Şimdi Ara

Asus Zenfone 5 Anakonu-Fmradyo-Root-Yazılım (1432. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
10 Misafir (7 Mobil) - 3 Masaüstü7 Mobil
5 sn
33.501
Cevap
169
Favori
1.230.222
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
32 oy
Giriş
  • Geçen hafta yapılan ZenUi güncellemesinden sonra son kullanılan uygulamalar tuşuna bastığımda çoğu zaman uygular görünmüyor karşıma sadece Google aramasının bulunduğu boş bir ekran geliyor taki ekrana kaydırma hareketi yapana kadar. Bir çok kez kapatıp açtım Wipe cache yaptım ama düzelmedi. Gerçi rahatsız edici bir sorun değil sizde de böyle bir problem ortaya çıktımı acaba?

DH FOSİL GRUBU:2001-2005 ÜYELERİ
  • siyamas S kullanıcısına yanıt
    Kırmızı renk diğer renklere nispetle çok daha güzel. Telefonun premium hissini arttırıyor. Efemine bir renk olmasaydı zamanında bende kırmızı renk alacaktım.

• tachyon kullanıcısına yanıt
    Siyah manyağı olduğum için siyah aldım bu gün veriliyor kargoya ürünüm refurbished ürünü aldım geldiği gibi mi kullanayım? yapılması gereken güncelleme vs varmıdır? internetsiz fm radyo özelliği varmı?

iyi günler
    TV:LG 50pb690-Luxor 40L600D-vivibright f-30/UYDU:Digitürk Humax DCR HM-9504HD-Tivibu Vestel S7830/MP: Xiaomi mi box s4-k/AVR:SONY STR DH-550/HOPARLÖR:MAGNAT 102,252,800-SONY sa-w2500-/TELEFON:General Mobile 20/AĞ:TP-Link wd9970
  • CM12.1 Resurrection Remix V5.5.5 for Zenfone 5 by quanganh2627 TWRP DEN FALSHLAMA HATASI ALANLAR

aynı hatayı alanlar var
    http://forum.xda-develo...nfone-5-t3185403/page67

tank0412 diyo ki; Which recovery do you use?

cevap; TWRP 2.8.7.0 by Knone

tank0412; Knone recovery is broken so recovery by quanganh2627 is recommended. Check my OP.
    diye cevaplıyor.

konone nin recovery si bozuldu diye ama yine webteki paylaşım onun ki; ne yapıyorlar anlamadım.
    neyi kontrol et diyo OP si ile

ben bu romu denemedim TWRP ile kolaylaşmış ama bu sorunlar da var
    deneyebilirsem paylaşırım

ÇÖZEBİLENLER VEYA SORUNSUZ YÜKLEYEBİLENLER VARSA PAYLAŞIMLARINI BEKLERİZ
     Asus Zenfone 5 Anakonu-Fmradyo-Root-Yazılım

EDİT:

ASUS ZEN TALK DA BU ROM İLE İLGİLİ DANİELSOONG26 TARAFINDAN BİR UYARI VAR

http://www.asus.com/zentalk/forum.php?mod=viewthread&tid=45457

Do not install this rom currently, It have freeze problem.
    Donma problemi sebebi ile yüklemeyin diyor!
    Başka deneyen varmı bu sorunla ilgili bilmiorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ademm35 -- 28 Eylül 2015; 23:23:41 >

• quote:

Orijinalden alıntı: yuxeses

Siyah manyağı olduğum için siyah aldım bu gün veriliyor kargoya ürünüm refurbished ürünü aldım geldiği gibi mi kullanayım? yapılması gereken güncelleme vs varmıdır? internetsiz fm radyo özelliği varmı?

iyi günler

Eğer üzerinde kitkat varsa pili iyi gidiyor ancak Lolipop daha kullanışlı. Ben kitkat'ta iken 4 - 5 saat ekran süresi alırken Lolipop ta 3 saat civarında ekran süresi alıyorum. Lolipop'a yükseltecekseniz 40.52 sürümünde radyo var ancak 60 sürümünde radyo yok. Bu iki sürüm arasında radyo dışında pek bir fark olmadığı söyleniyor. Ota üzerinde gerekli güncellemeleri yaptıktan sonra Lolipop ta karar kıldıysanız o zaman sitesinden indirip kurmanız gerek. Çünkü bildiğim kadarıyla Otodan Lolipop güncellemesi gelmeyecek. Daha önceki sayfalarda nereden hangi sürümün indirileceğini bulabilirsiniz. Hayırlı olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: bha41

Arkadas lanet olsun teli guncelledigim gune ya mis gibi radyom vardi simdi serviste vakit gecmiyor

Hangi sürümdesinizi bilemiyorum ancak Kitkat için de Lollipop için de radyo çalışan sürümler mevcut ve ikisinde de versiyon düşürme işlemi yapabiliyorsunuz. İmzamdaki 2. konuda gerekli bilgiler mevcut.

