Şimdi Ara

AUTOBILD'den elektronik el freni yorumu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
101
Cevap
0
Favori
12.042
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Forum genelinde elektronik el freninin çok önemli, olmazsa olmaz bir donanım olarak gören, bu donanıma sahip olmayan araçları eleştiren hatta kimi zaman yerden yere vuran kişilere rastlıyorum.

Bu konu için Alman Autobild dergisi editörlerinin yorumuna rastlayınca paylaşmak istedim.

AUTOBILD'den elektronik el freni yorumu

Tercümesi: "Leon'daki mekanik el freni park ederken ve yokuştaki kalkışlarda Golf'teki elektronik el freninden daha iyi çalışıyor"

Devamında da golf-leon'un birbirlerine olan üstünlükleri hakkında yaptığı puanlamada leon'a mekanik el frenine sahip olduğu için +1 puan vermiş.

• Elektronik insana kolaylık sağlasa da insanın kafasında soru işareti bırakıyor. Ben mekanik olmasını tercih ederim.
  • Ic mekan olarak mekanik frenler sikintili olsada hala daha sorunsuz. Elektronik el freni bozuldugu zaman imkan varsa o bolmeyi acip elle mudehale etmen gerekiyor/mus. fordlar icin boyleymis. En temizi ayak freni ufacik koyucaksin debriyajin o koseye.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Burdaki asıl dikkat edilmesi gereken nokta dsg li arabada yokuşlardaki kalkışlarda ve park ederken neden el frenine ihtiyaç duyulduğudur... Hill holder yokmu bütün (yeni) dsg lerde ? Auto hold da yazıyor orda kocaman ??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Exxcrea -- 14 Ocak 2013; 20:34:37 >
  • elektronik el frenine bir alışınca mekanik el freni m.ö. 'den kalma bir alet gibi geliyor..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Exxcrea

Burdaki asıl dikkat edilmesi gereken nokta dsg li arabada yokuşlardaki kalkışlarda ve park ederken neden el frenine ihtiyaç duyulduğudur... Hill holder yokmu bütün (yeni) dsg lerde ? Auto hold da yazıyor orda kocaman ??

polo'da yok..
    ama sanırım diğer modellerde var..
    polo'da da esp paketini ekstra olarak alabiliyorsun..
  • quote:

Orijinalden alıntı: dark_elf

quote:

Burdaki asıl dikkat edilmesi gereken nokta dsg li arabada yokuşlardaki kalkışlarda ve park ederken neden el frenine ihtiyaç duyulduğudur... Hill holder yokmu bütün (yeni) dsg lerde ? Auto hold da yazıyor orda kocaman ??

polo'da yok..

Türkiyeden bahsediyorsunuz sanırım. Avrupada esp siz saraba sattıklarını sanmıyorum. Esp olduktan sonrada standart oluyor hill holder. Ancak türkiye gibi 3. dünya ülkelerinde 2 hava yastıklı esp siz araba satabilirler. Bizim için önemli olan alaşım jant ve dijital klima.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Elektronik el freni
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Mekanik el freni candır.Olmasa sevinirim alacağım arabada.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: dark_elf

quote:

polo'da yok..

Türkiyeden bahsediyorsunuz sanırım. Avrupada esp siz saraba sattıklarını sanmıyorum. Esp olduktan sonrada standart oluyor hill holder. Ancak türkiye gibi 3. dünya ülkelerinde 2 hava yastıklı esp siz araba satabilirler. Bizim için önemli olan alaşım jant ve dijital klima.

evet haklısınız Türkiye'den bahsediyorum.. esp'li b sınıfı araç satın alabilmek için 1800tl fark veriyorsunuz..

• Bir keresinde otomobillerde gelişen teknolojinin doğru kullanılmaz-kullanılması bilinmez ise yarar kadar zarar getireceği hakkında bir yazı okumuştum.Yaşanmış bir olayı da örnek gösteriyordu yazı.Araç sahibi aracını yokuş yukarı park ediyor.Elektronik el frenini çekiyor.Daha doğrusu çektiğini sanıyor ama freni aslında çekmiyor, bu sırada devreye giren outhold sistemi sürücüye el freninin çekildiğini düşündürüyor.Sonuç kendi aracıyla beraber hasarlı 3 araç.Evet elektronik park freni güzel bir teknoloji ama bazen normal el frenini aratmıyor değil.

Edit: imla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi popcorn41 -- 14 Ocak 2013; 20:50:08 >
  • Zamaninda sirf elektrikli el freni var diye Ford Focus C-Max almamıştık. Tercih meselesi, mekanik el freni olmazsa olmazlardan benim için.

• akü bitince kaçirmasin
  • mekanik el freni, bir sürücünün son paraşütüdür... elektronik park freni ile son paraşütümüzü de elimizden alıyorlar...
  • Firmalar saçma sapan elektrikli el freni sistemleri piyasaya sürmeye devam ediyor. 10 yıldır Renault modellerinde kullanılan ve tamamen otomatik olan, yani hiçbir şekilde el freni butonuna dokunmanız gerekmeyen, araç ilerlemeye çalıştığında freni bırakan, stop düğmesine bastığınızda freni çeken başarılı bir model piyasada iken bazı markalarda bunun otomatik olmaması, düğmeye basılma gerekliliği çok saçma.
  • çok merak ediyorum mekanik el freni gibi tuşa dokunup mu yanlıyoruz.
    Hemen yazayım taşlanmadan otoyolda kesinlikle yanlama veya herhangi akrobasi hareketleri yapmam, trafik kurallarına sonuna kadar uyarım.
  • quote:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jason Becker -- 14 Ocak 2013; 21:31:28 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ilyus

akü bitince kaçirmasin

fren boşalması anında son çözümdür mekanik el freni

• Mekanik el frenini çekerken çıkan ''gaaarrçç'' sesinin verdiği güven duygusu paha biçilemez

Şaka bir yana,fonksiyonellik ve konfor açısından bence önemli değil.Olmasa da olur.

Ama estetik açıdan üst sınıf otomobillerin olmazsa olmazı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jason Becker

quote:

Bundan sonra izleyecegim boyle programlari futbol disinda herseyi konusuyorlar

• İ30 da vitesi d konumuna getirince devreden çıkartan, p konumuna getirince devreye alan elektronik park freni çok kullanışlı. El ile devreye alınan elektronik park freni ise gereksiz bence mekanige göre pek bir farkı olmuyor ben el ile devreye sokup,çıkartıcaksam bunun ne kolaylıgı olacak ki bana mekanik ile aynı işi görmüş olacak.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.