Şimdi Ara

Asus Zenfone 5 Anakonu-Fmradyo-Root-Yazılım (791. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
11 Misafir (7 Mobil) - 4 Masaüstü7 Mobil
5 sn
33.501
Cevap
171
Favori
1.191.714
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
32 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 789790791792793
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: oktay1910

Arkadaşlar flip cover aldım etkinleştirdim altındaki show calendar reminder on cover ne oluyor onuda etkinleştirecek miyiz?

Flip cover ekranında takvim etkinliklerini gösterme özelliği o. İsterseniz etkinleştirebilirsiniz.

Orijinalden alıntı: ByPozitif

Arkadaşlar telefona film attım boş derslerde izlerim diye ne kadar şarj tüketir ? Kaç saat film izleyebilirim kulaklık ve en kısık parlaklıkta izleyeceğim ?

Muhtemelen değişir ancak ben 3-4 saat arası izlerim diye tahmin ediyorum. Önceki gün 1 saat maç ile %32 civarı şarj harcamıştı ki maçı wifi ile canlı tv uygulamasından izlemiştim ve bu %32 ye uygulamayı sonlandırmadığımdan kaynaklı ekstra 2 saatlik şarj tüketimi de dahil. Dediğim gibi mobil veri, wifi kapalı olarak 3-4 saat izlenebilir.

Orijinalden alıntı: Ruhadze

Çok garip bir durumla karşı karşıyayım. Telefon geçen haftaya kadar .mkv ve .flv uzantılı müzikleri Müzik uygulamasında görüyordu. Şimdi Youtubedan çekiyorum Müzik uygulamasında görünmüyor. Fakat dosya yöneticisi/Music kısmında görünüyor ve şarkıyı oynatabiliyorum. Bu müzik dosyalarının tekrar görünmesini nasıl sağlayabilirim?

Farklı bir müzik uygulaması kullanın. Mkv ve Flv müzik değil video uzantıları olduğundan Müzik uygulamasının son güncellemesinde değişiklik yapılıp bu uzantılar çıkartılmış olabilir.
  • Telefonun tek artısı 2 gb ram. Başka uçuran bir özellik görmedim. Ne ekran uçuyor ne kamera kaçıyor. Geriyede hız ve batarya kalıyor zaten. Hız süper tamamda zaten hız haricinde herşey orantılı fiyatıyla ama ne yazık ki bataryadan fiyatının kat ve kat altında mAh olarak değilde kullanım süresi olarak. 8 saat kullanımda 3,2 saat ekran süresi veriyor. Dediğiniz markaların ekran süreleri öyle olabilir fakat günlerce kullanıyorlardır muhtemelen.
    Bu arada bizim cihaz 2110 mAh ile 3 saat 20 dk ı görüyorsa yaklaşık 10 mAh başına 1 dk ekran süresi alıyor yaklaşık. Eğer cihaz 2500 mAh olsaydı günlük kullanımda 30 ila 40 dk arasında ekran süresi farkı yaratırdı. Buda en yoğun kullanımda bile 3.5 ila 4 saat ekran süresi ile günü tamamlardı. Hele birde optimizasyonu yapılsa 4.5 saate kadar yolu olurdu.
  • Servise gönderme işini pas geçtim zaten bir sonuç çıkacağını hiç zannetmiyorum.Bunun yerine powerbank almaya karar verdim üstüne bide factory reset atarsam cillop gibi bir sonuç elde ederim diye düşünüyorum...
  • bugün zenfone dan facebooka giriş yapınca amax social network diye bir şey bir sürü izin istedi . facebook bilgilerinin neredeyse tamamına erişiyor . Hangi uygulama ile alakalı bu ya da asus telefonla mı ilgilidir . Eğer bir sakıncası varsa sileceğim bunu bilen var mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m-99 -- 26 Aralık 2014; 15:07:32 >

Zenfone’larda Kısık Hoparlör Sesini %100 Artırın! (Root Gerektiriyor)

[Intel USB Sürücülerini Windows 8’e Yüklemek

Zenfone Serisi için Xposed Framework Yükleyici {ROOT Gerektiriyor}

Geliştiriciler için Tüm Zenfone Modifikasyonları

Bim’de Satılan ZenFone 5 Hakkında Açıklama

Zenfone’larda Bootloader Kilidi Açma ve Kapatma

Zenfone’lar için Geliştirici Araç-Gereçleri

Tüm Zenfone’ları Karşılaştırdık!

