Şimdi Ara

Avea HerYöne Kamu Ekstra yada HerYöne Kamu Kullanan Varmı ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
98
Cevap
0
Favori
3.987
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: TwiNChiL

bende izmirde arıyorum ama şehir farketmez herhalde ya msj atsa yeter sanırım bide arkadaşın babası kamulu aveada öğretmen hattıymış eski yani baya o yollarsa hangi tarifeye geçmiş oluruz?

Kamu Ekstra ye geçerken alacağınız referans kişinin de tarifesi bizzat kamu ekstra olmalı,aynı şekilde normal her yöne kamu tarifesine geçecek kişi de heryöne kamuya geçerken referans olacak kişinin tarifesi de bizzat kamu heryöne olmalı.Referans olacak kişinin tarifesi sizin geçmek istediğiniz tarife de olmalı.Yani avea kullanan herkes Kamu Ekstra için yada Heryöne Kamu için referans olamaz,bizzat o tarifeyi kullanıyor olması lazım.
    Dostlar. Yıllardır başta sıcak fırsatlardaki konularda olmak üzere,tavsiye öneri,bilgi istenen konularda ihtiyacı olanlara yardımcı olmak için emek verdim zaman harcadım. Para ile satılan kodları bedava verdim.Burada 1 kuruş para almadım kimseden.Amacım bütçenize yardımcı olmaktı.Ben burada terbiyesiz,nankör,çirkef insanlara daha fazla sabredemiyorum.Onlara yardımcı olmak istemiyorum.Forumu bırakıyorum.X`de olacağım.Dostlar bizi hatırlasın.
  • Arkadaşlar ben size bir şey sormak istiyorum, benim mevcut avea hattım vardı onu vodafon'a taşıdım ve bugün itibariyle açıldı. bu işlemide 29 liralık kamu ekstra tarifesi için yaptım. yarın bu hattımı geri aveaya taşıyıp 29 liralık bu kamu ekstrayı kullanan arkadaşımın referansıyla bende aynı tarifeden 29 liraya faydalanabilirmiyim ve bundan sonraki süreçte yapmam gereken özel bir şey varmı? Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.

Orijinalden alıntı: BLAZER_K5

Arkadaşlar ben size bir şey sormak istiyorum, benim mevcut avea hattım vardı onu vodafon'a taşıdım ve bugün itibariyle açıldı. bu işlemide 29 liralık kamu ekstra tarifesi için yaptım. yarın bu hattımı geri aveaya taşıyıp 29 liralık bu kamu ekstrayı kullanan arkadaşımın referansıyla bende aynı tarifeden 29 liraya faydalanabilirmiyim ve bundan sonraki süreçte yapmam gereken özel bir şey varmı? Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.

Daha önce aynı hattınla başka operatörden aveaya gelip heryöne numara taşıma kampanyasından faturalı hatların yaptığı kampanyalardan yararlanmadıysan yararlanabilirsin.

Bayiye gideceksin,numaramı başka operatörden kamu ekstra tartifesine taşıyacağım diyeceksin,onlar gerekenleri yaparlar,referans olacak numarayı sorarlar.

Referans olacak kişiye durumu anlat,gelecek mesajı olumlu cevaplamayı unutmasın.Gelecek mesajda nasıl cevaplayacağı yazar zaten.

http://www.avea.com.tr/tr/sta/bireysel/tarifeler/referans_sistemi_sss.shtml linkini açarak referans sistemi hakkında daha detaylı bilgiyi alabilirsin.
    Dostlar. Yıllardır başta sıcak fırsatlardaki konularda olmak üzere,tavsiye öneri,bilgi istenen konularda ihtiyacı olanlara yardımcı olmak için emek verdim zaman harcadım. Para ile satılan kodları bedava verdim.Burada 1 kuruş para almadım kimseden.Amacım bütçenize yardımcı olmaktı.Ben burada terbiyesiz,nankör,çirkef insanlara daha fazla sabredemiyorum.Onlara yardımcı olmak istemiyorum.Forumu bırakıyorum.X`de olacağım.Dostlar bizi hatırlasın.

