Şimdi Ara

Asus Zenfone 5 Anakonu-Fmradyo-Root-Yazılım (789. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33.501
Cevap
171
Favori
1.155.749
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
32 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 787788789790791
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Monstrosity

quote:

Orijinalden alıntı: Rambo_FT

Telefonun pilinin çok yüksek olduğunu düşünerek mi aldınız?

Ben telefonu root'lamışım. Bugün kullanmadığım süre boyunca "Google Play Hizmetleri"ni dondurdum. Gördüm ki telefon kapalıyken önceki durumuna oranla çok daha az şarj yemeye başladı, özellikle de ekran kapalıyken.

Eğer pil sorunundan aşırı dertliyseniz, sanki hiçbir çare kalmamış gibi söylenmenize anlamıyorum. Siz resmen "çözümü var ama uygulamak istemiyorum ve çok dertliyim" gibi şeyler söylüyorsunuz. Çaresi: Root. Başka yolu yok. Ta ki Android 5'e kadar.

Root atarım atmasına da garanti işi ne olacak ? Tabiki telefonun pilinin çok muazzam olduğunu düşünerek almadım f/p ürünü diye aldım ortalama 3 saat ekran süresi veriyor.Buraya kadar sorun yok fakat uykudayken bu denli şarj harcaması anormal bir durum.

Root var, Unroot var, firmware var, herşey var :) Diğer konuyu biliyorsunuzdur zaten. Bence rootsuz cihaz kullanmanın pek anlamı yok. Yine de rootsuz çözüm için factory reset veya fabrika ayarlarına geri yükleme işlemini deneyin.

• quote:

Orijinalden alıntı: CanKartaL84

quote:

Orijinalden alıntı: Monstrosity

quote:

Orijinalden alıntı: Rambo_FT

Telefonun pilinin çok yüksek olduğunu düşünerek mi aldınız?

Ben telefonu root'lamışım. Bugün kullanmadığım süre boyunca "Google Play Hizmetleri"ni dondurdum. Gördüm ki telefon kapalıyken önceki durumuna oranla çok daha az şarj yemeye başladı, özellikle de ekran kapalıyken.

Eğer pil sorunundan aşırı dertliyseniz, sanki hiçbir çare kalmamış gibi söylenmenize anlamıyorum. Siz resmen "çözümü var ama uygulamak istemiyorum ve çok dertliyim" gibi şeyler söylüyorsunuz. Çaresi: Root. Başka yolu yok. Ta ki Android 5'e kadar.

Root atarım atmasına da garanti işi ne olacak ? Tabiki telefonun pilinin çok muazzam olduğunu düşünerek almadım f/p ürünü diye aldım ortalama 3 saat ekran süresi veriyor.Buraya kadar sorun yok fakat uykudayken bu denli şarj harcaması anormal bir durum.

Root var, Unroot var, firmware var, herşey var :) Diğer konuyu biliyorsunuzdur zaten. Bence rootsuz cihaz kullanmanın pek anlamı yok. Yine de rootsuz çözüm için factory reset veya fabrika ayarlarına geri yükleme işlemini deneyin.

Atalım bari ne yapayım önce factory reset sonra root atıcam.

• Arkadaşlar biraz ağır olun bu konuda kimse root atmak zorunda değil %bilmem kaç kar yapacak diye. Telefon 8 saatlik bekleme ile 3 saat 20 dk ekran süresi veriyorsa bana göre sıkıntı büyük. Bende artık elimden çıkartmak istiyorum bu cihazı. Pil gün geçtikçe zayıflıyor. Yok on beş gün sonra topluyor. Yok bilmem ne kalibrasyonu. Hepsi hikaye. Asus dandik bir telefona bile hatasını anlayıp 2500 batarya koyuyor. Bizde yok şunu şunu kapatırsak 4 saat ekran süresi verir diyoruz. Piyasadaki hiçbir telefon bu kadar başarısız bir bataryaya sahip değil bence.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: teknoloji delisi

