Şimdi Ara

Güncellendi: Asus, RTX 5070 Ti ve 5060 Ti 16GB üretimini durdurdu: Nvidia’dan açıklama geldi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: aodo Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 1 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
1
Favori
1.124
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

arkadaşınızın sistemde bir sorun var. 6800xt kullandım 1-1.5 yıl kadar, oyunum hiç çökmedi

SteamOS uyumlu oyunların performansı Windows'tan aldığınız performanstan yüksek oluyor.

Windows destekli olan uygulamaları da Proton uyumluluğu ile çalıştırabiliyorsunuz. Bu şekilde OpenGL / Vulkan gölgelendiricileriyle de iyi sonuçlar alınabiliyor. Ama sadece Dirext 12'ye uyarlanmış oyunlar düzgün çalışmayabilir.

CS2 mesela çok iyi çalışıyor linuxte.

5070 ti aldım çünkü övdüğün o 9070 xt AI işlerimde bir halta yaramıyor hadi AI ne yav dersen oyunlarda FSR 4 desteği yok denecek kadar az daha çıkardığı kendi teknolojisini oyunlara dağıtmaktan aciz firmanın ürününe niye para vereyim gider daha çok destek veren nvidiayı alacağım

ben 15 yıl çektim AMD çapsızlığını bir daha da dönmem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B-2 Spirit -- 16 Ocak 2026; 18:13:34 >

hocam işte ne olduğu anlaşılamayan saçmalıklar çıkarabiliyor. bir arkadaşımda rx6600 vardı. hiçbir oyunda sorun çıkarmayan kart sadece ac walhalla oynarken hata veiyordu. oyunu kaldırıp yeniden kurdu, format attı yine düzelmedi. başka hiçbi oyunda sorun yaşamamıştı oysaki. o zamanlar ilk kez sata ssd den m2ye geçiş yapmıştı ve oyunu tekrar kurmuştu hiç hata almamıştı ama bu kez daha önce hata almadığı pubgde hata almaya başlamıştı. şimdilerde 6750xt kullanıyor ve bildiğim kadarıyla tamamen sorunsuz. işin garip yanı eski kartını bir başka arkadaşına satmıştı ama o çocuk söylediği kadarıyla hiç problem yaşamamış. amd gpu bazen gerçekten şans işine dönüyor ve buda insanları rahatsız ediyor

• Dün Age of Empires 2 HD Definitive oynarken fark ettim. 28 GB'a çıkıyor ram kullanımı. Bu nedir arkadaş. Ben bu oyunu zamanında 2 GB ram'le oynardım Güncellendi: Asus, RTX 5070 Ti ve 5060 Ti 16GB üretimini durdurdu: Nvidia’dan açıklama geldi 

Fiyatlar ucuzken alkabileceğiniz kadar ram almaya bakın.

Bu saatten sonra da 8 ya da 16 GB laptoplar alınmaz. 32 GB standart olmalı, en az 5-6 yıl idare etmesi için 32 GB şart.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensaura -- 16 Ocak 2026; 18:22:55 >
  • Yaklaşık iki sene 3080 10G, iki sene 4070 Ti Super kullandım, elimdeki kartın garantisi bittiği için elden çıkarmaya karar verdim. Ne alsam diye bakınırken fırsat bir fiyat denk getirince AMD RX 9070 (XT değil) satın aldım. Aslında RX 6000 serisinden çok çekmiş bir kullanıcıyım. Coil whine, sürücü problemleri, çok yüksek hotspot sıcaklıkları gibi sorunlar yaşayıp isyan ederek parayı basıp 3080 almıştım. Bu yüzden RX 9000 serisi riskti ama genel kanı da çok olumlu olunca denemek istedim.

Şimdi fiyatını düşünerek yorum yaparsam kartı yere göğe sığdıramam. Fiyatına göre hem performanslı hem de undervolt ile çok verimli bir kart. Undervolt ile 200w güç çekerek sessiz fan devrinde 4K'da çatır çatır oyun oynatıyor. Undervolt denemelerim dışında hiçbir oyunda sürücü kaynaklı sıkıntı da yaşamadım ve çok sessiz fan devrinde hotspot dahil hiçbir sıcaklığım 76 dereceyi geçmiyor.

Ama Nvidia konforu diye bir şey de var. Oyunu aç, DLSS aç, oyununa göre FG aç 100+FPS 4K Ultra'da oyna rahatlığına çok alışmışım. AMD kartlarda birçok oyunda FSR desteği eski sürüm olarak kalmış ve eski sürüm FSR'da görüntüdeki bozulmalar ve bulanıklık durumları fark edilebilir oluyor. FG ise çok kısıtlı. FSR4'e hiçbir sözüm yok.