• bilgi için teşekkürler :) yarın ilk iş avea bayisine gitmek, referansta hazır zaten sağolsun :)
  • Peki aveadan iki faturalı hattım olsa.Biri Her Yöne Kamu Extra diğeri başka bir tarife.Ben diğer tarifeyi başka bir operatöre taşısam.Sonra tekrar aveaya dönmek istesem kendi kendime referans olabilir miyim?
  • Mantık olarak mümkün ve büyük ihtimal olur.Duyduğum kadarıyla 1 kişi 5 tane kamu ekstra hattı alabiliyordu.Bu demek olur ki sen dediğini yapıp diğer hattı geri getirerek 29 TL indirimli tarifeden yararlanabilirsin yinede daha iyi bu konuda bilgisi olanların cevabını beklesen iyi olur :)
    Basturkemin nikli arkadaş var,o bu avea konusunda çok bilgili bana göre,o cevap verebilir,aveada çalışıyormuş galiba.

2. Referans veren kamu tarifesini başka bir kamu tarifesi yapınca referans verdiklerinin de tarifesi değişmiş mi oluyor?

Birinci sorunun cevabı kullanmaya devam edebiliyorsa ikinci sorunun cevabına gerek kalmıyor :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Asceticc

Peki aveadan iki faturalı hattım olsa.Biri Her Yöne Kamu Extra diğeri başka bir tarife.Ben diğer tarifeyi başka bir operatöre taşısam.Sonra tekrar aveaya dönmek istesem kendi kendime referans olabilir miyim?

Avea MÜşteri Hizmetlerini aradım,telefona Merhaba Ben Duygu diyen bir bayan çıktı,senin sorunu sordum,evet olabiliyormuş.
    Kamu Ekstra olmayan hattını başka operatöre taşıyıp geri gelirken diğer hattınla referans olabilirsin ve 29 ücretle indirimli kullanabilirsin başka yönden geldiğin için.

quote:

Orijinalden alıntı: fethiyetv

1. Referans veren hat kapanır, başka op. taşınır veya kamu tarifesi dışında br tarifeye geçerse referans verdiği hatlar mevcut tarifesini kulanmaya devam edebiliyor mu?

2. Referans veren kamu tarifesini başka bir kamu tarifesi yapınca referans verdiklerinin de tarifesi değişmiş mi oluyor?

Birinci sorunun cevabı kullanmaya devam edebiliyorsa ikinci sorunun cevabına gerek kalmıyor :)

Sizin sorunuzu da sordum Müşteri Hizmetlerini arayıp,Merhaba ben Duygu Nasıl yardımcı olabilirim diyen bayandan aldığım cevapları yazıyorum:

Herşey sizin lehinize,yani hiç bir şey zararınıza değil.Referans veren hat tarifesini değiştirse, kapansa yada başka operatöre geçse bile sizin tarifeniz indirimli Kamu Esktra 29 TL olarak kullanılmaya devam eder.

Başkasının referansıyla kamu ekstraya gelen ve kamu ekstra kullanan aboneler başkasına referans olamazlar,bunu karıştırmayınız.

Referans olacak kişinin mutlaka kamu kimliği olmalıdır ve o kişi başkasının referansıyla gelmiş olmamalıdır,bizzat kendisi ilk kamu ekstralı olmalıdır.

• @NetAnket.Net

Emeğiniz için teşekkür ederim. Annemin hattı 30 TL 1250dk+250dk olandan. Aynı fiyata neden 1600dk+400dk neden olmasın dedim biraz uğraşacağız sanırım.

Yeni hat alımında 29 TL yazıyor, devir işlemi yapsak yeni hat alımı gibi görürler mi? Zaten hat başkasına aitti, devir yapsak iyi olur, o yüzden sordum.
  • quote:

@NetAnket.Net

Emeğiniz için teşekkür ederim. Annemin hattı 30 TL 1250dk+250dk olandan. Aynı fiyata neden 1600dk+400dk neden olmasın dedim biraz uğraşacağız sanırım.