Arkadaşlar biraz ağır olun bu konuda kimse root atmak zorunda değil %bilmem kaç kar yapacak diye. Telefon 8 saatlik bekleme ile 3 saat 20 dk ekran süresi veriyorsa bana göre sıkıntı büyük. Bende artık elimden çıkartmak istiyorum bu cihazı. Pil gün geçtikçe zayıflıyor. Yok on beş gün sonra topluyor. Yok bilmem ne kalibrasyonu. Hepsi hikaye. Asus dandik bir telefona bile hatasını anlayıp 2500 batarya koyuyor. Bizde yok şunu şunu kapatırsak 4 saat ekran süresi verir diyoruz. Piyasadaki hiçbir telefon bu kadar başarısız bir bataryaya sahip değil bence.

Sonuna kadar haklısın root vs ekstra çözümler bu telefonda pil sıkıntısı var.Bakalım yarın servisi arayacağım cihazı yollayacağım sıkıntı çıkarırlarsa uğraşırım baktım olmuyo satarım bu cihazla gemi yürümez

• Arkadaşlar flip cover aldım etkinleştirdim altındaki show calendar reminder on cover ne oluyor onuda etkinleştirecek miyiz?

• quote:

Orijinalden alıntı: CanKartaL84

quote:

Orijinalden alıntı: opua

quote:

Orijinalden alıntı: MustaTheGamer

Pil konusu can sıkıcıymış gerçekten. Babam da yaklaşık 1 hafta önce aldı cihazı 4.4.2 de kuruldu cihaza bana arka planda çalışan uygulama olmadığını da söylüyor ancak gece 11'den sabah 7'ye durduğu yerde yüzde 15-20 civarı şarj boşalıyormuş. Almasında ben aracı oldum ama hata mı ettim bilemedim. İade etmeyi düşünüyor 2 haftayı geçirmeden ama siz bir çözüm bekliyor musunuz Asus tarafından yoksa sorun android kaynaklı mı?

Cihazın bataryasının zaman içinde performansının düzeldiği doğru mu?

cihazın bataryasında problem yok.

cihazın temeli intel olduğundan ve intelin androidle arasının iyi olmamasından kaynaklanıyor bu durum.

fakat düz, sadece ve net şekilde söylenebilir ki: batarya performansı yerlerde ve zamanla düzeldiği falan da yok.

burada cihazı öven arkadaşlar sürekli 2g ayarında kullanan ve standart birçok uygulamayı root hakları alarak kaldırıp sadece bir görünümle batarya performansını bi nebze artıran kişiler.

dolayısıyla telefonu alacakken pil performansı sizin önemli bi kriterse kesinlikle bu telefonu seçmemelisiniz.

yani telefon parasına göre güzel özellikler sunuyor ama intel işlemcili olması batarya konusunda telefonu yerin dibine sokuyor.

ha bu arada, bu telefonun ikinci eli falan kesinlikle alınmamalı bence. ha 200 liraya ikinci elini veriyolarsa OK ama zaten sıfırı 600 liraya inmiş bi telefonu ikinci elde 450 lira civarına almak akıllıca bi hareket olmaz.

İntel işlemcinin uyku modu performansı nerdeyse 0 enerji tüketimine yakındır. Sorun Android in daha doğrusu Google Servis Hizmetleri uygulamasının gereksiz birçok işlemi sıklıkla canlandırması ve telefonu uyku modundan çıkarmasıyla alakalı biraz. Ancak arkadaşın bahsettiği gecelik %15-20 lik şarj tüketimi farklı bir durum muhtemelen. Ya sabah alarmlarından kaynaklıdır ki bende öyle(gece 7-8 saatte %3-5 civarı şarj harcanırken 30-40dk alarm çalarsa %15-20 civarı şarj tüketebiliyor) ya da her ne kadar arkaplanda bir uygulama yok dense de gözden kaçan birşey vardır.

Ha, bu arada neden ikinci el fiyatına girdiniz yine onu anlayamadım. 2. el 200TL ye cihaz mı arıyorsunuz yoksa?

