şunlar:

→) Babanız kendisi kamu kimlikli ise,babanız kendi hattıyla Avea'ya başvurur,Kamu Ekstra tarifesine geçer,onun hattı açıldıktan sonra siz Avea bayisine gider,Turkcell hattını Avea Kamu Ekstra tarifesine geçirmek istediğinizi

söylersiniz ve babanızın kamu ekstra tarifeli hattını referans gösterirsiniz.Babanıza sms gider,babanız onaylar ve siz de Kamu Eskstralı olursunuz,bu şekilde ikinizde çok iyi bir fiyattan konuşursunuz,hem de ikiniz de avea'lı olduğunuz için kendi aranızda 1600 dakika konuşma hakkını kullanırsınız,babanızla birlikte toplam bu 3200 dakika eder.Zaten ikinizden biri başka operatörde olsa,kendi aranızda 400 dakikanız var hediye.

İkinizinde avea kamu ekstralı olması bence daha mantıklı ve hesaplı zaten.Bu arada babanız 3 kişiye referans olabilir 3 kişiyi kamu ekstraya geçirebilir.

Ailenizde en çok konuştuklarınızı da kamu ekstra ya geçirirsiniz,çünkü siz de referans olabilirsiniz,bu şekilde konuşmaların ekonomik olmasının sağlanmasındaki amaç sağlanmış olur.

Hattı babanın üstüne devir etseniz bile,devirden sonra 3 ay geçmeden başka operatöre geçemezsiniz,çünkü yeni alınmış hat mantığı gibi,3 ay ilk operatörde bekleme yapmak gereklidir.

Kamu Ekstra Tarifesi şu an bana göre çok dikkat çekici çok avantajlı bir tarife,ama kamulu olmayanların kullanabilmesi için bizzat kamu ekstra tarifesini kullanan bir abone referans olmalı.

Bazı avea bayilerinde,her nasıl yapıyorlarsa,referans göstermeden geçiş sağladıklarını duydum ama ben bulamadım öyle bayi kendim için.

• teşekkür ederim cevapların için. o zman e n iyisi bu tarifeyi kullanan bir kamulu bulmak :))
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.