Asus’tan Yeni KitKat Güncellemesi {Ayrıntılı Bilgi}

Edit: Sitemde paylaştığım önemli birçok içeriği imzamda paylaşmak isterdim ancak forum kurallarına aykırı Halbuki Birçok kişinin işine yarayacaktı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furkangunes04 -- 26 Aralık 2014; 15:26:09 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Furkan Güneş
    "İnandığım gibi yaşıyorum"

• quote:

Orijinalden alıntı: Rambo_FT

Arkadaşlar, en son zenfoneasus.com makaleleri şunlardır, işinize yarayabilir:

Zenfone’larda Kısık Hoparlör Sesini %100 Artırın! (Root Gerektiriyor)

Intel USB Sürücülerini Windows 8’e Yüklemek

Zenfone Serisi için Xposed Framework Yükleyici {ROOT Gerektiriyor}

Geliştiriciler için Tüm Zenfone Modifikasyonları

Bim’de Satılan ZenFone 5 Hakkında Açıklama

Zenfone’larda Bootloader Kilidi Açma ve Kapatma

Zenfone’lar için Geliştirici Araç-Gereçleri

Tüm Zenfone’ları Karşılaştırdık!

Asus’tan Yeni KitKat Güncellemesi {Ayrıntılı Bilgi}

Xposed için gereksiz işlem kirliliği olmuş.

Linkten
    repo.xposed.info
    Xposed Installer | Xposed Module Repository
    http://repo.xposed.info/module/de.robv.android.xposed.installer

Resmi uygulamasını indirip kurun. Açın uygulamayı güncellemeyi onaylayın bitti.

Güzel site olmuş. İyi çalışmalar.

• Arkadaşlar 2 aydır zenfone 5 kullanıcısıyım. Renk tercihimi yaparken reyon görevlisi arka kapakların satışa çıkacağından bahsedilmişti bende çok üzerinde durmadan tercihimi kırmızıdan yana kullanmıştım. Fakat görüyorum ki henüz orjinal bir arka kapak satışı yok. El hassasiyetine önem verdiğimden dolayı kılıf yahut kap kullanmaktan yana değilim, bu kapakların satışı hakkında bilgi yahut tecrübesi olan biri bana yardım edebilirse çok memnun olurum. Şimdiden teşekkürler.

Orijinalden alıntı: teknoloji delisi

Telefonun tek artısı 2 gb ram. Başka uçuran bir özellik görmedim. Ne ekran uçuyor ne kamera kaçıyor. Geriyede hız ve batarya kalıyor zaten. Hız süper tamamda zaten hız haricinde herşey orantılı fiyatıyla ama ne yazık ki bataryadan fiyatının kat ve kat altında mAh olarak değilde kullanım süresi olarak. 8 saat kullanımda 3,2 saat ekran süresi veriyor. Dediğiniz markaların ekran süreleri öyle olabilir fakat günlerce kullanıyorlardır muhtemelen.
    Bu arada bizim cihaz 2110 mAh ile 3 saat 20 dk ı görüyorsa yaklaşık 10 mAh başına 1 dk ekran süresi alıyor yaklaşık. Eğer cihaz 2500 mAh olsaydı günlük kullanımda 30 ila 40 dk arasında ekran süresi farkı yaratırdı. Buda en yoğun kullanımda bile 3.5 ila 4 saat ekran süresi ile günü tamamlardı. Hele birde optimizasyonu yapılsa 4.5 saate kadar yolu olurdu.

İşlemci hızı 1,6ghz, bu fiyat segmentinde snapdragon veya mtk işlemcili birçok cihaz 1.2-1,3ghz hızdadır. Ram 2gb, yine bu fiyat segmentinde ram 1gb oluyor. Ekran 5", genelde 4-4,5" ekranlı cihazlar bu fiyatlarda satılıyor. Batarya olarak da 700TL ye 2500Mah pili olan fazla cihaz yok. Olanların da birçok özelliği kırpılarak bu fiyata veriliyor.

Size arkadaşlarımdan verdiğim örneklerin çoğu günü çıkartamıyor ya da gün içinde evde durduklarında bittikçe telefonunu şarj ediyor. Günde 2 defa şarj edenler var. Ben de bazen 2. güne bırakıyorum telefonu. Sabah 07.30 da şarjdan alıp yoğun bir günden dolayı telefonla pek uğraşmamışsam eve gittiğimde %80 civarı şarjım oluyor. Akşam da fazla takılmazsam 1-1,5 ekran süresiyle %70 civarı şarjla bırakıyorum telefonu 2. gün için. Ama bazı günler de sürekli dışarıda işim olabileceğinden bu şarjı zorla azaltıp (2 saatten fazla oyun oynamışlığım var sırf bu yüzden) gece yatarken şarja takıyorum.

Batarya kapasitesi konusunda belki haklısınız. Ancak 2smoke hocamın dediği gibi Lite versiyondaki 2500mah pil çift anten için de olabilir. Yüksek kapasite pil demek daha fazla ağırlık da demek sonuçta. Belki Zenfone5 için daha hafif bir tasarımı tercih ettiler.