Bim de yarın satışa çıkacak olan 599TL fiyatlı 2500 mah 1,2ghz işlemcili 1 gb ramli ekran ve kamera çözünürlükleri düşük "Lite" versiyon belki telefonu çok kullanmayanlar için şarj konusunda daha tatmin edici olabilir. Zenfone4 ün 5" boyutundaki versiyonu gibi cihaza 2500mah pil koymuşlar.

3g acikken gece boyu yuzde 3 mu iniyor sarjin?

Eger oyleyse konustugumuz telefonlar farkli.

Ayrica bu telefonun bug lari ve sarj performansinin yerlerde olmasi intel islemciden kaynaklaniyor.

Piyasada bi dolu telefon var ve bahsettigin google servisleri hepsi icin ayni. google play servisleri de dahil olmak uzere bircok yazilim intelle uyumlu sekilde calismiyor. Ornegin 3 saniye uyanik tutacagina 1 saat uyanik tutuyor.

Her neyse.

Ikinci el urun hele ki telefon, kesinlikle almam, alani da satani da sevmem. (Umarim sordugun soruya yeterli bi cevap olmustur?)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi opua -- 25 Aralık 2014; 20:35:20 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadaşlar telefona film attım boş derslerde izlerim diye ne kadar şarj tüketir ? Kaç saat film izleyebilirim kulaklık ve en kısık parlaklıkta izleyeceğim ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ByPozitif

Arkadaşlar telefona film attım boş derslerde izlerim diye ne kadar şarj tüketir ? Kaç saat film izleyebilirim kulaklık ve en kısık parlaklıkta izleyeceğim ?

Neden bunu deneyerek bizimle de paylasmiyorsun delikanli?
  • Aynen özellik yukarıdan gelen çubugu direkt olarak ortadan tuttugunuz yerden başlatıyor ve oraya gelene kadar göz yanılması denecek kadar bi kasma meydana getiriyor normal eğer oradanda açtıgınızda yukardan çekiyormuş komutu alsa belki düzelir ama oradan başlatılmasından dolayı o böyle kalır gibi dedigim gibi dikkate alınacak bi durum degil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 2smoke

Gayet normal hocam, sizin beklentileriniz çok farklıymış bu cihazı alırken açıkcası. 4.3 e dönsenizde aynı süreyi alacaksınız. 4.3 sizde plasebo etkisi gibi olmuş. Geçince hereyin daha iyi olacağını sanıyorsunuz. Olacak olan şu, 4.4 ile çalışan bazı extra servisler 4.3 ile çalışmayacağı için belki 1-2 saat farkı olacaktır beklemede.

Gelelim verdiğiniz grafiğe, 8.30 dkk sürekli wifi yada 3g kullanıp ekranı da açık tutmuşsunuz, muhtmelen internnete bişeyler yaptınız.

Denklem basit, Aynı kullanımlan %21 şarjınız biter saate, buda size yaklaşık 5 saat ekran süresi ve kullanım sağlar. Bakın parlamadan evvel dikat edin. Sürekli aynı şekilde kullanımdan bahsediyorum. Ve bu bence çok çok iyi. Beğenmediğiniz yeri anlamakta zorluk çekiyorum bazen.

4.3 deykende asus un guncellemeleri alınıyor nasılsa
    ayrıca 4.3 de iken google play ve servislerde son sürüme guncellenmiyomu?
    eğer güncelleniyosa yine google ın abuk servisleri çalışırki!!!
    benim yukledigim uygulamalar yine aynı olacak bi vaktim olmadı şu 4.3 e dönme işine.
    bi bakcam valla daha iyi olursa kalırım yok dediğiniz gibi öle fazla fark gormezsem yine 4.4 e yukseltirim.
    ayrıca 5.0 dada bu işlemci olayina bi çözüm getirmezlerse pil olayı çözülmez.
    Eğer iddaa ettikleri gibi 5.0 pil konusunda daha iyiyse ne ala yoksa foss.

