Şimdi Ara

AUTOBILD'den elektronik el freni yorumu (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
101
Cevap
0
Favori
12.042
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: aya

quote:

Orijinalden alıntı: Gestapo SS

quote:

mekanik el freni, bir sürücünün son paraşütüdür... elektronik park freni ile son paraşütümüzü de elimizden alıyorlar...

buna benzer bir yorumu Türkiyenin ünlü otomobil danışamın ve sürücüsü yaşlı bir kurt'dan dinlemiştim..mekanik el freni sürücünün can simididir elektronik el freni yapılarak bu can simidi elinden alınmıştır..diye bir yorumunu canlı canlı dinlemiştim..

ben de oradan alıntıladım, "bakalım başka kimler izlemiş olabilir" diye de merakla bekliyordum, ilk siz çıktınız, tebrikler...

Bilinçli otomobil kullanıcısı,takipçisi ve bu işlerden anlayan birilerini forumda görmek güzel

• Aracımda elektronik el freni var. Çok gerekli bişey değil bence mekanik olsa da olurmuş. Fakat anlamadığım şey aracı durdurunca vitese takmıyor musunuz? Durunca kaçar falan diyenler olmuş da o bakımdan sordum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bedfordun el freni hiç bi arabada yok çart çart çart yarım saat kurmadan tutmazdı
     AUTOBILD'den elektronik el freni yorumu
  • Tüm güvenlik sistemini otomobilin elektrik aksamının mükemmel çalışmasına endekslemeyi sakıncalı buluyorum. Yok park freni mutlaka otomatik olacaksa, herhangi bir problemde başvurmaya yönelik yedek bir mekanik manivela fren sistemi olmalı.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu yeni leon artık bir gelsinde görelim
  • Geçen ay komşunun 3008 inin aküsü bitti, araçta otomatik(Auto6R sanırım).Bizim sitede egimli olunca aracı zor tuttuk yerinde. Kayıyor meret Neyseki komşularla aracı bayrak direğine bağladıkta sabitlendi araç. Sonrasında da mobil servis geldi takviye yaptı.

Mekanik el freninin önemini bir kez daha anladım ben bu vakada.

• quote:

Orijinalden alıntı: StreamRolleR

Bir gram güvenmem sonuçta elektronik bir sorun çıksa yandın,GARÇ sesini duyunca için rahatlıyor en azından.Anında belli ediyor kilitlediğini arka tekerleri

işte bu ses... GARÇ . :))
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kaygerya

kavga anında caarrt diye elfrenini çekip arabadan inemeyeceksen at çöpe.

• quote:

quote:

quote:

quote:

mekanik el freni, bir sürücünün son paraşütüdür... elektronik park freni ile son paraşütümüzü de elimizden alıyorlar...

buna benzer bir yorumu Türkiyenin ünlü otomobil danışamın ve sürücüsü yaşlı bir kurt'dan dinlemiştim..mekanik el freni sürücünün can simididir elektronik el freni yapılarak bu can simidi elinden alınmıştır..diye bir yorumunu canlı canlı dinlemiştim..

ben de oradan alıntıladım, "bakalım başka kimler izlemiş olabilir" diye de merakla bekliyordum, ilk siz çıktınız, tebrikler...

Bilinçli otomobil kullanıcısı,takipçisi ve bu işlerden anlayan birilerini forumda görmek güzel

eyvallah üstad, bil mukabele...

• ne kadar elektronik aksam o kadar sorun ihtimali...

• Öncelikle bu geri kaçırma ile elektromekanik park freni arasında nasıl bir ilişki kuruldu anlamadım. Benimki santim kıpırdamaz mesela, 6-DSG'ler de kaçırmıyordu ama bu 7'leri bilmiyorum.

Akü bitince de frene bir şey olmuyor, rahat olun siz. Zaten sizde bu arabadan da yok, o yüzden kafanızı yormayın. Volvo'nun el frenine bayılanlar da vardır belki.
  • Sinirimi el frenininden çıkartamayacaksam ne yapayım ben bu arabayı? Elektromekanik el frenli araçta o düğme elimde kalır benim.
  • bence elektronik çok rahat oluyor

benim araçta Park konumuna aldığında el frenini kendisi çekiyor D konumuna getirip gaza dokunduğun anda indiriyor
  • Elektronik park freni yerine daha gerekli şeyleri koysunlar standard olarak...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: deserthawk

Öncelikle bu geri kaçırma ile elektromekanik park freni arasında nasıl bir ilişki kuruldu anlamadım. Benimki santim kıpırdamaz mesela, 6-DSG'ler de kaçırmıyordu ama bu 7'leri bilmiyorum.

Akü bitince de frene bir şey olmuyor, rahat olun siz. Zaten sizde bu arabadan da yok, o yüzden kafanızı yormayın. Volvo'nun el frenine bayılanlar da vardır belki.

Vah vah

• Yeni araçların çoğu elekromekanik el freni ile satışa çıktı.
    Mekanik el freni daha güvenli.
    Özellikle otomatik araçlardaki bazı problemlerden dolayı araç kendi kendine gaz verip harekete geçiyor..

Mekanik el freni olsa durdurma ihtimali var...

linkteki kazalara bir bakarmısınız..
    http://forum.donanimhaber.com/m_71694295/tm.htm
  • karda buzda kullanıyorum zaman zaman geri manevra yapamayacağım zamanlar
    klimanın,km sayacının,v.s. elektronik olanını anlarım da, el freni nedir ya bi kilitlenince arabanın altında bilmem kaç tur civata gevşeteceksin v.s.
    eski patronumun x5inin elektronik elfreni arızası 4 haneli rakamlara malolmuştu
    kanı kaynayan genç araç şoförlerinin ne anıları vardır o elfreni dişlilerinin her birinde

• quote:

Orijinalden alıntı: farks

Ic mekan olarak mekanik frenler sikintili olsada hala daha sorunsuz. Elektronik el freni bozuldugu zaman imkan varsa o bolmeyi acip elle mudehale etmen gerekiyor/mus. fordlar icin boyleymis. En temizi ayak freni ufacik koyucaksin debriyajin o koseye.

Sadece Ford da olsa iyi bmwlerde de durum boyle hatta hepsinde. Bmw x6 da mesela bagaj da stepne kısmında müdahale için kısım var

• quote:

Orijinalden alıntı: Kaygerya

kavga anında caarrt diye elfrenini çekip arabadan inemeyeceksen at çöpe.

• Virajlarda kıç attırmayacaksam
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.