Hal böyle olunca istemeyerek de olsa Nvidia'ya geri dönmek durumunda kaldım. Bir haftadır yoğun şekilde 5070 Ti kovalıyordum. Dün gece kampanya kombolarıyla 39 bin lira seviyesinde bulunca dayanamayıp aldım. AMD macerası başlamadan bitmiş oldu.

• B-2 Spirit kullanıcısına yanıt

arada 1.5 katı fiyat farkı var. üstelik 1,5 katlık bir performans artışı da yok. NE diyelim hayırlı olsun.

ben 38'den aldım geçen sene şimdi 45 küsür açıkçası yine de AMD almazdım

saf performansa göre kart çıkartmıyorlar artık DLSS gibi şeyler ön planda oyunlarda bunlara göre optimize ediliyor, elinde teknoloji yoksa saf güç eskisi kadar işe yaramıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B-2 Spirit -- 16 Ocak 2026; 21:2:12 >

Haklısınız hocam, bin kişi hatasız kullanır bir kişide hata çıkar sonra AMD kötü olur. Tabii belki de AMD sahiden sorunludur. AMD ekran kartları stabil sistem istiyor. En ufak hata, senkron sorunu bile ekran kartında çökmeler yaşatıyor. Yine tabii Nvidia daha garanti ama o da çok pahalı. 33 bine 9070 xt alınabiliyorken 5070 ti 47-48 bin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Bu ram probleminin gpulara da sıçrayacağı belliydi. 1080p 144hz monitörle oynuyorum arada. 3060ti ile UV yaparak tükettiğim gücü şimdi OC ile tüketiyorum 4070 ile. Gönül isterdi ki aynı fiyatlara en azından 4070s alabileyim. Ancak 1080p için gayet yeterli. Dlss desteği ise ayrı bir güzellik.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Güncellendi: Asus, RTX 5070 Ti ve 5060 Ti 16GB üretimini durdurdu: Nvidia’dan açıklama geldiPeachietechyoutube
    RIP PC gaming
    https://www.youtube.com/shorts/jsn9URjnzUY

Güncellendi: Asus, RTX 5070 Ti ve 5060 Ti 16GB üretimini durdurdu: Nvidia’dan açıklama geldi

PHANTEKS ECLIPSE G500A DRGB Black Logitech G105 Logıtech Z-5500 5+1 DIJITAL THX SPEAKER Creative Sound Blaster Z

• emrekaradag kullanıcısına yanıt

RX580le oynuyorum, 1 kere bile crash yaşamadım. Dduyla driver değiştirsin. Bu kadarını yapamıyorsa daha fazla para verip nvidia alabilir tabi. Ha sadece cs oynayan birinin 5070 almasına ne gerek var o ayrı konu. Allah bilir 1280x960da oynuyordur birde :D

hocam yorumların tamamını ya doğru düzgün okumadın ya okuduğunu anlamadın. adam format bile attı diyorum öncesinde acde çöken kart format sonrası pubgde çökmeye başladı diyorum hala ddu diyorsun. cs oynayan birinin 5070 alma konusunu da anlamamış yada okumamışsın. eğer 600 bi monitör kullanacaksan evet 5070 lazım. smoke çevresinde 5060ti 500-550 fps arasına düşüyor ve monitörden tam yararlanmak için 5070 şart. evet hemde 960p çözünürlükte öyle. ama bende hata profili gizli birine laf anlatıyorum

• instagram
    Green store on Instagram‎: "شو رأيكم بهدية العريس يا جماعة 😄"‎
    https://www.instagram.com/reel/DQEly2kCCWH/?utm_source=ig_web_copy_link&igsh=NTc4MTIwNjQ2YQ==

PHANTEKS ECLIPSE G500A DRGB Black Logitech G105 Logıtech Z-5500 5+1 DIJITAL THX SPEAKER Creative Sound Blaster Z

• Alkımm kullanıcısına yanıt
    Altın da iyi getirdi bence bu hareket yapılır. Bende aynı durumu düşünüyorum son günlerde.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    [Ryzen 9 5900X] [Asus Rog strix X570 E] [GSKILL 32GB TRIDENT Z NEO DDR4 3600MHz CL16] [XFX RX 6900 XT] [Samsung 970 Evo Nvme] [FSP Aurum PT 1200W] [Msi core liquid 360rh] [Dark guardian pro] [Samsung CHG70]
  • MoonShine07 kullanıcısına yanıt

Hocam Allah aşkına nasıl buldunuz 39kya? Ben 1 haftadır kovalıyorum en düşük 45 gördüm.

Hocam Vatan bilgisayarda gece indirimlerinde en düşük 5070 ti 44 bin küsürlere düşüyor. Üstüne halkbank paraf kartınız varsa 6 taksit ve 5 bin paraf para kampanyası var.

Paraf parayla doğrudan akaryakıt ya da sigara gibi sürekli tüketilen şeyler alınırsa doğal olarak cebinizden 5 bin tl daha az çıkacağı için kartın maliyeti 39 bin TL oluyor.

Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.