• Kimse root atmak zorunda değil, kimse 2110 mAh'lik bataryaya sahip telefon almak zorunda da değil

Pil ile uğraşmak istemeyen gider başka telefon alır. Kimse zorla Zenfone 5 almıyor, fiyat performans diye alıyor. Fiyat performans olmayan pili iyi telefonlara bakabilirsin.

Ben telefonun pilinin vasat olduğunu bildiğim için beraberinde 10.400 mAh'lik powerbank aldım, hiç dert etmiyorum.

Burada düşük pil kapasitesini savunmuyorum. Düşük pil kapasiteli olduğunu bilmeyenlere hitap ediyorum. Telefonun pil kapasitesi düşük, mecburen pil ömrünü artırma yoluna gideceksiniz, başka yolu yok. "Ben Zenfone 5 alırım, hiç uğraşmam, pili de 4 saat gitmek zorunda" dediğiniz için böyle dert yanıyorsunuz.

Zenfone 5 alan, pil ile uğraşmak zorunda.

Edit: İsteyen Zenfone 5 almayabilir, isteyen Zenfone 5'ini satabilir. Kimseyi zorla tutmuyoruz. Sorunu olana yardım ediyoruz. Yardımlarımızı fanboyluk anlayanlar varsa açıkça söylesin.

Edit 2: Eğer aynı ya da düşük fiyata Zenfone 5'ten çok daha iyi telefon çıkarsa düşünmeden kendi telefonumu bile satarım. Ancak kendi açımdan iki-üç sorun yüzünden bu telefon satmaya değmez. Benim Zenfone kullanma sebebim budur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furkangunes04 -- 25 Aralık 2014; 21:37:51 >

• Telefonun bataryasi gercekten vasatin da altinda,

FAKAT,

Burada bahsedilen seyler batarya performansindan ziyade bataryanin stabil olmamasi. Ornegin bir gece yuzde 5 dusen pil orani diger bir gece yuzde 35 dusebiliyor.

O yuzdendir ki,
    Buradaki fanboylarin soylediklerini dikkate almayin.

Yok efendim root atilacakmis yok efendim bilmemne servisleri kapatilacakmis, iyi de madem servisler kapatilarak telefonun pil omru bariz sekilde uzuyor, bu net sekilde islemci ve donanimin androidle uyumsuz oldugunu, stabil calismadigini gostermiyor mu?

Kapatirsin uyumsuzluk yaratan tum yazilimlari al sana mis gibi telefon olur.

Ama esas olay bir telefonun standart yazilimla standart pil omru sunabilmesidir.

Telefon dengeli degil.

Ve stabil olmayan telefonu herkes elestirir.

Fiyat performans cihazi olmasi bu telefonu elestiriden muaf kilmaz.

Tekrar belirtmek istiyorum,

Pilin gucunun 2000 mah olmasi problem yaratmaz. Bu ekran icin bu pil gucu yeterlidir. Piyasadaki telefnlari incelerseniz bu telefonun pil gucunun yeterli oldugunu anlarsiniz.

Donanim ve ozellikle de intel islemci yasanan bu BUG larin temel sebebidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi opua -- 25 Aralık 2014; 21:48:36 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Benim için batarya önemli değildi bilerek aldım ama bu kadar kötü olacağını tahmin etmiyordum S3 örneğinden yola çıkarsak bu işin pil kapasitesiyle alaklı olmasığı rahatlıkla anlaşılıyor. Mesela en azında şarjlı bumper falan çıkartsalar onada razıyım. Power banka ihtiyacım yok. Şöyle telefonu elime alıp kavramak istiyorum rahatça internete girmek. Yardımlarınızın farkındayım fakat artık batarya konusunda şöyle düzelir böyle düzelir demeyin. Bu arada bir gecede %20-30 düşme gibi bir durum imkansız max 8 saatte %7 düşer. Cihazı meşgul eden uygulamalara dikkat. Telefonunuzu fabrika ayarlarına döndürüp deneyin yine olmazsa cihazınız bozuk doğru servise.
  • Bi kere madem pil ömrü performans dengesi istiyorsun,Git Discovery,grand neo falan al.
    Ben bu cihazı Intel fanı olduğum ve aralarında en iyi olan bu olduğu için aldım.
    Şu an S3 Neo 899 TL civarında ve antutudan 17000 küsur alıyor.Ve android L almayacak.
    Zenfone 5 ise 650-700 arası ve antutudan 23.000 puan alıyor.Sınıfının en iyi GPUsuna sahip.HIGH Quality Test var,note 3 ve s5 ile kafa kafaya gidiyor kalite testinde.
    Ve İntelde gelecek var.
    Android arm tabanlı,Intel ise X86,Biz port kullanıyoruz.
    Arm zaten androidden %60-70 civar alıyor.
    Intel ise yarısı değil,Ve buna rağmen 23.000 alabiliyor.
    Her güncelleme de verim artıyor.Düşünün,intelden %20 verimle 23.000 puan alan cihaz, %50lerde kaç alır sizce?
    İlerde Intel değerlenecek,hepiniz şahit olacaksınız