Yeni hat alımında 29 TL yazıyor, devir işlemi yapsak yeni hat alımı gibi görürler mi? Zaten hat başkasına aitti, devir yapsak iyi olur, o yüzden sordum.

Avea.com.tr'den bize ulaşın kısmına bu soruyu yazdım. Az önce m.h. aradı devir işlemi sonrasında tarifenin 29 TL'den olmayacağını söyledi. Yani devir yapıldığında bu tarife 39 TL oluyor.
  • quote:

quote:

@NetAnket.Net

Avea.com.tr'den bize ulaşın kısmına bu soruyu yazdım. Az önce m.h. aradı devir işlemi sonrasında tarifenin 29 TL'den olmayacağını söyledi. Yani devir yapıldığında bu tarife 39 TL oluyor.

Sayın forum arkadaşım,senin durumunu belki yanlış anlamış olabilirim ama anladığım kadarıyla cevaplayayım.
    Yeni hat alımından kasıt,avea bayisinden yeni sıfır faturalı hat alacaksınız ve bu hat kamu Ekstra tarifesi ile açılacak ve bu hattın sahibine ait Kamu kimliği yada kamu emekli kimliği gibi belgeler olacak.Yani sen kamulu değilsen yeni hat alsan da bu tarifeden yararlanamazsın.Eğer annen kamu kimliği varsa,onun üzerine yeni faturalı hat alırsın tarifesini de kamu ekstra olarak açtırırsın.

Diğer türlü indirimli fiyattan yani 29 TL ücretle konuşabilmek için hattını başka şebekeden avea kamu ekstraya taşıman lazım,bunu kriterleri bu sayfadaka önceki mesajlarda oldukça açıklayıcı şekilde yazıyor.Başka şebekeden bu tarifeye numara taşırken bu tarifeyi bizzat kullnan bir abone referans olmalı,ki bu nasıl olur buda açıklandı.

Zaten avea kullanıyorken hattını kamu kimliği birinin üstüne nakletmen,ve sonra bu tarifeye geçmen indirimli fiyattan kullanmanı sağlamaz.Çünkü yeni abone değilsin,zaten avealısın.

başka operatörde iken hattı,kamu kimliği olan birisinin üzerine nakledeceksen yada olmayan birinin üstüne devir edeceksen devirden sonra 3 ay hattını başka operatöre taşıyamazsın,bu kuralı var numara taşımanın.

Sana uyabilecek 2 yöntem söyliyeyim,kamu kullanan ve kamu kimliği olan tanıdığını, başka operatöre taşırsın,orda hattı açılır,hemen gider avea kamu ekstraya geri dönüş yapar,29 TL den konuşur.Tabi kamu kimliği olması lazım,unutmayınız.Sonrada sen de başka operatöre geçersin,sen de başka operatörde hattın açıldıktan sonra tanıdığını referans gösterip kamu ekstraya geçiş başvurusu yaparsın başka operatörden gelerek.

Yada kamu kimliği olan birinin üstüne yeni kamus ekstra hattı alıp kullanabilirsiniz.

Faturalı hatlarda başka operatöre numara taşıyyıp geri gelirken iyi karar verip,diğer operatörde en az paket ücreti yada aylık ücreti en az olan tarife seçilmeli.

Mesela aylık standart ücreti 2 TL 3 TL olan tarifeler olabilir onları seçin,hat açılınca geri dönün,kaybınız çok az olsun.Diyelim ki sen Turkcele geçip geri geleceksin,orda heryöne kamuyu seçtin,hattın açıldı,hemen geri döndün,orda 2 gün de kalsan 30 günde kalsan 49 TL taban ücreti ödemek zorundasın.O= yüzden en az aylık ücreti olan tarifeleri seçin başka operatörleri basamak olarak kullanırken.Birde fatura kesim tarihlerine yakın ama fatura kesim tarihlerinden önceye denk getirirseniz geçişleri o şekilde de ekonomik çözümler elde edebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OkumadanAlma -- 22 Mayıs 2010; 0:00:09 >

• merhaba arkadaşlar referans olabilecek birisi çıkarsa sevinirim.Birde kontörlü hattan faturalıya kamu tarifesine geçişte de indirimli fiyattan faydalanabiliyuormuyuz?

