2010 model atmosferik 1.6 102 hp hitler motor passat aracım var arkadaşlar aracımdan hantallığı dışında çok memnunum uçsun kaçsın istemiyorum ama hantallığı biraz uzun yolda gitsin istiyorum yokuşlarda çok bayılma yapıyor. Ankarada 3 tane kurumsal yazılım firması ile görüşme yaptım 3 üde internet üzerinde yüksek yıldız ve olumlu yoruma sahip firmalar oldu ve 3üde 16 hp ile 20nm tork alınabileceğini söyledi ve memnun kalmaz isem 1 hafta içinde para iadesi yapıp stock yazılımımın geri yüklenebileceğini belirttiler. Hava yakıt karışımını programlayarak yaptıklarını ve alt devirlerimde yazılımdan sonra farkı hemen hissedeceğimide belirttiler. Yazılım ücretini gözden çıkardım size sorum ise böyle bir güç almak mümkün mü ve araçta uzun vadede büyük sorunlarla karşılaşırmıyım ? Yazılım sonrası kış aylarından araç ısınmadan fazla yüklenmemeye(dip gaz) dikkat etmemi belirttiler. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Atmosferik hitler motor yazılım
-
-
Yazılım yerine açık hava filtresi yada kutu içi filtre daha uygun olur. Yazılıma ödeyeceğiniz ücret, alacağınız ekstra güce değmez.
-
hiç elletme. Bu motor sağlamdır dayanıklıdır ancak vaad edilen performans artışını vermez. 12 sene kullandım aynı motoru skoda octaviada.
-
açık hava filtresi ile 16hp güç alamaz alsa alsa 3-5hp o da güzel konumlandırılırsa aksi takdirde motordan sıcak hava çekip performans daha da düşebilir. o motor için uygun headers varsa kullanılabilir katalizör iptali üst devirleri rahatlatır. stepneyi sökerseniz yine rahatlar, düzgün lastik basınçları bunlar bir iki tık iyi gitmesini sağlayabilir.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
9,5 yıl aynı motorlu Jetta kullandım. Kesinlikle katılıyorum.
-
yazılım hiç bir işe yaramaz o motorda.16 hp yi üst devirlerde alırsın, e zaten rampada devir çevirerek kullanacaksan arabayı gayet de çıkıyor:))
arabayı elletme.atmosferik motoru turbo gibi kullanmaya çalışmazsan verim alırsın. ha 4 5 bin devir görürsün rampada doğru ama 4. 5. viteste de çıkarsın
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Aga o motora elon musk ın roketindeki yazilimi da attirsan nafile. bir cacik çıkmaz.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
99 Model Bora'da 8v versiyonu sanırım 4 yıl kadar kullanmıştı aile büyüğüm.
ben o zamanlar üniversite zamanları ara sıra utana çekile isterdim ancak bir kış günü trafikte (4 ileri otomatik) 14.5LT tüketimi görünce bir daha istememiştim :)
sanırım Passat B5'te kullanıyorsunuz... araç 1.5ton...yolcularla beraber 1.8tonluk bir araca dönüşüyor...
Bu motorun en kötü tarafı HP dediğimiz KW cinsinden motorun gücü 98ps - 102hp aralığı ancak tekerlere bu güç 68.68hp olarak gidiyor...
yaklaşık 34hp verimsizlik kurbanı... ilgili test 2008 yılından...altta tablo...
ultra verimsiz ancak bir o kadar da her şeye gelen (lpg) deyim yerinde ise alman tankı...
Manifoldu plastikten turbo takılamıyor ! (ki tüm motoru elden geçirmek lazım) Supercharger kiti yok...
bu motoru SWAP 'lamak gerek... bir tane 1.8T veya 1.4 TFSI bulup atmak lazım ... 1.4 TSI 122-125hp'lik dahi çok rahatlatır aracı...
-
golfte kullandım bu motoru araç otomatikti 10-11lt görünce ekranda insanın sevinesi geliyor. benzer güçte evde bir aracımız var 2010 Honda City 1.4es (1339cc 1.33 yani) otomatik 100hp gücünde 119binde şu an LPG hiç takılmadı hitler motor 1.33 motordan bile güçsüz golf ile kıyaslıyorum arada iki katı fark var. nasıl bu kadar çok yakan yaktığı kadar hiç gidemeyen bir motor yapmışlar ben anlamıyorum. yazılım + açık hava filtresi headers katalizör iptali ile 15-25beygir arası güç alınabilir. bu arada bu araçlarda subap ayarı var mı yeni nesil araçlar gibi otomatik mi ayarlıyor bilmiyorum varsa bakılmalı zamanla lpg'den dolayı subaplar sıkabilir bu da kompresyon düşüklüğü bununla beraber çekiş kaybı yaşatabilir
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
8 valfli motor, hem de atmosferik. Hiç uğraşmayın gül gibi binin derim.
Supap ayarı önerisine katılıyorum. Eksoz supapları sıkı ise ciddi güç kaybı oluyor. Bunun dışında yüksek dereceli egzantrik uygulaması doğru yapıldığında %30 civarı güç artışı sağlar. Ben olsam yazılım yerine onu değerlendiririm.
Atmosferik motor dan sadece yazılım ile 16 hp güç almak imkansız. Sizin için bir tık maliyetli olabilir ama hem ailem ile birlikte seyahat edeyim, hemde biraz güç olsun istiyorsanız. Filtre, Egzoz,Headers ve son olarak yazılım ile birlikte motorunuz sağlamsa 15 hp civarında bir güç alabilirsiniz.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Normal binek arabaların stepnesi kaç kg gelir aşağı yukarı?
15kg gelir az gibi duruyor fakat söküp deneyin kilo başına beygir hesabı var ağırlık beygiri götürür yarışırken mesela arka tamponu, arka koltukları, stepneyi sökerler boşuna yapılmıyor bunlar. aracınızda stepne varsa söküp deneyin farkı göreceksiniz. eski aracımda stepne + 50kg civarında ses sistemi vardı bir gün bunları sökmem gerekti aracı kontrol edememiştim o derece fark oluyor aracım 1.5crdi vgt Accent Era idi bu yükle 0-100 9.3, 0-160 24-25sn süresi vardı.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Aga o motora elon musk ın roketindeki yazilimi da attirsan nafile. bir cacik çıkmaz.
|
Benzer içerikler
- yıl olarak 18 yaşına girince ehliyet alabilirmiyim
- suzuki grand vitara 1.9 ddis motor ömrü
- toyota auris 1.6 advance skypack multidrive s yorumlar
- tüvtürk stepne hafif kusur mu
- kredi çekmek mantıklı mı
- mg marvel r fiyat
- jetour türkiye
- citroen ami özellikleri
- suv tavsiye 2024
- aurus araba
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X