• Sarı kutu kullanalar mutlaka okusun
  • aslında sorun intel işlemcide değil çünkü google x86 işlemci kullanılabilmesi için kaynak kodları vermişti ve bunun sayesinde ıntel bu işe girdi ve android platformunda kullanılsın diye işlemcilerini üretti ancak aptal asus mühendisleri google kaynak kodlarını kerneli vesaireyi alıp intel işlemciye adam gibi entegrasyon sağlayamadıkları için bu salak saçma işler ortaya çıktı
    aynı salaklığı vercez diye iddaa ettikleri android 5.0 da yaparlarsa sonuç değişmez gene stabil olmayan bir cihaz olur elimizde.

• zenfone 5 kullanan arkadaşlar pil ömründen memnun musunuz peki?

zenfone 5 ve zenfone 6 arasında kaldım.şu konuya görüşünüzü yazarsanız sevinirim.

http://forum.donanimhaber.com/m_100855959/f_//tm.htm#100859694
  • quote:

Orijinalden alıntı: hgurbuz50

aslında sorun intel işlemcide değil çünkü google x86 işlemci kullanılabilmesi için kaynak kodları vermişti ve bunun sayesinde ıntel bu işe girdi ve android platformunda kullanılsın diye işlemcilerini üretti ancak aptal asus mühendisleri google kaynak kodlarını kerneli vesaireyi alıp intel işlemciye adam gibi entegrasyon sağlayamadıkları için bu salak saçma işler ortaya çıktı
    aynı salaklığı vercez diye iddaa ettikleri android 5.0 da yaparlarsa sonuç değişmez gene stabil olmayan bir cihaz olur elimizde.

Asus'un ilk mobil cihaz değil ve kaliteli firma diye aldık beklediğimiz kadar iyi çıkmadı. Ancak onlarda bunun farkında olacak ki hem stok uygulamaları hem de sistemi sürekli guncelliyorlar. Tabii bu güncellemeleri çoğu yeni özellik eklemek alakalı, çok az performans güncellemesi oluyor. Belkide tüm performans sorunlarını Android 5'te cozecekleri için bir girişimde bulunmuyorlar. Eğer Android 5'te de performans sorunları devam ederse o zaman Asus çok müşteri kaybeder. Önceki telefonumdan bu yönde çok çektim aynı sorunların devam etmesi beni çok üzer telefonu acilen elden çıkarırım.

Hatta bir anımı paylaşayım; ilk Zenfone elime geçtiğinde hemen kamerayı açtım ve video çektim. Sonra "Bu ne diğer telefonumla aynı sorun!" diye şaşırdım. Birebir aynı kasma sorunu vardı. Ancak 700 liraya alternatifi olmadığı için razı oldum.

Android 5 benim için de Asus için de ya tamam ya devam olacaktır.

• hangi powerbank i kullanıyorsunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mehmet Bey*

hangi powerbank i kullanıyorsunuz?

Hepsiburada'dan alınma Tp-link 10.400 mah taşınabilir şarj cihazı

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 787788789790791
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.