M

Yüzbaşı
10 Temmuz 2018
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme
Toplam: 141 (Bu ay: 1)
Gönderileri

Bir ay kadar önce anakartım tetik vermiyordu, tamirciye götürdüm ve bir şekilde halletti, sanırım kısa devre olmuş, tam bilmiyorum. Birkaç gün önce durduk yere oyunda donma yapmaya başladı. CS oynarken oyun gidiyordu, açık ama görüntü donuyor. Ramlerim G-Skill Ripjaws V 3600 MHz Cl18. Anakartım da Asus tuf Pro gaming b450. Xmp modunu kapatıp manuel oc denedim olmadı. Frekansı düşürdüm, 3000 yaptım olmadı, 2666 yaptım çok kararlı çalışmadı. 2400 ve 2133 MHzlerde stabil çalışıyor. Bugün de işlemci soğutucu değiştirdim, taktıktan sonra sürekli mavi ekran verdi, Windowsu göremedim bile. Frekans 2133tü. Aklıma ssdyi alttaki yuvaya takmak geldi. Alt yuvaya takınca çalıştı ve bu arada Xmp modu da çalıştı ancak bir süre sonra yine donmalar başladı bende 2133e çektim frekansı.

Sorun ramlerim de olabilir mi diye düşünmüyor değilim, arkadaşımdan ram alıp konuyu güncelleyeceğim ama anakartın bozulmuş olma ihtimali daha yüksek gibi geldi. Siz ne dersiniz?

Anakartım bozuldu, ne olduğunu da tam bilmiyorum. Bursa içi anakart tamircisi önerebilecek kimse var mı? Google'dan buldum ama belki burada daha önceden deneyimi olan arkadaşlar vardır diye yazdım. Şimdiden teşekkür ederim.

Bu fiyat aralığında bir telefon bakıyorum. Aradığım özellikler batarya kapasitesi, ses kalitesi. Telefonda oyun oynamam, günlük uygulamalarda ve tarayıcıda kasmaması yeterli. En azından hiç durmadan 5-6 saat ekran kapalı müzik dinleyecek bataryası olursa iyi olur.

Cs go oynuyorum, farenin kablosu bazen hızlı dönmeye, tepki vermeye engel oluyor, kablo takılıyor ya da direnç gösteriyor falan. Bunun için de kablosuz mouse bakıyorum, g pro heroya baktım ama bir fareye o kadar para vermek istemiyorum. Aynı işi görecek, daha ucuz fare önerisi olan var mı? En nihayetinde profesyonel değilim, oynarken kablonun etkisinden kurtulayım yeter.

Abi, acayip bir şey. Geniş ve keskin çene hatları, çıkık elmacık kemikleri kadınlarda çok daha yaygın. Erkekse genelde dar çeneli geniş alınlı böyle değilse bile genelde düz suratlı. Henry Cavill mesela kusursuz bir çene yapısına sahip ama onun çenesinden milyonlarca kadında var. Sokağa çıksanız çok rahat görürsünüz. Bu niye böyle ya? Biz unutulduk mu nedir.

Mesela 12-13 tlye çıkmadan önce yani 8 tl iken bir erken seçim kararı alınsaydı yahut erdoğan merkez bankasını rahat bıraksaydı çok rahat 7 tlye düşecekti. Şimdiyse erdoğanın inadı yüzünden 12 tlye fırladı. Tabii bu politika Türk lirasına bilerek değer kaybettirme üzerine kurulu olduğundan erdoğan gider gitmez ya da politikadan vazgeçildiğinde türk lirası değer kazanacak. peki gerçekten 5-6 liraya dönecek miyiz yoksa gider ayak kazığını attı mı birisi.

Baştan belirteyim, bu yüzyılda hala dine inanan mı var diyecekler gelmesin. Ben burda bu konuyu tartışmak için yazmıyorum.

Mezheplerdeki farklılık bana saçma geliyor. Dinde mezhep diye bir şey yokken bunlar mezhep kurmuş. Hadi kurmuş ve birbirlerini düşman bellemiyorlar en azından ama bu şafilerde köpeğe dokunmak abdest bozarken hanefide bozmaması, deniz ürünlerinin hanefide haram olması şafilerde helal olması vs. Böyle gider. Bir de bunun üstüne Hanefi midye yerse günah işler, hesap verir ama Şafi yerde sorun yok. Yani allahın karşısında günahı da değiştiriyorlar. Bunlar hangi akla hizmet günaha sevaba karar verip bir de taraf seçiyorlar. Ayrıca doğan herkes mezhep seçmeliymiş. Lan mezhepler doğana kadar yaşayan insanların imanını yok mu sayıcaz yani?

Bu başlıkla çok konu var da çözümü bulamadım bir türlü. Arkadaşa r5 1600 aflik hazır sistem alan birinden işlemciyi, b450m s2h ve 8 gb ram aldık. Kurduk ama hiçbir şekilde görüntü alamıyoruz, işlemci ve ram çalışıyor sanırım çünkü ne zorlanma sesi ne bip sesi ne de hata gösteren bir ibare var. Dün bir kere açılmış kullanmış sonra da bir daha açılmamış. Bize getirdik kasayı acaba psudan dolayı mı diye güç kaynağımı taktım yine olmadı, kendi ekran kartımı taktım yine olmadı. Acaba ekran kartı slotu mu bozuk?

İnstagramda, twitterda böyle insanlar zıplamış. Vay efendim çok okursanız, çok çalışırsanız, çok gezerseniz her şeyi elde edebilirsiniz falan. Herkes aynı zekaya mı sahip, herkes aynı özelliklere mi sahip? Bunlar zekayı ve aklı hiçe sayıyorlar. Einstein o kadar zeki olmasaydı başardıklarını başarabilir miydi? Mozart'ın yeteneği olmasaydı o senfonileri yazabilir miydi? Bunlar öyle lanse ediyorlar ki tek gerçek çalışmak. Genetikmiş, yetenekmiş hak getire. Siz ne düşünüyorsunuz?

A3 Kuşe Kağıt baskısı hakkında birkaç şey soracaktım

Hakkında
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 4 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: 5 gün
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 1.472
İkinci El Bölümü Mesajları: 8
Konularının görüntülenme sayısı: 0 (Bu ay: 698)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 2.212 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.