Orijinalden alıntı: KediTartaklayanBodyciFare

Arkadaşlar iyi akşamlar.
    Kız arkadaşım Zenfone 5 kullanıyor ancak son zamanlarda telefon kasılmaktan kendinden geçiyor.Canlandırmadan rami temizliyorum 700 mb ayırıyor ancak sonra yine ram 100 mb civarına düşüyor.Telefonda fazla uygulama da yok.Ne yapmak lazım ? Wipe falan yapsam sorun çözülür mü ? Bu arada telefon Kitkat'ta.

Merhaba,
    Sorununuza çözüm bulabildiniz mi? Biraz geç oldu ancak kusura bakmayın.

Öncelikle bahsettiğiniz cihaz 1gb ramli model olan Lite mi?
    Bir de telefonun dahili hafızasında ne kadar yer var. Hafızaları kontrol ederseniz muhtemelen dahili hafıza 500-600mb civarı kalmış olabilir. Bu durum da kasmaya ve ram şişmesine sebep olabilir. Eğer böyleyse fotoğraf, video, müzik gibi dosyaları hafıza kartına taşımalısınız. Eğer bu yeterli olmazsa Ayarlar/Uygulamalar menüsünden uygulamalarınızdan büyük boyutlu olanları sd karta taşıyabilirsiniz.
    Ayrıca Clean Master uygulamasıyla eski kalıntı dosyalarından kurtularak da geçici olarak çözül bulabilirsiniz.
    Ayrıca ram ile ilgili olarak Otomatik başlatma yöneticisi veya Clean Master ın başlangıç yöneticisini de kullanmayı deneyin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Rovaniemi

Çektiğim foto ve videoları silince Geri Dönüşüm Kutusuna Gönderildi diyor. Fakat bu geri dönüşüm kutusu nerede acaba?

Es Dosya Yöneticisini mi kullanıyorsunuz?
    Es dosya yöneticisinde sol üst köşedeki 3 çizgili menüden en alta inerseniz "Geri Dönüsüm Kutusu" yazısını görürsünüz. Açma kapama anahtarı tarafına değil de yazının üzerine tıklayarak geri dönüşüm kutusuna ulaşabilirsiniz.
  • android 5.0 güncellemesinden sonra tarayıca ekranın altında geri ileri oku yıldız ında olduğu bir bar çıkıyor.bu bar yüzünden sayfaların altındaki kısımları göremiyorum.bu bar ı nasıl kaldırabilirim.teşekkürler

Orijinalden alıntı: CanKartaL84

quote:

Orijinalden alıntı: Rovaniemi

Çektiğim foto ve videoları silince Geri Dönüşüm Kutusuna Gönderildi diyor. Fakat bu geri dönüşüm kutusu nerede acaba?

Es Dosya Yöneticisini mi kullanıyorsunuz?
    Es dosya yöneticisinde sol üst köşedeki 3 çizgili menüden en alta inerseniz "Geri Dönüsüm Kutusu" yazısını görürsünüz. Açma kapama anahtarı tarafına değil de yazının üzerine tıklayarak geri dönüşüm kutusuna ulaşabilirsiniz.

Hocam es dosya sisteminedir, hic anlamam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: 13th Patronus

Gorilla Glass'a fazla güvenip ekran koruyucu taktırmadım ve ekranın hafif çizildiğini farkettim.Hafif derken ışığa tutup bakınca belli oluyor.Bu çizik kolay kolay gözükmüyor ama psikolojik olarak etkileniyor insan,bu çiziği kalıcı olarak yok etmenin bir yolu var mı ? Birde en kısa zamanda ekran koruyucu almayı düşünüyorum,hangisini önerirsiniz (telefoncudan almayı düşünüyorum ve orada ki adama taktırmayı düşünüyorum) ? Temperli cam var aklımda şuan ama taktırırsam alttaki metal ile temperli cam eşit olur mu (yani görüntü bozukluğu olur mu) ?

10 TL lik temperli cam taktırdım. Bir de ince silikon kılıf aldım 10TL ye. Toplam 20TL ye işimi görüyor.
    Temperli cam ile alt kısımdaki metal bölüm arasında tabiki seviye farkı var ancak çok da etkilemiyor. Tabi temperli camı yapıştırırken çapraz yapıştırılırsa sürekli gözünüze batacaktır.
    Temperli cam yaz döneminde biraz ısınmaya sebep olabiliyor sanırım. Şu havalardan sonra sıkıntı olmayacaktır. Bu arada temperli cam da çizilebiliyor. Geçen gün fark ettim de çok ince de olsa çizmişim camı. Sensör sıkıntısı yaşamadım çünkü sensör için boşluk yok bendeki camda. Sadece kamera için var o kadar.

• quote:

Bende telefonu dikkatli kullanan biriyim,dikkatli kullandığım halde hafif çizildi.Telefonu düşürmedim daha düşürdüğüm zaman hasarı en aza indirmek için ekran koruyucu almayı düşünüyorum.Jelatin telefonun ekranını iyi korumuyor ve kullanışsız bu yüzden temperli cam düşünüyorum.Temperli cam da dokunmatiğin zor işlemesini sağlıyormuş.Şuan hangisini kullanmalıyım bilmiyorum.