Bizim yaptığımız ise mevcut şartlar ve imkanlarla optimum performansı sağlamaya çalışmak.

• CanKartaL84 kullanıcısına yanıt
    uçak moduna alıp 2,5 saatlikl film izlediğim zaman %40 civarında gidiyor

Aşağıdaki linkten cihazınıza uygun uygulamayı isteye bilirsiniz.
    örnek zenfone 5 (A501CG) XXXXXX@gmail.com gibi

Bana uygulamayı gönderdiler telefonun batarya ile ilgili raporunu çıkarıp aşağıdaki asus yetkilisinin mail adresine gönderdim. linki inceleyin herkes için önemli

• samet_ckr027 kullanıcısına yanıt
    Orjinal kapak satısı 3 aydır teknosa da var, siyah beyaz ve kırmızı renkte 70 tl.

www.teknosa.com
    zen case Fiyatları ve Modelleri
    http://www.teknosa.com/arama?s=zen%20case

"Bizi bilen bilir, bilmeyende kendi gibi bilir"
    Hz.Mevlana

• mfrz kullanıcısına yanıt
    İyi işte pili neyin sömürdüğünü tespit edecek adamlar. Bakalım sorun kullanıcıdamı kendilerindemi anlamış olacağız.

"Bizi bilen bilir, bilmeyende kendi gibi bilir"
    Hz.Mevlana

• Sorry, this thread has been close, you cannot post a new reply, please return.

konu kapatılmış galiba ?
  • Ben de aldim arkadaslar teli.sarji sikinti olacak gbi ama bakalim.arka kapagin kameranin ust tarafinda sanki bosluk var sizde de var mi var sikinti?bir de sozcuklet surekli rakamlarin ustunde cikacak mi yazarken:)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: mfrz

Asus' batarya ile ilgili bi uygulama geliştirmiş telefona yüklüyorsunuz ve telefonunuzun raporunu çıkartıyor ardından çıkan raporu tekrar asusa geri gönderiyorsunuz.

Aşağıdaki linkten cihazınıza uygun uygulamayı isteye bilirsiniz.
    örnek zenfone 5 (A501CG) XXXXXX@gmail.com gibi

Bana uygulamayı gönderdiler telefonun batarya ile ilgili raporunu çıkarıp aşağıdaki asus yetkilisinin mail adresine gönderdim. linki inceleyin herkes için önemli

http://www.asus.com/zentalk/forum.php?mod=viewthread&tid=2431&extra=page%3D1&page=1

Çıkan rapor html veya txt formatındaysa hangi uygulamanın ne kadar şarj harcadığının daha detaylı halini biz de görebiliriz aslında.

Bu arada rootlu cihazlarda bu apk sorun olabilir. Uyuturuz falan onu da çalışmaz sonra, ne dersiniz hocam :) @2smoke

• quote:

Orijinalden alıntı: bha41

Ben de aldim arkadaslar teli.sarji sikinti olacak gbi ama bakalim.arka kapagin kameranin ust tarafinda sanki bosluk var sizde de var mi var sikinti?bir de sozcuklet surekli rakamlarin ustunde cikacak mi yazarken:)

Asus klavyenin google marketten güncellemelerini yaparsanız ayarlarında advantage settings kısmında önerileri her zaman göster seçeneği var. Onu kaldırırsanız tahminler çıkmaz.

Orijinalden alıntı: mbirol

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: m-99

@teknoloji delisi ya o yollardan geçtik coktan . tüketici mahkemesi falan da hikaye 3-4 defa gitmesi gerekiyormuş servise anca öyle dediler . ugrasamadım kardeş bu ülkede tüketici hakkı diye bir şey halen yok . bir ürün alırken servisini düşünerek almak gerek yaptık bir hata .

Hocam yasa net 20 iş gününü geçtiği an davanızı açın. Değişiklik olmamışsa durum bu. Bu olay pizzanın 31. Dk da gelmesi gibi birşey. Ama dikkat edilecek tek şey iş günü. Yani hafta sonları bu süreye dahil değil. Diğer arkadaşlarında dediği gibi 10 gün sonra idarelik cihaz talebide yapabilirsiniz. Bunların hepsi kağıt üzerinde ama eğer muhatap olduğunuz kişiyi küfürle değilde haklarınızla tehtit ederseniz sonuç alırsınız. Bu arada samsung harif hiçbir teknik servis hızlı değil. Örneğin koskoca toshiba tnb nin eline düşmüş ve burası berbat bir servisti. Hep dua ederdim servis süresini geçirsinler diye ama 20-25 gün sonra gelirdi bilgisayar. En sonubda servise gide gide iade aldım fakat iş günü süresini doldurmadılar hiç. Eğer bu süreyi geçiyorsa 5 dk beklemeyin verin mahkemeye ama yasal süreç içerisinde çözüme ulaşılıyorsa yapacak birşey yok malesef. İşin en gıcık tarafıda düzeltmeden gönderirler. Sonra bunlarla 4-5 kere servise gitti dersin birton yalan sıkarlar değişim vermemek için. Türkiyedeki teknik servisler böyle. Bursadaki samsung servisi hariç birkaç saat içinde sorununuzu çözüyorlar hatta

