Şimdi Ara

AUTOBILD'den elektronik el freni yorumu (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
101
Cevap
0
Favori
12.042
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: siklopentan

quote:

Orijinalden alıntı: farks

Ic mekan olarak mekanik frenler sikintili olsada hala daha sorunsuz. Elektronik el freni bozuldugu zaman imkan varsa o bolmeyi acip elle mudehale etmen gerekiyor/mus. fordlar icin boyleymis. En temizi ayak freni ufacik koyucaksin debriyajin o koseye.

Sadece Ford da olsa iyi bmwlerde de durum boyle hatta hepsinde. Bmw x6 da mesela bagaj da stepne kısmında müdahale için kısım var

hangi ford'da elektronik el freni varmış?

fiesta : mekanik
    focus : mekanik
    mondeo : mekanik

hangi model kaldı geriye bilmediğimiz?

ayrıca elektronik el freni olan araçların hepsinde, bir elektrik arızası durumu için manual bir boşaltma yedek sistemi vardır. ne bmw'ye özel bir durum bu, ne de ferrari'ye...

• quote:

Orijinalden alıntı: Kaygerya

kavga anında caarrt diye elfrenini çekip arabadan inemeyeceksen at çöpe.

İyiydi. Bi de tam durmaya yakın cekip inerler ya :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • görsel olarak güzel ama pek güvende hissettirmiyor insanı,bende henüz tam alışamadım elektromekanik park frenine
  • Elektronik el freni arac hareket halindeyken calisir mi? Esim araba kullanirken eskiden el frenindeydi elim her an cekmem gerekecek gibi. Simdi de o dugmeyi mi kaldiracam.?

• bazı araçlarda, hareket halinde iken el freni butonunu bir süre basılı (ya da çekili) tutarsanız hareket halinde de olsanız devreye giriyor diye biliyorum. bunun için aracınızın kullanım kılavuzuna bakmanız lazım...
  • quote:

Orijinalden alıntı: aya

quote:

Orijinalden alıntı: siklopentan

quote:

Orijinalden alıntı: farks

Ic mekan olarak mekanik frenler sikintili olsada hala daha sorunsuz. Elektronik el freni bozuldugu zaman imkan varsa o bolmeyi acip elle mudehale etmen gerekiyor/mus. fordlar icin boyleymis. En temizi ayak freni ufacik koyucaksin debriyajin o koseye.

Sadece Ford da olsa iyi bmwlerde de durum boyle hatta hepsinde. Bmw x6 da mesela bagaj da stepne kısmında müdahale için kısım var

hangi ford'da elektronik el freni varmış?

fiesta : mekanik
    focus : mekanik
    mondeo : mekanik

hangi model kaldı geriye bilmediğimiz?

ayrıca elektronik el freni olan araçların hepsinde, bir elektrik arızası durumu için manual bir boşaltma yedek sistemi vardır. ne bmw'ye özel bir durum bu, ne de ferrari'ye...

Doğru ford'larda yok elektronik park freni en azından türkiyede arkadas hangi modelde gordu bilmiyorum. Ama zaten tum araçlarda acil durum boşaltma sistemi olduğu konusunda hem fikiriz ben de bunu soylemiştim. X6 uzerinde gorup oğrendiğimden de örneği onun üstünde verdim

• quote:

Orijinalden alıntı: ogretmenht

Elektronik el freni arac hareket halindeyken calisir mi? Esim araba kullanirken eskiden el frenindeydi elim her an cekmem gerekecek gibi. Simdi de o dugmeyi mi kaldiracam.?

Passat ta el freni düğmesini cekili tutunda hareket halinde el freni devreye giriyor. Acil durumlar içinmiş

• muhtemelen ayak frenine basıyor gibi frenleme yapıyordur.
    Ayrıca elektirik/elektronik sisteminden kaynaklı bir arıza durumunda bu elfreni butonuda devre dışı kalabilir.

En iyisi mekanik el freni...
    Keşke bütün araçlarda opsiyonel olsa...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fedo71 -- 11 Ocak 2014; 15:13:42 >
  • Yıl olmuş 2017 Jetta'da hala kol gibi el freni var vw ilginç firma.
  • Elektronik el freninin en büyük getirisi, orta konsolda sağladığı yer ve tasarım kolaylığı. Yer kazanımı için sineğin suyunu sıkan firmaların vazgeçilmezi oldu gibi birşey.

Son arabamda elektronik el freni var. Kullanım hızı ve pratiklik konusunda mekanik freni tercih ederim.

El freni tuşunu çek, ekranda el freni ışığının yanmasını bekle, çok dikse yokuş, ikinci kez tuşa bas ve bekle...
    Mekanik el freni varken, sağlam bi garrçç işlem tamam
  • Virajda önden kaymaları mekanik el freniyle dengeleyebilirsin.

• Buyur. Binlerce araçta var sıkıntı çıkaran görmedim. Mekanik ilkel sistem elektronik candır

• Bana göre otomobillerdeki en saçma ve gereksiz donanımdır elektronik el freni.

• canvarol kullanıcısına yanıt
    i30 hangi/kaç modelden bahsediyorsunuz hocam ?
    2012-2016 olan kasalarda otomatik viteslerin tümünde var mıdır?

bu modellerde yarı otomatik - tam otomatik ayrımı var mı onu da bilmiyorum henüz ama...
  • quote:

Orijinalden alıntı: MaDMaxiBo

i30 hangi/kaç modelden bahsediyorsunuz hocam ?
    2012-2016 olan kasalarda otomatik viteslerin tümünde var mıdır?

bu modellerde yarı otomatik - tam otomatik ayrımı var mı onu da bilmiyorum henüz ama...

2012-2016 model i30 elite donanımda hem otomatik hem de düz vites seçeneğinde elektronik park freni var. Style donanım da otomatikte olsa düz vites de olsa mekanik park freni var. 2012-2014 modellerde tam otomatik vites satıldı, 2015-2016 modeller yarı otomatik dct şanzıman ile satıldı.

• Mekanikte araya biri oturamiyor, bi taraflarina batiyor. Otomatik vites, elektrikli fren super.

2014 tam otomatikler cvt miydi hocam ?
  • quote:

2014 tam otomatikler cvt miydi hocam ?

Tork konvektörlü 6-ileri tam otomatik bir şanzıman kullanılıyordu. Sanırım H-matic deniliyor bu şanzımana.

teşekkürler hocam bilgi için.

ben hyundai cvt kullanıyor diye okumuştum bir ara, onları da cvt sanıyordum. dct için çok yakıyor deniyor da. cvt daha ekonomikmiş.

belki uzun zaman sonra olacak ama yine de i30 düşünüyorum.
  • quote:

teşekkürler hocam bilgi için.

ben hyundai cvt kullanıyor diye okumuştum bir ara, onları da cvt sanıyordum. dct için çok yakıyor deniyor da. cvt daha ekonomikmiş.

belki uzun zaman sonra olacak ama yine de i30 düşünüyorum.

i30 da tam otomatik olanlar çok tüketiyor, dct olanlar daha ekonomik. 2 litre civarı daha az tüketiyor dct. İ30 da cvt hiç kullanılmadı ama kullanılsaydı dctden biraz fazla tüketirdi, tam otomatik olandan ise daha az tüketirdi.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.