Önceki telefonumda jelatin kullandım uzun süre. 2 ay dayanmadan çizik içinde kalıyordu. Sadece parmaklarımla bile çiziliyordu jelatin. Oyun için kullandığım bölümler özellikle algılamayacak kadar çizildiği oluyordu. Temperli camı 4-5 aydır kullanıyorum. Sıkıntı yok. Algılama sorunu da yaşamadım.
    -Busybox eklendi.
    -Root yapıldı.
    -sd Kart 3. parti uygulamalardaki yazmama sorunu çözüldü.
    -Ses seviyesi arttırıldı.
    -Kamera Kalitesi iyileştirildi.
    -Reklam engelleyici hosts dosyası eklendi.
    -Asus ve Google uygulamaları son sürümlerine güncellendi.
    -Boot animasyonu değiştirildi.
    -Bazı Asus uygulamaları kaldırıldı.
    -eXtremebeats™ eklendi.

quanganh2627 TWRP recoverysiyle advanced wipe işlemlerini yaptıktan sonra flashlayabilirsiniz. Eğer wipe işleminden sonra error executing updater binary in zip hatası alırsanız recovery i yeniden başlatın.

Talep gelirse güncelleme yayınlayabilirim.

https://yadi.sk/d/oF3zkn0FjMq3B

• legolaas16 L kullanıcısına yanıt
    Androide ilk geçtiğimde en çok aradığım özellik status bar'a dokununca sayfanın en yukarı çıkması oldu.
    xPosed'da bunun için bir modül var fakat zenfone için desteklemiyordu ilk aldığım sıralarda, sonra da takip edemedim.

Bu eklenti çalışır olarak eklenebilir mi? (ya da rom değiştirmeden nasıl çalıştırılır.)

quote:

Orijinalden alıntı: bha41

Arkadas lanet olsun teli guncelledigim gune ya mis gibi radyom vardi simdi serviste vakit gecmiyor

Hangi sürümdesinizi bilemiyorum ancak Kitkat için de Lollipop için de radyo çalışan sürümler mevcut ve ikisinde de versiyon düşürme işlemi yapabiliyorsunuz. İmzamdaki 2. konuda gerekli bilgiler mevcut.

Hocam tesekkurler ilginiz icin.isten gucten firsat bulamiyorum.firsat buldugumda halledicem.ota dan son gelen kitkat surumundeyim.sagolun tekrardan.

quote:

Bende telefonu dikkatli kullanan biriyim,dikkatli kullandığım halde hafif çizildi.Telefonu düşürmedim daha düşürdüğüm zaman hasarı en aza indirmek için ekran koruyucu almayı düşünüyorum.Jelatin telefonun ekranını iyi korumuyor ve kullanışsız bu yüzden temperli cam düşünüyorum.Temperli cam da dokunmatiğin zor işlemesini sağlıyormuş.Şuan hangisini kullanmalıyım bilmiyorum.

Önceki telefonumda jelatin kullandım uzun süre. 2 ay dayanmadan çizik içinde kalıyordu. Sadece parmaklarımla bile çiziliyordu jelatin. Oyun için kullandığım bölümler özellikle algılamayacak kadar çizildiği oluyordu. Temperli camı 4-5 aydır kullanıyorum. Sıkıntı yok. Algılama sorunu da yaşamadım.

Pazar günü bende 15 tl'ye temperli cam taktırdım,ekran ilk günden hafif bir şekilde çizildi Şuan temperli camdan memnunum sadece köşeleri beyaz ondan biraz kötü görünüyor.Hocam bugün yeni çıkan bir oyunu oynadım,sonra telefon kitlendi.Telefon neden kitlendi (telefonun güç düğmesi ve ses arttırma tuşuyla yeniden açtım) ? Telefon kitlendiği zaman oyunun sesi geliyordu ama hiç bir şeye tıklayamıyordum.

• quote:

Orijinalden alıntı: kozkir

Androide ilk geçtiğimde en çok aradığım özellik status bar'a dokununca sayfanın en yukarı çıkması oldu.
    xPosed'da bunun için bir modül var fakat zenfone için desteklemiyordu ilk aldığım sıralarda, sonra da takip edemedim.

Bu eklenti çalışır olarak eklenebilir mi? (ya da rom değiştirmeden nasıl çalıştırılır.)

Xposed kurulumu yaptıktan sonra istediğiniz modülü indirerek test edebilirsiniz.

http://zenfoneasus.com/zenfone-serisi-icin-xposed-framework-yukleyici-root-gerektiriyor/

• Sarjim eskiye nazaran nerdeyse 2 kat daha yavas doluyor,baska sarj cihazi ve kablo denedim sonuc yine degismedi ?daha once basina boyle durum gelen oldumu

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.