Şimdi Ara

Atatürk'ün gerçekten böyle bir sözü var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
34
Cevap
1
Favori
4.040
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • "Bana umutlarının tükendiğini söyle,sana Türk olduğunu hatırlatayım”

Varsa kaynağını da verirseniz sevinirim.Çok gaz bir söz gerçekten,hoşuma gitti.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ben de bayıldım çok şekil bir sözmüş, söylemişse büyük önder söylemiştir.
  • Bende konuya girince aha kesin dinsizlikke ilgili bir söz gene ortalık karışacak dedim

Ama öyle olmadı

Cidden güzel sözmüş beğendim

• Söz güzelmiş ama

• Zannetmiyorum.Herkes bir yerlere yazmış bu sözü ama kimse de kaynağını atmamış.Zaten herhangi bir tarih sitesinde,makalede de geçmiyor.
  • Belki mecliste veya bir söylevinde söylemiş olabilir ama güzel söz gerçekten

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • O dönemin Türkçe'siyle söylenmiş bir söz değil gibi.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Çok hoş bir şarkı değil mi
    8 yıl önce açıldı
    bu şarkı çok iyi değil mi
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Yakuda Y kullanıcısına yanıt
    Aynen bende ayni sekilde dusunerek konuya girdim :D

• Atatürk söylemese bile kuvvetle muhtemelen onun döneminde söylenmiştir. Zorlu dönemde halka verilen brifingler esnasında yada halka yapılan hitaplarda.
  • Kim söylemişse soylemis. İnsanin bam.teline dokunuyor

• Atatürk olduğunu sanmıyorum ama gerçekten güzel sözmüş

• Kim söyledi bilmiyorum ama saçma bir sözmüş.
  • İlk defa duydum, hiç sanmıyorum.
  • Güzel söz ama bence Atatürk söylememiştir neden derseniz başka bir çok sözü var şöyle:

''Yüksek Türk! Senin için yüksekliğin hududu yoktur. İşte parola budur. ''

''Türk çocuğu ecdadını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktır.''

''Milletimiz her güçlük ve zorluk karşısında, durmadan ilerlemekte ve yükselmektedir. Büyük Türk Milletinin bu yoldaki hızını, her vasıtayla arttırmaya çalışmak, bizim hepimizin en kutlu vazifemizdir. ''

Türk olmamıza böyle vurgu yaptığı sözler var ama bu tarz söylediğini düşünmüyorum.
  • Atatürk'ün sözü olduğunu zannetmiyorum çünkü gerçekçilikten uzak ve akılcı bir söz değil.
  • Atatürkün işi gücü yok söz mü yazıyor.Atatürkün sandığımız sözlerin yarısı ona ait değil her konuda söz ssöylemiş adam ülkemi yönetiyor yazarlıkmı yapıyor
  • Konuya girerken ''Gökten indiği sanılan kitapların'' sözü sanarak girdim
    Bununla ilk defa karşılaşıyorum.Zaten günümüz ortamı belli kafanızdan herhangi bir şey uydurup altına Einstein yazıp facebooka koyarsanız o söz 3-4 gün sonra gerçekten Einstein'ın sözü olup çıkıyo.Pek sanmıyorum açıkcası Atatürk'ün olduğunu
  • Atatürk'ün söylediği zannedilen çoğu sözü aslında şu son zamanlarda uydurulan sözler. Fakat çok güzel şeyler de ortaya çıkmıyor değil. Güzel şeyler çıkıyor olması durumu değiştirmiyor aslında. Söylemediği bir sözü Atatürk'e yakıştırmak veya insanları buna inandırmak gereksiz bir şey. Söylediği yüzlerce söz zaten yeterli.

Aynı şekilde alakasız da olsa konu ile sahte hadisler de türedi.

Bunların çaresi ne olur bilmiyorum ama yapılan şeylerin son bulması gerekiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HEISENBERG

O dönemin Türkçe'siyle söylenmiş bir söz değil gibi.

Aynen öyle. Türkçe'den ziyade bu üsluptan kaynaklanıyor Atatürk'ün böyle bir üslup kullandığını sanmıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 26 Ağustos 2014; 2:00:31 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Her zaman liderlere böyle karizmatik şeyleri yüklerler normal yani. Doğru değil ama biri bi söz buluyor üretiyor sevdiği birinie yapıştırıyor.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.