Vallahi adamlar işin kolayını bulmuşlar 1 aydır kargoya iki kere veriyorlar geri geliyor kendilerine.Neymiş adreste bulunamamışız.Benim telefone 15 günde baktılar.Sonrada sıvı teması deyip çıktılar.Şimdi bakıyorsun servis kaydına geliş tarihinden 3 gün sonrasına arıza tespit edildi.onarıldı yazıyor.Ama 2 aydan fazladır telefon gelmedi bana daha geri....

Canlı Chat ten yazıyorsun.Adam yine geri gelmiş diyor ama o kadar hakaret küfür mail atan yok.Sebep yok.Chat teki adama diyorsun bana söyleyin ne zaman göndereceksiniz. Diyor ki ileriki günlerde takip edin.Oldu canım.Zaten tek işimiz Asus servis..

Ne yapalım şimdi avukat mı tutalım.

Hala ne arayan var ne soran. Başına gelenin vay haline.Aklı olan bu dandik firmanın malını almaz.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: m-99

@teknoloji delisi ya o yollardan geçtik coktan . tüketici mahkemesi falan da hikaye 3-4 defa gitmesi gerekiyormuş servise anca öyle dediler . ugrasamadım kardeş bu ülkede tüketici hakkı diye bir şey halen yok . bir ürün alırken servisini düşünerek almak gerek yaptık bir hata .

Hocam yasa net 20 iş gününü geçtiği an davanızı açın. Değişiklik olmamışsa durum bu. Bu olay pizzanın 31. Dk da gelmesi gibi birşey. Ama dikkat edilecek tek şey iş günü. Yani hafta sonları bu süreye dahil değil. Diğer arkadaşlarında dediği gibi 10 gün sonra idarelik cihaz talebide yapabilirsiniz. Bunların hepsi kağıt üzerinde ama eğer muhatap olduğunuz kişiyi küfürle değilde haklarınızla tehtit ederseniz sonuç alırsınız. Bu arada samsung harif hiçbir teknik servis hızlı değil. Örneğin koskoca toshiba tnb nin eline düşmüş ve burası berbat bir servisti. Hep dua ederdim servis süresini geçirsinler diye ama 20-25 gün sonra gelirdi bilgisayar. En sonubda servise gide gide iade aldım fakat iş günü süresini doldurmadılar hiç. Eğer bu süreyi geçiyorsa 5 dk beklemeyin verin mahkemeye ama yasal süreç içerisinde çözüme ulaşılıyorsa yapacak birşey yok malesef. İşin en gıcık tarafıda düzeltmeden gönderirler. Sonra bunlarla 4-5 kere servise gitti dersin birton yalan sıkarlar değişim vermemek için. Türkiyedeki teknik servisler böyle. Bursadaki samsung servisi hariç birkaç saat içinde sorununuzu çözüyorlar hatta

Vallahi adamlar işin kolayını bulmuşlar 1 aydır kargoya iki kere veriyorlar geri geliyor kendilerine.Neymiş adreste bulunamamışız.Benim telefone 15 günde baktılar.Sonrada sıvı teması deyip çıktılar.Şimdi bakıyorsun servis kaydına geliş tarihinden 3 gün sonrasına arıza tespit edildi.onarıldı yazıyor.Ama 2 aydan fazladır telefon gelmedi bana daha geri....

Canlı Chat ten yazıyorsun.Adam yine geri gelmiş diyor ama o kadar hakaret küfür mail atan yok.Sebep yok.Chat teki adama diyorsun bana söyleyin ne zaman göndereceksiniz. Diyor ki ileriki günlerde takip edin.Oldu canım.Zaten tek işimiz Asus servis..

Ne yapalım şimdi avukat mı tutalım.

Hala ne arayan var ne soran. Başına gelenin vay haline.Aklı olan bu dandik firmanın malını almaz.

Mal Asus'un. Sizi mağdur eden Teleservice. Aynı Teleservice yaklaşık 20 markanın servisliğini yapıyor ve bunlar içinde Nokia, Iphone, Motorola, Huwaei gibi firmalar da var. Bence Teleservice garantili ürün alanlar garanti yokmuş gibi düşünerek alsalar daha iyi olacak.

• 
Sayfa: önceki 789790791792793
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.