Orijinalden alıntı: bf

merhaba arkadaşlar referans olabilecek birisi çıkarsa sevinirim.Birde kontörlü hattan faturalıya kamu tarifesine geçişte de indirimli fiyattan faydalanabiliyormuyuz?

NUmara taşıyarak kontörlü yeni isimle ön ödemeli hattını başka operatöre taşırken yeni operatöründe faturalı yapsan bile numara taşımadan dolayı kazanılan bir indirim varsa yararlanırsın,yok sen kontörlüydün daha önce diye bir engel yok.

Eğer kontörlü hattınla avea bayisine gelip,ben avea kamu ekstraya geçmek istiyorum başka operatörden dersen,ve birde referans gösterirsen indirimli fiyat olan 29 TLŞ den yararlanırsın.Tabi hattın faturalıya geçeceği için,hat senin üstüne olmalı ve ikametkah - sana ait bir fatura gibi belgeleri vermek zorundasın.

• quote:

Orijinalden alıntı: NetAnket.Net

quote:

merhaba arkadaşlar referans olabilecek birisi çıkarsa sevinirim.Birde kontörlü hattan faturalıya kamu tarifesine geçişte de indirimli fiyattan faydalanabiliyormuyuz?

NUmara taşıyarak kontörlü yeni isimle ön ödemeli hattını başka operatöre taşırken yeni operatöründe faturalı yapsan bile numara taşımadan dolayı kazanılan bir indirim varsa yararlanırsın,yok sen kontörlüydün daha önce diye bir engel yok.

Eğer kontörlü hattınla avea bayisine gelip,ben avea kamu ekstraya geçmek istiyorum başka operatörden dersen,ve birde referans gösterirsen indirimli fiyat olan 29 TLŞ den yararlanırsın.Tabi hattın faturalıya geçeceği için,hat senin üstüne olmalı ve ikametkah - sana ait bir fatura gibi belgeleri vermek zorundasın.

hat zaten avea sorun o :D
    turkcellde falan kontörlüden faturalıya geçenlere baya bi kampanyaların var ama aveada varmı bilmiyorum o yüzden sordum

• Turkcelin kampanyalarından bir cacık olmaz.Onun mantığı şudur,ben fasülyeyi 10 TL den satıyorum,gel sana kampanya indirim yaptım,sana fasülyeyi 5 TL den veriyorum.

Aynı fasülyeyi başka operatör zaten 3 TL den veriyor be kardeşim.

Bilmem anlatabildim mi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: NetAnket.Net

Turkcelin kampanyalarından bir cacık olmaz.Onun mantığı şudur,ben fasülyeyi 10 TL den satıyorum,gel sana kampanya indirim yaptım,sana fasülyeyi 5 TL den veriyorum.

Aynı fasülyeyi başka operatör zaten 3 TL den veriyor be kardeşim.

Bilmem anlatabildim mi.

bunun farkında olduğum için zaten avea kullanıyorum :D
    benim sorun avea kontörlü hattan avea kamuya geçmek istiyorum indirimden yararlanabilrimiyim turkcell benzetmesini onun için yapmıştım

Eğer kamu kimlik belgen varsa,sorun değil,ben sana yöntem söylerim.Hattınla vodafoneye geç,orda hattın açıldıktan 1 gün sonra git avea bayisine Kamu Ekstraya başvur,indirimli 29 TL den konuş.Başka operatöre geçmeden avea içinde tarife değiştireceksen indirimli fiyattan yararlanamıyorsun.Ya başka operatörden geleceksin yada yeni hat alacaksın.
    Yeni hat almıyacapına göre başka operatörden gelmiş gibi yaparsın,geçersin vodafoneye hemen geri gelirsin,istediğin şekilde olur.7 gün içinde istediğin tarifedesin :)
  • diğer operatöre geçtiğimde en az 3 ay orada kalmam gerekmiyomu

diğer operatöre geçtiğimde en az 3 ay orada kalmam gerekmiyomu

1-2 gün kalmanız yeterli.
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.